QUOTE(Giuste @ 2012 05 26, 12:24)
Tai taip pat pasakysite ir savo dukrai, tai ar taip galetu motina patarti savo vaikui? Zinoma, kad ne, tai kokias vertybes jus jai duosite?
Jus paprasciausiai, pati tikite tokiomis saldziomis pasakomis, kad prostitute gali buti laiminga, bet nesuvokiate,kad tokio pobudzio saldi reklama, kaip sios autores nupiestas geras gyvenimas yra labai zalinga, gali itakoti, ne tik ziopliukes isitraukti i toki"laiminga" gyvenima, bet ir jus suaugusias moteris, priversti mastyti, kad per daug nekreiptumete demesio i tai, kaip gyvens jusu vaikas, kad uzciaupt jus, kad nesipriesintumete siam bizniui
Auklekite savo dukra taip, kad ji pinigus uzdirbtu normaliu budu, tebaigia mokslus, tuomet susiras ir gerai apmokama darba, bus gerbiama, o jus tikrai laiminga.
Papildyta:
Atmintimi nesiskundziu, aciu, vaistu dar nereikia, o jums raminamuju ne pro sali butu isgerti
Jus paprasciausiai, pati tikite tokiomis saldziomis pasakomis, kad prostitute gali buti laiminga, bet nesuvokiate,kad tokio pobudzio saldi reklama, kaip sios autores nupiestas geras gyvenimas yra labai zalinga, gali itakoti, ne tik ziopliukes isitraukti i toki"laiminga" gyvenima, bet ir jus suaugusias moteris, priversti mastyti, kad per daug nekreiptumete demesio i tai, kaip gyvens jusu vaikas, kad uzciaupt jus, kad nesipriesintumete siam bizniui

Auklekite savo dukra taip, kad ji pinigus uzdirbtu normaliu budu, tebaigia mokslus, tuomet susiras ir gerai apmokama darba, bus gerbiama, o jus tikrai laiminga.
Papildyta:
Atmintimi nesiskundziu, aciu, vaistu dar nereikia, o jums raminamuju ne pro sali butu isgerti

