QUOTE(Germinė @ 2012 07 30, 18:35)
Garpas be konkurensijos.Kitos...naujų jau nebeskaitau
O man ne Garpas pirmoj vietoj. Garpas kažkur tarp trejetuko... Atsimenu, čia rašinėjom savo mėgstamiausius trejetukus
Našlė vieneriems metams labai patiko.
Malda už Oveną Minį.
Sidro namų taisyklės.
Ir tada jau Garpas....
Jo knygos patiks priklausomai nuo kurios padėsi skaityti, nes daug pasikartojimų, tada jau nebelieka to tokio įspūdžio...
Naujojo Hampšyro viešbutis patiko, bet jau kartojasi...
Poros naujausių dar neskaičiau.
Perskaičiau porą knygų:
Marcelijus Martinaitis. Mes gyvenome. Jau šiek tiek rašiau, biografiniai užrašai, ir kaip minėjau, man labiau patiko Romualdo Granausko Trys vienatvės. Tiesa, knyga tikrai gera, 2010 metų knyga, mane patraukė būtent tai, kad aprašoma autoriaus vaikystė, ikisovietiniai, karo, pokario metai, dabar apie to laikotarpio Lietuvą, kaimą, jo žmonių gyvenimą man ypač patinka skaityti.
Įstrigo kitoks to kaimo vaizdavimas, toks be tokio pagrąžinimo, kaip pats autorius kad sako, literatūroje labai jau tas lietuviškas kaimas buvo gražiai vaidzduojamas, iš tikrųjų realybė dažnai buvo kitokia.
Dar patiko toks labai kasdieniškas stilius, tarsi šiaip sau kalbėtųsi.
Dar kokių nors panašių knygų visai norėčiau prie progos paskaityti.
Toliau perskaičiau
Daiva Vaitkevičiūtė. Trise prieš mafiją. Na kažkaip su AL netyčia gavosi tokia mini diskusija, kad vaikiškos knygos dabar madingos tik Poteriai ir magija.. Tai čia ryšium su serialu Be namų (kurio nežiūriu), pateko man ši knyga į rankas, va nėra čia jokios magijos, bet labai nebloga knyga.
Beje, Metų knyga paagliams 2006.
Na, aišku, aš jau ne vaikas, tai kaip sakant, apie tokias knygas ne man spręsti

, bet tikrai tokia ir su mintim, ir su intriga, ir su normaliais realiais veikėjais.
Vienu žodžiu, vaikiškas knygas skaityti man labai patinka.
Na ir dar vieną vakarą perskaičiau
Saulius Šaltenis. Atminimo cukrus. Šaltenis tai ne mano autorius... Šiaip, manau, kad jis tikrai ne kiekvienam. Bet lietuvių autorius tai aš mėgstu, tuo labiau, kad šią knygą man pasiūlė perskaityti autoritetą turintis žmogus

, tai perskaičiau. Ir tikrai, kai kurie apsakymai tokie įspūdingi, visko ten pas jį yra, tik spėk galvoti, tik spėk suprasti, ką kas galėtų reikšti... Maža tokia knygelė apie daug ką.
O dabar pasiėmiau didelę knygą poilsiui,
Hebjorg Wassmo Šimto metų istorija. Tikrai laaaabai patinka, na jau taip mėgaujuosi, tikriausiai ir patiks iki pabaigos, esu visiškai priklausoma nuo tokių giminystės sagų - prosenelė, senelė, mama - ir panašiai.
Buvau jau bepykstanti ant AL, kad įdomių knygų nebeišleidžia, bet šiai knygai kuo puikiausi atsiliepimai