Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 21

QUOTE(matuke @ 2012 06 12, 23:51)
merginos, prasau patarkite man, kepanciai pirma karta torta- meduti, kaip ji paprsatai bet graziai papuosti berniukam? kaip graziai ir teisingai apbarstyti trupinukais ?
aciu kas patars, kepsiu ryt, tad labai lauksiu pagalbos  4u.gif

man l.patinka sitas papuosimas
medaus tortas
Atsakyti
Sveikutes mamytes noreciau jusu patarimo... 4u.gif
ketinu pirma karta denkti tortuka saldainiu mase noreciau suzinoti kiek man prireiks cukraus pudros? saldainiu svoris 340gr o kitu 264gr mazdaug kokio didumo turtukui tiek uztektu saldainiu mases cia bus 2 tortukai vienas didesnis kitas mazesnis noreciau mazdaug zinoti kokio diametro padukus kepti? Taipat zinau kad pries dengiat reiktu aptepti sviestiniu kremu bet kaip ji pasigaminti? doh.gif Tortukas bus valgomas sestadieni o kada galima ta mase is saldainiu ruosti ar tapacia diena pries valgant ar ankciau,o kada geriausia ja uzdeti is vakaro ar ta diena kai bus valgomas?
NA IR PRIRASIAU...... blush2.gif
Isanksto dekoju clap_1.gif friends.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal galit parašyti kiek maždaug sveria mascarpones tortas iš vienos normos, t.y. plonas biskvitas, 500 g. mascarpone, 400g. grietineles, kondensuotas, be dengimų pastilažu ir kitų papuošimų?
Atsakyti
QUOTE(singrida25 @ 2012 06 13, 13:01)
Sveikutes mamytes noreciau jusu patarimo... 4u.gif
ketinu pirma karta denkti tortuka saldainiu mase noreciau suzinoti kiek man prireiks cukraus pudros? saldainiu svoris 340gr o kitu 264gr mazdaug kokio didumo turtukui tiek uztektu saldainiu mases cia bus 2 tortukai vienas didesnis kitas mazesnis noreciau mazdaug zinoti kokio diametro padukus kepti? Taipat zinau kad pries dengiat reiktu aptepti sviestiniu kremu bet kaip ji pasigaminti? doh.gif Tortukas bus valgomas sestadieni o kada galima ta mase is saldainiu ruosti ar tapacia diena pries valgant ar ankciau,o kada geriausia ja uzdeti is vakaro ar ta diena kai bus valgomas?
NA IR PRIRASIAU...... blush2.gif
Isanksto dekoju  clap_1.gif  friends.gif

galit ją dėti kada norit: iš ryto, dieną prieš, jokio skirtumo. ir koks skirtumas kiek pakelyje saldainių? juk vis vien recepte nurodyta kiek gramų reikia. aš dariau pagal viršutinėj temoje duotą receptą http://www.supermama...;#entry20004514
tik vietoj juodo šokolado dėjau baltą, o kai dedamas baltas šokoladas, vietoj grietinėlės dedamas vanduo tiesiog. (ačiū Olestai už patarimą). gavosi labai elastinga ir labai skani masė. (padariau iš ryto ir 5 valandas laikiau maišelyje šaldytuve. sustingo, tada atminkiau ją ir pradėjau dengti.)

standartiniam tortui (apie 25 cm skersmens) apdengti daryčiausi iš dvigubos normos, masės liks tikrai, bet nors netrūks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 13 birželio 2012 - 13:11
QUOTE(AIRA @ 2012 06 13, 14:09)
Mergaitės, gal galit parašyti kiek maždaug sveria mascarpones tortas iš vienos normos, t.y. plonas biskvitas, 500 g. mascarpone, 400g. grietineles, kondensuotas, be dengimų pastilažu ir kitų papuošimų?

galim:
500 + 400 + kondensuoto gramai + biskvitas, kokį kepsit, neaišku.
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 06 13, 14:09)
galit ją dėti kada norit: iš ryto, dieną prieš, jokio skirtumo. ir koks skirtumas kiek pakelyje saldainių? juk vis vien recepte nurodyta kiek gramų reikia. aš dariau pagal viršutinėj temoje duotą receptą http://www.supermama...;#entry20004514
tik vietoj juodo šokolado dėjau baltą, o kai dedamas baltas šokoladas, vietoj grietinėlės dedamas vanduo tiesiog. (ačiū Olestai už patarimą). gavosi labai elastinga ir labai skani masė. (padariau iš ryto ir 5 valandas laikiau maišelyje šaldytuve. sustingo, tada atminkiau ją ir pradėjau dengti.)

standartiniam tortui (apie 25 cm skersmens) apdengti daryčiausi iš dvigubos normos, masės liks tikrai, bet nors netrūks...

