Įkraunama...
Įkraunama...

Išsiderinusi ir nusilpusi imuninė sistema

Siulau ir as labai paprasta receptuka, kaip sustiprinti imuniteta. Labai labai paprasta, bet veiksminga smile.gif

Apie viena menes, o jeigu patiks ir ilgiau, reikia valgyti viska, ko norisi, pati ivairiausia maista, isskyrus:

1. kepta, virta ir kitaip termiskai apdorota (tad netinka ir termiskai apdoroti pieno produktai ir aisku duonos..)
2. cukru ir bet koki produkta, kuris turi cukraus (iskyrus naturalius cukrus kurie yra vaisiuose ir isskyrus medu).

Galima ten prideti visokiu taisykliu, bet jos neesmines, kaip antai paziurekite, kad butu balansas tarp lapiniu/zoliniu darzoviu, vaisiu ir paprastu darzoviu. Geriau rinktis eco darzoves ir vaisius, bet jeigu nera galimybes, tai gerai ir kas pakliuva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 19 gruodžio 2011 - 21:51
QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 19, 22:49)
Siulau ir as labai paprasta receptuka, kaip sustiprinti imuniteta. Labai labai paprasta, bet veiksminga smile.gif

Apie viena menes, o jeigu patiks ir ilgiau, reikia valgyti viska, ko norisi, pati ivairiausia maista, isskyrus:

1. kepta, virta ir kitaip termiskai apdorota (tad netinka ir termiskai apdoroti pieno produktai ir aisku duonos..)
2. cukru ir bet koki produkta, kuris turi cukraus (iskyrus naturalius cukrus kurie yra vaisiuose ir isskyrus medu).

Galima ten prideti visokiu taisykliu, bet jos neesmines, kaip antai paziurekite, kad butu balansas tarp lapiniu/zoliniu darzoviu, vaisiu ir paprastu darzoviu. Geriau rinktis eco darzoves ir vaisius, bet jeigu nera galimybes, tai gerai ir kas pakliuva.

drystu su tuo nesutikti 4u.gif kelias dienas per menesi taip pasimaitinti tikrai sveika (iskrovos dienos dar niekam nepakenke), bet ziema misti tik lapais ir vaisiais, cia tai apsurdas. Sezonas mums nelabai leidzia maitintis vien darzovemis ir vaisiais, o bio produktai...kiek ten bio dar didelis klausymas, valgai bio pomidora ir skonio nejauti (apie bio produktus galima daug diskutuoti, bet ne siame forume) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2011 12 19, 23:09)
drystu su tuo nesutikti  4u.gif  kelias dienas per menesi taip pasimaitinti tikrai sveika (iskrovos dienos dar niekam nepakenke), bet ziema misti tik lapais ir vaisiais, cia tai apsurdas. Sezonas mums nelabai leidzia maitintis vien darzovemis ir vaisiais, o bio produktai...kiek ten bio dar didelis klausymas, valgai bio pomidora ir skonio nejauti (apie bio produktus galima daug diskutuoti, bet ne siame forume)  mirksiukas.gif

Nuomones nepriimu schmoll.gif Jeigu isbandytum ir tada pultum gincytis, tuomet sutikciau.
Jeigu jusu imunitetas kazkodel neusilpo, tai reiskia kad taip, kaip gyvenot iki siol nebetinka. Vadinasi reikia keista kazka is esmes. Ir jokie cia pavieniai papildai ar kokios dar pavienes priemones nepades.

Beje, siulau ir kita irgi mano isbandyta ir 10 metu puikiai veikusi paprastuti imuniteto stirpinimo buda:

Kiekviena ryta maudynes po saltu dusu, karsto vandens ciaupo sukti negalima, galvos galima ir neplauti. Jeigu nepaisant visko kartas nuo karto puola koks virusas - is karto po lediniu dusu. Jeigu vienas ledinis dusas nepadejo, toliau kartoti nebegalima, reikia leisti sau susirgti.
Taciau, jeigu siuo metu jusu imunine nusilpusi, tai deja nezinau kaip pradeti grudinimasi. Jeigu pavyktu pradeti sekmingai, tai rezultatas garantuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 20 gruodžio 2011 - 14:00
QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 20, 15:00)
Nuomones nepriimu  schmoll.gif  Jeigu isbandytum ir tada pultum gincytis, tuomet sutikciau.
Jeigu jusu imunitetas kazkodel neusilpo, tai reiskia kad taip, kaip gyvenot iki siol nebetinka. Vadinasi reikia keista kazka is esmes. Ir jokie cia pavieniai papildai ar kokios dar pavienes priemones nepades.

