Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikėlio mirtis. Kaip išgyventi?

Nefisa mes irgi davėme pinigeliu, bet ji nepaėmė. Pasakė "aš negaliu tokioje situacijoje". Nemaniau, kad dar yra tokių gydytojų.
O apie Mečėjų esu girdėjusi gerų atsiliepimų. Mano viena pažįstama pas jį darėsi Cezarį.
BusGerai slapyvardį pasirinkau, kai laukiausi pirmagimės, tikėdama, kad išnešiosiu sveiką vaikutį (nes nestuke.gif dažnai kamuoja baimės). Nors su antruoju vaikučiu taip nepasisekė, bet vistiek nesiliauju tikėt, kad dar turėsim vaikutį, o gal ir ne vieną. Linkiu ir tau nepaliauti tikėt, nes tik tas tikėjimas ir daro stebuklus.
Atsakyti
Sveikos gyvos MAMOS uzsukau i šia temele atsitiktinai,perskaiciusi visu Jusu išgyvenimus apsiverkiau ir suprantu kaip Jums visoms sunku...Pati neseniai tapau mama ir skaitydama tai ka parašėte suprantu,kaip stiprei myliu savo sunu.
Tiesiog norėjau Jums visoms palinkėti Didziausios stiprybės ir ištvermės.LAIKYKITĖS MAMOS wub.gif
Atsakyti
mano mintyse nesuvokiama tai, nesinori net galvoti, tik stiprybes norisi linketi mamytem...
Atsakyti
QUOTE(BusGerai @ 2006 09 23, 14:42)
Nefisa mes irgi davėme pinigeliu, bet ji nepaėmė. Pasakė "aš negaliu tokioje situacijoje". Nemaniau, kad dar yra tokių gydytojų.
O apie Mečėjų esu girdėjusi gerų atsiliepimų. Mano viena pažįstama pas jį darėsi Cezarį.
BusGerai slapyvardį pasirinkau, kai laukiausi pirmagimės, tikėdama, kad išnešiosiu sveiką vaikutį (nes  nestuke.gif dažnai kamuoja baimės). Nors su antruoju vaikučiu taip nepasisekė, bet vistiek nesiliauju tikėt, kad dar turėsim vaikutį, o gal ir ne vieną. Linkiu ir tau nepaliauti tikėt, nes tik tas tikėjimas ir daro stebuklus.

BusGerai - ačiū už pozityvias mintis. Labai noriu tikėti, kad tikrai viskas bus gerai ir kada nors susilauksiu sveikučio vaikelio.
Neseniai buvau pas daktare ir ji pasakė, kad jau galiu pastoti, nors praėjo tik du su puse mėnesio. Aš taip apsidžiaugiau, jog išėjau iš daktarės ir atrodė, kad jau nėsčia. Aš niekada nepamiršiu savo Harolduko, bet nežinau kažkas lyg skubina mane ir neleidžia laukti metų ar ilgiau. Gal mano mažiukas iš dangaus taip nori.
Atsakyti
as irgi noriu kuo greiciau nors tik 3 men praejo, o galima tik po puses metu....bet sveiku protu pamascius suprantu kad dar labai anksti ir net nezinau kada tam bus tinkamas laikas.juk savo pirmagimei net paminkliuko nepastatem...
Atsakyti
QUOTE(nefisa @ 2006 10 09, 17:21)
Neseniai buvau pas daktare ir ji pasakė, kad jau galiu pastoti, nors praėjo tik du su puse mėnesio. Aš taip apsidžiaugiau, jog išėjau iš daktarės ir atrodė, kad jau nėsčia. Aš niekada nepamiršiu savo Harolduko, bet nežinau kažkas lyg skubina mane ir neleidžia laukti metų ar ilgiau. Gal mano mažiukas iš dangaus taip nori.

QUOTE(Melinda @ 2006 10 09, 18:36)
as irgi noriu kuo greiciau nors tik 3 men praejo, o galima tik po puses metu....bet sveiku protu pamascius suprantu kad dar labai anksti ir net nezinau kada tam bus tinkamas laikas.juk savo pirmagimei net paminkliuko nepastatem...

