Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

cayennauser posted image
user posted image
peperoncino piccante tondo calabrese
user posted image
aji geltonas(dovanotas Gaudvilės)
user posted image
user posted image
Boženos dovanotos dekoratyvinis(kaži, ar šias žvokutes bus galima valgyt?)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurginėlis: 18 birželio 2012 - 10:05
vienas jalapenas numire, isroviau, bet buvo du tokie jau pradedantis vyti vaisiai, aisku neprinoke, ar juos galima valgyti blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vonda @ 2012 06 16, 14:21)
dėl drėgmės abejoju ar per mažai, pas mus laistymo sistema, laistom kiekvieną vėlų vakarą, galvojau, ar ne per daug jiems drėgmės. Įdedu kelias foto, kaip tai atrodo, na reikės kitais metais daugiau pasistudijuot apie paprikų auginimą, šiemet pirmas blynas prisvilęs toks smile.gif

http://s1056.photobu...da55/Siltnamis/

israuciau viena pasiziuret ar tas augalas aplamai dar saknis turi. man tai panasu i kurklio darba g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 19, 11:38)
vienas jalapenas numire, isroviau, bet buvo du tokie jau pradedantis vyti vaisiai, aisku neprinoke, ar juos galima valgyti blush2.gif ?

Jelapeną dažniausiai ir valgo neprisirpusį. Bet kaip ten su dar pilnai neužaugusiais nežinau. Kažkada ragavau nesuaugusią aitriąją papriką, tai skonis praktiškai buvo saldžiosios paprikos, šiek tiek nesunokusios.
Atsakyti
Paprikos labai mėgsta dušą, na bent manosios. Iš karto atsigauna thumbup.gif
Atsakyti
Senai cia bebuvau smile.gif vis vaikai ar pomidorai rupi.

Meta ziedelius mano paprikos... Uzmezge po tris keturis vaisius o kiti ziedeliai dziuna ir krenta sad.gif ka daryt?
Atsakyti
Mano paprikų viršūnės gelsta ir lapeliai tokie smulkūs. Kol augo indeliuose, tokios gražios buvo, nu dabar kažkokios pavargę, bet ne visos. Visas vienodai prižiūriu, kažkur buvau radus, kad gali azoto trūkti. O tręšiau Activit trąšomis. Gal reiktų palaistyti dilgėlėmis.
Atsakyti
Pasirodo ciliukams visai patinka lauke... hungariukai user posted image, decayenai user posted image

O sita paprika auga siltnamyje kartu su pomidorais user posted image
Atsakyti
ar paprikos kaip hibridiniai pomidorai kryzminasi tarpusavy?
Pernai sejau pirktinius Trapez ir vienas daigas dar daigykloj buvo visa galva uz brolius aukstesnis. Siltnamyje iskart pranoko augumu- buvo gal metro. vaisiu uzmezge gal kibira ( paskutiniam etape, jau kelis kart apskabius, buvo dar per 40 vaisiu) ir tikrai ne Trapez. vaisius dvigubai mazesnis, plonesnem sienelem, bet labai patogus dydis farsiravimui. nu vinzodz, man toks neziniukas labai patiko. pasilikau seklu, pasidalinau daigelais su draugem- pristaciau kaip aukstauge nezinoma veisle ir ka as matau- augumu kol kas nuo Trapezu nesiskiria unsure.gif ir vaisiai, vaisiai kabo pailgi- varveklio formos!!!! doh.gif Seklu tikrai nesupainiojau. panasu, kad su kazkuom susikryzmino g.gif vienintelius pailgus auginau geltonus. kazkokius mutantus bevardzius is paprikos seklu prikrapscius. Tie geltonieji siemet nepasikeite- tokie pat mazaugiai, tokie pat varveklio formos... bet panasu, kad pasidalino ziedadulkem su tais aukstaugiais g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 06 25, 19:36)
ar paprikos kaip hibridiniai pomidorai kryzminasi tarpusavy?

kryžminasi ir dar kaip kryžminasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 06 25, 20:40)
kryžminasi ir dar kaip  kryžminasi  biggrin.gif

o jei patiks kas gavosi- stabilizuot veisle kaip nors galima, ar man jie ir toliau mutuos savarankiskai?
idomu kokia bus spalva- tie milzinai buvo raudoni, o zemaugiai varvekliai- geltoni unsure.gif
Atsakyti
ko gero galima tik teoriškai smile.gif
Atsakyti