Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikėlio mirtis. Kaip išgyventi?

QUOTE(Melinda @ 2007 01 04, 22:04)
jau lyg ir su viskuo susigyvenu po truputi, bet va ilendu cia kartas nuo karto ir perskaitau kad vel kazkuri neteko savo leliuko panasiu budu kaip ir as ir taip pasidaro skaudu ir bloga ir negera ir pikta ir dar visokiu jausmu...dieve, kiek musu daug ir vis paipildo gretos,pasipildo... unsure.gif baisu ir neteisinga...
mano pusesere pastojo ir kaip ji pati sako labai nelaiku ir labai pries jos nora(netycia).ji jau turi maza megyte ir mano kad per anksti antras vaikiukas (mergytei 3 metukai).vaiksciojo visa tokia nelaiminga...negana to nuejusi pasidaryti echoskopijos suzino kad laukiasi dvieju mergyciu:) ir nuo to ji dar labiau nelaiminga.jei visa tai butu nutike pries mano ivyki,as turbut sutikciau su jos nuomone kad viskas nelaiku ir kad sunku,bet dabar...man pikta kad taip zmones galvoja.man neleido tureti nei vienos, o jei net dvi mergytes iskart.kas gali buti geriau?kaip galima to nevertinti?ir bandau ja tuo itikinti.kai yra uz ka pamaitinti 3 seimos narius dar dviem tikrai atsiras.uz kudykio gyvybe nera nieko brangiau.zinoma,alytuj jei daktarai pasake kad nera tarp mergyciu pertvaros todel jos gali buti suauge galvutemis,bet kai nuvaziavo i kauna klinikose jei pasake kad viskas gerai,yra ta pertvara tik labai plonyte.sakau,kai zmogui viskas gerai tai gerai visais gyvenimo atvejais.o jei jau tau blogai tai nesitikek kad bus lengviau.mums dabar pries pastojant reikia gerti foloio rugsti,pastojus ziures per padidinimo stikla,puse nestumo, zinoma, teks praguleti ligonines,negalesim daryti simto dalyku kuriuos kitos nesciosios daro be rizikos.o jei vel kas negerai,neduok dieve?...kaip pakilti po antro tokio smugio?kaip gali buti taip neteisingai viskas paskirstyta:vieniems visko su kaupu,kitiems nieko.as nekalbu apie tai ka zmogus uzsidirba savo rankomis ir galva.as apie tai ka duoda gamta...
primasciau cia:)
beana,kaip tu jautiesi?kaip nestumas?kaip tavo laukiamoji mergyte?kada jau ta didzioji diena?

Taip g.gif negerai kad ji taip visko neįvertina,bet dėja yra bet,yra visokių žmonių,ir kurie tai nepatyrė savo kailiu tai nesupras verysad.gif
O ti tikėk,viskas tau bus gerai bigsmile.gif ir neužilgo ateisi čia su geromis žiniomis.Aš iį visos širdies tau to linkiu mirksiukas.gif

QUOTE(beana @ 2007 01 04, 23:07)
Ta didžioji diena turėtų būti vasario pabaigoje. Šiaip kaip ir savijauta gera, tik vat psichologiškai neišpasakytai sunkus nėštumas. Paskutiniu metu sapnuoju košmarus, kad netenku ir šios mergytės. Stengiuosi negalvoti nieko blogo, bet sapnuose mano baimės paima viršų.

nono.gif tau tokių minčių mažiausiai reikia,kad pradėtum galvoti tik gerai mirksiukas.gif Juk viskas bus tiktai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja099 @ 2007 01 05, 22:35)
Ilgai bijojau net pagalvoti apie antra leliuka. Bet susikaupiau, tiesiog isitikinau, kad si karta viskas bus gerai. Ant tiek itikejau, kad neabejojau, kad si karta viskas bus gerai. Taip ir nutiko. Ir tu nebijok. Palauk, kol ateis laikas, pati pajusi, kada vel busi pasirengusi nestumui. Isitikinau, kad tikejimas labai padeda.
As manau, kad zaibas du kartus i ta pati medi netrenkia.

