QUOTE(Espire @ 2012 06 23, 16:21)
Laba,
Klausimelis: Jus Paris museum pass pirkot visam keliones laikotarpiui? Kiek tiksliai kainuoja savaitei jis? Nes as kiek ziuriu, tai jis gana nepigus savaitei, ir as ir vienaip ir kitaip skaiciuoju ir svarstau ar apsimoka mums ar ne

Na paklausiu taip, per savaite kiek muzieju aplanket
Papildyta:
As manau priklauso nuo laikotarpio, jeigu koki liepa/rugpjuti gal ir sunkiau rasti pigesniu variantu (brangiu manau visada yra). Bet manau nebus taip, kad suzinosite valanda pries skridi, bent diena pries gal zinosite

bet jeigu ir suzinosite valanda pries..tiesiu taikymu i booking.com ar dar koki puslapi ir ziurite ka gero siulo

Na bent as taip daryciau
Atsakysiu apie muzieju pasa, pirkom 6 dienom. Gal pagal planuojamus muziejus galima buvo ir 4, bet tokiu atveju butu reikeje metytis ir begioti + 2 dienos suteike visika laisve, suplanuotais ratais apeiti Paryziu

.
Gal ka ir pamirsiu, bet pameginsiu isvardinti kur muzieju pasu pasinaudojom ir kiek tai pasitvirtino:
Luvras - as modernesnio meno gerbeja, bet tikrai verta apsilankyti. Su pasu nereikia stoveti eileje prie bilietu, pro Riselje fligeli iejimas be eiles.
Triumfo arka - turint pasa tikrai verta uzlipti, fantastiski Paryziaus stogai ir zvaigzdes isplanavimas labai graziai atsiveria.
Pompidur centras - man asmeniskai labai patiko, kita karta stengciausi maziau skubeti

Orsey - impresionistai patiko visada, bet orginalai neturi nieko bendra su reprodukcijomis, jie antgamtiski, turi viska kvapa, garsa skoni... na ir zinoma vaizda

Jei vaziuociau dar karta, Orsey paskirciau bent 2 dienas, kad ramiai pasedeti ir paziureti

(pirma kart vaziuojant to nepatariu

). Beje Orsey, su pasu taip einama per atskira iejima kur beveik nera eiles.
Norte dame bokstai - tikrai labai ispudinga pasikelti, ne tik vaizdas is virsaus bet ir sitiek skirtingu chimeru boksteliu is arti ...
Orangerie - labai labai patiko, visai kitoks muziejaus lankymas (tik iejus butinai pasiimkit instrukcija ir ja sekit) ir dar + sitiek Renuaro, Mane ir net 1 Klimto paveikslas.
Dome baznycia - su pasu tikrai verta uzeiti, man asmeniskai nebuvo labai idomu, bet gal labiau is pacios paziuru (vienam zmogui sitiek pompastikos...)
Panteonas - neskaitant Fuko svytuokles, man buvo labai gera pastoveti salia tokiu zmoniu kapavieciu.
Rodeno muziejus - net ne Rodeno gerbejams siulyciau aplankyti, nuostabus ipatinga ramybe dvelkiantis sodas.
Dar buvom publicite muziejui (cia mano specialybine uzgaida) - patys eksponatai man pasirode nieko verti, bet labai idomus ekspozizicijos sprendimai.
Berods tiek, gal ka ir pamirsau

. Tiesa turiu pamineti, kad pries perkant pasa apsisprendeme nesikelti i eifeli (jis visame paryziuje man paliko maziausia ispudi, tikejausi daugiau

)
Pasa pirkome internetu, bet atsiememe ji turizmo informacijos centre (mums buvo netoli "namu"), tai nereikejo moketi uz atsiuntima.
Na ir prirasiau

Tikiuosi bus naudinga