Įkraunama...
Įkraunama...

HCG

QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2012 12 15, 20:59)
čia turbūt turėjot omeny 20 000  g.gif

ne, turejau omeny 2 (du) 000 (tukstancius). Nuo tada raida puikiai matosi echo, o HCG skaiciai apie VAISIAUS raida nesako nieko.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 12 15, 21:01)
ne, turejau omeny 2 (du) 000 (tukstancius). Nuo tada raida puikiai matosi echo, o HCG skaiciai apie VAISIAUS raida nesako nieko.

Nu nėr taip, kad nesakytų nieko, dar iki 10 000 sparčiai auga. Bet iš principo sutinku - naudingiausias šis tyrimas ankstyvo nėštumo metu, vėliau jo informatyvumas mažėja.

Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 12 15, 20:01)

19 DPO mano HCG skaičius buvo 6061, kažin ar echoskopu būtų labai ten kokią raidą matę, o gal aš čia kažko nesuprantu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Pokšt @ 2012 12 15, 21:17)
19 DPO mano HCG skaičius buvo 6061, kažin ar echoskopu būtų labai ten kokią raidą matę, o gal aš čia kažko nesuprantu  mastau.gif

vaginaliniu echo matosi nuo 1500, (nors esu skaicius, kad patyrusi gydytoja su vaginaliniu jau prie 900 gali patvirtinti ar gimdoje nestumas). Paprastu (pro pilva) nuo 2000-2500 turi matytis. Asmeniskai pas mane prie 1664 mate 5mm (nepamenu kaip tas daiktas vadinasi, toks juodas nuotraukoje burbulas, viduri kurio vaisiukas mezgasi) ir 2mm trynio maiseli (vaisiuko uzuomazga).
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 12 15, 23:27)
vaginaliniu echo matosi nuo 1500, (nors esu skaicius, kad patyrusi gydytoja su vaginaliniu jau prie 900 gali patvirtinti ar gimdoje nestumas). Paprastu (pro pilva) nuo 2000-2500 turi matytis. Asmeniskai pas mane prie 1664 mate 5mm (nepamenu kaip tas daiktas vadinasi, toks juodas nuotraukoje burbulas, viduri kurio vaisiukas mezgasi) ir 2mm trynio maiseli (vaisiuko uzuomazga).

Na, neturint galimybės/noro dažnai darytis echo, HCG teikia šiokios tokios informacijos visą pirmąjį trimestrą. Aišku, jeigu laboratorijos po 25 tūkst. nebedetalizuoja skaičių - tuomet ir neverta darytis, tačiau 2000 tikrai dar ne lūbos, kai HCG gali būti naudingas.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 12 16, 15:51)
Na, neturint galimybės/noro dažnai darytis echo, HCG teikia šiokios tokios informacijos visą pirmąjį trimestrą. Aišku, jeigu laboratorijos po 25 tūkst. nebedetalizuoja skaičių - tuomet ir neverta darytis, tačiau 2000 tikrai dar ne lūbos, kai HCG gali būti naudingas.

o kokia nauda? g.gif Arba vaikas vystosi, arba ne, naudos stebeti tos skaicius- jokios, nes nera jokios galimybes vaisiaus raida itakuoti.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2012 12 16, 18:25)
o kokia nauda?  g.gif Arba vaikas vystosi, arba ne, naudos stebeti tos skaicius- jokios, nes nera jokios galimybes vaisiaus raida itakuoti.

Mergiona, tai tokiu atveju iš echo irgi realios naudos jokios - pakoreguoti vystymąsi taip pat neįmanoma smile.gif

HCG ir echo nauda dažnu atveju - būdas įsitikinti moteriai, kad nėštumas vystosi sklandžiai. Ir, nors nieko ten negali paveikti, bet sužinojus gerus skaičius, darosi kiek ramiau ir lengviau laukti vizito.

