mano nuomone namų dezinfekuot neverta ir geriau vengti tokios visuotinės dezinfekcijos, nes paskui nesiformuos apsauga natūrali, kai sterilioj aplinkoj vaikas gyvens... jau gi dabar kyla ir diskusijos, kad muilai, kurie sunaikina visas bakterijas nėra gerai, nes nyksta ir gerosios, kurios saugo... na žaizdeles tai aiųku reikia kokiu mėliu ar fuxinu padžiovint, bet steriliame kokone gi nelaikysite vaiko, turi pamažu oda apsiprasti su visokiom balterijom ir virusais ir išmokt nuo jų apsigint.
o dėl odos būklės, tai mano merginos su metais vis gerėja... sunkiausi buvo pirmi metai (prasidėjo ~6 mėn) kada buvo šlapiuojančios žaizdos, visi žandai net lašėdavo.. po metų perėjo į sausą formą, bet visa visutėlė buvo išberta ir draskydavosi iki kraujų, o dabar... kelios dėmelės ant kojų, plaštakos ir pirštai šiek tiek (nes jei susierzina pirmiausiai jas ir drąsko) na ir žandai... svyruojančiai jei padauginam pieno produktų, paryškėja, jei mamytė nusprendžia nepatept vakare (šiuo metu avokado sviestas) irgi būna šiurkštesni, bet šiaip viskas ok
o dėl jūros tai žinokit ir aš nuoširdžiai rekomenduoju raudonąją, juodąją arba egėjo (jei turit daugiau pinigėlių tada negyvąją) ir pailsėsit ir vaikas pagražės ir pailsės, nes ten ir oras ir vanduo kitokie ir kažkaip labai teigiamai veikia AD odą. (maistas beje taip pat).
nors žinau ir vieną mergaitę, kuriai jūra absoliučiai netinka... bet pabandyt manau tikraiverta. ir nebijokit su mažu vaiku keliauti (iki 2 metų vaikui kainuoja tik draudimas)
QUOTE(marlene @ 2012 05 24, 09:18)
Manau čia bus labiau Bezgluten firmos produktų pristatymas, nei mokymai. Nors gal ir įdomu ką jie siūlo 

Nuu mes gi protingos, atsirinkt mokam. Gal kažkas naujo bus išgirsta

QUOTE(Irunia @ 2012 05 24, 10:08)
Lauksim atsiliepimu

QUOTE(marlene @ 2012 05 23, 13:18)
Mes užvakar irgi pas gyd. Staikūnienę lankėmės. Užsidėjom 12 lopų ir 2 dūrius padarė. Tikuosi bet kažkas iš tų 12 nerodys reakcijos ir bent keliais produktais papildysime meniu. Gydytoja liepė dėti visas jėgas stafilokoko gydymui, nes jos oda tikrai prastos būklės. Bet man po poros dienų iškilo toks klausimas. Išrašė tepamus antibiotikus, liepė tepti nosytės vidų
Ar kam taip buvo?

mes turi AS ir nosį,ir ant odos,ir žarnyne. Aš kaip sakant vaiką užrėčiau,nes pas mane piene jis baisus yra. Gydytoja pasakė,nžn ar verta gydytis,nes kol aš maitinu,vistiek ją vis užkrečiu,o ir mūsų situacijoje,jis labai stiprus,išvešėjęs. todėl nieko nedarau. laukiu,tik nžn ko

QUOTE(sraiges @ 2012 05 23, 17:16)
O AD demes mums paastreja maistiniu atzvilgiu kai morkytes duodu, ta kazkaip pastebejau, bet berimu nebuna nuo morkos tik AD uzraudonuoja
va tą tai pastebėjau ir aš

QUOTE(rieduliukas @ 2012 05 24, 09:35)
mano nuomone namų dezinfekuot neverta ir geriau vengti tokios visuotinės dezinfekcijos, nes paskui nesiformuos apsauga natūrali, kai sterilioj aplinkoj vaikas gyvens... jau gi dabar kyla ir diskusijos, kad muilai, kurie sunaikina visas bakterijas nėra gerai, nes nyksta ir gerosios, kurios saugo... na žaizdeles tai aiųku reikia kokiu mėliu ar fuxinu padžiovint, bet steriliame kokone gi nelaikysite vaiko, turi pamažu oda apsiprasti su visokiom balterijom ir virusais ir išmokt nuo jų apsigint.
Tai taip taip, negalvoju pastoviai operacinės sąlygų namie daryti. Tik aš kaip suprantu, tai reikia to sterilumo tol, kol vyksta gydymas antibiotikais, kol gyja oda, kad lengviau ir greičiau pavyktų suvaldyti tas bakterijas. Jei sėkmingai sudavus kursą oda susitvarko, tai ji jau pati toliau atlieka savo gynybinę funkciją ir kovoja su infekcijom. Tie stafilokokai juk visada aplink bus. Tik kol oda žaizdota ji atvira bakterijom. Žodžiu tikslas pagerinti odos būklę, o paskui jau tik atviras žaizdeles dezinfekuoti, o ne viską aplinkui.
Labas, vel smarkiai isbere maziuke... Negaliu kaip liudna...Bandysim siaurinti meniu..
Klausimas del karves pieno. Ar yra skirtumas karves pieno pvz. kai jis yra blynuose ir pvz. nevirintas pienas?
Nes turiu maza pastebejima, bet nesu dar isitikinus
, kad kai makaronus uzpilu pienu ir jo neuzverdu, o tik siek tiek pasildau, mazyle paberia.

