Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(georgiana @ 2012 06 15, 08:17)
gal kuri priminsite kaip auginti lauke agurkus su atrama, kazkuri buvote rasiusi ar tai tinklu, pakomentuokite placiau didelis aciu 4u.gif

Aš visais laikais auginauu atrama, man patiko, nes galima sodinti rečiau ir tvarkingi švarūs agurkai išlieka. Bet ten ne aš rašiau lotuliukas.gif

user posted image

Čia foto iš karto po pasodinimo
Atsakyti
QUOTE(raminta1985 @ 2012 06 15, 15:53)
sakykit o ką daryti kai ant agurko apskabau visus vaisius tada vel pradeda žydėti nauji užsimezga vos pora žiedelių, pradeda augti agurkiukas na kokio 1 cm ir nudžiūsta? Patys agurkai atrodo sveiki lapai žali, tikrai neatrodo kad neišmaitintų? Ką darau netaip? Iš pradžių galvojau kad mano užauginti daigai netikę, tada nubėgau į turgų nusipirkau 10 daigų pas žmogų, kuris pats augina ir pardavinėja agurkus, sakė nesuvalgysim kiek užaugs, o dabar abejoju ar bent paragausiu....

Spėti tik galiu,kad daigai pagavo pagreitį atžalų auginime,ir visa energija tada būna nukeipta tam.Sutvarkyti nesunku,po nesenai užmegsto agurkėlio nuskinti atžalos viršūnelę,ir ,beveik šimtu procentų garantuoju,kad jis užaugs cool.gif
Ką reiškia visus blink.gif Juk pastoviai kas nors turi augti,skinu kas parą būtinai,kad tolygiai augimas vyktų,yra gelstančių irgi,nieko tokio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 16 birželio 2012 - 09:19
Hmm, ne iki galo viska paaiškinau. Aš nuskinu visus tuos mažus pageltonavusius maždaug 1 cm agurkiukus, nes kitokių didesnių ir neužauga. Taip darau 5 daigam. Kitiem daigam nieko nedarau tai patys agurkiukai maždaug 1 cm patys nukrenta. Daigų turiu 15. Agurkų tokių kad būtų galima valgyti nenuskyniau nei vieno, o žydi jau gal 2 savaitės. Gal pabandysiu nufotografuoti aš juos, kad pamatytumėt kas per padėtis. Laistau gausiai 1-2 kartus i savaite. Pirmą kartą taip nesiseka su agurkais.
Atsakyti
dekui labai Audine68, super ideja ir nuotraukele labai aiskiai parodanti Jusu ideja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raminta1985 @ 2012 06 16, 11:36)
Hmm, ne iki galo viska paaiškinau. Aš nuskinu visus tuos mažus pageltonavusius maždaug 1 cm agurkiukus, nes kitokių didesnių ir neužauga. Taip darau 5 daigam. Kitiem daigam nieko nedarau tai patys agurkiukai maždaug 1 cm patys nukrenta. Daigų turiu 15. Agurkų tokių kad būtų galima valgyti nenuskyniau nei vieno, o žydi jau gal 2 savaitės. Gal pabandysiu nufotografuoti aš juos, kad pamatytumėt kas per padėtis. Laistau gausiai 1-2 kartus i savaite. Pirmą kartą taip nesiseka su agurkais.

Lauke paaugę susodinti agurkeliai ilgai ir sunkiai adaptuojasi dažnai,įpatingai didesni.Tie patys,kur siltnamyje iki vielų valgomi,du lauke su agurku paaugusiu pasodinti guli sau gelsvi ir ne krust.Šalta,sausa palyginus su šiltnamiu.O skinti geltonųneverta,patys nukris.(Nesupratau iš tikro,siltnamyje ar lauke jūsiškiai..Jei lauke,reikejo pridengti,jei šiltnamyje-dažniau laistyt,kad santykinė drėgmė butu didelė.Ir nevedinti,jei nebutina del karsčio ir pomidorų..
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 16, 13:14)
Lauke paaugę susodinti agurkeliai ilgai ir sunkiai adaptuojasi dažnai,įpatingai didesni.Tie patys,kur siltnamyje iki vielų valgomi,du lauke su agurku paaugusiu pasodinti guli sau gelsvi ir ne krust.Šalta,sausa palyginus su šiltnamiu.O skinti geltonųneverta,patys nukris.(Nesupratau iš tikro,siltnamyje ar lauke jūsiškiai..Jei lauke,reikejo pridengti,jei šiltnamyje-dažniau laistyt,kad santykinė drėgmė butu didelė.Ir nevedinti,jei nebutina del karsčio ir pomidorų..

