Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(BamLTU @ 2012 07 27, 12:41)
1. Taigi mano klausimas butu: kaip reikia priziureti cili pipirus?
2. Tiesa, radau kazkokia youtube medziaga, kur rekomenduoja virsune nurezti, kad augtu kaip krumas i sonus, bet faktas kad to daryti kaip ir negaliu, nes jau matomos ziedu uzuomazgos.

1. Laiku palaistyt, periodiškai patręšt. Gal yra konkretesnių klausimų wink.gif
2. Kaip čia parašius, kad visai nesusukt galvelės. Nugi, paprastai paprikos, čiliai tam tikrame aukštyje šakojasi. Tai jei norisi gražaus krūmo, galima formuoti ir nurėžiant viršūnę iki tos vietos, kur taip ar taip į dvi dalis pasidalina. Jei vis tik čiliai domina, o ne dekoratyvumas, tuomet iki to išsišakojimo visus lapus ir atžalas išskinu. Pirmieji būna kaip priklauso, nekontroliuojant užuomazgų kiekio, vaisiai susmulkėja. Tai toks ir auginimas, pagal tai, ko norima pasiekt wink.gif

QUOTE(L.K. @ 2012 07 27, 17:32)
Po šio (pirmo) paprikų auginimo sezono kiek "perkračiau vertybes" ir ateity stengsiuos sėti tik iš patikimų šaltinių gautas sėklas. Juk pasėjus neaišku ką, gresia nei daug, nei mažai - vieną sezoną likti be derliaus. Argi tie sutaupyti keli ar net keliolika litų to verti?

oi, nea, iš parduotuvinių paprikų surinktų sėklų pirmą sezoną derlius būna o-ho-ho. Kas, kad kalnai patikimų šaltinių sėklų namie, netyčia prisikaupia ir noname'ų wink.gif
Atsakyti
pasimarinavau čiliukų. Ėmiau per pusę hungarian black ir hungarian yellow wax hot. Ryt reiks jau paskanaut biggrin.gif tikiuosi gal bent picom tiks. Nes tie geltonieji vax hotai man nelabai.... nors gal marinuoti bus ir skanūs.
ir dar kartą pasidžiaugsiu jaloro . kokie gražuoliukai gelsvi pipiriukai - krūmelis toks mažiukas o pipiriukų pilnas. jalapenas taip gražiai neauga....... o rocoto manzano tai kaip piktžolė jau man. Vienas krūmas kai tik nuvažiuoju aš jį apskabau kad tiek nesiplėstų o kitą apsilankymą jis jau vėl toks doh.gif nespės gi tiek vaisių sunokint.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 07 28, 12:52)
rocoto manzano tai kaip piktžolė jau man. Vienas krūmas kai tik nuvažiuoju aš jį apskabau kad tiek nesiplėstų o kitą apsilankymą jis jau vėl toks  doh.gif  nespės gi tiek vaisių sunokint.

kai vaisius užmezga ,jis šalto oro nebijo ,gali ilgai būti lauke
Atsakyti
Bet tai corno rosso kokia baisybe blink.gif dvieju spindziu ilgo ir per delna storio virsuje. Tokio, kalioso dydzio, paprikos as nei pirkt nesu macius unsure.gif 5 asmenu seima viena pasisotintu...ir jos dar zalios, dar nenonskta, tai jei dar paugs- farsiruojant i tokia bus galima ciela parsa sukisti biggrin.gif siandien tik uzmaciau kad tokie padarai auga...gerai, bent sitos neluzta, negriuna- nes stovi ant tu vaisu pasireme i zeme- kaip kokios tabuteres ant kojyciu...
Atsakyti
Nieko sau rolleyes.gif Gerai kad kurkliu nera pas jus, tuoj nugrauztu galus ir butu po papriku verysad.gif
Atsakyti
Mano pitoniukai:
user posted image

Neragavom dar ju-laukiu kol raudonuoti prades. Ir smalsu astrus jie ar ne.

