Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 12, 09:20)
uf, tik tokios problemos.

1. Nuplauti, ant virtuvinio rankšluosčio apdžiovinti, suverti medvilniniu siūlu 'karolius' ir pakabinti šiltoje, gerai vėdinamoje patalpoje, apsaugant nuo tiesioginių saulės spindulių;

2. Nuplaut, apdžiovint ir suvėrus pakabinti ant orkaitės grotelių. 50C, 5-6 val įjungiant ventiliatoriaus funkciją;

3. Džiovyklė.
Jalapenus geriau marinuoti. Džiovinti prinokusius ar beveik.

Aciu, su ciliais tik tokios problemos smile.gif tikiuosi didesniu nesulaukti cool.gif

o cia siandien priskyniau, keli danoks namuose. Labai jie man grazus,tik kad per astrus wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solveiga84: 12 liepos 2012 - 15:45
QUOTE(zikas1970 @ 2012 07 12, 16:26)
vajeee, kur cia sitaip uraganas siaucia? Reikia lekti man i darza , agurkus nuskinti, sakiau palauksiu iki rytdienos, kazkiek paags dar, bet turbut skinsiu siandien, jau ir taip normalaus, valgomo dydzio.

Vilnaus rajonas. bet ne uraganas, o tiesiog ezeras su ledais is dangaus nukrito verysad.gif . visa sklypa iki kauliuku apseme, kai pas mus smelis, zvyras ir net balu niekad nebuna...
bulves nuogos voliojasi- net jas is po zemiu isplove doh.gif pazaliuos dabar verysad.gif gaila, kad neturejau joms mulco, nors kazkiek butu apsaugoje. Kanos, saulegrazu lapai- i skutus sudraskyti. vis islendu laukan ir nuostuolius skaiciuoju.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 12, 15:59)
Vilnaus rajonas. bet ne uraganas, o tiesiog ezeras su ledais is dangaus nukrito verysad.gif . visa sklypa iki kauliuku apseme, kai pas mus smelis, zvyras ir net balu niekad nebuna...
bulves nuogos voliojasi- net jas is po zemiu isplove doh.gif pazaliuos dabar verysad.gif  gaila, kad neturejau joms mulco, nors kazkiek butu apsaugoje. Kanos, saulegrazu lapai- i skutus sudraskyti. vis islendu laukan ir nuostuolius skaiciuoju.

doh.gif pipiec... Jei pas mus sitaip, tai plauksim konkreciai, nes pas mus zeme, apacioj molis, balos laikosi, kaip turi buti. Cia kazkada per nakti smarkiai palijo, siltnamis plauke pilna to zodzio prasme, kibirais is tarpuvagiu vandeni semiau, sakiau pomidorams ir paprikom amen doh.gif Bet praslydom stebuklingai, dabar auga , bujoja viskas. Reik tiketis, kad ezeru padangei ne tiek daug, gal iki musu nedatrauks biggrin.gif Na ka, lauksim, bus kaip bus doh.gif
Atsakyti
vobla,
kaip gaila, kad tiek nuostolių liūtis pridarė verysad.gif laikykis 4u.gif
Atsakyti
zikas1970 sekliukiu atsiusiu tik turesi man priminti, as irgi pirmi metai auginu, kai siunte ant pokiuko buvo nupiesti ivairiu spalvu krumas:violetiniai, oranginiai, melyni; pirmi nusispalvino violetiniai, bet jau ziuriu oranginiai lenda...auginau pradzioje vazone, bet eme susti tai perkeliau i lauka ir uzbujojo stipriai smile.gif
vobla laikykis, man irgi ne patys paciausi metai sakyciau per 10 metu turbut prasciausi bus doh.gif su derliumi, nes orai nepastovus labai ir kencia darzai, na kaip nors reiks atsilaikyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 12, 15:00)
Ojojoj- katik pas mus buvo tokia krusa blink.gif , kad susmulkino man visas darzoves taip, kad iskart i salotas galima deti. cilius tame tarpe irgi.  verysad.gif  liudna ziuret...
atrode, kad pasaulio pabaiga atejo. ledai gerokai didesni uz zirni ir tokia jega kirto, kad sumale mano visa darza i miltus- lyg sratiniu sautuvu susaudyta...is kukuruzu liko tik skutai vabscie doh.gif  sudraske i smulkius smulkius gabaliukus...
nu kataklizmu metai man siemet unsure.gif