Ačiū. Manau, antram vaikeliui reikia pribręsti. Tikiuosi, taip dar ir bus.
Papildyta:
QUOTE(Melinda @ 2007 01 06, 00:35)
o as netikiu kad dievas duoda mums tokius isbandymus kad pakeistume savo gyvenimo buda.as neturiu ko keisti.mes su vyru niekam niekada nieko blogo nepadarem kad nusipelnytumem tokios pamokos.yra zmoniu kurie daug daugiau nuodemingi ir turi daugybe sveiku gyvu vaiku...jis neduoda isbandymu,kuriu negaletume islaikyti,bet suluosina visam gyvenimui...sitas antspaudas lydi mane kasdien ir lydes iki mano mirties.kiekviena diena...

Ir man taip atrodo... Pykau ant viso pasaulio, net ir ant Dievo... Dabar pyktis nuslopo, bet nuoskauda širdyje tebegyva.
Atsakyti
Kažko tylios visos mamytės. Kur jūs, kaip laikotės?
Aš vis dar laikau pasidėjusi namuose savo Agnytės nuotraukytę. Negaliu jos kažkur pakavoti, nes bijau ... pamiršt. Daug kas sako kad paslėpčiau nuotraukytes, nebeskaudinčiau savęs, vistiek nieko nebeišverksiu, nieko nepakeisiu. Bet aš kitaip negaliu. O dar girdėjau tokią nuomonę kad mirusių žmonių nuotraukų negalima laikyti matomose vietose, nes taip sielos negali išeiti. Žinau kad reikia daryti kaip liepia širdis, bet jeigu elgiuosi netaip...?
Kaip jūs galvojate? kaip jūs darote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Astara @ 2007 01 31, 19:49)
Aš vis dar laikau pasidėjusi namuose savo Agnytės nuotraukytę. Negaliu jos kažkur pakavoti, nes bijau ... pamiršt. Daug kas sako kad paslėpčiau nuotraukytes, nebeskaudinčiau savęs, vistiek nieko nebeišverksiu, nieko nepakeisiu. Bet aš kitaip negaliu. O dar girdėjau tokią nuomonę kad mirusių žmonių nuotraukų negalima laikyti matomose vietose, nes taip sielos negali išeiti.  Žinau kad reikia daryti kaip liepia širdis, bet jeigu elgiuosi netaip...?

man irgi sakė, kad negalima nuotraukyčių matomoj vietoj turėti. tai pas mane įrėminta tik antrojo ultragarso nuotraukytė, o Mažiuko nuotraukytę visada susavim nešiojuos 4u.gif Nenoriu skirtis sad.gif
rytoj bus 10 mėnesių, kaip mes nebeturime savo Mažyliuko sad.gif
Galvojau, gal šie metai bus šiek tiek geresni, nei pernai, bet matau, kad nelabai... Šaindien paguldė tėtį į reanimaciją, tai jau nežinau kur dėtis iš streso...
Atsakyti
QUOTE(Astara @ 2007 01 31, 20:49)
Aš vis dar laikau pasidėjusi namuose savo Agnytės nuotraukytę. Negaliu jos kažkur pakavoti, nes bijau ... pamiršt. Daug kas sako kad paslėpčiau nuotraukytes, nebeskaudinčiau savęs, vistiek nieko nebeišverksiu, nieko nepakeisiu. Bet aš kitaip negaliu. O dar girdėjau tokią nuomonę kad mirusių žmonių nuotraukų negalima laikyti matomose vietose, nes taip sielos negali išeiti.  Žinau kad reikia daryti kaip liepia širdis, bet jeigu elgiuosi netaip...?

