Mes bandem ozkos piena keleta kartu, jau nuo 4 menesiuku su klijukais, veliau, kai buvo pagerejimas 11men, o neseniai ant rankytes parode didele reakcija,tai jau ir nebandysiu, nors zinau atveju, kad karves pienas alergizavo stipriai, o ozkos labai tiko.
Labai daznai irgi girdziu pasisakymus, kad ozkos pienas negali alergizuoti, bet taip kalba zmones, kurie nesusidure su tokiais atvejais, kaip musu.
Jau sestadieni atkeliavo mano uzsakyti Aveeno kremukai, gavosi gana greitai geguzes 3 diena uzsakiau, o 19 jau galejau atsiimti.
malonu uz naujus namuciu
buvau visai nesuprantanti auginanti pirma maza vaikeli ir apie alergijas nieko visiskai nezinojau (paciai neteko susidurti su alergija) ir net neisivaizdavau kas lauke koks vaiko auginimas virs kosmaru
dabar tai prisimenu nes vaikuj jau 2 metukai
o sunkiausi vaiko metai buvo patys pirmi patys tie 1 metai buvo na kol perkandau alergija kol atradom kremukus kol atradom misinukus ir gb tai galima sakyti metus tesentis kaip bandomasis triusis bandymai kas tinka kas yra butina.....kai atradome atsikvepeme...bet visvien buna blogai buna geriau....vasara mes laaabai isgrazejame bet kunelis
na susitvarkysim ir kuneli kai prie juros nuogu pilvuzu biski pasimaivys...tinka net labai ta saulyte
tai va atsikvepiame vasara pasidziaugiame ramybe sioke toke o ziema vel viskas nuo pradziu
tikiuosi kad isaugs tikiuosi kad tetis nuo 3 metuku isaugs ir sunelis
tai va apie ozkos piena
nagi bandome gal pades
mum buvo 5 men bandeme ozkos pienuka baisiau negu baisu tai zodziais neapsakoma kaip vaikas atrode po ozkos pieno vartojimo dar ir dabar vaizdas stovi pries akis vargsas vaikelis sitaip kankinosi o as tai paskatinau su ozkos pienu..viskas zaizdom nuejo...klykimas rekimas diena nakty oij kaip visom tai pazystama...ar ne taip

buvau visai nesuprantanti auginanti pirma maza vaikeli ir apie alergijas nieko visiskai nezinojau (paciai neteko susidurti su alergija) ir net neisivaizdavau kas lauke koks vaiko auginimas virs kosmaru

tai va apie ozkos piena

Mes užvakar irgi pas gyd. Staikūnienę lankėmės. Užsidėjom 12 lopų ir 2 dūrius padarė. Tikuosi bet kažkas iš tų 12 nerodys reakcijos ir bent keliais produktais papildysime meniu. Gydytoja liepė dėti visas jėgas stafilokoko gydymui, nes jos oda tikrai prastos būklės. Bet man po poros dienų iškilo toks klausimas. Išrašė tepamus antibiotikus, liepė tepti nosytės vidų
Ar kam taip buvo? Jei ant veido atsiranda pūlinukai ir juos tuomet. Odą dezinfekuoti fuksinu, dažnai pamaudyti kalio permanganato tirpale. Viskas kaip ir aišku, bet pernai esame tyręsi dėl stafilokoko, darėmės antibiogramą, kad žinoti kam jis atsparus ir sugėrėm kursą (tas nepadėjo). O dabar turim išrašytus belekokius antibus be jokio tyrimo. O jei bakterija jiems atspari tai gal aš vaiką be reikalo tepu? Alergologiniam žiemą irgi rado AS, bet jokio gydymo neskyrė. Kaip supratau tai kaip ir kova su vėjo malūnais. Ir dar kai pagalvoju apie tą stafilokoko gydymą, ar tai išvis įmanoma? Oda nuolat pažeista, o vaiko kontaktas su bakterijom nuolatinis - smėlio dėžės, žaislai, lauke ėjo nugriuvo, koją kokią nusibrozdino, suklupo, rankomis į žemę atsirėmęs stojosi ir tom pačiom rankom veidelį pasitrynė ir t.t. Tai visad lakstyt su dezinfekcijom??? O kaip namie? Visus namus išdezinfekuot kažkaip? O jei pas mane ar vyrą ant odos yra AS? Man tas sterilumas taip sunkiai įsisvaizduojamas.

