Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(zebrina @ 2013 01 11, 17:54)
Ant dugno dedu visus prieskonius-lapus,tada dedu agurkėlius,viršuj kiek lieka iki kakliuko kietai prikišu serbentų-vyšnių lapų,ir viską iki pat viršaus užpilu tirpalu..paprastas krano vanduo,ant litro šaukštas druskos.Ir viskas smile.gif o rūsys paprastas pas mane,daugiabučio..gal nera labai šiltas sakyčiau g.gif ir bulvės ir obuoliai ilgai išsilaiko..

drinks_cheers.gif Ir aš taip darau thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 11, 18:58)
pridedu visko kaip ir aukstai rase, dar azuolo lapa imetu, 1 l. vandens, saukstas druskos, tirpalu uzpilu agurkus. Palaikau, po kokiu 3,4 dienu nupilu i puoda, uzkaiciu, nugraibau putas ir vel ta pati skistima uzpilu ant agurku( truputi dapilu virindama vandens, nes graibant putas jo apmazeja).

O šis būdas man nepasiteisino sad.gif
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2013 01 11, 19:19)
Bus tada pridetas garazas del tokio reikalo  biggrin.gif Jei rimtai, tai turesim ir garaza, bet jis nebus labai sandarus... Kaip suprantu, svarbu nebutu minuso, ane? Gal tada garase reikia pasidaryt sioki toki kaip rusiuka, sakykim ziedus tuos betoninius ikast. Tada gal tiktu  g.gif

mano tevelis neturi rusio, bet turi garaza su ta duobe, kur po automobiliu buna garaze. tai jis ten paguldes du senus saldytuvus i ta duobe, jie tarnauja kaip dezes, tose ale dezese laiko konservus visus savo, o ant virsaus uzmetes sena ciuzini vienguli. Neiskunde,kad kas susala tokiam "rusi" jo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 11, 18:26)
mano tevelis neturi rusio, bet turi garaza su ta duobe, kur po automobiliu buna garaze. tai jis ten paguldes du senus saldytuvus i ta duobe, jie tarnauja kaip dezes, tose ale dezese laiko konservus visus savo, o ant virsaus uzmetes sena ciuzini vienguli. Neiskunde,kad kas susala tokiam "rusi" jo  smile.gif

Nors duobes neplanuojam, bet panasu, kad tai vienintele iseitis butu. O darzoviu taip nelaiko?
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2013 01 11, 19:39)
Nors duobes neplanuojam, bet panasu, kad tai vienintele iseitis butu. O darzoviu taip nelaiko?

Jam kai daug nereikia ten tu darzoviu, tai nusiperka turgelyje svieziai vis. Bet manau,kad nieko ten nebutu. Tik kaip ir visur reiktu bulvytes vis pavartyti,permaisyti,kad kvepuotu, neputu. Su visom kitom darzovem ir obuoliukais tas pats. Nemanau,kad susaltu taip. Senovej zmones tik duobe lauke issikasdavo gilesne ir ten patiese sluoksni siaudu bulves ir kitas darzoves laikydavo pe ziema. Duobe uzdengdavo lentom ir pan g.gif
Atsakyti
Artinasi pavasaris, gal kelkim ir šią temą iš žiemos miego- pasidalinkim pastebėjimais- kada, į kokią žemę, substratus verta sėti, kokios rūšys kaip derėjo, kas vertėjo- nevertėjo augint, o gal naujų veislių užmatę 4u.gif
Atsakyti
Taip merginos keliam ir šią temą, nes labai norėčiau sužinoti pačių derlingiausių ir pačių ...iausių agurkų veislę ar veisles, nesiseka man jų užsiauginti tiek kad mažuliukų būtų daug raugimui kad nereiktų žaisti po kelis stiklainius, norėtųsi jų visų vienu metu, kad ir kaip stengiuosi veisles parinkti ,bet kažkaip vis nesiseka g.gif pasėju po kelis pakelius įvairių rūšių lauke, bet vistiek per mažai. Norėtūsi pačio optimaliausio varijanto. Pasidalinkit patirtimi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimulė: 22 sausio 2013 - 15:13
QUOTE(Marmaledas @ 2013 01 18, 20:59)
Artinasi pavasaris, gal kelkim ir šią temą iš žiemos miego- pasidalinkim pastebėjimais- kada, į kokią žemę, substratus verta sėti, kokios rūšys kaip derėjo, kas vertėjo- nevertėjo augint, o gal naujų veislių užmatę  4u.gif

Daigais sodinti neverta. As alyvoms prazydus sejau tiesai i dirva. Humusinga zeme, daug komposto. Uzdengus laikiau agro plevele. Atidengdavau tik palaistyti ir jei diena labai silta budavo. Kai jau daigai buvo sprindzio dydzio, tai visai nudengiau. Gausiai derejo man tokioj zemej. Nes darze zeme toks priemolis buvo, tai derlius nepalyginamai menkesnis buvo, nors ir plotas didesnis uzsetas darze buvo. Siemet nusiziureju is Balticseed Atom F1, Aztec F1 ir Atlantis F1 4u.gif Bet rinksiuosi tarp Atom ir Atlantis tik viena. Siltnamyje man neapsimokejo auginti, nes uzderejo panasiu metu kaip ir lauke po priedanga esantys, o derlius geresnis buvo lauke ax.gif
Atsakyti
http://vermis.lt/
Gal bandet kas biohumusa imaisyti bent i duobutes,kur sodinat, idomu,kokia maiso kaina, parasiau jiems, bet atsakymo dar negavau. Kaip manot, ar verta g.gif
Atsakyti
jau atrase, maisas 20 lt. kainuoja
Atsakyti
Pasiskaiciau ir as smile.gif Kaina gal ir nebloga... o idomu, koks svoris gaunasi tu 20 litru ? g.gif Senukuose pirkau, tai apie 7 lt, tik nepamenu koks ten kiekis?
Atsakyti
Aš tai laukan agurkus tik daigais galiu sodint,plius nemažais cool.gif nes turiu draugų šliužų,kurie nuėda mažučius daigiukus. Lauke auginsiu iš BS Atomic. NU nerealūs man jie thumbup.gif Šiltnamyje dar neapsisprendžiau,kokios veislės puikuosis.Bet,kad paauginsiu ant palangės,tai faktas g.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2013 01 22, 17:07)
Pasiskaiciau ir as  smile.gif Kaina gal ir nebloga... o idomu, koks svoris gaunasi tu 20 litru ? g.gif Senukuose pirkau, tai apie 7 lt, tik nepamenu koks ten kiekis?

O jus naudojot? Kaip jums patiko?
nezinau del svorio, jie patys parase, kad pilna maisa pripila, o kg. skiriasi, kai buna dregniau, svorio daugiau ir atvirksciai.
Reikes nuvaziuoti i senukus, paziureti, nes cia po viena ,du maisus niekas neves, raso, perki 10 , viena dovanu biggrin.gif. Tik kur as tiek desiu smile.gif
Realiai man kokiu 3 maisu reiketu, raso, maiso pakanka 20 pomidoru arba 40 agurku. O jei dar kokiom braskem, paprikom,.....Ir tai pataupant.
Atsakyti