Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas kenčia nuo: (54 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(d'or @ 2012 06 08, 10:56)
o jums elideli kompensuoja? mes tai kai su receptuku nuejom pirkt, tai l. nustebom, kad toks mazas kiekis  doh.gif  bet naudojam tik kai paumeje, stengiames suktis su Basaliu ir bepanthen'u. bet as is savo patirties sakau, kad mums viska tvarko ne kremai, o mityba. ka tavo mazius siuo metu gali valgyt?

taip, mums kompensuoja thumbup.gif Nors kiek čia pasisakė mamos, tai turbūt mums vieninteliams, neturimtiems 2 metukų, jį kompensuoja blush2.gif
Man to mažo kiekio tikrai ilgam užtenka, nes tepu permatomą sluoksnį, vos vos.

Valgo:
cukiniją, kalafijorą, brokolį, šparagines pupeles, kopūstą, labai retai morką, avokadą, ryžius, soras, retai grikius, burnočių sėklų košę, triušieną, dabar įvedžiau kalakutieną, bet dar nesuprantu beria ar ne. Seniau valgė veršieną, bet lyg ir beria nuo jos. Ir viskas. Jokių vaisių, jokių uogų. Ir iš šio meniu dažnai daug ko nevalgo, pvz. kopūsto, morkos nemėgsta. Bet turiu įtarimą, kad iš šio meniu irgi kažkas alergizuoja. doh.gif

O jūs valgot viską tą patį, ką ir vaikas tą dieną, ar svarbu, kad apskritai iš vaiko valgomų produktų? g.gif Sau į mėsą dedat kokius nors prieskonius ar tik druską?

QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 08, 12:12)
p.s. dėl žalio,neapdoroto maisto-manajai 9 mėn,valgo tokį tikrai,ir dažnai,pvz agurką,abuolį,bananą ir pn 4u.gif

Kiek pastebėjau, tai jūsų meniu ganėtinai platus. thumbup.gif Jei aš galėčiau nors kokį vaisių ar kokį saldėsį suvalgyti, tai būtų laaabai paprasta maitintis tik tuo, ką ir mažiukas valgo blush2.gif Va kai negaliu net vaisio jokio, jokios uogos, nieko iš ko būtų galima bent kokį pyragą ar blynų išsikepti, tai tikrai stogas važiuoja unsure.gif
Mums net nėra kada išmėginti naujų produktų, nes nuolat išbertas verysad.gif

Wytaute, aš taip irgi pamąsčiau...Jei aš valgysiu tik tokį ribotą maistą, tai ar nepadarysiu vaikui "meškos paslaugos"? Jo organizme nesigamins įvairiems produktams virškinti reikalingi fermentai, kažkada uždavus naujo produkto - išbers (nebūtinai dėl alergijos, o gal tiesiog dėl fermentų trūkumo), nebeduosiu ir taip užburtas ratas...
Ir dar pagalvojau, o kažin kaip būtų virškinimo fermentų pagėrus? g.gif Nes gi nebūtinai alergija prie AD būna, gal tiesiog jis netoleruoja tam tikrų maisto produktų ir pvz. geriami fermentai padėtų tinkamai suvirškinti maistą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 06 08, 12:52)

O jūs valgot viską tą patį, ką ir vaikas tą dieną, ar svarbu, kad apskritai iš vaiko valgomų produktų? g.gif Sau į mėsą dedat kokius nors prieskonius ar tik druską?
Kiek pastebėjau, tai jūsų meniu ganėtinai platus.  thumbup.gif Jei aš galėčiau nors kokį vaisių ar kokį saldėsį suvalgyti, tai būtų laaabai paprasta maitintis tik tuo, ką ir mažiukas valgo blush2.gif  Va kai negaliu net vaisio jokio, jokios uogos, nieko iš ko būtų galima bent kokį pyragą ar blynų išsikepti, tai tikrai stogas važiuoja unsure.gif

Wytaute, aš taip irgi pamąsčiau...

na jo mūsų platesnis šiek tiek g.gif
grūdinės: miežiai,kviečiai,kukurūzas,soros,ružiai,grikiai,duona ruginė,makaronai kukurūziniai.
daržovės: bulvė,cukinija,žirnelis,žiedinis,kopūstas.
Vaisiai:obuolys,bananas,melionas
uogos:bruknės,spanguolės