QUOTE(marlene @ 2012 05 23, 13:18)
Mes užvakar irgi pas gyd. Staikūnienę lankėmės. Užsidėjom 12 lopų ir 2 dūrius padarė. Tikuosi bet kažkas iš tų 12 nerodys reakcijos ir bent keliais produktais papildysime meniu. Gydytoja liepė dėti visas jėgas stafilokoko gydymui, nes jos oda tikrai prastos būklės. Bet man po poros dienų iškilo toks klausimas. Išrašė tepamus antibiotikus, liepė tepti nosytės vidų
Ar kam taip buvo? Jei ant veido atsiranda pūlinukai ir juos tuomet. Odą dezinfekuoti fuksinu, dažnai pamaudyti kalio permanganato tirpale. Viskas kaip ir aišku, bet pernai esame tyręsi dėl stafilokoko, darėmės antibiogramą, kad žinoti kam jis atsparus ir sugėrėm kursą (tas nepadėjo). O dabar turim išrašytus belekokius antibus be jokio tyrimo. O jei bakterija jiems atspari tai gal aš vaiką be reikalo tepu? Alergologiniam žiemą irgi rado AS, bet jokio gydymo neskyrė. Kaip supratau tai kaip ir kova su vėjo malūnais. Ir dar kai pagalvoju apie tą stafilokoko gydymą, ar tai išvis įmanoma? Oda nuolat pažeista, o vaiko kontaktas su bakterijom nuolatinis - smėlio dėžės, žaislai, lauke ėjo nugriuvo, koją kokią nusibrozdino, suklupo, rankomis į žemę atsirėmęs stojosi ir tom pačiom rankom veidelį pasitrynė ir t.t. Tai visad lakstyt su dezinfekcijom??? O kaip namie? Visus namus išdezinfekuot kažkaip? O jei pas mane ar vyrą ant odos yra AS? Man tas sterilumas taip sunkiai įsisvaizduojamas.

Sunkus klausimas aišku ... mums irgi rado AS ant odos, bet kaip supratau ne itin gausiai. Viena gydytoja man aiškino, kad ant beveik kiekvieno galima jį rasti, skiriasi tik kiekiai, kurie išauga paėmus pasėlį. mums alergologiniam jokio gydymo irgi neskyrė. Kita gydytoja man aiškino, kad jei oda sveika, tai nieko blogo tas AS ir nepadaro, bet jei oda pažeista, tai jisai jau pradeda ją dar labiau dirginti. mums paskyrė gaminamą tepalą. tepti juo 10 dienų. bet po tų 10 dienų vėl viskas mums grįžo į tą pačią būklę... tai aš tiesiog pati rūbelius virinu, lyginu, mąžąją tepu sidabro losjonu.Padėjo kažkiek, bet ne iš karto, praėjo nemažai laiko, kol pagerėjo, bet namų tiesa pasakius nedezinfekuoju... manau kad tai neįmanoma, nes didžioji irgi turi AS, labai gali būt kad ir aš pati jį turiu, bet niekad nesityriau...
QUOTE(marlene @ 2012 05 23, 13:18)
Mes užvakar irgi pas gyd. Staikūnienę lankėmės. Užsidėjom 12 lopų ir 2 dūrius padarė. Tikuosi bet kažkas iš tų 12 nerodys reakcijos ir bent keliais produktais papildysime meniu. Gydytoja liepė dėti visas jėgas stafilokoko gydymui, nes jos oda tikrai prastos būklės.
As sakyciau, kad verta naikinti AS kokia zarnyne, gerklei ar kur kitur viduje, nes tada islieka galimybe kad jis neatsinaujins. O ant odos, mum bent jau juodoji jura kur kas labiau padejo, nei antibai ir bakteriofagai. Aisku jis likes ant odos, bet oda susitvarke ir maziau problemu

QUOTE(LiloSun @ 2012 05 23, 16:22)
As sakyciau, kad verta naikinti AS kokia zarnyne, gerklei ar kur kitur viduje, nes tada islieka galimybe kad jis neatsinaujins. O ant odos, mum bent jau juodoji jura kur kas labiau padejo, nei antibai ir bakteriofagai. Aisku jis likes ant odos, bet oda susitvarke ir maziau problemu 

as suneliui beveik 2 men. naikinau ant odos AS ir beveik jokiu pokyciu...Rubus, patalyne virinu, namus buvau pirma karta isdezinfekavus, dabar jau to nebedarau. Sis pavasaris mums liudnokas-anais metais odele buvo susitvarkiusi, siemet bukle prasteja(itariu, kad alergizuoja zydintys augalai), dar pradejom eiti i darziuka, dabar serga

