Įkraunama...
Įkraunama...

Išsiderinusi ir nusilpusi imuninė sistema

O yra koks skirtumas, ar probiotikus vartoti, ar natūralų jogurtą?
Atsakyti
QUOTE(Sadmoon @ 2011 04 02, 22:39)
Tai celiakija gal itarinejo? Siaip gliutenas turi kazka neigiamo. Bet as pav. be grudiniu produktu negaleciau gyventi, neislaikyciau tokios dietos. Nepaklauset ar tie ciuptuveliai "atsilenkia"?  g.gif Kokiam mieste buvot pas gastroenterologe?
Man tai su organizmu irgi sakes, irgi varginanti tempa, ir ko tik nesidaro, nebezinau ka daryti, siaip man zoles veikia, bet as Kaune nezinau jokio zolininko. Buvau pas homeopate, bet nepatikejau, kad suskyre gerai man, nes ne trupinelio poveikio nebuvo. Norejau pas Murašką važiuoti bet brangu, nezinau  ax.gif

Kokius probiotikus naudojote?

Gyvenu Šiauliuose, vaikščiojau pas G. Acutę. Celiakijos neturiu, iki tol mielai juodą duoną valgiau ir avižines košes viriau be jokių apčiuopiamų negerumų. Tie čiuptuvėliai pagal planą turėjo per tą pusmetį pailsėt ir atsilenkt. Dabar jau vėl grįžau prie seno maitinimosi. O nevalgyt grūdų nėra taip baisu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Prisitaikai. Valgiau mėsą su pomidorais arba bulvėm ir tiek. Juodos duonos labiausiai trūko.
Tik nėra būdų patikrint, ar ten jie atsistojo (čiuptuvėlius turiu omeny). Pagerėjo nuo to arba ne. Gal čia gydytoja neseniai straipsnį perskaitė ta tema, tai ir vaidenasi jai visur tie užlinkę čiuptuvėliai.

Pagal kakučio tyrimo rezultatus pas mane žarnyne buvo Candida grybų, stafilokokų, e-coli bakterijų ir per mažai bifido ir lacto bakterijų, tai gydytoja skyrė Enterolį (čia tas, kurį skiria nuo viduriavimo, jame yra teigiamų grybų, kurie turėjo išstumti Candidas), Acidophilus bifidus complex (kur daug bifido) ir Erceflora (jame yra truputis grybų ir didesnė dalis bakterijų). Pagal kasmėnesinio tyrimo rezultatus proporcijos keitėsi, didžiausia norma buvo po vieną visų rūšių piliulę per dieną, t. y. ryte enterolį, per pietus erceflorą, vakare acidophilus. Ir visas būtinai po valgio nepriklausomai nuo to, kaip rašo instrukcijos. Per pusę metų Candida ir stafilokokai išnyko, e-coli liko sveiko proto ribose, gerųjų padaugėjo.

Šiaip nesigailiu žarnyną apsikuopusi. Ilgai grojantis reikalas, tarpais nusibosta, bet verta. Aš ėjau privačiai už pinigus. Nežinau, ar šeimos gydytoja rašytų siuntimą pas gastroenterologą, disbakteriozę tikriausiai turi šiais laikais trys ketvirtadaliai žmonių. Tikriausiai nuo santykių su šeimos gydytoja priklauso. O jei savarankiškai, tai enterolio gal nereikėtų be tyrimų gert - gal pas tave atvirkštinė situacija. O Erceflora ir Acidophilus tikrai neturėtų pakenkt, jei pagertum vieną-tris mėnesius.

Sėkmės kovoj.

QUOTE(Amarcord @ 2011 04 02, 23:00)
O yra koks skirtumas, ar probiotikus vartoti, ar natūralų jogurtą?

Jogurtas ir kiti rauginto pieno gėrimai savaime yra gėris, teigiamai veikiantis virškinimo sistemą ir žarnyno florą tame tarpe. Todėl gerkit į sveikatą ir sveiki, ir ligoniai. O piliulės - kai to nebeužtenka. Dar esu skaičiusi, kad piliulių apvalkalas padeda joms sėkmingai prakeliauti skrandžio rūgštis ir sėkmingiau pasiekti žarnyną, kad galėtų pataisyti situaciją ten.
Atsakyti
dabar daktarai tokie kad net nuo slogos kisa antibiotikus, tai yra baisu, as esu pasiurpusi........
prasau gal zinot kokiu geru budu kovot su sloga naturaliu liaudisku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 03 balandžio 2011 - 20:07
QUOTE(Lucero @ 2011 04 03, 21:07)
dabar daktarai tokie kad net nuo slogos kisa antibiotikus, tai yra baisu, as esu pasiurpusi........