Mūsų Alekso nuotraukėlė kabo ant sienos: toks buvo abiejų mūsų su vyru sprendimas. Jaučiame: tarsi Aleksiukas dalyvautų visuose mūsų susibūrimuose, stebetų savo broliuko žaidimus... Gal mes ir neteisūs, bet mums šiuo metu tai priimtina.
Taip, ir aš girdėjau, kad, praėjus metams po mirtiems, reikia nukabinti nuotraukas. Praėjo pusė metų... Kas žino, gal taip ir padarysim. Manau, aš tiesiog pajausiu, kada tai reikia padaryt.
Aš irgi labai bijau, kad pamiršiu, kaip atrodė mano mažiukas...
Atsakyti
QUOTE(Astara @ 2007 01 31, 20:49)

Mes niekada nepamiršime savo angeliukų, jie amžinai gyvens mūsų širdyse. Jei turėčiau gyvos dukrytės nuotraukėlę, gal ir aš laikyčiau pasidėjusi kur nors matomoj vietoj, bet, deja, turiu tik iš laidotuvių verysad.gif Tad tik retkarčiais išsitraukiu pasižiūrėti, nubraukiu ašarą ir vėl gyvenu toliau.
Atsakyti
Mano sūnelio nuotraukytės įrėmintos ir yra visuose kambariuose ,taip aš tarsi jaučiu jo buvimą,ir man nesvarbu kas ką sako,mes vaikštom su sūneliu po kambarius ir aš jam sakau,čia tavo broliukas ,ir netikiu aš visais tais pezalais,kad nuotraukos neleidžia išeiti,jis jau išėjo,jo nėra čia...o man lengviau matyti jį nors nuotraukoj,juk aš visada turėsiu du vaikus.
Atsakyti
Ir man labai gera žiūrėti jos nuotraukytes. Turim ir vaizdajuostę prifilmavę kol Agnytė buvo su mumis. Keista buvo kai vyras nešė juostelę tokiam vyrui kad ją perrašytų į kompaktą, pasirodo ir tam vyrui prieš 10 metų mirė vaikas. Sutapimas? Tas vyras sakė, kad taip pat turėjo vaizdajuosčių, bet taip niekad jų ir nežiūrėjo. O aš kartais įsijungiu. Tiesiog pajuntu kad labai reikia...pamatyt kokia ji buvo, kaip šypsojosi. Iš pradžių išsiverkiu bežiūrėdama, o po to taip gera ir ramu būna į ją žiūrėti. Gal tai ir savęs kankinimas, bet kitaip negaliu.
Alde, gaila kad vėl užklupo pergyvenimai dėl tėčio. Tikuosi viskas bus gerai.
Pince, mano vyresnioji taip pat kas vakarą pabučiuoja savo sesytę nuotraukytėje. Ir tai ne mes jai liepiam, ji pati.
Rugiaveide, tikuosi greit ir mes galėsim ne tik pasvajoti apie trečio vaikelio laukimą.
Beana, kaip baltai aš tau pavydžiu. nestuke.gif 2.gif

Gero ir ramaus savaitgalio visoms. rolleyes.gif
Atsakyti
O kaip aš gailiuosi, kad neturiu vaizdajuosčių iš to laiko, kai Aliukas dar buvo sveikas, kalbėjo, sėdėjo, juokėsi. Tada neturėjom kameros, o ir negalėjom žinoti, kad viskas taip nelemtai susiklostys. Visa filmuota medžiaga tik iš to laiko, kai Aliukas jau sirgo. Džiaugiuosi, kad nepaklausiau giminaičių ir fotografavau ir filmavau Aliuką, kai jis jau sirgo. Jei būčiau paklausius, neturėčiau praktiškai nieko...
Mano Martynas apie Aleksą kalba beveik kasdien, prisimena. Klausia, kokie Alekso angeliuko sparneliai ten, danguje, ir... taupo taupyklėje pinigėlius: sako, dabar geriausia pirksim naują vaiką arba geriau du vaikus...
O man spaudžia širdį ir ašaros išrieda...
Atsakyti
QUOTE(Rugiaveide @ 2007 02 03, 15:28)
O kaip aš gailiuosi, kad neturiu vaizdajuosčių iš to laiko, kai Aliukas dar buvo sveikas, kalbėjo, sėdėjo, juokėsi. Tada neturėjom kameros, o ir negalėjom žinoti, kad viskas taip nelemtai susiklostys. Visa filmuota medžiaga tik iš to laiko, kai Aliukas jau sirgo. Džiaugiuosi, kad nepaklausiau giminaičių ir fotografavau ir filmavau Aliuką, kai jis jau sirgo. Jei būčiau paklausius, neturėčiau praktiškai nieko...
Mano Martynas apie Aleksą kalba beveik kasdien, prisimena. Klausia, kokie Alekso angeliuko sparneliai ten, danguje, ir... taupo taupyklėje pinigėlius: sako, dabar geriausia pirksim naują vaiką arba geriau du vaikus...
O man spaudžia širdį ir ašaros išrieda...