O jeigu skaičiai/echo neparodo geidžiamų rezultatų - grėsmių žinojimas leidžia bent jau morališkai pasiruošti, susivokti, pasiruošti tyrimams ir pan.
Atsakyti
Vylabusle, suprantu ka norit pasakyt, bet butent HCG darytis prasmes nematau 4u.gif Siaip, "men'še znaeš'- krepče spiš'" (maziau zinai- ramiau miegi). Pamenu su pirmu nestumu man stogas vaziavo, VISKA apversdavau aukstyn kojom... pvz gydytoja ziuri echo sako: "kokia ilgakoje panele", pries pora dienu genetike ziurejo ir pasake ta pati. Na, normalu butu dziaugtis, panele, ilgom kojom, saunu. Kokia mano reakcija buvo? Kojos!!! Kodel jos abi kalba apie kojas?! Mano vaikui kazkas negerai!!! Neauga kojos??? Pasijungiau visagali ineta- o siaube, yra trumpu galuniu sindromas, vaikas gali neisgyventi!!! SAVAITE verkiau non-stop, kol gine smegenu i vieta negrazino. Zodziu, su antru norejau nezinuoti nieko, o jei kada dar lauksios- noresiu zinoti dar maziau turbut ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 17 gruodžio 2012 - 17:19
QUOTE(Mergiona @ 2012 12 17, 18:15)
Vylabusle, suprantu ka norit pasakyt, bet butent HCG darytis prasmes nematau  4u.gif Siaip, "men'še znaeš'- krepče spiš'" (maziau zinai- ramiau miegi). Pamenu su pirmu nestumu man stogas vaziavo, VISKA apversdavau aukstyn kojom... pvz gydytoja ziuri echo sako: "kokia ilgakoje panele", pries pora dienu genetike ziurejo ir pasake ta pati. Na, normalu butu dziaugtis, panele, ilgom kojom, saunu. Kokia mano reakcija buvo? Kojos!!! Kodel jos abi kalba apie kojas?! Mano vaikui kazkas negerai!!! Neauga kojos??? Pasijungiau visagali ineta- o siaube, yra trumpu galuniu sindromas, vaikas gali neisgyventi!!! SAVAITE verkiau non-stop, kol gine smegenu i vieta negrazino. Zodziu, su antru norejau nezinuoti nieko, o jei kada dar lauksios- noresiu zinoti dar maziau turbut  ax.gif

Na, HCG tyrimas nekuo dėtas, kai stogs važiuoj. smile.gif man tai nuo 21967 skaičiaus pagerėjo, ne pablogėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 17 gruodžio 2012 - 18:06
labas rytas,
visai netiketai cia uzsukau, dziugu skaityti apie teigiamus testus 4u.gif
papasakosiu savo paskutiniu dienu naujienas ;
gruodzio 20d buvo isodinti saldyti embrioniukai, 7dpi siek tiek kraujavau, buvau tikra, kad tai implantacija, veliau 10dpi vel lengvas kraujavimas, tuomet 11 - 12dpi puse dienos stipruuuuuuus kraujavimas, 13dpi lengvas kraujavimas. 100proc buvau isitikinusi, kad viskas baigta, bet vaziavau pro viamedica ir uzsukau nuleisti kraujuka, norejau isitikinti kad buvo kibimas. Ir - 77,73 bigsmile.gif zodziu rytoj vel leksiu pakartoti tyrimo. labai tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Sekmes planuojancioms, graziu ir aukstu skaiciuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chiliokas @ 2013 01 03, 08:54)
13dpi lengvas kraujavimas. 100proc buvau isitikinusi, kad viskas baigta, bet vaziavau pro viamedica ir uzsukau nuleisti kraujuka, norejau isitikinti kad buvo kibimas. Ir  -  77,73  bigsmile.gif  zodziu rytoj vel leksiu pakartoti tyrimo. labai tikiuosi, kad viskas bus gerai  4u.gif
Sekmes planuojancioms, graziu ir aukstu skaiciuku  4u.gif

o keliu dieni embrionai buvo isodinti?

Sekmes dideliausios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 01 03, 09:58)
o keliu dieni embrionai buvo isodinti?

dvieju dienu smile.gif
Atsakyti