QUOTE(singrida25 @ 2012 06 13, 13:01)
Sveikutes mamytes noreciau jusu patarimo...
ketinu pirma karta denkti tortuka saldainiu mase noreciau suzinoti kiek man prireiks cukraus pudros? saldainiu svoris 340gr o kitu 264gr mazdaug kokio didumo turtukui tiek uztektu saldainiu mases cia bus 2 tortukai vienas didesnis kitas mazesnis noreciau mazdaug zinoti kokio diametro padukus kepti? Taipat zinau kad pries dengiat reiktu aptepti sviestiniu kremu bet kaip ji pasigaminti?
Tortukas bus valgomas sestadieni o kada galima ta mase is saldainiu ruosti ar tapacia diena pries valgant ar ankciau,o kada geriausia ja uzdeti is vakaro ar ta diena kai bus valgomas?
NA IR PRIRASIAU......
Isanksto dekoju
galit ją dėti kada norit: iš ryto, dieną prieš, jokio skirtumo. ir koks skirtumas kiek pakelyje saldainių? juk vis vien recepte nurodyta kiek gramų reikia. aš dariau pagal viršutinėj temoje duotą receptą
http://www.supermama...;#entry20004514
tik vietoj juodo šokolado dėjau baltą, o kai dedamas baltas šokoladas, vietoj grietinėlės dedamas vanduo tiesiog. (ačiū Olestai už patarimą). gavosi labai elastinga ir labai skani masė. (padariau iš ryto ir 5 valandas laikiau maišelyje šaldytuve. sustingo, tada atminkiau ją ir pradėjau dengti.)
standartiniam tortui (apie 25 cm skersmens) apdengti daryčiausi iš dvigubos normos, masės liks tikrai, bet nors netrūks...