Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(amarrile @ 2012 06 11, 12:19)
Nieko tos skruzdės neneša ant augalų,tik kai jau ten randa ko,kaip amarų,ateina pačios jų pasimelžti..Kažkas panašaus.Kilo klausimas man,ką realiai jos augalui gali padaryti..Tai manau,tik esant lizdams,o ne pavienėms,padaryti ertmes tarp šaknų,kas jau augalui nepatiktų..Tad kovoju su lizdais,o ne su pavienemis asabomis.Štai susikraustė į kanų bliūdą,tėvoniją įkūrė,tai su pirktiniais miltukais pabarsčiau. Turim jų prie rankos,keliems metams užtenka,,ir keliems ūkiams . Tokio mažo kiekio reikia,kad nelabai bijojau,kai iš šiltnamio reikėjo išktapštyti jas:unsure:

sunesa sunesa, skaiciau kazkur smile.gif ir ne tik sunesa, jas ir saugoja smile.gif

su pavienem ir as nekovoju, bet jei jau lipa jos stiebais, is to nieko gero nelauk. Is siltnamio jas kaip isvaryti - nezinau, viska bandau, ir kava, ir cesnakus, ir serenciai susodinti nepadeda, o milteliu gi nepilsi, juos naudoju tik ant vejos ar tarp trinkeliu jei koki lizda nori susisukti smile.gif nezinau kiek pas jumis tu skuzdziu, bet mums milteliu taip jei kas antra diena apeinant visa kiema, savaitei tos dezutes tik uztenka.
Atsakyti

Juodosios skruzdės minta augaliniu ir gyvuliniu maistu. Tai antrai grupei priklauso sodo kenkėjai-vabalai ir jų lervos. Dar wikipedijoj rašo, kad ir sraigių populiaciją sumažina. Todėl amarus stengiuos rankiniu būdu naikint, o skruzdės lai kitais pasirūpina biggrin.gif beje ir pati savo akimis mačiau, kaip kelios žalią vikšrą šiltnamy dorojo.

O tagetės labiau apsaugoti nuo baltasparnių ir tripsų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 birželio 2012 - 12:07
Man gaila buvo žiūrėti,kaip skruzdės slieką doroja,tikiuosi,ne jos jį nudaigojo unsure.gif .gal kas nori pasižiūrėti,kaip pagenėtas daigelis atrodo
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 11 birželio 2012 - 20:32
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 10, 15:35)
teisingai. As ana diena irgi pastebejau bepedinancias skuzdes ant agurko daigu, ogi ziuriu, virsuneje susinesusios juodu musyciu. Nupurksciau muilu su margancofke - 4 dienos ramu rolleyes.gif

Nupurškiau ir aš šiandien šituo desertu, kada turi matytis rezultatas?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 09, 17:43)
Užraugti pirmi agurkiukai vakar skynimo,1,7 stiklainiukas  tongue.gif

Gal galit priminti, kokia tai veislė?
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 06 09, 20:53)
Aš tai bijau girtis biggrin.gif Prieš atvėstant orams apie 10 agurkų nusiskyniau.Porą kart dilgėlių "skanėsto gavo",tai baigia išprotėti thumbup.gif Aplipę agurkais blush2.gif Galėčiau trilitrį užraugt biggrin.gif Daigų 5.

Ir šių veislę maga sužinoti. Ir iš vis kokius rekomenduotumėt iš salotinio tipo ir kada reiktų juos sėti?
Aš šiemet auginu tik lauko agurkus "Šarlotę" ir "Morning'us". "Radničioką" sėjau tiesiog į lauko lysvę su priedanga, bet buvo gana šalta, tai nelindo nei vienas lauk ir galiausiai supuvo sėkla. Tada anksčiau minėtuosius daiginau samanose verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 06 11, 22:41)
Nupurškiau ir aš šiandien šituo desertu, kada turi matytis rezultatas?

tai as po puses valandos nuejau paziureti, buvo svaru svaru smile.gif maciau vakar kelias musytes, nuemiau jas, bet siandien reiks vel nupurksti rolleyes.gif

tiesa, uzvakar viena ir siandien viena agurkeli nuskynem, ryt poryt laukia vel du ax.gif tik as ne neparagavau ju, mazylis sukirto essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 12 birželio 2012 - 14:35
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 12, 15:33)
tai as po puses valandos nuejau paziureti, buvo svaru svaru smile.gif maciau vakar kelias musytes, nuemiau jas, bet siandien reiks vel nupurksti rolleyes.gif

tiesa, uzvakar viena ir siandien viena agurkeli nuskynem, ryt poryt laukia vel du ax.gif tik as ne neparagavau ju, mazylis sukirto essen.gif

Pas mane šiandien dar ropoja kelios, bet ne taip kaip vakar. Pakartosiu tikriausiai procedūrą vėl.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 09, 19:36)
man tai nekaip skamba smile.gif tokiu metu rauginti, atrodo produkto gadinimas smile.gif man nieko nera skaniau uz zalia agurka wink.gif. Uz pora dienu turesiu kokius celus 4  biggrin.gif

oooo viena diena uzraugi , antra valgai drinks_cheers.gif pats skanumas :
Atsakyti
Gal kam teko auginti baltus agurkus.Noriu kitais metais pabandyti,kažin kas ju per skonis biggrin.gif
Atsakyti
Merginos,gal patarsit,agurkai šiltnamyje pradėjo augint agurkiukus,bet aukščiau esantys pradėjo gelst.Ar čia neišmaitina kitų,ar ligos puola? Ką daryt? Palieju ryte ir vakare,pažastines atžalas išskabiau ir dabar nežinau ko imtis.Tręšt?
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2012 06 14, 11:11)
Merginos,gal patarsit,agurkai šiltnamyje pradėjo augint agurkiukus,bet aukščiau esantys pradėjo gelst.Ar čia neišmaitina kitų,ar ligos puola? Ką daryt? Palieju ryte ir vakare,pažastines atžalas išskabiau ir dabar nežinau ko imtis.Tręšt?

neišmaitina,bet del to,kad augalas jaunas,o jį auginant reikejo apačias aptvarkyti,kad nieko neaugintų.Vyksta naturalus procesas,kaip ir obuoliu užuomazgu kritimas.o kad augimas vyktų tolygiai,reikia atsižvelgti ir palengvinti augalo naštą,kad ir nuskinant vos paaugusius vaisius
Agurkus dažnai laistau dilgeline sriuba..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 14 birželio 2012 - 11:56
QUOTE(amarrile @ 2012 06 14, 12:55)
neišmaitina,bet del to,kad augalas jaunas,o jį auginant reikejo apačias aptvarkyti,kad nieko neaugintų.Vyksta naturalus procesas,kaip ir obuoliu užuomazgu kritimas.o kad augimas vyktų tolygiai,reikia atsižvelgti ir palengvinti augalo naštą,kad ir nuskinant vos paaugusius vaisius
Agurkus dažnai laistau dilgeline sriuba..

okas kiek laiko agurkelius galima palepinti dilgelem?
Atsakyti