Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrynas "Pušynėlis"

QUOTE(Dizaster @ 2011 11 07, 11:18)
Turėtų eiti gimę 2009 metais, bet grupėje yra ir vyresnių vaikučių, kuriems jau 3 metukai.
Teoriškai grupėje 20 vaikų, bet realiai neteko matyti daugiau 10-ies.

O dėl auklyčių labai sunku pasakyti, žiūrint su kuo palyginsit, Mums ne kartą teko  ateiti anksčiau laiko be įspėjimo pasiimti vaikučio, tai pasidariau išvadą, kad viena auklytė labai faina ir savo darbą bei vaikučius myli - matydavau, kad vaikiukus myluoja, priglaudžia, apkabina, žaidžia. Kažkas nerealaus, kad žmogus gali ir nori taip elgtis su svetimais vaikais! Tuo tarpu apie kitą to pasakyti negalėčiau - elgesys prie tėvelių ir jiems nematant skiriasi.  Manau tą turėtumėt labai greitai pastebėti ir iš vaikučio elgesio - pamatysit, kad priklausomai nuo auklytės nenori pasilikti.


Jau lankom.. Ir esat teisi - su viena aukletoja lieka be problemu, pamojuoja pro langą ir bėga savais reikalais užsiimti, o kai ryte pamato kita - ašarų upeliai... Tik seimininkele tada padeti kažkiek pataiso, nes ji mano dukrytei lb patinka. Ir faktas, kad ne jokia čia adaptacija ar dar koks biesas - jei viena aukletoja ir seimininkele vaikas myli ir namuose jas vis prisimena, kalba apie jas, o apie kita aukletoja sako, kad jos nenori, vadinasi kazkas ne taip.... Gaila sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuika @ 2011 11 07, 13:36)
Jau lankom.. Ir esat teisi - su viena aukletoja lieka be problemu, pamojuoja pro langą ir bėga savais reikalais užsiimti, o kai ryte pamato kita - ašarų upeliai... Tik seimininkele tada padeti kažkiek pataiso, nes ji mano dukrytei lb patinka. Ir faktas, kad ne jokia čia adaptacija ar dar koks biesas - jei viena aukletoja ir seimininkele vaikas myli ir namuose jas vis prisimena, kalba apie jas, o apie kita aukletoja sako, kad jos nenori, vadinasi kazkas ne taip.... Gaila sad.gif


Mes irgi lankom lopseli ir tas pats - viena auklyte myli, kita nepatinka... Nors pastaruoju metu jau priprato, ir tinka abi. Bet kazkodel sako, kad seimininkute nepatinka, nors man tai ji atrodo faina. Tik gaila, kad savaite palankom, po to dvi sergam sad.gif Ir kiek as vedziau, tai grupej budavo po 15 vaiku, tik paskutine savaite maziau.
Zadejo susirinkima daryt, gal jau zinot, kada bus?
Atsakyti
Maniske tai seimininkute myli, kažkada net bucki davė atsisveikinant smile.gif Na bet gal normalu, kad vieniems patinka, kitiems nelabai... Gal ir dėl tos auklėtojos per daug į širdį imu, jau nebežinau... O kažin mes kalbam apie ta pačia auklyte? g.gif maniskei tai Loreta neitinka...
O apie susirinkimą tai nežinau, dar nieko negirdėjau...
Atsakyti
Tai taip taip, ta pati, visiems turbut panasiai... As guodziuos, kad gal del to, kad ji grieztesne, liepia tvarkos laikytis.
Atsakyti
Mano vyras lygiai ta pati kaip ir jus sako. Bet man vis tiek nuo to negeriau... Na bet gal kažkaip apsipras, nzn
Atsakyti
QUOTE(geligeli @ 2011 11 07, 14:20)
Tai taip taip, ta pati, visiems turbut panasiai... As guodziuos, kad gal del to, kad ji grieztesne, liepia tvarkos laikytis.