O kam laukti metus ar ilgiau, jei tik yra noras ir gydytojas leidžia, tai ir pirmyn. Suprantu, kad nelengva morališkai, bet mes niekuo nenusikalstam savo angeliukams. Jie juk amžinai liks mūsų širdyse. Mes visada juos mylėsime ir niekada nepamiršime. Aš pastačiau savo dukrytei paminkliuką, jau įpusėjus antram nėštumui. Ir visiškai nejaučiu sąžinės priekaištų, kad pastojau praėjus vos pusmečiui. Aš vistiek ilgiuosi savo dukrytės, tik dabar lengviau, kai jauti kitą gyvybę po širdele, kai sunkią akimirką, pajunti kaip sukrebžda mažas stebuklėlis ir tada apsiverki, tik jau iš laimės. Svarbiausia neprarasti vilties wub.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kai Jūsų neapleidžia viltis... gal ir man kada ji sugrįš, tačiau dabar užplūdusi tokia neviltis...
Atrodė jau viskas atsistojo į savo vietas, pradėjau dirbti, po darbo radau mėgiamą užsiėmimą... Bet kartą tiesiog kaip perkūnas iš niekur trenkė aiški mintis "aš jau NIEKADA nebūsiu laiminga". Ta netektis, tas pergyventas skausmas visada bus su manimi...kartais jis nutolsta, tada kai paskęsti rutinoje, bėgime... Bet jei tik sustoji... tada prisimeni tą skausmą...
Tvarkėme su vyru drabužius... o ten pilna prikrauta pirmosios dukrytės drabužėlių, batukų, kūdikio žaisliukų, kuriuos laikėme kitam vaikeliui, ir kurių neprireikė... Vyras sako "atiduokim kam nors, ar išmeskim, kam jie čia dulka, vietą užima"... Atrodo, kad kažkas su jo žodžiais manyje nurtūko... dar bandžiau klausti: "o tai neplanuosim kito vaikelio...?", Jis tada atsakė:"aš nenoriu daugiau apie tai net pagalvoti, kai negalvoji ir neskauda, o kai tik pradedi galvoti apie kitą vaikelį, tai prisimeni kas buvo...". Rūbelius palikome, kažkaip negalėjau taip staiga atsisakyti minties apie kitą kūdikėlį, bet dabar pamažu save nuteikinėju, kad ko gero mums lemta turėti tik vieną dukrytę...
Atsakyti
Labutis Nefisa, matau kad esi prisijungusi. Labai nudžiugau, kad gydytojai tau leido jau lauktis kito vaikelio. Sutapatinau, kad pagal laika ir aš jau galėčiau, nors iš pradžių patarė gyd. palaukti dar pusmetį. Gal jau kur nors rašei, bet dar kartą paklausiu, o kodėl vaikutis gimė anksčiau? Kadangi mūsų tokios panašios istorijos dėl to ir klausiu.
Atsakyti
QUOTE(Aleksia @ 2006 09 23, 14:43)
Sveikos gyvos MAMOS uzsukau i šia temele atsitiktinai,perskaiciusi visu Jusu išgyvenimus apsiverkiau ir suprantu kaip Jums visoms sunku...Pati neseniai tapau mama ir skaitydama tai ka parašėte suprantu,kaip stiprei myliu savo sunu.
Tiesiog norėjau Jums visoms palinkėti Didziausios stiprybės ir ištvermės.LAIKYKITĖS MAMOS wub.gif

Ačiū už palinkėjimus. Sveikinimai susilaukus sūnučio tokią gražią dieną! Sveikatytės ir mamytei ir vaikučiui, o taip pat po keleto metų nepamiršti broliui nupirkti sesytę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nertukė @ 2006 10 10, 09:42)
Kaip smagu, kai Jūsų neapleidžia viltis... gal ir man kada ji sugrįš, tačiau dabar užplūdusi tokia neviltis...
Atrodė jau viskas atsistojo į savo vietas, pradėjau dirbti, po darbo radau mėgiamą užsiėmimą... Bet kartą tiesiog kaip perkūnas iš niekur trenkė aiški mintis "aš jau NIEKADA nebūsiu laiminga". Ta netektis, tas pergyventas skausmas visada bus su manimi...kartais jis nutolsta, tada kai paskęsti rutinoje, bėgime... Bet jei tik sustoji... tada prisimeni tą skausmą...
Tvarkėme su vyru drabužius... o ten pilna prikrauta pirmosios dukrytės drabužėlių, batukų, kūdikio žaisliukų, kuriuos laikėme kitam vaikeliui, ir kurių neprireikė... Vyras sako "atiduokim kam nors, ar išmeskim, kam jie čia dulka, vietą užima"... Atrodo, kad kažkas su jo žodžiais manyje nurtūko... dar bandžiau klausti: "o tai neplanuosim kito vaikelio...?", Jis tada atsakė:"aš nenoriu daugiau apie tai net pagalvoti, kai negalvoji ir neskauda, o kai tik pradedi galvoti apie kitą vaikelį, tai prisimeni kas buvo...". Rūbelius palikome, kažkaip negalėjau taip staiga atsisakyti minties apie kitą kūdikėlį, bet dabar pamažu save nuteikinėju, kad ko gero mums lemta turėti tik vieną dukrytę...