Šiltnamyje mano tie agurkai, ir lauke turiu kelis, bet ten tai visai nurašiau aš jau juos, ten ir lapai geltonuoja tai nieko iš jų ir nebesitikiu.
Atsakyti
QUOTE(raminta1985 @ 2012 06 16, 15:59)
Šiltnamyje mano tie agurkai, ir lauke turiu kelis, bet ten tai visai nurašiau aš jau juos, ten ir lapai geltonuoja tai nieko iš jų ir nebesitikiu.

Viskas bus gerai irnesakyk.gif Palaistyk dažniau,nereikia gausiai,bile dregnas oras.Dilgelienes pasiraugk.Jei kompleksinem betkokiom patresi negausiai,bet dažniau,nesutrugdys.Nereikia to davatkiškai bijoti rolleyes.gif
Atsakyti
Manieji pasodinti žiauriai vargo, nu nebuvo tos šilumos. Nugeltonavo lapai, kitus katės kaimynų iškapstė verysad.gif . Gerai, kad auginuosi visada daugiau, tai dasodinėju. Bet žiuriu, kad tokie vargstantys mažiukai jau atsigauna po truputį.
Noriu plačiau apie savo auginamas rūšis. Gal irgi kas jas auginosi ir bus atsiliepimų?, nes aš visais metais įmetu vis kitas veislės - begalinis ieškojimas g.gif
Rodnichiok - pasodinti 3 pakeliai (laukiant kol sudygs), neišdygo nei viena sėkla. Pirkau kažkokios kitos firmos, sudygo 50 proc. Labai nusivyliau, nes juos auginu apie 5 metus.
Polan - sudygo gerai, tik po persodinimo labai geltonavo, sunkiai atsigavo, bet šiaip neblogi.
Libelle - labai gerai sudygo, kad ir nugelto, bet labai greitai atsigavo.
Aladin - sėklas kaimynė parvežė iš Lenkijos, labai gerai sudygo, persodinau labai mažus, nelaukiau pirmųjų tikrų lapų, labai gerai atsigavo, ir kažkodėl negeltonavo, kaip kiti.
Apie auginimo sąlygas ir derlių atsiliepimai bus savo laiku.
Gal kas pakomentuos veisles, gal kas jas auginotės anksčiau ?????
Tiesa, manieji vakar gavo pirmą dozę dilgėlynės, gal greičiau atsipeipalios g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audine68: 17 birželio 2012 - 07:18
Libelos siais laikais neverta pirkti,del galimo kartumo.puikiai pakeis motiva,dirigentas,melody...Neparasei,kur augini...Lauke is daigeliu sodinti per didelis,nevertas vargas.Minetų pavadinimu seklos dygsta beveik simtu procentu...Radničioko kai sejau pas močiutę,buvo labai daug seklu-nebeicuotų-sudygo gerai.Tokį pakelį išbandžius,kelis metus galima ramiai seti. Taip,ir aš pastebejau,kad maži lengviau prigyja .Todel ir neapsimoka auginti didesnius ir nesti lauk,neskubant paseti pasiveja ir pralenkia,ir tupčiot nereikia visą vasarą,kaip apie kokį nusmurgėlį persodintą irnesakyk.gif
Atsakyti
Sveikos, nesiseka ir man su agurkeliais siemt. Vargsta, gelsta. Tiek lauke tiek siltnamy. Lauke tai jau nurasiau, nieko nebesitikiu is ju, bet pagalvojau o jeigu dabar lauke paseciau salia tu nusmurgeliu? Sudygs juk per savaitele, o paskui gal ir pasivys anuos ir pralenks. Tada tuos rausiu lauk be ceremoniju. Ar vistik jau velu? Bet gal geriau velyvas derlius negu jokio?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 06 17, 14:01)
Sveikos, nesiseka ir man su agurkeliais siemt. Vargsta, gelsta. Tiek lauke tiek siltnamy. Lauke tai jau nurasiau, nieko nebesitikiu is ju, bet pagalvojau o jeigu dabar lauke paseciau salia tu nusmurgeliu? Sudygs juk per savaitele, o paskui gal ir pasivys anuos ir pralenks. Tada tuos rausiu lauk be ceremoniju. Ar vistik jau velu? Bet gal geriau velyvas derlius negu jokio?

sečiau ir nesvarstyčiau net cool.gif (ar negaletų kas man vieną agurką mano šiltnamyje pasėti blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 17, 15:18)
se?iau ir nesvarsty?iau net cool.gif (ar negalet? kas man vien? agurk? mano ?iltnamyje pas?ti blink.gif  )

Lekiu.
Kur jusu siltnamis? Galiu paset biggrin.gif
Atsakyti