As savo vaika gana grieztai aukleju ir nepriestarauju jeigu auklyte pabara ir pan. Zinau, kad tikrai kartais nusipelno. Bet as nuosirdziai abejoju, kad grieztumas gali buti priezastis kodel vaikas zviegia pamates viena auklyte ir visai normaliai reaguoja jeigu ryte buna kita auklyte. Grieztumas gali buti priezastis tik tada, jeigu apart to grieztumo, barimo vaikas nesulaukia nieko kito - jokio svelnumo, demesio ir pan.
As pilnai suprantu, kad aukle -ne mama ir ne mociute. Ji neprivalo vaiko myleti. Taciau, mano manymu, ji privalo bent jau sugebeti islaikyti balansa - jeigu vaika aprekei, tai reikia kartais ir pamyluoti. Antraip vaikas traumuojamas.
Manau beda ne grieztume. Deja, tai ka teko pamatyti kelis kartus atejus pasiimti vaiko anksciau laiko ir tyliai pastovejus koridoriuke - nuliudino. Zinoma, blogai ten elgesi ne su mano vaiku, bet man lygiai taip pat skaudejo sirdi ir del svetimo vaikiuko. Be to suprantu, kad jei tuos kartus blogai elgesi su kitais, tai elgesys ir su mano vaiku ne kitoks.
Pvz. girdejau kaip viena mergyte ikyriai prasesi i toleta ir gana ilgai. Ir pradziu i ja niekas nereagavo, paskui ji buvo apibambeta ir visvien nenuvesta. O jau netrukus girdejau kaip ant jos "vaziavo", kad prisidare i kelnytes. Nors nuo to momento kai vaikas pasiprase ir kai jau prisidare i kelnes - buvo galima nuvesti ji ant puoduko kokius 5 kartus. Mergyte labai verke, nes ji jau gana didele ir tokio amziaus vaikams dazniausiai jau buna ir siaip geda prisidaryti i kelnytes- jie patys del to labai pergyvena, jaucia geda ir pan. Man atrodo normalu, kad net jeigu vaikas nepasiprase - tai galima ji kiek pagedinti, bet ne "vaziuoti" ant jo. O kai jau vaziuojama ant vaiko, kuris prasesi, bet jo niekas nenuvede ir jis neiskentes prisidare - tai vaikas isvis sutrinka, jis nebezino ko is jo nori. Vaikas jauciasi, kad viska padare teisingai, o ant jo visvien rekia... Tai cia po keliu kartu ir neuroze gali atsirasti ir neramus miegas naktimis ir dar kruva problemu. Juokingiausia, kad kadangi paskui netrukus atejo to vaiko mama - tai jai buvo pateikta visai kita "ivykio" versija.. smile.gif Matyt buvo nesmagu sakyti, kad vaikas prisidare i kelnytes, nes tai atrodytu nelabai itiketina, juk tevai zino
kiek susiformave vaiku iprociai prasytis ant puoduko.

Beje, mano vaikas jau gera pusmeti daro tik ant puoduko ir prireikus iskencia labai ilgai. Pampersa dedu tik nakciai, nors ir tai nakti keliasi kai labai uzsinori ant puoduko. Nepaisant to, laikas nuo laiko is darzelio parsinesu susiusiotus vaiko rubelius. Gal zinoma tik sutapimas, bet taip visada nutinka tik esant tam tikrai auklytei. Apie priezastis galiu tik paspelioti.


Dar keli nepatike momentai:
- Ta pati auklyte meluoja tevams del visiskai neaiskiu priezasciu ir motyvu. Ir jau vien sitas faktas skatina nepasitiketi. Pvz. viena karta man iseinant vienas maziukas verke krokodilo asarom ir klyke tikraja to zodzio prasme, net demem ismetytas buvo. Priezasciu nezinau. Po keliu minuciu grizau pasiimti is vaiko spinteles pamirstu susiusiotu rubu ir jau iseidama isgirdau kaip ka tik ateje to vaiko tevai pasiklause "ko vaikas toks uzsiverkes". Auklyte atsake kad vaikas neverke...Net nesuprantu tokio buko melavimo priezasciu, juk net svetimas zmogus mato kad uzsiblioves, ka jau kalbeti apie tevus. Todel kyla isvada, kad tiesiog nenorejo sakyti verkimo priezasciu, nes tos priezastys kazkokios negeros.
Ir tokiu atveju per tuos 4 menesius maciau ne viena -kad ir auksciau minetas atvejis su mergyte, kuri padare i kelnes, bet tevams buvo kazkodel visai kitaip pasakyta.
- Ateikit kada anksciau laiko ir uzeikit nesibelde. Pamatysit kas vyksta priklausomai nuo auklytes. Viena auklyte greiciausiai uztiksite bendraujancia ar zaidziancia su vaikais, na o kita - pamatysite pacios smile.gif
- I ta pacia grupe eina auklytes anuke. Tai suzinojau tik neseniai ir tik tada supratau kai kuriuos savo vaiko skundus - kad pvz. tam tikra mergaite gavo gerti pienuko, mano vaikas norejo irgi gerti, bet jam "uklyte nedave". Arba kad jo neima ant rankyciu, nors ima kita mergyte. Zinoma, neimanoma islaikyti balanso ir vienodai rodyti demesio "savam" ir svetimam, bet galima bent truputi pasistengti. Ir neprivalu vaikui duoti gerti jei jis ka tik gere per pavakarius arba jeigu ne maitinimo laikas. Bet jeigu padarai isimti ir kazka duodi "savam vaikui", tai reikia suprasti kad vaikai yra vaikai ir jie irgi to paties uzsinori ir kai negauna, tai jauciasi iskaudinti.