aš nekalbu apie blogus patarimus, kad reikia skiepyti savo dukroms laisvo elgesio merginos įvaizdį. pabrėžiu aš auginu ir skiepinu vertybes, noriu, tikiuosi, kad mano dukra užaugus bus tvirta, moteriška, gerbianti save, kitus, ir pan.ir linkiu visoms mergaitėms to paties, tik pačio geriausio. bet jei gyvenime mergaitė, moteris pasirenka kitokį kelią, gyveną laisvą gyvenimą su n vyrų. ir ji sako , kad jai taip gerai, ją tenkina. tai kodėl aš turiu tokią merginą, moterį teisti? kokią teisę mes turime teisti? jei jai gerai, tai ir sakau puiku, svarbiausia pati būk laiminga. juk kitavertus ji blogo nieko nedaro- nevagia, nežudo, neplėšikauja, ji naudojasi savo, ne mūsų kūnu. jei jai gerai, tai puiku.
o jūs visiškai teisi reikia auklėti savo vaikus, kad jie patys užsidirbtų pinigų, baigtų mokslus ir pan.bet ar tai garantuoja šiais laikais normalų gyvenimą? aš pati daug mokiausi, stengiausi, turėjau tikslą, žinojau kad mamai sunku išlaikyti mus. tad mano tikslas buvo susikurti gerą gyvenimą pačiai. ir ką gi baigiau mokslus, gavau darbą pagal specialybę, kurio atlyginimas didesnis nei minimumas.plius po kelių metų turėjau išeiti iš darbo, nes kažkam reikėjo mano vietos. darbe buvau vertinama, gerbiama, visada tik geri atsilepimai kaip apie gerą darbuotoją, sąžiningą žmogų. ir kas iš to?tokių gerų žmonių reikia?netekus darbo, dirbau paprastą, nekvalifikuotą.santuoka nepavyko.likau su kūdikiu ant rankų.neturiu savo būsto. bet va esu dora, gera, su visomis vertybėmis.geroms gyvenimas ne rožėmis klotas.
Papildyta:
QUOTE(festina lente @ 2012 05 26, 16:21)
Pinigai ne viskas gyvenime,oi ne viskas. As buvau abejose pusese,ir skurde,ir kai pinigu tikrai nereikejo skaiciuoti. Ir galiu pasakyti,kad ne piniguose laime. Jei pinigai pastatomi kaip gyvenimo tikslas,tada,kaip cia pasakius,man gaila tokiu zmoniu.
Nepykit,kad as jus vis kalbinu,bet idomu man. Vat jus auklejat dukra,skiepijat vertybes ir t.t. Sakot,kai uzaugs ir pasirinks savo kelia,jus nesikisit,nesmerksit. Bet jei dukra uzaugus pasuktu tokiu keliu,kaip temos autore? Jei butu tokia situacija,kad jums butu reikalinga jos pagalba? Ar tikrai nestrigtu kasnis burnoje,is tokio uzdarbio?
Va prisiminus autores situacija.Paprasto darbo dirbti nenorejo,kambarelio nuomotis nenorejo,reikejo jai visko geriausio ir iskart,cia ir dabar. Juk daugelis lietuvaiciu uzsieniuose dirba visiskai eilinius darbus ir is to uzdarbio isgali padeti tevams,ar vaikams. Jei nori kazkokio mokslo siekti,tai padirbeja ir pasitaupo. Tiesiog kai zmogui niekas nerupi,tik tureti kuo daugiau pinigu,tai apie jokias moralines vertybes kalba neina. O autore dar ir didziuodamasi pasakoja,kaip gerai gyvena. Cia gi kertele sielai,uzeis kokia pasimetus mergaite pagalbos ieskoti,ir stai laiminga grazi prostitutes istorija... Siaubas.
Nepykit,kad as jus vis kalbinu,bet idomu man. Vat jus auklejat dukra,skiepijat vertybes ir t.t. Sakot,kai uzaugs ir pasirinks savo kelia,jus nesikisit,nesmerksit. Bet jei dukra uzaugus pasuktu tokiu keliu,kaip temos autore? Jei butu tokia situacija,kad jums butu reikalinga jos pagalba? Ar tikrai nestrigtu kasnis burnoje,is tokio uzdarbio?
Va prisiminus autores situacija.Paprasto darbo dirbti nenorejo,kambarelio nuomotis nenorejo,reikejo jai visko geriausio ir iskart,cia ir dabar. Juk daugelis lietuvaiciu uzsieniuose dirba visiskai eilinius darbus ir is to uzdarbio isgali padeti tevams,ar vaikams. Jei nori kazkokio mokslo siekti,tai padirbeja ir pasitaupo. Tiesiog kai zmogui niekas nerupi,tik tureti kuo daugiau pinigu,tai apie jokias moralines vertybes kalba neina. O autore dar ir didziuodamasi pasakoja,kaip gerai gyvena. Cia gi kertele sielai,uzeis kokia pasimetus mergaite pagalbos ieskoti,ir stai laiminga grazi prostitutes istorija... Siaubas.