Ir Denis F1-dideli vaisiai, dera labai gausiai thumbup.gif Va sios seklos.
user posted image

Cia kiek spejau... nes nuvaziavus nera kada ten papracinti blush2.gif
Papildyta:
Beje, paprikos ne karto nebuvo trestos. Tik persodindama liejau seasol, kad geriau prigytu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 30 liepos 2012 - 12:22
QUOTE(madmuazele @ 2012 07 30, 12:23)
Mano pitoniukai:

turiu ir as tokiu, ir 1 jau raudonas... o ka su jais daryti blush2.gif ? Ir man idomu ar jie astrus? siap neturetu, nes gavau juos kaip paprikas, ne kaip pipirus g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 29, 10:25)
Bet tai corno rosso kokia baisybe blink.gif  dvieju spindziu ilgo ir per delna storio virsuje. Tokio, kalioso dydzio, paprikos as nei pirkt nesu macius unsure.gif 5 asmenu seima viena pasisotintu...ir jos dar zalios, dar nenonskta, tai jei dar paugs- farsiruojant i tokia bus galima ciela parsa sukisti biggrin.gif  siandien tik uzmaciau kad tokie padarai auga...gerai, bent sitos neluzta, negriuna- nes stovi ant tu vaisu pasireme i zeme- kaip kokios tabuteres ant kojyciu...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Apsižliumbiau iš juoko lotuliukas.gif
O foto neturi? Gal man kitais metais kaip tik tokių reiks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 30, 19:56)
turiu ir as tokiu, ir 1 jau raudonas... o ka su jais daryti  blush2.gif ? Ir man idomu ar jie astrus? siap neturetu, nes gavau juos kaip paprikas, ne kaip pipirus  g.gif

sprendžiant pagal formą tai saldūs neturėtų būti ,kažkas pajuokavo jeigu įsiūlė kaip saldžią papriką bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 07 30, 20:58)
sprendžiant pagal formą  tai saldūs neturėtų būti ,kažkas pajuokavo jeigu įsiūlė kaip saldžią papriką  bigsmile.gif

Pagal aprašymą saldi, dydis 5x20. Jaučiu, papuls į kitų metų sėklų sąrašus...
Ups... čia apie Corno rosso, ne apie pitoniukus...
Papildyta:
QUOTE(L.K. @ 2012 07 30, 21:45)
Pagal aprašymą saldi, dydis 5x20. Jaučiu, papuls į kitų metų sėklų sąrašus...
Ups... čia apie Corno rosso, ne apie pitoniukus...

O pitoniukas, panašu, vis tik saldus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 30 liepos 2012 - 22:01
QUOTE(vobla @ 2012 07 29, 11:25)
Bet tai corno rosso kokia baisybe blink.gif  dvieju spindziu ilgo ir per delna storio virsuje. Tokio, kalioso dydzio, paprikos as nei pirkt nesu macius unsure.gif 5 asmenu seima viena pasisotintu...ir jos dar zalios, dar nenonskta, tai jei dar paugs- farsiruojant i tokia bus galima ciela parsa sukisti biggrin.gif  siandien tik uzmaciau kad tokie padarai auga...gerai, bent sitos neluzta, negriuna- nes stovi ant tu vaisu pasireme i zeme- kaip kokios tabuteres ant kojyciu...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Įlindau paklaust kažko,bet pamiršau išsižvengus lotuliukas.gif
ai,pirkau paprikas ODA.Va visos paprikos žalios būna,kol jaunos,o paskui keičia spalvą.O šita veda juodukes paprikutes .Tai kaip suprast,kada jos jau subrendę,išnokę ar pernokę?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 07 31, 02:42)
Tai kaip suprast,kada jos jau ... pernokę?

čia paprasta - kai pačios nugrius nuo kotelio smile.gif
Atsakyti