Apie kita auklyte galiu pasakyti tik gerai. Ir nemanau, kad ji maziau griezta - kiek maciau vaikai klauso ir bardaku nedaro jai esant. Kaip ir kita mamyte - ne karta esu macius kaip sita auklyte myluoja vaikus, priglaudzia uzsigavus, kaip graziai ir pedagogiskai susitvarko su vaikais, kurie rytais bliauna ir nenori pasilikti.
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2010 08 27, 17:48)
pora metu  mirksiukas.gif


Gal ir daugiau. Nes nepaisant visu savivaldybes ivestu kontroles mechanizmu, panasu kad i darzeli didele dalis vaiku papuola "tam tikru budu."
Todel jei bandysite pakliuti naturaliai, galite ir nesulaukti. As pati kysio nedaviau, todel negaliu saukti, kad direktore ji ima, bet mano patirtis paprasta:
- Kai uzrasem viena is savo vaiku -jis buvo tarp pakliunanciu i grupe.
- Atitikom praktiskai visus "kriterijus" - darzelis priklauso pagal gyvenama vieta, i ji jau eina kitas vyresnis vaikas ir t.t.".
- Netrukus musu vaikas pradejo "stumtis" i eiles gala -kaskart paskambinus jis atsidurdavo vis toliau, kol galiausiai isgirdom, kad jau nebepakliunam. Kai paklausiau kaip taip gali buti ir kas mus galejo pastumti, juk atitinkam praktiskai visus primumo kriterijus, tai isgirdau, kad "vienai mamai gime trynukai" ir ji automatiskai kaip daugiavaike pasoko i eiles virsu ir mes buvome isstumti.
Finale mano vaikas nebepakliuvo.

Kadangi dabar i ta pacia grupe vaika veda mano drauge, kuri uzsirase daug anksciau ir pakliuvo, tai as jos paklausiau, ar grupeje yra trynukai. Spekite koks atsakymas? smile.gif Zinoma ju nera. Todel galime tik paspelioti, kas gi dar galejo isstumti mano vaika....Nebent koks "neigaliukas" butu atsirades, bet tokiu toje grupeje irgi nera..
Atsakyti
Sutinku su Ausinuke. Tikrai ta aukletoja daro kazka netaip, jei dauguma vaiku jos nemegsta sad.gif Kadangi man irgi neramu, tai as irgi dazniausiai anksciau atejusi dar pasiklausau, kas ten vyksta uz duru. Tai asmeniskai as nenugirdau nieko blogo. Tik labai daznai linksniuojamas Lukas - nesistumdyk, nemetyk ir t.t. Ir mano vaikas skundziasi, kad Lukas musasi, stumdosi... dar viena grupes problemele... g.gif
Siandien susrinkimas, idomu, ar kas isdris iskelti siuos klausimus smile.gif
Atsakyti
apie Luka ir mes jau ne karta girdejom - kad musasi, stumdosi... ir labai liudna skaityt, ka papasakojo ausinuke... sad.gif o kad meluoja, ir as pati kelis kartus pastebejau, nors ten buvo visiskos smulkmenos, bet man vis tiek niekaip neina suprasti melavimo motyvu. aisku, tai rodo, kad gali pameluoti ir kitoje situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(mazuika @ 2011 11 29, 16:25)
apie Luka ir  mes jau ne karta girdejom - kad musasi, stumdosi... ir labai liudna skaityt, ka papasakojo ausinuke... sad.gif o kad meluoja, ir as pati kelis kartus pastebejau, nors ten buvo visiskos smulkmenos, bet man vis tiek niekaip neina suprasti melavimo motyvu. aisku, tai rodo, kad gali pameluoti ir kitoje situacijoje.