Man padeda jūros vanduo, būna jų visokių, aš Humer perku. Jau kokius metus vaistinėlėje nėra jokių lašų nuo slogos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 04 03, 22:07)

Uz tai vaikams su plauciu uzdegimu 3 menesius homeaopatija kisa, kol vaikas santariskese ne atsiduria gun_rifle.gif Daktaras daktarui ne lygus.Nuo slogos nieko visai nenaudoju, po operacijos pati po 3 dienu praeina. O kai alergine pasireiskia Clarintinas gelbsti.
Atsakyti
QUOTE(eleniukas @ 2005 10 04, 19:16)
Patikėjau aš ta reklama ir vaistininkės rekomendacijom  cry.gif  Gėriau profilaktiškai, kad nesirgčiau (beveik 100 litų tam Citroseptui išleidau). Ir dabar jau pusantros savaitės gydausi sinusitą... Instrukcijoj perskaičiau, kad susirgus reikia gerti smūgines dozes, po 50-70 lašų, taip ir gėriau, kol trečią dieną organizmas atsisakė šitą vaistą priimti, viskas atgal išėjo, visi 70 lašų...
Įsitikinau, kad eilinis reklamos triukas  verysad.gif . Pakenkt gal ir nepakenks, bet ir naudos maža. Nebent jiegu pavyks save įtikinti, kad nepaprastas maisto papildas, nors tokių papildų galima ir pigesnių pasiieškoti.

Man irgi netiko tas citroseptas visiskai, nei grybeliui padejo, nei organizma pastiprino, matomai kaip kam cia, net nebaigiau jo vartoti.
Atsakyti
Siaubas, o kaip tik galvojau pirkt ta citrosept, nes viena pazystama baisiai isgyre....
Atsakyti
„Pagal savigydą antibiotikais, Lietuvos gyventojai lieka vieni labiausiai vartojančiųjų, palyginti su kitomis ES šalimis. Gyventojai daugiau vartoja antibiotikų patys, be gydytojo paskyrimo“, - per spaudos konferenciją sakė Higienos instituto Pacientų saugos skyriaus vadovė Asta Jurkevičienė.
blink.gif doh.gif doh.gif blink.gif
Atsakyti
bet as pvz be antibijotiku jau nebepasveikstu...sad.gif( turiu problemu su gerkle, iskart buna angina..tik isgeriu ko nors salto ir fsio.neissigydau nei arbatom nei medum nei liaudiskais budais..juolab jau siais metais sirgau..nzn ka daryt, kad vis nesirgt..seniau nebudavo problemu.o kai karta susirgau angina ir prasidejo tas pats kiekvienais metais;;( verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 04 03, 21:07)

Nu nieko sau?Koks čia gydytojas nuo slogos antibiotikus kiša? blink.gif Negi nėra kitų būdų slogą pagydyti? blink.gif doh.gif Tokiu atveju nėra ko stebėtis kad imunitetas visai išsiderina ir nusilpsta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sky Cloud: 03 gegužės 2011 - 20:52
QUOTE(Gaivilė @ 2011 05 03, 18:47)
bet as pvz be antibijotiku jau nebepasveikstu...sad.gif( turiu problemu su gerkle, iskart buna angina..tik isgeriu ko nors salto ir fsio.neissigydau nei arbatom nei medum nei liaudiskais budais..juolab jau siais metais sirgau..nzn ka daryt, kad vis nesirgt..seniau nebudavo problemu.o kai karta susirgau angina ir prasidejo tas pats kiekvienais metais;;( verysad.gif

O bandėt skalauti gerklę vanduo + soda + jodas? Man šią žiemą pirmąkart angina užklupo. Išsigydžiau antibiotikais, o kai neužilgo pajutau, kad vėl tas pats, padėjo šis receptas. Bet čia toks simptominis receptas. Dar kažkur turiu neišbandytą variantą, bet jei prireiks - pasinaudosiu, arba galiu jums atsiųst, bene pravers smile.gif

Mano 2 metų dukrytė irgi rudenį susirgo angina, išsigydėm irgi su antibiotikais, bet nuo tada jai duodu "Tonsilgon" lašiukus (LOR rekomedavo naudoti visą žiemą profilaktiškai) - daugiau nebepasikartojo, tfu tfu tfu, nors irgi bandė prilipti pakartotinai. Tai homeopatinis preparatas, skirtas tonzilių dezinfekcijai.

O šiaip būtina stiprinti imunitetą, nes nuolat atsinaujinanti angina rodo, kad organizmas nesusitvarko su jos sukėlėjais. Antibiotikai padeda tik tam kartui, po to jau gali pradėti ir nebeveikti, jei dažnai naudojat. Galiu parekomenduoti natūralius kuo puikiausiai imunitetą stiprinančius preparatus, jei domins - į AŽ.
Atsakyti
laba vakara, noreciau konsultacijos 4u.gif
nusipirkau siandien zuvu taukus, ne kapsules, o alieju (koks brudas, negaliu!!!!) ir tik dabar pamaciau, kad instrukcijoje parasyta, jog po atidarymo suvartoti per 4 savaites!! o butelis tai nemazas, man visai ziemai uztektu... kaip manot, ar po 4 savaiciu mesti laukt, ar toliau vartoti? juk sakykim kiti aliejai tai ilgai gali stoveti.. g.gif
Atsakyti