Beana teisingai parašė, mes nenusikalstam niekuo prieš savo mažylius, kurie visuomet bus mūsų širdyse ir visuomet jie bus su mumis, nesvarbu, kiek laiko praeis ir kas vėliau bus.
Kai daktarė leido, aš labai apsidžiaugiau, paskui užlūdo kaltės jausmas, kad per greitai užmiršau savo angelėlį. Bet juk iš tikrųjų nepamiršau ir niekada nepamiršiu. Jis mano pirmagimis ir toks liks iki mano gyvenimo pabaigos. Kas kartą kai jį prisimenu, susikaupia ašaros ir gumulas gerklėje. Net ir dabar rašant turiu sustoti, nes per ašaras nieko nematau. Skausmas sumažėja, bet niekada nedingsta.
Nertuke, tu būsi laiminga. Kada nors, kažkuriuo gyvenimo momentu. Galbūt laimė nebus tokia pilna, kaip būtų, jei nebūtum patyrusi tokios netekties, tačiau būsi laiminga. Gyvenimas jau toks, jog niekada nebūna vien tik laimingi ar vien nelaimingi periodai, jie amžinai maišosi ir neleidžia mums atsipalaiduoti. Kada nors turėsi dar vieną vaikelį, galbūt turi praeiti daugiau laiko.
Mudu su vyru laukėm pernelyg ilgai. Mūsų Hariukas išėjo, bet mes nebenorim laukti. Mes norim turėti antrą vaikelį. Mūsų pirmagimis ilsisi, bet mums reikia antro, kurį galėtumėm mylėti ir auginti. Ir aš tikiu, kad mūsų angelėlis džiaugsis, jog mes laimingi. Mūsų laimė ir jo laimė kartu. Aš tuo tikiu 4u.gif
Atsakyti

Na neliūdėk taip nono.gif - negalima pasiduoti nevilčiai, ne ji jus, o jūs neviltį turit įveikti. Vakar mano kaimynė labai protingus žodžius pasakė (iš savo skaudžios patirties) "visi išbandymai žmogui duodami, kad jis taptų stipresnis, kiekvienam duotas savo kelias ir reikia juo eit, bet nepasiduot". Blogai, kad vyras taip kategoriškai nusiteikęs, bet po kažkiek laiko manau tai pasikeis, nes neįmanoma turint galimybę susilaukti vaikų, jos atsisakyt. Juk dukrytei visada norėsis broliuko ar sesutės. Mano viena draugė augo šeimoje viena ir visada norėjo sesės ar brolio. Pati ji dabar turi 3 vaikučius ir laukiasi ketvirto. O pirmo laukėsi labai sunkiai. Daug kas šaiposi iš jų dėl daug vaikų, o aš sveikinu ją ir džiaugiuosi, kad yra tokių mylinčių tėvų. Pati jei leistų amžius, norėčiu irgi 3 ar net 4 vaikų.
Atsakyti
QUOTE(nefisa @ 2006 10 09, 17:21)
BusGerai - ačiū už pozityvias mintis. Labai noriu tikėti, kad tikrai viskas bus gerai ir kada nors susilauksiu sveikučio vaikelio.

Tik patys tėvai žino, kas jiems geriausia. Tu jau pribrendai paleisti į pasaulį naują gyvybę: tai bus nauja viltis, naujas tikslas, Dievo dovana... O savo angelėlių mes niekada nepamiršime: jie visad bus maži mamytės vaikeliai...
Papildyta:

Nertuke, neliūdėk: ir pas mus panaši istorija. Matyt, dar tiesiog neatėjo laikas. Sakau dėl to, kad po kelių mėnesių nuo vaikelio (jau 3 metų) netekimo mano draugė pastojo, džiaugėsi, bet... po 2 mėnesių persileido dėl sveikatos problemų. Matyt, turi praeiti tam tikras laikas, kad mes atsigautume psichologiškai ir fiziškai, o tada, jei tik bus noras, - pirmyn. Arba geriausia, kai gaunasi netyčia, nieko neplanuojant. Tai mes dabar ir "plaukiame" pasroviui kol kas.
Aš drabužėlių, žaisliukų irgi kol kas niekam neatidaviau, nes... dar nesakau ateičiai NE. Norėčiau atiduoti tik vežimėlį (per skaudu matyti), bet kažkodėl niekas nenori imti, o prie konteinerio pastatyti dūšia neleidžia...
Atsakyti