Įkraunama...
Įkraunama...

Pavojingas maistas gyvūnams

QUOTE(Minnie @ 2007 05 06, 22:59)
Kirmėlės grūduose  help.gif

Šią savaitę Maximoje teko praeiti pro gyvūnų maisto lentynas, tai ten skraidė didelės kandys. Tai vyko prie maišelių su įv. grūdais (maisto graužikams) . Esmė tame, kad parsinešus namo tokio gėrio galima kirmėlių užsiveisti. Tos kandys į parduotuvę atvažiuoja su grūdais, deda kiaušinius, iš jų ritasi kirmelės, užauga iki  ~ 0,5 - 1 cm ir virsta kokonais. Ir taip procesas prasideda. Jos mėgsta įv. maistą, labiausiai grūdines kultūras: ryžiai, grikiai,...., makaronai, sausi pusryčiai.
O rašau apie tai, nes žinau. Teko tokio gėrio į namus parsinešt su ryžiais ar su kažkokiom kruopom. Kadangi visus tokius produktus laikau uždaroje spintelėje, tai išplito po ją. Gan ilgai nelindau į ją, o kai pradėjo kelt nerimą skraidančios didelės kandys tamsios, tai pradėjau visus namus verst kol radau priežastį. Teko visą maistą išmest, nes ir pro maišelius pilnus prasigriaužė. Ir "laikytis karantino". (Tik nepamanykit, kad nevala esu. Esu pedantė  ax.gif )Dar keliom pažįstamom irgi  taip nutiko. O viena pirko kažkokius ekologiškų grūdų mišinį,  kai  parsinešė, pradarė pamatė daug kirmėlių. Grąžino į prekybos centrą, tai akimirksniu salės darbininkai ištuštino lentynas.
Taigi, pasitikrinkit savo atsargas. Gal ten pilna gyvybės. doh.gif

taip ir man tas pats buvo....
isisuko i vaistazoles, kruopas, veliau ir druskoj radau... kadangi namie daug spinteliu, tai kaip supratau isikure uz ju, mito net popierinem servetelem... kovojau gal pusmeti... doh.gif patikekit, budavo labai slykstu verysad.gif
Atsakyti
na pasisakysiu ir aš... Šėriau savo katiną taip jog daugeliui akys ant kaktos iššokdavo:
sausas maistas pusryčiams.
konservų spec katinams pietums. (maišeliuose, ten su jogurtu ir t.t išreklamuota baisingiausiai ir norėdavo maniškis- šaldytuvą net drąskydavo)
per savaitę gaudavo vakarienei: žuvies file, vištienos kepenėlių, arba gabaliuką jautienos kumpio arba kiaulienos išpjovos.
taip pat gaudavo katino skanėstų, jogurto, truputuką pieno (iki 3 valgomų šaukštų)
Mano katinas susirgo: akmenlige, ir nuo ko? Ogi nuo visų tų pirktinių maistų ir skanėstų!!!!! Keletą kartų apturėjome su lašalinėmis procedūrų, kol galiausiai....
Su vyru paskaičiavome kad tam jog palengvint katiniukui gyvenimą per metus po 280Lt lašalinėms suplodavom, kol galiausiai mums griežtai prisakė maitinti maistu kurio kaina kelioms dienoms 35Lt, bet net tai nepadėjo, anot gydytojo, jau paprasčiausiai per vėlu buvo. verysad.gif galima buvo iš katino padaryti katę operacijos metu, negana to visą laiką kačiukas šlapimo nelaikytų
na ir pamastymui kas sako jog katinams pieno schmoll.gif , ogi maniškis drąskydavosi dėl jogurtinių produktų ir pieno, pasiskaičiau medicinos enciklopedijoje (kai jau vėlu buvo, katinuko nebebuvo) kad sergant akmenlige reikia vartoti jogurto mat šis kažkaip ten padeda doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vysniuke511 @ 2007 04 05, 18:30)
4u.gif tai kaip ten del tu pieniu ju nieko baisaus kad duodu??? blush2.gif  ax.gif

mano senelis savo paprastiems triušiams duoda: žolės (kur yra ir pienių, jei jas išsirenka reiškiasi trūksta kažkokio ten vitamino kurio yra šiame augale) morkų, runkelių, runkelių lapų daugiau nepamenu g.gif
Atsakyti
ar galima suniui duot moliugo? g.gif

QUOTE(manjana @ 2007 06 19, 21:07)
Galima, ir sako viduriam sveika smile.gif (nebandžiau - negarantuoju kad sveika, bet teko girdėt kad trydą moliūgu tvarko smile.gif)

tai gerai bigsmile.gif nes jau nezinau kuo raciona paivairint tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 06 16, 05:00)

mano senelis savo paprastiems triušiams duoda: žolės (kur yra ir pienių, jei jas išsirenka reiškiasi trūksta kažkokio ten vitamino kurio yra šiame augale) morkų, runkelių, runkelių lapų daugiau nepamenu  g.gif

Didelis skirtumas yra tarp naminio triusio ir dekoratyvinio triusio.Jei maitintume dekoratyvinius kaip naminius,tai ilgai nesidziaugtume pukuotuku draugija tongue.gif
Atsakyti
O kodėl šunims negalima duoti apelsinų? blink.gif Maniškė prancūzė labai mėgsta ir apelsinus, ir mandarinus, bananus, virtus burokėlius, žalias bulves.... g.gif Šeriu ją profesionaliu maistu, bet duodu ir tokių, ar labai blogai darau? g.gif