O mes neskubejom fotkint,galvojom-laiko marios.Deja viskas pasikeite per nakti ir liko tik kelios nuotraukos spetos padaryt per tas 3sav...Nuotrauka priklijavom ant paminklo,o siaip tik laikom albume.Gaila,bet veidas blesta,o skausmas toks pat.Kuo maziau galvoji,to lengviau...
Atsakyti
kai paskaitau tai net pavydziu jums(kvailai skamba)....o as neturiu nieko...tik prisiminimus apie pirma spyri,pirma krustelejima,echoskopo proceduras ir echoskopo nuotraukytes,supirktus rubelius,isglostytus,isskalbtus... turejau tris nuotraukytes bet dvi ateme daktarai...taip ir negrazino.liko tik viena.nesioju ja savo uzrasu knygeleje ir butinai isisreminsiu tik dar ne dabar,dar tam laikas neatejo...manau turiu tai pajausti.prisiminimai is morgo paimtos dukrytes veidelio isbleso.gal ir gerai...nebuvo ten tikrai mielas vaizdelis bet tai buvo mano vaikas.privalejau ja pamatyti kad ir taip...turiu tik echoskopo nuotraukyte kur ji panasi i mazyte pupeles formos coliuke...:)tokia ja ir isivaizduoju.kartais pilve suburbuliuoja dujos ir viena sekunde pagalvoju kad as vis dar ja nesioju...bet tai trunka tik sekunde...
sianakt pirma karta po puses metu sapnavau vaikus...kosmaras buvo.sapnavau kad as ligoninej kazkokioj palatoj ir staiga inesa vaikeli,bando ji gaivinti bet deja...jis mirsta, o as visa gerkle rekiu:ne,dieve,prasau,tik ne dar vienas, jau gana...ir pribudau.daugiau nebemiegojau...
pagaliau nuejau pas psichologe.jau 10 dienu geriau jos prirasytu vaistu nuo isisenejusios depresijos kaip ji issireiske, bet niekas man nepasikeite.tik fiziskai sunku.pastoviai pavargus,norisi miego,sunku sutelkti demesi.sake kad prades gydyti mane antidepresantais....gal esate kuri gerusi juos?kas per poveikis ir ar isvis cia ne ismislas?
Atsakyti
Laba visoms,
As tai savo Danieliuko angeliuko nuotraukyte turiu uzmerktom akytemis,kai mes ji laidojom,nuotraukitej tik jo veidukas.Nuotraukyte stovi namuose ant sekcijos,yra viena vietele kur stovi nuotraukyte ir zvakyde,vienas zaisliukas.Kol kas as nenoriu paslepti nuotrauka,gal as pajusiu kada jau paslepti,bet kol kas ne.Mama jau man sako,kad paslepk,kad reikia ji paleisti,bet as negaliu,as nenoriu.Tai mes su vyru susitarem,kad laikisime iki metu,o poto padesiu kur nors toliau.Daug kas man aiskina,kad jau seniai laikas paslepti,bet as negaliu........
Atsakyti