Luka ir as zinau - mano vaikas jau kelis kartus buvo parejes su apdraskytu veidu smile.gif. Na bet as ziuriu pozityviai - reikia grupeje ir tokiu vaikuciu. Maniskis pvz. drovokas ir letokas - tai atsidures salia judresnio Luko gal ismoks apsiginti. O jeigu auklytes teisingai dirbs savo darba, tai tuo paciu gal ir Luka ismokys elgtis su vaikais pagal kitu pavyzdi - t.y. graziai ir be agresijos.

Atsakyti
QUOTE(Ausinuke @ 2011 11 29, 03:54)
As savo vaika gana grieztai aukleju ir nepriestarauju jeigu auklyte pabara ir pan. Zinau, kad tikrai kartais nusipelno.  Bet as nuosirdziai abejoju, kad grieztumas gali buti priezastis kodel vaikas zviegia pamates viena auklyte ir visai normaliai reaguoja jeigu ryte buna kita auklyte. Grieztumas gali buti priezastis tik tada, jeigu apart to grieztumo, barimo vaikas nesulaukia nieko kito - jokio svelnumo, demesio ir pan.
As pilnai suprantu, kad aukle -ne mama ir ne mociute. Ji neprivalo vaiko myleti. Taciau, mano manymu, ji privalo bent jau sugebeti islaikyti balansa - jeigu vaika aprekei, tai reikia kartais ir pamyluoti. Antraip vaikas traumuojamas.
Manau beda ne grieztume. Deja, tai ka teko pamatyti kelis kartus atejus pasiimti vaiko anksciau laiko ir tyliai pastovejus koridoriuke - nuliudino. Zinoma, blogai ten elgesi ne su mano vaiku, bet man lygiai taip pat skaudejo sirdi ir del svetimo vaikiuko. Be to suprantu, kad jei tuos kartus blogai elgesi su kitais, tai elgesys ir su mano vaiku ne kitoks.
Pvz. girdejau kaip viena mergyte ikyriai prasesi i toleta ir gana ilgai. Ir pradziu i ja niekas nereagavo, paskui ji buvo apibambeta ir visvien nenuvesta. O jau netrukus girdejau kaip ant jos "vaziavo", kad prisidare i kelnytes. Nors nuo to momento kai vaikas pasiprase ir kai jau prisidare i kelnes - buvo galima nuvesti ji ant puoduko kokius 5 kartus. Mergyte labai verke, nes ji jau gana didele ir tokio amziaus vaikams dazniausiai jau buna ir siaip geda prisidaryti i kelnytes-  jie patys del to labai pergyvena, jaucia geda ir pan. Man atrodo normalu, kad net jeigu vaikas nepasiprase - tai galima ji kiek pagedinti, bet ne "vaziuoti" ant jo. O kai jau vaziuojama ant vaiko, kuris prasesi, bet jo niekas nenuvede ir jis neiskentes prisidare - tai vaikas isvis sutrinka, jis nebezino ko is jo nori. Vaikas jauciasi, kad viska padare teisingai, o ant jo visvien rekia... Tai cia po keliu kartu ir neuroze gali atsirasti ir neramus miegas naktimis ir dar kruva problemu. Juokingiausia, kad kadangi paskui netrukus atejo to vaiko mama - tai jai buvo pateikta visai kita "ivykio" versija.. smile.gif Matyt buvo nesmagu sakyti, kad vaikas prisidare i kelnytes, nes tai atrodytu nelabai itiketina, juk tevai zino
kiek susiformave vaiku iprociai prasytis ant puoduko.