galbūt jūs teisi, kad pinigai ne viskas gyvenime. bet pinigai daug kas.be pinigų dabar esi nulis. anksčiau niekada nemaniau, kad pinigai tokie svarbūs, bet kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad jie svarbūs.
jūs klausiate jei mano gyvenime taip nutiktų, kad mano vaikas tokį gyvenimą pasirinktų? jei man pasakytų, kad va aš mama gyvenu tokį gyvenimą, taip man skaudėtų širdį kaip motinai. aš ją skatinčiau atsisakyti tokio gyvenimo. tačiau, bet jei ji pasakytų mama tai mano gyvenimas, man jis toks patinka, nesikišk. tada aš jai palinkėčiau laimės, jeigu ji laiminga, tai ir aš laiminga. praeis jaunystė, daugiau proto , patirties įgis, ir manau po kurio laiko tokio gyvenimo negyventų, o jei gyventų, man kaip motinai beliktų jos nesmerkti, visada išklausyti, patarti.mes nei viena neapsaugota nuo blogų, negražių vaikų poelgių.
Papildyta:
QUOTE(trintukas @ 2012 05 27, 19:25)
Na va. Mano mama mane augino taip- būk rami švelni gera mergaitė. Nusileisk, nerėkauk. Visad akcentuodavo fizinius ir kitus trūkumus, kad "per gerai" apie save negalvočiau, kad paskui nusivilt matai netektų. Negink savo nuomonės- atrodai kaip bernas..jos auklėjimas. Iš prigimties nebuvau tokia. Ačiū D. turiu savo galvą ant pečių, renkuosi kuo būti, ką ir kaip daryti. Ir tikrai galiu pasakyti 100 procentų- geroms mergaitėms- blogųjų išėdos lieka. Skiepijant vaikui vertybes, nereik iš jo daryti invalido. Pats turi spręsti kuo jam būti užaugus. Turi išmokti mąstyti ir atsirinkti. Kiek esu mačius tokių atvejų, kai panelė, pati ne itin išvaizdi, apie save galvoja, kad ji pati pačiausia, ir lipa visiems per galvas. Rezultate ji turi viską, o tu, dorovingoji, tenkinies tuo ką ji palieka po savęs. JEI ten dar apskritai kažkas lieka...
Ir kas dėl temos- išgalvota ji ar ne- bet nematau nieko tame bloga. Jei tik tos situacijos dalyviams yra viskas gerai, jie laimingi. Nieks neprivalo gyventi pagal vieną modėlį - mokslai, vestuvės, vaikai ir senatvinis nukvakšėjimas galiausiai.
Papildyta:
Tai nelabai supratau, auklėjate savo vaikus tam, kad pati būtumėte laiminga? O apie vaikų laimę mąstote? Kas juos padaro laimingus?
Papildyta:
Man dar kas įdomu, o negi negali būti laimingos prostitutės istorijos? Na negali? Kodėl? Nes tiesiog šiaip negali ir viskas? O jeigu realybėj dar ir taip būna, kas tada? Ar įsitikinimų kortų namelis ups ėmė ir sugriuvo? Matai dar ir taip būna...
Papildyta:
Pacituosiu vieną forumietį- nieko nėra baisiau, kai žmogus savo amžiumi ar/ir patirtimi kompensuoja proto trūkumą.
Ir kas dėl temos- išgalvota ji ar ne- bet nematau nieko tame bloga. Jei tik tos situacijos dalyviams yra viskas gerai, jie laimingi. Nieks neprivalo gyventi pagal vieną modėlį - mokslai, vestuvės, vaikai ir senatvinis nukvakšėjimas galiausiai.
Papildyta:
Tai nelabai supratau, auklėjate savo vaikus tam, kad pati būtumėte laiminga? O apie vaikų laimę mąstote? Kas juos padaro laimingus?

Papildyta:
Man dar kas įdomu, o negi negali būti laimingos prostitutės istorijos? Na negali? Kodėl? Nes tiesiog šiaip negali ir viskas? O jeigu realybėj dar ir taip būna, kas tada? Ar įsitikinimų kortų namelis ups ėmė ir sugriuvo? Matai dar ir taip būna...

Papildyta:
Pacituosiu vieną forumietį- nieko nėra baisiau, kai žmogus savo amžiumi ar/ir patirtimi kompensuoja proto trūkumą.

patiko sakinys geroms tik blogųjų išėdos lieka. čia tiesą pasakėte. toks gyvenimas.