na gal jusu patirtis didesne, nedrystu jai priestarauti, bet pati esu dietologe todel nemanau kad esu visai zalia sitame reikale smile.gif
zinoma, jeigu jums tai padeda, reiskias jums tai veiksminga, o to veiksmingumo priezasti nebutina aiskintis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sineja: 22 gruodžio 2011 - 21:51
QUOTE(sineja @ 2011 12 22, 21:50)
na gal jusu patirtis didesne, nedrystu jai priestarauti, bet pati esu dietologe todel nemanau kad esu visai zalia sitame reikale smile.gif
zinoma, jeigu jums tai padeda, reiskias jums tai veiksminga, o to veiksmingumo priezasti nebutina aiskintis smile.gif

Dietologe? Tuomet turit daug ziniu. O kodel tokia dieta gali buti bloga? Nesu girdejusi nieko bloga apie tai, kad daug zaliu vaisiu ir darzoviu valgyt blogai. Apie zalia piena tai suprantu, jog gali buti bakteriskai uzterstas, todel zmogus prisiima rizika. Kaip ir su zaliais kiausiniais.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 12 23, 15:17)
Dietologe? Tuomet turit daug ziniu. O kodel tokia dieta gali buti bloga? Nesu girdejusi nieko bloga apie tai, kad daug zaliu vaisiu ir darzoviu valgyt blogai. Apie zalia piena tai suprantu, jog gali buti bakteriskai uzterstas, todel zmogus prisiima rizika. Kaip ir su zaliais kiausiniais.

Parasysiu i privata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2011 12 23, 15:00)
Parasysiu i privata smile.gif

As pritariu nuomonei, kad gyvenimo budas yra viso ko pagringas:) isties tiesa!
Taciau, pritariu ir tam, kad deja, musu gyvenimo tempas toks, kad mes arba turime kristi is zaidimo arba bandyti ieskoti alternatyvu.

Ir yra daug filosofiju. Tarkime jums grudinimasis puikiai tinka (ir as manau tai puiku ir isties daug kam naudinga), bet ikiskite Vatos tipa (pagal ajurveda i salta dusa, tai jis jums sirgs ir sirgs, nes tiesiog jo konstitucija tokia, jam reikia silumos, nes butent tokiam zmogeliui, siluma pagerins visu organu ir bendra jo bukles gerove).

Tad receptu daug, tiesiog reikia ieskoti to savojo!:)

Atsakyti
labai noriu ir sioje temoj parasyt savo istorija, gal padiskutuosime, rasime ideju. nors pati ka tik baigiau medicina, gavau medicinos gydytojo licencija.. smile.gif bet svyra rankos, nes nebesusigaudau, ka is tikruju man daryti.

esu vakaru medicinos atstove pagal issilavinima, bet sirdis prijaucia ir protas linksta i rytu medicinos principu puse. tai ir jauciuos malama tarp dvieju girnu. ir kaip save pacia gelbet ir gydyt - nebeisivaizduoju.

istorija tradicine - nuo vaikystes angina angina angina. kartais pulinga, kartais ne. veliau tiesiog keleta kartu per metus paskaudedavo gerkle, zinojau, kad tai mano silpnoji vieta. va tiek ir sirgdavau.

pradejus studijuot ta nelemta medicina, jauciau tooooooookia itampa, prasidejo sanariu skausmai (viskas istirta, priezasties nerado) bei nuolatine tachikardija, net ramybej sirdis kala virs 90 k/min (irgi viskas tirta, nerasta nieko)...... nurasiau ant psichosomatikos.

pries pora metu mums, studentams, buvo LOR ciklas, vieni kitus apziurinejom. mano paziurejo destytoja ir pasake - tau yra toks uzleistas tipinis letinis tonzilitas, kad greiciau po skalpeliu, nesiojiesi bomba savyje. bandziau skaityti apie alternatyvas... purskalus, gargalus.. ir vis delto operavausi, pasidaviau.

operavaus vietinej nejautroj, nuo mano ziaugciojimo buvo apskritai sunku prieiti, ka jau kalbet apie dailu pjuvi.. kaip veliau supratau, vienoj pusej ne iki galo pasalino visa audini. atrodo viskas ok, daugiau nesirgau nei pacia angina, nei kazkuo rimciau. bet toj pacioj pusej man va visus tuos pora metu budavo padidejes kaklo limfmazgis. jokiu skundu daugiau, tik tas limfmazgis.

apskritai buvo sunku patiket, kad apie pora metu buvau VISAI sveika smile.gif ir tie sanariu skausmai apmazejo.. tik sirdis nuolat kala. po lipimo laiptais pulsas uzkyla iki 180 k/min smile.gif kraupu, ar ne?

liepos pradzioj pradejau priziuret kaimynu vaikucius. neuzilgo vaikai apsirgo, visi suslogavo, matyt kazka vyresnieji namo parnese is darzelio.

man ta pacia diena pakilo temperatura iki 37,5 ir prasidejo slogyte. vaikai pasveiko po poros dienu, o man taip tesesi gal savaite, daugiau nieko rimto. siek tiek veliau pradejau koseti, ir tada blogumas paprogresavo - skauda ausi, prasideda kurtumas, skauda sinusus ir varva nosis tirstai.