Beje, mano vaikas jau gera pusmeti daro tik ant puoduko ir prireikus iskencia labai ilgai. Pampersa dedu tik nakciai, nors ir tai nakti keliasi kai labai uzsinori ant puoduko. Nepaisant to, laikas nuo laiko is darzelio parsinesu susiusiotus vaiko rubelius. Gal zinoma tik sutapimas, bet taip visada nutinka tik esant tam tikrai auklytei. Apie priezastis galiu tik paspelioti.
Dar keli nepatike momentai:
- Ta pati auklyte meluoja tevams del visiskai neaiskiu priezasciu ir motyvu. Ir jau vien sitas faktas skatina nepasitiketi. Pvz. viena karta man iseinant vienas maziukas verke krokodilo asarom ir klyke tikraja to zodzio prasme, net demem ismetytas buvo. Priezasciu nezinau. Po keliu minuciu grizau pasiimti is vaiko spinteles pamirstu susiusiotu rubu ir jau iseidama isgirdau kaip ka tik ateje to vaiko tevai pasiklause "ko vaikas toks uzsiverkes". Auklyte atsake kad vaikas neverke...Net nesuprantu tokio buko melavimo priezasciu, juk net svetimas zmogus mato kad uzsiblioves, ka jau kalbeti apie tevus. Todel kyla isvada, kad tiesiog nenorejo sakyti verkimo priezasciu, nes tos priezastys kazkokios negeros.
Ir tokiu atveju per tuos 4 menesius maciau ne viena -kad ir auksciau minetas atvejis su mergyte, kuri padare i kelnes, bet tevams buvo kazkodel visai kitaip pasakyta.
- Ateikit kada anksciau laiko ir uzeikit nesibelde. Pamatysit kas vyksta priklausomai nuo auklytes. Viena auklyte greiciausiai uztiksite bendraujancia ar zaidziancia su vaikais, na o kita - pamatysite pacios smile.gif
- I ta pacia grupe eina auklytes anuke. Tai suzinojau tik neseniai ir tik tada supratau kai kuriuos savo vaiko skundus - kad pvz.  tam tikra mergaite gavo gerti pienuko, mano vaikas norejo irgi gerti, bet jam "uklyte nedave". Arba kad jo neima ant rankyciu, nors ima kita mergyte. Zinoma, neimanoma islaikyti balanso ir vienodai rodyti demesio "savam" ir svetimam, bet galima bent truputi pasistengti. Ir neprivalu vaikui duoti gerti jei jis ka tik gere per pavakarius arba jeigu ne maitinimo laikas. Bet jeigu padarai isimti ir kazka duodi "savam vaikui", tai reikia suprasti kad vaikai yra vaikai ir jie irgi to paties uzsinori ir kai negauna, tai jauciasi iskaudinti.
Apie kita auklyte galiu pasakyti tik gerai. Ir nemanau, kad ji maziau griezta - kiek maciau vaikai klauso ir bardaku nedaro jai esant.  Kaip ir kita mamyte - ne karta esu macius kaip sita auklyte myluoja vaikus, priglaudzia uzsigavus, kaip graziai ir pedagogiskai susitvarko su vaikais, kurie rytais bliauna ir nenori pasilikti.

Atsakyti
Perskaičiau Jūsų pasakojimus apie darželio auklėtojoją Loretą. Savo jaunesnįjį sūnelį pradėjau vesti neseniai. Pirmas sūnus jau vyresniųjų grupėje. Šios auklėtojos darbo metodus teko paragauti ir vedant pirmą sūnelį. Dabar nuvedę mažąjį, naiviai tikėjomės, kad gal kiek pasikeitė auklėtoja, gal kitas vaikas, nes toj pačioj šeimoj skirtingi vaikai. Tačiau šiomis dienomis tenka skaudžiai nusivilti ir nusiminti, kad ne vaikuose esmė. Šios auklėtojos darbo metodai nepabijosiu pasakyti, vaikų atžvilgiu žiaurūs. Visų pirma, atsibudus mano vaikui anksčiau laiko nei baigiasi pietų miegas, auklėtoja liepė toliau jam gulėti ir laukti kol visi vaikai atsikels, žinau, kad šią tvarką auklėtoja taiko ir kitiems vaikams, jei prabunda, sakoma ša, ir vaikai turi gulėti toliau. Ir kalba eina apie 2-mečius. Savivaldybėje švietimo skyriuje papasakojus, man pasakė, kad tai vaiko kankinimas ir auklėtoja neturi taip elgtis, ji turi atsibudusius vaikus išvesti palaukti į kitą patalpą. Apie nemeilę vaikams aš jau nekalbėsiu, nes apie tai kalba vaikų reakcija pamačius šią auklėtoją. Taigi, mieli tėveliai, mes nusprendėme jau netylėti, manau, kad dėl vieno žmogaus vaikai neturi kentėti, o šis žmogus akivaizdžiai netinkamas darbui su vaikais. Manau apjungus tėvelių jėgas būtų dar paprasčiau spresti problemą. Esant palaikymui, galime susirašyti emailu.
Atsakyti