QUOTE(*VICI* @ 2007 06 29, 23:05)
o kur radai info dėl apelsinų? čia kažkas parašė?aš tai nieko labai blogo juose nematyčiau, nebent tai, kad pas mus jie neauga ir atvežami visokie purkšti g.gif ir gal dėl to, kad daug rūgšties turi... bet šiaip tai juk neduodam kilogramais, porą skiltelių manau galima smile.gif

Na taip, šiame forume radau, kad apelsinų jokiu būdu negalima, bet aš duodu unsure.gif Tikrai ne kilogramais, bet po skiltelę kitą tai gauna ax.gif
Atsakyti
ax.gif visko po truputi gyvuniukui duodant, tikrai nieko blogo nestsitinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2006 04 25, 08:59)
Kaulų griežtai negalima, nei žalių, nei virtų, apskritai JOKIŲ. Pirma, kaip ir rašei, šunys nuo jų viduriuoja, antra, kaulai jiems sudrasko žarnyną - čia panašiai, kaip kad jie švitrinio popieriaus prisirytų, rezultatas tas pats, trečia, nuo kaulų šunims dantys dyla. Ir apskritai, kauluose nėra nei vienos reikalingos ir maistingos medžiagos, todėl jų šunims ir neduokite.
Taigi, prie pavojingų šunims produktų pirmoje vietoje rašau kaulus, toliau kiaulieną, toliau - nepatikėsite, - parduotuvinį maistą (tipo, Pedigree visokie, Chapi ir bla bla bla... ), nes ten visiškas kombikormas, šunis geriausia šerti profesionaliu, o ne parduotuviniu pigiu maistu...

Pagaliau, apsilankykite kitame gyvūnų mylėtojų forume, ir čia pasiskaitykite Daivos D. parengtą sąrašiuką apie šunims kenksmingus produktus ir jų davimo pasekmes smile.gif

Pradejau skaityti ir kazkaip keista pasidare g.gif , o tai kas yra suo - ne mesedis gyvunas, ne is vilko kiles. Pritariu nuomonei, kad kaulu negalima, bet negalima paukstienos kaulu, o kremzlinius gerus kaulus visada duodavau savo sunims, dantys puikus, kailis irgi, nei viduriuoja nei ka, nuo sunycio pratinu prie naturalaus maisto, o ne vien sauso, mesyte, varske, kiausiniai, zuvis, skiestas rugpienis - pamatytumet, koks kailis, koks raumenynas pas vokietuke mano, spanielka irgi svyti, ir darzoviu nevengiu, aisku, ne pucianciu vidurius schmoll.gif Gyvunams, kaip ir zmonems, kuo naturaliau reik maitintis, maziau tu sintetiku, tipo, geru maistu, niekuo jie nesiskiria - man rimtas zinovas komentavo, tik maistingomis medziagomis siek tiek, o ir prof. maistas ir paprastas - ta pati sintetika dziovinta.
Atsakyti
Uot ir neteisingai! Paukštienos kaulus, kaip ir visus kitus (išskyrus galvijų kojų kaulus) galima. Tik būtinai žalius. Virtus, keptus negalima jokius. O kam ta varškytė, rūgpienis, kiaušiniai? Kam sausą, daržoves duot? RAW!
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2007 09 30, 20:43)
Pradejau skaityti ir kazkaip keista pasidare g.gif , o tai kas yra suo - ne mesedis gyvunas, ne is vilko kiles. Pritariu nuomonei, kad kaulu negalima, bet negalima paukstienos kaulu, o kremzlinius gerus kaulus visada duodavau savo sunims

Ir teisingai, ir ne smile.gif Negalima termiškai apdorotų ir labai kietų kaulų, kaip pat plikų (be mėsos).

nuo sunycio pratinu prie naturalaus maisto, o ne vien sauso

o vat maišyti sausą su natūraliu mano manymu labai blogai...

Gyvunams, kaip ir zmonems, kuo naturaliau reik maitintis, maziau tu sintetiku

thumbup.gif Ir ne tik kuo natūraliau, bet ir kuo tinkamiau gyvūnui. Žolėdžiui - žolę, mėsėdžiui - mėsą smile.gif (tik mes kaip kiaulės viską galim ryti biggrin.gif)
Atsakyti
Virti kaulai ar nevirti. Paukstienos kaulai ar ne, koks skirtumas? Labai aiskiai Kenya parase, kaulu jokiu Negalima! Jei suo gerai jauciausi, tai nereiskia, kad po 5 metu jis taip pat gerai jausies su tiesiosios zarnos isvarza. Na nebent jus pasiruosios kas 5 metus keist sunis. Suvalgykite pora lekstuciu stikliniu, o po to, atsiprasau, i tualeta. Efektas bus kaip ir po kaulu.
P.S. vilkai kaulus paleika
Atsakyti
Tai iš kur vilkai kalcį gauna, jeigu kaulus palieka (iš kur tokią nesąmonę iš vis ištraukei???)? Gal vet. vaistinėj tablečių nusiperka? Šuo puikiai sukramto ir suvirškina žalius kaulus, kurie yra mėsoje (plikų negalima, kaip ir virtų ar kitaip terminškai apdorotų). Kokio gyvulio nesvarbu. Tik va galvijų nešančiųjų kaulų negalima, jie kieti ir labai nudildo dantis.
Atsakyti
QUOTE(RAsme @ 2007 10 05, 19:26)
P.S. vilkai kaulus paleika

Ir taip, ir ne. Stambius, kietus didelių gyvūnų kaulus palieka. Minkštesnius suėda kartu su mėsa. O smulkų grobį suryja visą, su visais kaulais ir vidaus organais.
Atsakyti