Užuojauta verysad.gif Kad tik pas mus ta baisybė neužeitų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 07 12, 18:44)
zikas1970 sekliukiu atsiusiu tik turesi man priminti, as irgi pirmi metai auginu, kai siunte ant pokiuko buvo nupiesti ivairiu spalvu krumas:violetiniai, oranginiai, melyni; pirmi nusispalvino violetiniai, bet jau ziuriu oranginiai lenda...auginau pradzioje vazone, bet eme susti tai perkeliau i lauka ir uzbujojo stipriai smile.gif

Vajeee, kaip aciu, as tai is tikro turiu ciliuku maziuku, kaip dekoratyviniu, jau keli metai auginu vazoncikuose.Gal pries 9 metus palangoj lankemes ukrainieciu kavinej, ten ant stalu stovejo vazoniukai su ciliukais vietoj geliu, tai as pavogiau kelis ciliukus blush2.gif biggrin.gif Ir va tokius turiu.Jie ir ziema pas mane kaip puosmena buna, paseju vis is savu dabar thumbup.gif Lauke nebandziau,nebent tokiu tik galiu atsiusti blush2.gif Astrumo turi nesvietisko, marinuojant grezineliu ipjaustau, jauciasi,kaip turi buti 4u.gif Veisles tikrai nezinau blush2.gif
O is kur jus esat? mes labai daug vazinejam po visa Lietuva, gal ir prilektumem veliau, galima ir i AZ drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 13 liepos 2012 - 07:54
QUOTE(zikas1970 @ 2012 07 13, 08:52)
Gal pries 9 metus palangoj lankemes ukrainieciu kavinej, ten ant stalu stovejo vazoniukai su ciliukais vietoj geliu, tai as pavogiau kelis ciliukus  blush2.gif 

Įdomiai skamba, vogti čiliukai iš ukrainiečių. Būtų įdomu pamatyti tuos mažus aštruolius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrRAT @ 2012 07 13, 13:32)
Įdomiai skamba,  vogti čiliukai iš ukrainiečių. Būtų įdomu pamatyti tuos mažus aštruolius smile.gif

pasodinti dabar neseniai, dar tik auga, bet kai bus, butinai pafotkinsiu ir parodysiu
Atsakyti
Labas rytas, graziu ciliuku prisinokinot 4u.gif O mano is geltono Hungarija prinoko raudonas ir daugiau nera, kiek zydi visi ziedai nukrenta, taip daro ir jalapenas, matyt nepatinka jiems mano siltnamyje, nes lauke po agro augantis visi kiti puikiai jauciasi ir mezga. Nenufotkinau, nes telefonas issikrove, tai palikau nenuskynus iki kito karto, gal nieks neuzmatys verysad.gif
Atsakyti
Mano visas paprikas uzpuole kazkokia liga, pagal aprasyma butu virsuninis puvinys, dalis paprikos isdziusta, susirauksleja, pajuoduoja, pradzioje tik, kur dideli vaisiai buvo, dabar ziuriu ir dar nespejusius uzaugti tas pats darosi. Ir pomidorams tas pats. Ar imanoma ka nors padaryti, ar cia jau viskas simet? paskaiciau, kad kalcio truksta, bet kai jau derlius vos ne sunokintas, turbut per velu? Padekit.
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 07 14, 13:12)
Mano visas paprikas uzpuole kazkokia liga, pagal aprasyma butu virsuninis puvinys, dalis paprikos isdziusta, susirauksleja, pajuoduoja, pradzioje tik, kur dideli vaisiai buvo, dabar ziuriu ir dar nespejusius uzaugti tas pats darosi. Ir pomidorams tas pats.  Ar imanoma ka nors padaryti, ar cia jau viskas simet? paskaiciau, kad kalcio truksta, bet kai jau derlius vos ne sunokintas, turbut per velu? Padekit.

tai jo , jau kas sugedo tas sugedo...bet vistiek reik duot to kalcio dirvožemiui , gal dar spės kažkas užaugti...
Atsakyti