Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 21

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 06 03, 16:37)
Išbandžiau tortą Karamelinis migdolas

kokio stormo biskvitas jums iseina g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noreciau paklausti,gal kas nors galetu man paaiskinti arba nuvesti ant tiesaus kelio kur gauti informacijos kur yra paaiskinta kaip graziai aplieti visa torta sokoladu? pergyvenu del sonu , kaip tai graziai padaryti ? suprantu ,kad reik istepti sviestiniu kremu ir tada lieti. gal kas pades? 4u.gif
Atsakyti
nebent šokoladiniu sviestiniu kremu, nes bijau, kad pilant šokoladą tiesiai ant sviestinio gali Jums gautis visiškas fiasko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2012 06 04, 20:11)
nebent šokoladiniu sviestiniu kremu, nes bijau,  kad pilant šokoladą tiesiai ant sviestinio gali Jums gautis visiškas fiasko 4u.gif


o tai niekuo gale netepti jo, ant sustingusio ir pilti ? uzsake pas mane torta treciadieniui medaus, nori ten papuosto su braskem, ir sirdeles formoi jis. dbr stingsta tortas ir galvoju ryt liet ji sokoladu ir ant virsaus deti braskes pamirkytas trupuciuka sokolade. bet dbr bijau,kad tikrai gausis fiasko,nes neesu darius niekada. doh.gif reik gal tada kazka pergalvoti ir atsisakyt to sokolado doh.gif esu dar visai nauja kepeja... ajajai..
Atsakyti
QUOTE(Chantel @ 2012 06 04, 20:48)
o tai niekuo gale netepti jo, ant sustingusio ir pilti ? uzsake pas mane torta treciadieniui medaus, nori ten papuosto su braskem, ir sirdeles formoi jis. dbr stingsta tortas ir galvoju ryt liet ji sokoladu ir ant virsaus deti braskes pamirkytas trupuciuka sokolade. bet dbr bijau,kad tikrai gausis fiasko,nes neesu darius niekada. doh.gif reik gal tada kazka pergalvoti ir atsisakyt to sokolado  doh.gif esu dar visai nauja kepeja... ajajai..

o glazura sokoladine netinka? labai gi panasu, plonai apteptumet (aisku reiktu pazaisti kad lygiai gautusi), daug paprasciau bet rezultatas labai panasus.
O jei jau reik butinai aplieto, tada aptepus sviestiniu reik pavesusi bet dar skysta sokolada pilti prie pat tortuko kuo arciau jo (bet ne tiesiogiai, o per sauksta-nezinau ar supratot doh.gif ) arba pilti ir po to sokolada lengvai paskleisti peiliu. O tortuka pries tai pasideti ant groteliu, kad sokoladas turetu kur nubegti ir neliktu "sijono" is sonu. Su dideliu tortu nesu bandziusi bet su mazuliukais gavosi unsure.gif
Atsakyti
sokoladines glazuros irgi neesu bandziusi doh.gif naujai iskepta kepeja lotuliukas.gif kepu tik saviem ir taip kaip noriu lotuliukas.gif paragavo torta ir paprase, tai norisi padaryti tikrai grazu torta ,kad nereiketu raudonuoti dezute atidarius. iki ryt reiks pagalvoti apie sokoladine glazura arba gal kazkoki kito papuosima. as tik dar nelabai suprantu su tuo sviestiniu kremu, pries bet ka puosiant geriau ji uztepti,kad gautusi ligus ar cia kai mase dengi butent tik reik? klausimu lavina doh.gif bet noriu viska isiaiskinti iki galo,kad ryt nereiktu verkti atsistojus ir lekti i kokia maxima lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Chantel @ 2012 06 04, 21:18)
sokoladines glazuros irgi neesu bandziusi doh.gif naujai iskepta kepeja  lotuliukas.gif kepu tik saviem ir taip kaip noriu  lotuliukas.gif paragavo torta ir paprase, tai norisi padaryti tikrai grazu torta ,kad nereiketu raudonuoti dezute atidarius. iki ryt reiks pagalvoti apie sokoladine glazura arba gal kazkoki kito papuosima. as tik dar nelabai suprantu su tuo sviestiniu kremu, pries bet ka puosiant geriau ji uztepti,kad gautusi ligus ar cia kai mase dengi butent tik reik? klausimu lavina  doh.gif bet noriu viska isiaiskinti iki galo,kad ryt nereiktu verkti atsistojus ir lekti i kokia maxima  lotuliukas.gif

biggrin.gif pilnai suprantu.
sviestinis reikalingas
1. islyginti torto pavirsiu, jei to nereik galit apseiti ir be jo.
2. jis reikalingas masei prilipti prie torto.
3. naudojamas kaip izoliatorius zele ir grietineles kremams torte kad nesiliestu su beze ar mase ir jos netirpdytu.

Jusu atveju (kalbant apie sokolado liejima ar glazura) jis nera butinas, jei jus tenkina torto pavirsiaus lygumas, bet jei liesit tai sokoladas laaaabai isryskins net menkiausius nelygumus.
Todel siulau sokolado glazura 163 zinute http://www.supermama...?...8104&st=156
su ja tikrai paprasciau juolab jei niekad nedariusi, manau uzsakovai liks patenkinti. Tik rinkites gera sokolada ir jo neperkaitinkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 04 birželio 2012 - 21:09
labas vakariukas 4u.gif

ruosiuosi kepti rafaelo svajone tortuka, bet man reikia 1.5-2 kg mazdaug svorio. kokio dydzio formoje reiktu kepti tada? g.gif pagal recepta raso kad 23 cm bet jis gaunasi daugiau nei 2 kg, tai suprantama reik mazesnej kept, bet kokio dydzio? gal kuri zinot, isbandet, gal padesit 4u.gif

sakau is karto didziuli aciu kurios padesit man 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2012 06 05, 00:53)
labas vakariukas  4u.gif

ruosiuosi kepti rafaelo svajone tortuka, bet man reikia 1.5-2 kg mazdaug svorio. kokio dydzio formoje reiktu kepti tada?  g.gif  pagal recepta raso kad 23 cm bet jis gaunasi daugiau nei 2 kg, tai suprantama reik mazesnej kept, bet kokio dydzio? gal kuri zinot, isbandet, gal padesit  4u.gif

sakau is karto didziuli aciu kurios padesit man  4u.gif  4u.gif  4u.gif

kepciau 20cm formoj
Atsakyti
Didelis aciu uz patarimus,jauciuosi protingesne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 06 04, 16:28)
kokio stormo biskvitas jums iseina  g.gif

Supjausčius gavosi nelabai stori
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2012 06 05, 00:53)
labas vakariukas  4u.gif

ruosiuosi kepti rafaelo svajone tortuka, bet man reikia 1.5-2 kg mazdaug svorio. kokio dydzio formoje reiktu kepti tada?  g.gif  pagal recepta raso kad 23 cm bet jis gaunasi daugiau nei 2 kg, tai suprantama reik mazesnej kept, bet kokio dydzio? gal kuri zinot, isbandet, gal padesit  4u.gif

sakau is karto didziuli aciu kurios padesit man  4u.gif  4u.gif  4u.gif

nu priplokit mane, bet man is vienos normos (23/24cm) niekaip virs 2kg nesigauna biggrin.gif as skaiciuoju taip: biskvitas gaunasi apie 750g+970g kremo, tai viso apie 1,7-1,8.
aisku cia "plikas" tortas g.gif jei dar sviestinis (+/- 100g), mase (+/-500g) arba beze / kremas g.gif tada taip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 05 birželio 2012 - 11:40