Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(L.K. @ 2012 07 25, 11:31)
Tik pats galiukas neaštrus, link kotelio netgi labai aštrus. O ypač - pertvaros ir sėklos. Be to, Hungarianai aštrėja bręsdami, o geltoni jie būna tik tchninės brandos. Auginu vieną taip pat sėklai, jau morkos spalvos. Tokį vieną valgyti jau negalėčiau.

Tai kad jis sunoko raudonai, buvo gelsvas kuri laika, bet pradejo raudonuot ir palaukiau, kol visskai paraus, iki galo , t. sakant. O suvalgiau tik puse ir butent nuo galo puses o ne nuo kotelio, ir juodieji Hungarian irgi neastrus. As juos auginu ne su paprikom saldziom o atskira lysvele ir uzdengta- tuneliukas, susikryzmint negalejo. O '' geltonasis'' isvis 1 vienintelis , gavau dageli is forumietes, aciu jai, lauksiu kitu prinokstatnt. O Habaneras balkone auga ir jau 1 maaaazuliukas sunoko oranzinis, ar ju buna ir kitu spalvu, sito tai bijau ragaut, gali but l. astrus, nes taip esu 'apdegus' nuo Jamaikan Red, pasymokiau.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 25, 10:57)
Pas mane irgi ilgas , bet kas keisciausia jis visiskai neastrus, nei saldus, beskonio tiesiog, gal kad pirmas, gal kiti paastres? Avijacija, o kaip pas jus,  manau kad jau valgot, o beto jis raudonas?  Norejau kaip is pirmo vaisiaus ir tokio grazaus seklyciu pasidaryt, bet va  biggrin.gif

nu jis tyoks ryškiai morkinis. Įsivaizdavau aš juos visai kitaip smile.gif bet net ir tas ryškusa morkinis nėra aštrus schmoll.gif dedu į visokius troškinukus ir nemažai, į sriubas, tai aštrumas vos vos juntamas galutiniam rezultate......... bet jų daigai tai baisiniai o jau tų pipirų primegzta............ vešiu kibirais jau nes lygtais 5 daigai yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 25, 10:50)
Tai kad jis sunoko raudonai, buvo gelsvas kuri laika, bet pradejo raudonuot ir palaukiau, kol visskai  paraus, iki galo , t. sakant. O suvalgiau tik puse ir butent nuo galo puses o ne nuo kotelio, ir juodieji Hungarian irgi neastrus. As juos auginu ne su paprikom saldziom o atskira lysvele ir uzdengta- tuneliukas, susikryzmint negalejo. O '' geltonasis'' isvis 1 vienintelis , gavau dageli is  forumietes, aciu jai, lauksiu  kitu prinokstatnt. O Habaneras balkone auga ir jau 1 maaaazuliukas  sunoko oranzinis, ar ju buna ir kitu spalvu, sito tai bijau ragaut, gali but l. astrus, nes taip esu  'apdegus' nuo Jamaikan  Red, pasymokiau.

Dėl Hungariano - labai panašu, kad tai Hungarian Yellow Wax - kažkur mačiau internetinėj parduotuvėj kaip saldų, išvaizda nieko nesiskiria nuo HYW Hot. Nors pernai auginau iš kažkokios pigiųjų lietuviškų pardavėjų pirktus Chili - tai irgi beskoniai užaugo.
Tiesiogiai valgyti iš negausios patirties ryžčiausi maždaug iki 10000 Scovilio vienetų - visokius Hungarianus, Jalapenus ir pan. Be hungarianų, šįmet jau skyniau Ring of Fire ir Koral - tai jie nebent koncervavimui kaip prieskonis, arba jei marinuoti, tai tik kaip sudėtinė dalis prie saldžios paprikos. O jau visokie Habanerai ir kiti panašūs - ko gero, tik milteliams arba labai nežymi dalis patiekale.
Atsakyti
O as siemet nesamoniu su paprikom pridirbau doh.gif jos ir taip gerai be jokiu trasu augdavo, bet va del meslo pertekliaus ( siemet kazkaip labai daug karviu man palei skypa ganosi), kelis kartus paraugintu meslu palaisciau... nu ir kam doh.gif kaip dejo i lapus ir i ugi. jei lyginciau su pernai/uzpernai metais- tai ir derlius ne toks gausus. dabar jau kai paprikos dideles, pradejo man jos su vosom sakom griuti, luzti verysad.gif o pririst nebeiseina- nes praaugo sako kuolus, prie kuriu buvo risamos. didesniu neturiu- mazu kaip pomidorus prie lubu priristi g.gif . ale tos sakos tokios trapios- vos tik imu ka nors taisyt- taip ir lieka saka su paprikom rankose... verysad.gif ot pridirbau...
Atsakyti
jau valgau laukines paprikas thumbup.gif
Atsakyti
Mano saldžioji Big mama:
user posted image
Hungarian Wax nu ir prisodinau..ar man tiek išeis sunaudoti..Maniau silpniau veda:
user posted image
Piton turėjo būt saldūs, bet ko tokie siauri..Ir kažkas nepatiko, nes lapai visų augalų nukrito. Gal koks kurklys nukirto. Dar neragavau, tad negaliu pasakyti ar aštrūs:
user posted image
Ingrid. Įdomūs, nes jau užmezga juodus. Ne taip, kad iš žalios pajuoduoja:
user posted image
Atsakyti
Regila,
Big mama laukiniai ar šiltnaminiai?
juodukai labai įspūdingi thumbup.gif
Atsakyti
Mes visas paprikas ir pipirus auginam tik šiltnamiuose (atskiruose). Įdomūs tie Big mama, nes labai žemi, vos 2 sprindžių aukščio. Tokio dydžio dar neturėjus paprikų. Pagal dydį pakankamai dideli vaisiai ir jų ne vienas.
Atsakyti
Pirkau Bauhofe išstypusias, net nesitikėjau, kad taip užaugs smile.gif
user posted image
Atsakyti
Big Mama ir as auginu-aukstesnes ugiu nei Regilos foto, o vaisiu tikrai daaaaaug smile.gif Tik jos turejo buti ne tokios-ant pakelio visiskai kitokios nupiestos unsure.gif
Atsakyti
O pas Jus Big mama kokie vaisiai, kitokie nei ant paveiksliuko? Aš sėklas gavau iš augintojo, tai be nuotraukytės. Rinkausi pagal patikusį aprašymą.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 07 26, 10:40)
O pas Jus Big mama kokie vaisiai, kitokie nei ant paveiksliuko? Aš sėklas gavau iš augintojo, tai be nuotraukytės. Rinkausi pagal patikusį aprašymą.

Aha, visiskai netokios. Vat tokias pirkau:
user posted image

Beje, be proto dera ir vaisiai dideli yra siu papriku.
Ir dar vienas butinai auginsiu-tik pavadinimas uzkrito. Pabandysiu pafotografuoti kada tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 26 liepos 2012 - 12:06