Labukas
Namu statytojai
Apie kremus nuo sales kalbejot: tai as prkau Aveeno Baby sun protection, tai nezinau dar nebandziau tai negaliu pasakyt kaip jis mums.
~Serpentine~ na kaip ir rasei buten aiskus konkretus paberimas kunelio o ne spec AD ir yra maistinis manau, na as taip sprendziu visada nuo tokio berimo. O AD demes mums paastreja maistiniu atzvilgiu kai morkytes duodu, ta kazkaip pastebejau, bet berimu nebuna nuo morkos tik AD uzraudonuoja, bet vel gi nesu 100% ligi siol tikra ar morkyte tuo metu kalta, nes.. matai jis turi 4 klase namu dulkiu erkutem alergija tai AD astrejimas ir susvelnejimas matyt nuo tu erkuciu labai priklauso, labai sunku pasakyt is tikruju.. Kartais taip susipainioji kad nebezinai ar cia AD nuo bulves suaktyvejo kuri jam visa laika tiko ar is tikruju dulkiu erkutes ar kokios ziedadulkes uzastrina. Nes jei tai buna konkreciai nuo maisto tai kaip as suprantu kad kol nebeduodi alergeno ir kol nuo jo issivalo organizmas tas berimas buna ir dingsta atitinkamai. O pas ji ziurek vakare raudona spuogiukai smulkus raudonyje isryskeja, o ryte kaip niekur nieko, pabluke viskas ir taip dienos eigoj po keleta kartu.. ar is lauko grizus AD berimukai ryskesni buna, o po keletos valandu vel aprimsta kazkiek..
Namu statytojai

Apie kremus nuo sales kalbejot: tai as prkau Aveeno Baby sun protection, tai nezinau dar nebandziau tai negaliu pasakyt kaip jis mums.
~Serpentine~ na kaip ir rasei buten aiskus konkretus paberimas kunelio o ne spec AD ir yra maistinis manau, na as taip sprendziu visada nuo tokio berimo. O AD demes mums paastreja maistiniu atzvilgiu kai morkytes duodu, ta kazkaip pastebejau, bet berimu nebuna nuo morkos tik AD uzraudonuoja, bet vel gi nesu 100% ligi siol tikra ar morkyte tuo metu kalta, nes.. matai jis turi 4 klase namu dulkiu erkutem alergija tai AD astrejimas ir susvelnejimas matyt nuo tu erkuciu labai priklauso, labai sunku pasakyt is tikruju.. Kartais taip susipainioji kad nebezinai ar cia AD nuo bulves suaktyvejo kuri jam visa laika tiko ar is tikruju dulkiu erkutes ar kokios ziedadulkes uzastrina. Nes jei tai buna konkreciai nuo maisto tai kaip as suprantu kad kol nebeduodi alergeno ir kol nuo jo issivalo organizmas tas berimas buna ir dingsta atitinkamai. O pas ji ziurek vakare raudona spuogiukai smulkus raudonyje isryskeja, o ryte kaip niekur nieko, pabluke viskas ir taip dienos eigoj po keleta kartu.. ar is lauko grizus AD berimukai ryskesni buna, o po keletos valandu vel aprimsta kazkiek..
QUOTE(marlene @ 2012 05 23, 14:18)
Išrašė tepamus antibiotikus, liepė tepti nosytės vidų
Ar kam taip buvo?

Mums irgi taip liepė. Padarėm daugmaž 10 dienų. Tepėm visi nosies vidų ir dar odą vaikui. Tada sumažėjo. Tiek daug jau niekada ir neišlenda. Kai išlenda, tepu metileno mėliu. Nes kai paskaičiau visą tiesą apie stafilokoką, supratau, kad ne antibiotikai čia padės. Taip kad laukiame geresnių laikų...
Eisit kas kitą šeštadienį į tą paskaitą. Įdomu, pasakys ką naujo

QUOTE(Irunia @ 2012 05 23, 22:04)
Mums irgi taip liepė. Padarėm daugmaž 10 dienų. Tepėm visi nosies vidų ir dar odą vaikui. Tada sumažėjo. Tiek daug jau niekada ir neišlenda. Kai išlenda, tepu metileno mėliu. Nes kai paskaičiau visą tiesą apie stafilokoką, supratau, kad ne antibiotikai čia padės. Taip kad laukiame geresnių laikų...

Tikiuosi gal ir mums bent kiek pades

QUOTE(Irunia @ 2012 05 23, 22:04)

o kokia paskaita ir kur?
QUOTE(ssaule @ 2012 05 23, 23:50)
o kokia paskaita ir kur?
Taigi anoj temoj buvo kažkas įmetęs. Va:
http://www.tikraibe....aktini_seminara
QUOTE(Irunia @ 2012 05 24, 06:34)
Manau čia bus labiau Bezgluten firmos produktų pristatymas, nei mokymai. Nors gal ir įdomu ką jie siūlo