Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(svieske @ 2012 07 27, 21:40)
Gal pasidalintumet patirtimi kaip tas skruzdes naikindavot? g.gif Daugybe ju pas mane, nezinau kaip jas isnaikinti, braskes pasodinau, iskilnojo, dalis isnyko, butinai reikia imtis kokiu priemoniu....

Į lėkštutę dedu mielių (šviežių), uogienės, truputį vandens ir dedu į nepageidaujamas skruzdėlių vietas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2012 07 27, 01:26)
Tinka. Pjaukit per pusę ar į 3-4 gabalus agurką ir marinuokit kaip paprastus agurkus.Puikiausiai laikosi ir labai skanūs.Daugybę metų juos marinuodavau, o pastaraisiais  metais  niekur sėklų nerandu pirkt.

PIRMĄ KARTĄ GIRDŽIU, KAD ZOZULIA AGURKUS GALIMA MARINUOT. KARTAIS AR NESUPAINIOJOT SU KOKIA KITA RŪŠIMI?
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 07 27, 22:58)
PIRMĄ KARTĄ GIRDŽIU, KAD ZOZULIA AGURKUS GALIMA MARINUOT. KARTAIS AR NESUPAINIOJOT SU KOKIA KITA RŪŠIMI?

Dar viename forume radau,kad jie netinka tik sūdymui g.gif Tai vat surizikavau ir vieną stiklainį užmarinavau,pažiūrėsiu kas bus doh.gif Gerai kad anyta tik 2juos pasodino ir lengva išsiskiria iš kitų doh.gif
Atsakyti
Galima tą zazulia marinuoti, laikosi ,kaip ir kiti agurkai,gal tik traškų,super puikų agurkelį neišlaušit,bet sunaudot tiks...
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 07 27, 21:58)

Tikrai nesupainiojau. Jokių kitokių ilgavaisių neauginus, tik Zozulia. Galit drąsiai marinuot, nebijokit.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 07 27, 20:49)
Į lėkštutę dedu mielių (šviežių), uogienės, truputį vandens ir dedu į nepageidaujamas skruzdėlių vietas rolleyes.gif

Aciu labai 4u.gif Pas mane tu skruzdeliu ant kiekvieno augalo pilna, praktiskai ant kiekvieno zemuogiu kerelio rausiasi, tai man apie kiekviena augaliuka ir deti?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2012 07 28, 11:17)
Aciu labai 4u.gif Pas mane tu skruzdeliu ant kiekvieno augalo pilna, praktiskai ant kiekvieno zemuogiu kerelio rausiasi, tai man apie kiekviena augaliuka ir deti?

Ne, šiltnamyje padedu 4 lėkštutes, keičiu jų vietą ir skruzdės dingsta. Tik nedarykite didelio kiekio, geriau dažniau ir po truputį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2012 07 28, 09:17)

Nereikia visur,susiras pačios.jei pamatytum,kur jų daugiau,kur lizdas,ten geriausia padeti.
Pas mane virtuvej buvo pasirodžiusios,pastebejau,kad terasoje yra,tai pabarsčiau miltelių terasoje,tai ir virtuvej neliko.Lyja,tai jos matomai,aukštyn pradėjo kraustytis...
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif , gal kuri galit patart kaip agurkus isgydyti nuo miltliges? ar bent jau atitolinti agurku lapu dziuvima kuo toliau? Uzpuole mus sita zaraza doh.gif , ir itariu kad tuoj be agurku liksiu verysad.gif
Atsakyti
Aš Zozulia naudoju tik salotoms, juk marinavimui yra puikių rūšių, tuo labiau, kai marinuoju tik 5-10 cm dydžio agurkėlius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE("Minija" @ 2012 07 29, 14:27)
Sveikutes,  4u.gif , gal kuri galit patart kaip agurkus isgydyti nuo miltliges? ar bent jau atitolinti agurku lapu dziuvima kuo toliau? Uzpuole mus sita zaraza doh.gif , ir itariu kad tuoj be agurku liksiu  verysad.gif

Pernai buvo užpuolus miltligė.Dar jaunus., nes vėlai buvo sėti. Kažkur skaičius buvau ir neturėdama išeities pabandžiau - 1ltr kefyro supilu į 10ltr laistytuvą ir dapilti vandens.
Iš viršaus laistyti per tinklelį, kad sudrėgtų lapai. Tris kartus taip vietoj laistymo. Dar ir jodo keletą lašų vienakart įlašinau - sakau nepakenks.
Na agurkų priraugėm. Tikrai pristabdė. Bet vėliau užėjo lietūs ir chana jiems buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 29 liepos 2012 - 21:03
prisiminus, kad miltligė - grybinis susirgimas, logiškai turėtų padėti soda. Pomidorus purškiau sodos tirpalu nuo kitos ligos, bet turbūt galima bandyt ir agurkus.
Atsakyti