CRB, ENG didziuliai, o leukocitozes nebuvo. nesvarbu, be antibiotiku neapsieisi - nuleidau rankas ir sakau na gerai, geriam. geriau amoksiklava, galingai taip.

is tiesu krito temperatura, pradejau sveikti. bet! pabaigus 10 d. kursa, po keliu dienu vel pasoko temperatura iki 37,5. ir laikosi va tokia jau visa menesi. matuodavaus kasdien, tik neturejau galimybes eit vel pas seimos daktara, nes vazinejau po juodkrantes ir kitus kurortus. atostogavau nuvargusi, neturinti nieko, nei slogos, nei skausmu, tik temperatura. ir neturinti energijos niekam.

o stai vakar staiga pajutau, kad temperatura dar kyla, buvo virs 38, eme mausti ausi, gerkle. issizioju pries veidrodi - desinej pusej (toj pacioj pusej kur ir limfmazgis vis laikesi) atauge "krumai" ir pulinys ant ju. ir viskas desinej pusej - ir ausis, ir gerkle.

kas manes laukia? galiu gerti antra antibiotiku kursa. galiu darytis antra pasalinimo operacija. einu rytoj ryte pas savo seimos daktara ir nezinau, ko prasyt ir ko klaust.

realiai visa vasara prabuvau su temperatura virs 37,3. esu issekus. noriu tik verkti ir nezinau, i kuria puse mestis. ieskotis homeopatinio gydymo? sirdis vel kala, sanarius skauda..

kartu nenoriu ir tureti tos ataugusios tonziles, noriu pjaut ja lauk ir tada jau geriau saugotis, kad neprisigaudyciau infekciju giliau, kad nesileistu i plaucius, i sinusus...

kokius man tyrimus darytis? jau tada bendram kraujo tyrime nebuvo leukocitozes, ka tai reiskia? angina virusine? toksine? man valytis kepenis? ar ka......?

imt paseli is gerkles? darytis antistreptolizino testa? esu pasimetus. ir taip milijonus santariskems kainavau, kai tyre sanarius, sirdi.. jau ziuri i mane kaip i ligu maisa, o as galvoju, kad vis delto yra kazkokia pirmine viso to priezastis, ir dabar sugalvojau, kad gal tai gerkle?

kodel as tokia silpnute, kad nuo sloguojancio vaiko paemiau liga ir sau ja sitaip ispletojau, per visa vasara nebuvo ne dienos, kad netureciau temperaturos, nuovargio...

geriu tulsi ir ashvaganda. neturiu pinigu kazkam labai mandriam, privaciom klinikom, nuostabiem homeopatam...

gal kas turit kokiu ideju, i kuria man puse mestis? as pasiduodu smile.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos, šiemet labai dažnai sergu peršalimo ligomis.
Pavasarį sirgau , buvo net sinusitas. Vasarą vėl susirgau - 2 savaites kosčiau ir skaudėjo gerklę.
Spalio mėn. vėl nosis ir gerklė....
Lapkritį ir vėl sloga ir gerklė- kemšasi nosis, kartais išsišnipščiu pūlingų skreplių, šiandien stipriau gerklę skauda, tonzilės pašalintos vaikystėje, T nėra. Jau 1 sav. taip kankinuosi.
Sėdžiu daug namie, auginu antrą mažą sūnelį, pavargstu iš dalies. Toks jausmas, kad niekaip negaliu normaliai pasveikti, gydausi liaudiškom priemonėmis ir tai tęsiasi savaitėmis, kažkoks vangus peršalimas.

Gal kam teko susidurti su panašia situacija?
Atsakyti
Sveikos,

As irgi jungiuos i Jusu rateli. Per beprotiska tempa ri darbus nusiaulinau ir sergu non stop. Pastaraji menesi sirgau savaite angina, savaite pabuvau sveika, tada savaite vel angina, maziau nei savaite sveika ir vel - nezinomos kilmes virusas. Zinau kad ir mityba mano betkokia (nes isimetu ka speju i burna) ir rukau ir kavos kiekis neribotas, o vitaminu/papildu - jokiu. Kas efektyviausia imuniteto stiprinimui? 4u.gif
Atsakyti
Man buvo padeje paprasti vitaminai smile.gif. Tiksliau daug cinko, C vitamino. Dar labai labai padeda gera nuotaika ir mylimas darbas. Aplamai meile bet kam, daro didelius stebuklus su musu kunu smile.gif). Matyt tai veikia hormonus o sie dar kazka smile.gif.
Atsakyti
Pritariu - cinkas ir antioksidantai (vitaminai A, C, E) labai svarbūs imunitetui ir ląstelėms. Jeigu nevartojate nieko, tai tada bent jau bendrą vitaminų kompleksą įsigykite - ir tai labai pastiprins.
Atsakyti