Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

Merginos gal žinote ar tinkami marinavimui agurkai kažkokie ZOZOLE,lyg ir taip vadinasi. g.gif Anyta pasėjo tokių bet nežino ar tinka marinuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2012 07 26, 16:23)
Merginos gal žinote ar tinkami marinavimui agurkai kažkokie ZOZOLE,lyg ir taip vadinasi. g.gif  Anyta pasėjo tokių bet nežino ar tinka marinuoti doh.gif

Zozulia salotinio tipo ankstyvi šiltnaminiai agurkai smile.gif Tinka tik salotoms šviežioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 07 26, 10:29)
o ka raso, jei agurkai grazus skanus bet labai jau sviesus, tarsi is zemiu istraukti smile.gif

tubūt jie blondinai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 26 liepos 2012 - 16:02
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 25, 10:54)
Labai labai patinka šie agurkėliai. Skanučiai  bigsmile.gif

Gaudvile,bet juos nusipirkt galima tik is sios internetines parduotuves,ar yra Lietuvoj kur?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 26, 08:45)
pozymiai panasus i mano.. bet mano darzas uz 50 km nuo Vilniaus, kazi, ar ten rukas tuo metu buvo  unsure.gif  Man rodos, cia kazkas kita.

Vakar priskyniau 3 kibirus, agurkeliu primegzta galybe, bet kai tokie augalai, tai kazkaip nerimas imt pradeda.. dar taip man nera buve, kad derliaus pradzioj sitaip agurkai elgtusi  doh.gif Gretimoj lysvelej auga dar nedidukai, veliau seti agurkai. Tie kol kas grazus, bet nezinau, ar draugystes vardan nesisolidarizuos su kaimynais  doh.gif

Pas mane irgi ploteliais išdžiūvo išgelto agurkų lapai. bet mezga ir agurkų yra, tai net nežinau kaip su tais lapais elgtis - skint ar neskint. Šalia sėti jau irgi nemaži užaugę, jau primezgę turi agurkiukų, bet ir tie šiandien apžiūrėjau gelsta. Laisčiau šiandien, sakau gal pritrūko vandens g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2012 07 26, 14:23)
Merginos gal žinote ar tinkami marinavimui agurkai kažkokie ZOZOLE,lyg ir taip vadinasi. g.gif  Anyta pasėjo tokių bet nežino ar tinka marinuoti doh.gif

Tinka. Pjaukit per pusę ar į 3-4 gabalus agurką ir marinuokit kaip paprastus agurkus.Puikiausiai laikosi ir labai skanūs.Daugybę metų juos marinuodavau, o pastaraisiais metais niekur sėklų nerandu pirkt.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 07 26, 19:44)
Pas mane irgi ploteliais išdžiūvo išgelto agurkų lapai. bet mezga ir agurkų yra, tai net nežinau kaip su tais lapais elgtis - skint ar neskint. Šalia sėti jau irgi nemaži užaugę, jau primezgę turi agurkiukų, bet ir tie šiandien apžiūrėjau gelsta. Laisčiau šiandien, sakau gal pritrūko vandens  g.gif

Pernai buvo patarimas agurkus atgaivinti su mielėmis. Jei gerai prisimenu, tai pokutis mielių ant kibiro vandens ir išpukšt bigsmile.gif
Pati pernai ir purškiau. Negaliu labai prisiekinėt, kad padėjo, bet kad nepakenkė-tai tikrai. Agurkų buvo sočiai biggrin.gif Ar būtų jų buvę tiek pat nepurškus mielėmis-nežinau schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2012 07 27, 11:15)
Pernai buvo patarimas agurkus atgaivinti su mielėmis. Jei gerai prisimenu, tai pokutis mielių ant kibiro vandens ir išpukšt  bigsmile.gif
Pati pernai ir purškiau. Negaliu labai prisiekinėt, kad padėjo, bet kad nepakenkė-tai tikrai. Agurkų buvo sočiai  biggrin.gif Ar būtų jų buvę tiek pat nepurškus mielėmis-nežinau  schmoll.gif  g.gif

Kokias mieles naudojot? Sausas ar paprastas?
Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2012 07 27, 12:15)
Pernai buvo patarimas agurkus atgaivinti su mielėmis. Jei gerai prisimenu, tai pokutis mielių ant kibiro vandens ir išpukšt  bigsmile.gif
Pati pernai ir purškiau. Negaliu labai prisiekinėt, kad padėjo, bet kad nepakenkė-tai tikrai. Agurkų buvo sočiai  biggrin.gif Ar būtų jų buvę tiek pat nepurškus mielėmis-nežinau  schmoll.gif  g.gif

Aš su mielėmis skruzdes naikindavau, dabar reikės bandyti purkšti rolleyes.gif
Atsakyti
pagaliau ir aš po dviejų dienų nesilankymo darže prisiskyniau prausiamą bliudą agurkėlių blush2.gif
Tik va dabar kilo abejonė aR "ALHAMBA H" tinka konservavimui? g.gif Bet jei Zozulia kažkas į stiklainius krovė tai gal ir šie neprapuls?
Ir Melody H skanučiai, vaikas užprašė kitąmet daugiau tokių pasėti wub.gif Vargšams ne kokia (molinga ir pavėsis) vieta atiteko, bet jau atsigavo nors lapai irgi dėmėti.
O va tie "zebriukai" ar kitaip "arbūziukai" stovi nupiepę prie šiltnamio, vargu ar derliaus sulauksim g.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 07 26, 17:30)
Gaudvile,bet juos nusipirkt galima tik is sios internetines parduotuves,ar yra Lietuvoj kur?

Lietuvoj tai tik Sėklelė kokia galėtų turėt, o pirkom kelios susitarusios iš estų internetinės parduotuvės

Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 07 27, 11:48)
Aš su mielėmis skruzdes naikindavau, dabar reikės bandyti purkšti rolleyes.gif

Gal pasidalintumet patirtimi kaip tas skruzdes naikindavot? g.gif Daugybe ju pas mane, nezinau kaip jas isnaikinti, braskes pasodinau, iskilnojo, dalis isnyko, butinai reikia imtis kokiu priemoniu....
Atsakyti