Klausimas del karves pieno. Ar yra skirtumas karves pieno pvz. kai jis yra blynuose ir pvz. nevirintas pienas?

QUOTE(Amelita @ 2012 05 24, 19:15)
Labas, vel smarkiai isbere maziuke... Negaliu kaip liudna...Bandysim siaurinti meniu..
, kad kai makaronus uzpilu pienu ir jo neuzverdu, o tik siek tiek pasildau, mazyle paberia.

na jei alergija nedidele yra, nes piene kai virina kazkiek suira ar pasikeicia tas baltymas. Bet jei stipri alergija tai man atrodo vienodai stipriai reaguotu.
Mes irgi gan stipriai paberti - bet pagrinde rankytes ir kojytes - todel si berima sieju su saules voniomis
nes jeigu jau nuo maisto - tai mums visada pagrinde beria pilvuka ir sonus

Labas vakaras
turiu kelis klausimus:
mums gydytoja liepė vartoti papildomai kalcį. Aš prieš mėnesį tiek ir supratau apie tas alergijas... taigi nusipirkau sirupą, kur šiandien aprašyme radau, kad gali būtu gliuteno pėdsakų. Tai kiek suprantu tą sirupą, kainavusi cielus 40lt. galiu mesti per tvorą
Ar kuri tepliojote Imacort tepalu vaiką? Mums išrašė, nes sėdime smėlio dėžėje, o rankų oda tai įdomiai beria... tokiomis tarsi vandeningomis pūslelėmis
dar vaikas mano ir taip baltaodis, bet auklėtojos matyt per mažai ar prastai išteplioja tepalu nuo saulės, grįžta antrą dieną tai kaklą, tai rankas nudegusi. Plius auklėtojos sako, kas patepus Eucerin kremu nuo saulės bėrimas paryškėja. Ar kažin yra pabandymui tepaliukų nuo saulės?
QUOTE(LiloSun @ 2012 05 24, 20:06)
na jei alergija nedidele yra, nes piene kai virina kazkiek suira ar pasikeicia tas baltymas. Bet jei stipri alergija tai man atrodo vienodai stipriai reaguotu.

turiu kelis klausimus:
mums gydytoja liepė vartoti papildomai kalcį. Aš prieš mėnesį tiek ir supratau apie tas alergijas... taigi nusipirkau sirupą, kur šiandien aprašyme radau, kad gali būtu gliuteno pėdsakų. Tai kiek suprantu tą sirupą, kainavusi cielus 40lt. galiu mesti per tvorą

Ar kuri tepliojote Imacort tepalu vaiką? Mums išrašė, nes sėdime smėlio dėžėje, o rankų oda tai įdomiai beria... tokiomis tarsi vandeningomis pūslelėmis

dar vaikas mano ir taip baltaodis, bet auklėtojos matyt per mažai ar prastai išteplioja tepalu nuo saulės, grįžta antrą dieną tai kaklą, tai rankas nudegusi. Plius auklėtojos sako, kas patepus Eucerin kremu nuo saulės bėrimas paryškėja. Ar kažin yra pabandymui tepaliukų nuo saulės?

QUOTE(Laimė @ 2012 05 24, 20:27)
Labas vakaras
turiu kelis klausimus:

turiu kelis klausimus:

sirupe gali buti ir be tu pedsaku alergizuojanciu medziagu, gal atrasite koki tabletem kur minimum tu sudedamuju, buna ir ne laktozes. Del kremuko, na kaip kiekvienas gali tikti gali ne. Mum geri buvo aveeno ir aubrey. Del meginuku verta teirautis, bet aubrey tikrai neturi, o kaina jo apie 55 lt, uz 100 ml. aveeno ilgai siusites, na bet nepabandzius nezinosi

QUOTE(Amelita @ 2012 05 24, 20:15)

Nerandu nuorodos, bet esu skaičiusi, kad karvės pieno baltymai karštyje nesuyra. Gal jums tiesiog nedidelė alergija pienui?

QUOTE(Laimė @ 2012 05 24, 21:27)
Labas vakaras
turiu kelis klausimus:

turiu kelis klausimus:

Aš irgi šiuo metu suku galvą dėl kalcio. Jūs gal kalbate apie osteocare sirupėlį? Aš jį vos kelis kartus daviau ir kai paskaičiau, kad sudėty yra apelsinų žievelių mečiau į šalį. O dabar gavau velnių nuo alergologės, kad augantis vaikas neturi jokio kalcio šaltinio ir išsigandau. Galvoju ką čia nupirkti, kad būtų kuo mažiau visokių surišiklių, emulsiklių ir kt. priedų. Homeopatė pirmiausia rekomendavo malti kiaušinių lukštus (tik ne parduotuvinių, o naminių). Tuomet bus be jokių priemaišų ir 100% pasisavinamas. Dar ji gyrė Ostron, ir kalcį iš "Gamtos produktai", Daukšos g., Kaune.
Mano ziogui irgi stiprus pablogejimas
Vakar antihistamininiu nebedaviau, siandien zymiai geriau. Vietoj to, kad padetu, dar blogiau padaro