nuroviau agurkus lauke, kaip dezinfekuoti dirva ? nes labai jau miltlige buvo isisukusi

QUOTE(Giga* @ 2012 09 14, 17:55)
nuroviau agurkus lauke, kaip dezinfekuoti dirva ? nes labai jau miltlige buvo isisukusi 

siaip tai agurkus nerekomenduoja tuoj pacioj vietoj auginti... as tai nieko nedarysiu, garstycias tik sesiu, kai nurausiu... dar po 1 kita agurka duoda, tai galia raut... bet kasmet keiciu ju sodinimo vieta, i vis nauja...
tai as visada irgi keiciu vieta, bet sakau gal vis tiek reikia ligos sporas panaikinti, ruosiausi i sita vieta po agurku sdinti svogunus ir cesnakus, ka manot? tinkama ?
paspalvinsiu temuke
cia man rodos ketvirtadieni lauke dar surinktas derlius...
[attachmentid=224741]
bet jau paskutinis turbut, nors palikau maziuku dar kabanciu, bet per tokius salcius vargu ar augs
cia man rodos ketvirtadieni lauke dar surinktas derlius...
[attachmentid=224741]
bet jau paskutinis turbut, nors palikau maziuku dar kabanciu, bet per tokius salcius vargu ar augs
QUOTE(Giga* @ 2012 09 14, 19:55)

skaiciau, kad siltnamio dirva (turbut ir netik siltnamio) galima dezinfekuoti karbamidu su vario sulfatu (misinys pavasariniam vaismedziu purskimui)

Tam ir egzistuoja sejomaina....Elementaru,saugu,ekologiška.
gal kuri atsakys....
kelinti metai vis bandau kokia veisle agurku sodinti, jog laikytusi ziemai rauginami. Ta prasme mano seimyna megsta tik raugintus agurkus, as juos raugiu i stiklainius. Ir puse agurku is trilitrinio stiklainio buna minksti, sutize. Gal kuri irgi raugiate i stiklainius ir galite parekomenduoti kokia gera veisle agurku? Nebenoriu eksperimentuoti, nes labai gaila darbo ir laiko

kelinti metai vis bandau kokia veisle agurku sodinti, jog laikytusi ziemai rauginami. Ta prasme mano seimyna megsta tik raugintus agurkus, as juos raugiu i stiklainius. Ir puse agurku is trilitrinio stiklainio buna minksti, sutize. Gal kuri irgi raugiate i stiklainius ir galite parekomenduoti kokia gera veisle agurku? Nebenoriu eksperimentuoti, nes labai gaila darbo ir laiko

Mano mama nesuskaičiuojamą eilę metų
augina tik radničiok. Ir rauginti,ir marinuoti pas ją super gaunas ir laikos. O vat man iš jos agurkų nieks neišeina
Taip,kad čia ne vien nuo veislės,bet nuo darymo būdo ir laikymo salygų daug kas priklauso

Taip,kad čia ne vien nuo veislės,bet nuo darymo būdo ir laikymo salygų daug kas priklauso

Aš raugiu tik į 3-5ltr.plastikinius "bambalius" nuo vandens,agurkai DIRIGENT,tai jokių minkštų nera buvę
tik minusas ,kad praėmus reikia persidėt į kitą tarą..
o mama tai kaip ir daugumos mūsų augina Radničiok
ir pas ją skanuoliai

o mama tai kaip ir daugumos mūsų augina Radničiok

Ale ot tos mamos

QUOTE(ingole @ 2013 01 11, 13:26)
gal kuri atsakys....
kelinti metai vis bandau kokia veisle agurku sodinti, jog laikytusi ziemai rauginami.

kelinti metai vis bandau kokia veisle agurku sodinti, jog laikytusi ziemai rauginami.
Mama raugiant agurkus visada įdeda krienų lapų, sako jie traškėjimą duoda. O agurkai dažniausiai buna Pasalim ir radničiok
QUOTE(kaktuselis @ 2013 01 11, 14:31)
Mama raugiant agurkus visada įdeda krienų lapų, sako jie traškėjimą duoda. O agurkai dažniausiai buna Pasalim ir radničiok
as dar azuolo lapa ikisu

Merginos paklausiu jusu, su lauko agurkais kaip ir aisku, kad pakeitalioji vieta ir ramu, o kaip su siltnamiu? jug nekeisi siltnamio vietos kasmet