Keksiukai su ledų skonio šokoladiniu kremu
Pagaminsime: 12 keksiukų;
Užtruksime: 40-45 minutes, + valandą kitą stingdyti kremą.
Reikės:
Kremui:
200 g baltojo šokolado
180 g grietinės
1-2 v.š. minkšto sviesto
v.š. brendžio
vanilės žiupsnelio
Keksiukams:
50 g saldžios grietinėlės sviesto
3/4 puodelio cukraus
4 didelių kiaušinių
3 v.š. grietinės
3 v.š. kakavos miltelių (nesaldintos)
1/2 a.š. cinamono
1 a.š. valgomosios sodos
puodelio a.r. miltų
Plius:
popierinių kepimo formelių;
spalvotų pabarstukų;
migdolų drožlių (nebūtinai)
Iš pradžių paruošime kremą: sulaužytą baltą šokoladą su grietine kaitinkite maišydami, kol masė taps vientisa ir graži. Tada nuimkite nuo ugnies sumaišykite su sviestu, vanile ir brendžiu. Leiskite 10 min. pabūti kambario temperatūroje, tada įdėkite šiek tiek sustingti į šaldytuvą.
Kol masė stings, iškepsime keksiukus. Į dubenį sukrėskite minkštą sviestą, cukrų ir juos gerai išsukite, įmuškite kiaušinio trynius, atskirtus baltymus sudėkite į kitą indelį. Į sviesto, cukraus ir trynių masę sudėkite kakavos, cinamono, išmaišykite. Įdėkite grietinės, išmaišę, suberkite šaukštelį sodos. Tada įmaišykite miltus. Baltymus išsukite iki putų, sudėkite į dubenį su tešla, atsargiai įmaišykite.
Tešlą supilstykite į popierines formeles, įstatytas į keksiukų skardą. Kepkite 160-180 laipsnių temperatūroje, kol dailiai iškils ir į keksiuką įsmeigta šakutė neaplips tešla. Tai užtruks maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Jeigu naudojate Electrolux Inspiro, padėkite keksiukus antrame lygyje, raskite kepinių funkciją, pasirinkite Bandelės, tuomet Kavos bandelės ir laukite kol orkaitė supypsės, su šia funkcija keksiukai man iškepa idealiai.
Kai leisite keksiukams atvėsti, čiupkite iš šaldytuvo kremą, sukrėskite į konditerinį švirkštą ar maišelį, išspauskite, apibarstykite cukrinukais, migdolų drožlėmis ir dėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų. Po valandos galėsite drąsiai skanauti.