čia irgi realus variantas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 08, 13:01)
na jo mūsų platesnis šiek tiek g.gif
grūdinės: miežiai,kviečiai,kukurūzas,soros,ružiai,grikiai,duona ruginė,makaronai kukurūziniai.
daržovės: bulvė,cukinija,žirnelis,žiedinis,kopūstas.
Vaisiai:obuolys,bananas,melionas
uogos:bruknės,spanguolės

čia irgi realus variantas g.gif

tai čia visai gerai thumbup.gif Gali ir visokiausių blynų, pyragų, duoną kepti thumbup.gif O mėsą kokią valgot?
Daug jūs jau išragavusios. Mes dar daugumos grūdų neragavę. Nebuvo kada, nes vis išberia ir vis nežinau nuo ko blink.gif Nors vaikui jau 10-tas mėnuo eina unsure.gif Ir spanguolių šaldiklyje turiu. Tavo mažė valgo jas? Nes jos vis tik rūgščios, karčios...
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 06 08, 13:15)
tai čia visai gerai thumbup.gif Gali ir visokiausių blynų, pyragų, duoną kepti thumbup.gif O mėsą kokią valgot?
Daug jūs jau išragavusios. Mes dar daugumos grūdų neragavę. Nebuvo kada, nes vis išberia ir vis nežinau nuo ko blink.gif Nors vaikui jau 10-tas mėnuo eina unsure.gif Ir spanguolių šaldiklyje turiu. Tavo mažė valgo jas? Nes jos vis tik rūgščios, karčios...

mėsą tai tik veršieną/jautieną.
spangulių ir bruknių turiu pati prisišaldžiusi,tai dedu į košes-skanu wub.gif
grūdinias kažkaip mes lb greit įsivedėm,nuo jų ir primaitinimą pradėjau 6 mėn,tai lyg ir tas galim valgyti,neberia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 06 08, 13:21)
mėsą tai tik veršieną/jautieną.
spangulių ir bruknių turiu pati prisišaldžiusi,tai dedu į košes-skanu wub.gif
grūdinias kažkaip mes lb greit įsivedėm,nuo jų ir primaitinimą pradėjau 6 mėn,tai lyg ir tas galim valgyti,neberia g.gif

o tai ir pati tik jautieną valgai? Nuo kitos beria?
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Mes valgom banana, kartais obuoli, saldytu silauogiu

Bandysiu tresniu duoti kai sunoks

QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 06 08, 11:34)
l.sunku valgyti ta pati ka mazius, nes jo meniu laaabai siauras. Nuo tokio maitinimosi man skrandis stoti pradejo, bet nieko nebus, teks vel taip maitintis.

Gydau elideliu, hormonais netepu. Busiu nepopuliari, bet pritarsiu gydytoju nuomonei, kad reikia rinktis is dvieju blogybiu ir siuo atveju geriau vaistai, negu leisti zaizdoms atsiverti. Vakar neistverusi linkius elideliu tepiau. Nes visame kune berimai isplito, pulinuku pilna paliko, riesiukai tinti, trukineti pradejo, vaikas draskosi, spiegia, naktimis nemiega, nepailsi...nezinau nezinau...as taip negaliu. Siandien akivaizdziai geriau is po vieno patepimo...
Aisku as to elidelio begalo plona sluoksni tepu, ne taip, kaip ligonineje.

As taip esu prisizaidus, patepu viena diena, atrodo uztrauke zaizdas, po kiek laiko vel atsinaujina, tai nusprendziau, kad geriau jau dabar tepsiu kiek reikia, negu du men vis patepliodama "gydziau"
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2012 06 08, 13:40)
Laba diena 4u.gif

Mes valgom banana, kartais obuoli, saldytu silauogiu

Bandysiu tresniu duoti kai sunoks
As taip esu prisizaidus, patepu viena diena, atrodo uztrauke zaizdas, po kiek laiko vel atsinaujina, tai nusprendziau, kad geriau jau dabar tepsiu kiek reikia, negu du men vis patepliodama "gydziau"

tai va ir as ta pacia klaida dariau. Pilnai sugydzius, po to bent kuri laika oda apysvare buna. Jus irgi elideliu tepat?kokio amziaus jusu vaikutis?

Fifuxe, gi prisiminiau, kad tu mesos nevalgai.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 06 08, 13:35)
o tai ir pati tik jautieną valgai? Nuo kitos beria?

QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 06 08, 13:55)

Fifuxe, gi prisiminiau, kad tu mesos nevalgai.

biggrin.gif
kitos net nemėginau ištikro g.gif kažkaip kai aš nevalgau,man nereikia jos,o manau jai ir gerai tos rūšies db g.gif
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2012 06 08, 10:31)
Klausimukas toks butu: ar negalima but saltalankiu alieju tept ant AD kurios jau zaizduoja? juk jis labai gydo zaizdeles visokias. aisku oranziniai nudazo.

Kažkada ir juo tepėm. Kažkokio super stebuklo nebuvo.
Blogiau irgi nepadarė.
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2012 06 08, 11:34)
Gavau si losjona is Lt jau, kiek kartu tepat per diena? naudojant kaip drekikli ar cia daugia ukaip gydomasisi ir negali tept 5 kartu per diena?

Galima tept kiek reikia, nesvarbu kiek kartų, mes jį kaip drėkiklį naudojam. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2012 06 07, 22:14)

net ir pepti yra su receptais, tai as is to visagalio Ebay imu, nes recepto gydytojas neberaso nes maniskis jau virs metuku.
Aciu uz issamia info  4u.gif

Se tau boba devintines. airijoj neprase jokiu receptu, o pirko desimtimis, regis is boots'u
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 06 08, 12:52)
taip, mums kompensuoja thumbup.gif Nors kiek čia pasisakė mamos, tai turbūt mums vieninteliams, neturimtiems 2 metukų, jį kompensuoja blush2.gif
Man to mažo kiekio tikrai ilgam užtenka, nes tepu permatomą sluoksnį, vos vos.

Valgo:
cukiniją, kalafijorą, brokolį, šparagines pupeles, kopūstą, labai retai morką, avokadą, ryžius, soras, retai grikius, burnočių sėklų košę, triušieną, dabar įvedžiau kalakutieną, bet dar nesuprantu beria ar ne. Seniau valgė veršieną, bet lyg ir beria nuo jos. Ir viskas. Jokių vaisių, jokių uogų. Ir iš šio meniu dažnai daug ko nevalgo, pvz. kopūsto, morkos nemėgsta. Bet turiu įtarimą, kad iš šio meniu irgi kažkas alergizuoja. doh.gif

Kiek pastebėjau, tai jūsų meniu ganėtinai platus.  thumbup.gif Jei aš galėčiau nors kokį vaisių ar kokį saldėsį suvalgyti, tai būtų laaabai paprasta maitintis tik tuo, ką ir mažiukas valgo blush2.gif  Va kai negaliu net vaisio jokio, jokios uogos, nieko iš ko būtų galima bent kokį pyragą ar blynų išsikepti, tai tikrai stogas važiuoja unsure.gif
Mums net nėra kada išmėginti naujų produktų, nes nuolat išbertas verysad.gif 
Wytaute, aš taip irgi pamąsčiau...Jei aš valgysiu tik tokį ribotą maistą, tai ar nepadarysiu vaikui "meškos paslaugos"? Jo organizme nesigamins įvairiems produktams virškinti reikalingi fermentai, kažkada uždavus naujo produkto - išbers (nebūtinai dėl alergijos, o gal tiesiog dėl fermentų trūkumo), nebeduosiu ir taip užburtas ratas...
Ir dar pagalvojau, o kažin kaip būtų virškinimo fermentų pagėrus? g.gif Nes gi nebūtinai alergija prie AD būna, gal tiesiog jis netoleruoja tam tikrų maisto produktų ir pvz. geriami fermentai padėtų tinkamai suvirškinti maistą. g.gif

viska ka mes valgom: ryzius, soras, bulves, kopusta, brokoli, kalafiora, triusiena, kalakutiena, kai turejau, duodavau cukinijos, bet parduotuvine nors ir eko, isbere. dar krapuku idedu, jei is mano lekstes, tenka ir svoguniukas, l.retai - cesnkelio/ jokiu kitu prieskoniu ar pipiru. tuo sarasas ir baigiasi sad.gif aisku bandom ir kitus produktus karts nuo karto, bet jau ilgas laikas sustojom ties minetais, o kitu kazkaip nepavyksta isivesti unsure.gif
vaisiu nevalgom, nes irgi dar ne vieno neatsitaikem, nei obuolys (apdorotas ar zalias), nei bananas, nei avokadas, melynes t.t netiko.. o del svieziu darzoviu, reikia laukti derliaus (pvz darzo agurku), tada meginsim bandyt...

ir man neramu kad skurdi mityba, bet kito pasirinkimo kol kas nelabai yra. gelbeja tik MP.
Atsakyti