pagal jusu nuoroda atidaro bendra visu temu sarasa.ar galetumete tiksliau imest?labai prasau 4u.gif 150gsaldainiu, sviestuko saukstelis, vandenuko saukstelis, pudros 500gr ir gavosi tokio kietumo, tad negalejau isminkint teko ismest, parasykite prasau geras proporcijas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2012 06 13, 00:28)
jei kepsit ryt ir sutepsit tai geriau nepuoskit is karto o palikykit per nakti saldytuve, tortas medutis brinksta ir gali suskilti virsus  ax.gif as esu puosusi labai paprastai bet patiko baisiai vaikams, tai aptepiau grietinele, apibarsciau zaliom kokosu drozlem ir prisodinau grybuku kur buna pirkti parduotuvese  ax.gif

aciu 4u.gif
labai paprasta ir idomu ideja su grybukais tongue.gif

QUOTE(elenka @ 2012 06 13, 10:21)
man l.patinka sitas papuosimas
medaus tortas

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 06 13, 16:52)
pagal jusu nuoroda atidaro bendra visu temu sarasa.ar galetumete tiksliau imest?labai prasau 4u.gif 150gsaldainiu, sviestuko saukstelis, vandenuko saukstelis, pudros 500gr ir gavosi tokio kietumo,  tad negalejau isminkint teko ismest, parasykite prasau geras proporcijas 4u.gif  4u.gif  4u.gif

AS PRISIJUNGIU PRIE JUSU PRASIMO blush2.gif
Atsakyti
nu gi saldymunu skyriuje tema virsuje apie papuosimus yra. Jau ten viskas sukramtyta ir suvirskinta.
va
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2012 06 13, 15:00)
galim:
500 + 400 + kondensuoto gramai + biskvitas, kokį kepsit, neaišku.

+sulaistymas smile.gif
Atsakyti
SALDAINIU MASE kuria as visada darau: viskas is akies: saldainiai eina i bliudeli toki kur sriuba valgom,tai cielam tortui,gal tokiu dvieju reiketu (bet kada gali ikist dar tu saldainiu su sviestu kad pasiltu ir dadeti),tada papjaustau sviesto,nu i viena bliudeli metu kokius 6-8 gabaliukus,tokius kaip detum i kose. dedavau i mikrobange,dabar jos neturiu, dedu i lengvai sildoma orkaite (jei i orkaite,tai saldainius supjaustau i mazesnius),istirpsta viskas,istraukiu,ir ismaisau greitai sauksteliu visa mase,kol nebesimato atskiro sviesto nuo saldainiu mases,gautis turi vientisa mase skysta. tada perpilu viska i didesni dubeni,ir bemaisant sauksteliu beriu PERSIJOTA pudra,tol kol jau sunku darosi masyti ranka,tada pribarstau ant stalo daug pudros,ispilu visa mase ant tos pudros,dar pudros ant virsaus ir minkau,minkai minkai minkai,jei susiminko ir dar labai limpa dar uzberiu,ir viskas. Kazkas klause del pudros kiekio,manau kokiu dvieju pokeliu gal (po 500gr) tortui vienam....
Atsakyti
Šventinis tortas

user posted image


Biskvitą kepiau pagal ši filmuka puikutėlis, iškilo purus,ir aukštas.

Jam reikėjo:

6 kiaušinių
130 gr. miltų
210 gr. cukraus
10 gr. vanilinio cukraus

Visa eiga parodyta tai ir neberašysiu biggrin.gif

Kremui:

4 tryniai
100 gr. cukraus
500 ml. pieno
1 vanilės lazdelė
3 šaukštai želatinos
500 ml. plaktos grietinėlės

Trynius ištrinti su cukrumi. Pieną su vanilės lazdele užvirti, maišant supilti į trynius. Visą šitą masę vėl virti maišant, kol šiek tiek sutirštės, iki 5-8 min. Sudėti išbrinkintą ir ištirpusią želatiną, palikti atvėsti, kai atvės sumaišyti palengva su trynių mase. Atskirame inde išplakti grietinėlę ir sudėti į bendrą masę. Statyti kremą į šaldytuvą, kad atvėstu ir šiek tiek sustengtu.

user posted image

Biskvitą pjauti į tris dalis. Dėti į torto formą nuimamais kraštais. Pirmas sluoksnį išklojau nukaulintom trešnėm ir pjaustytom braškėm ir užklojau kremu ir biskvitu. Antras sluoksnis tik kremas,uždedamas biskvitas ir sudedamas likęs kremas. Tortą dedame nakčiai į šaldytuvą.
Puošiame kaip mokame smile.gif

Skanaus!!
Atsakyti