Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(Ex @ 2012 06 29, 05:47)
Jei jau patari kalcio salietra tręšt (ir, aišku, jei kas susigundys..) tai geriau jau iškart pasakyk vandens ir salietros proporcijas,

aš tai darau 1g ant 1 litro vandens ir purškiu ant lapų
Papildyta:
QUOTE(Solveiga84 @ 2012 06 29, 08:30)
O kuo galima pakeisti kalcio salietra, kad nebutu tos baisios chemijos? unsure.gif

kalcio nitratu ( pvz. trąšos Calcinit ), kalcio chloridu arba reikia ieškoti trąšų , kurių sudėtyje yra daug kalcio.
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 06 29, 09:38)
aš tai darau 1g ant 1 litro vandens  ir purškiu ant lapų

Aūūū.. nepabėk rolleyes.gif tu tai purški, o mano kaimynka laisto, tai kokios proporcijos tada? Ar pasakyt, kad purkštų.. g.gif Ji ten tos salietros turbūt maišą turi, gi neišmes, sunaudot norės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 06 29, 00:45)
na ir aš prie visų prisidėsiu - šiandieninis kuklutis derlius 

Isskirtinio grozio derlius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 29, 08:50)
Aūūū.. nepabėk rolleyes.gif  tu tai purški, o mano kaimynka laisto, tai kokios proporcijos tada? Ar pasakyt, kad purkštų.. g.gif Ji ten tos salietros turbūt maišą turi, gi neišmes, sunaudot norės lotuliukas.gif

siūlau purkšti ,nes tai greičiau suveikia

o laistymui norma - 1.5-2 g / L

tik nemaišykite KALIO salietros su KALCIO
Papildyta:
QUOTE(edinka @ 2012 06 29, 10:27)
Isskirtinio grozio derlius  wub.gif

ax.gif 4u.gif

balkone jau noksta ROCOTO MANZANO RED
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 06 29, 08:38)
aš tai darau 1g ant 1 litro vandens  ir purškiu ant lapų
Papildyta:

kalcio nitratu ( pvz. trąšos Calcinit ), kalcio chloridu arba reikia ieškoti trąšų , kurių sudėtyje yra daug kalcio.

Kadangi panašų puvinį pastebėjau ant jalapeno, pabandžiau kažko su kalciu paieškot Ermitaže, deja... Bet radau, kad Delfan turi 9% organinio karbonato - čia ne kažkas panašaus? Arba vaistinėse parduodamas kalcio gliukonatas - jei tik kelių gramų tereikia, gal irgi sueitų?
Atsakyti
Prie tos pačios temos paklausiu, gal kas žino, ar kiaušinių lukštų raugas nepadeda esant kalcio trūkumui? g.gif Nes irgi buvau įtarusi šią bėdą, plius pas mane dirva rūgštoka, tai gal geriau sutrinti kiaušinių lukštus ir išbarstyti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 30 birželio 2012 - 16:10
QUOTE(L.K. @ 2012 06 30, 15:42)
Kadangi panašų puvinį pastebėjau ant jalapeno, pabandžiau kažko su kalciu paieškot Ermitaže, deja... Bet radau, kad Delfan turi 9% organinio karbonato - čia ne kažkas panašaus? Arba vaistinėse parduodamas kalcio gliukonatas - jei tik kelių gramų tereikia, gal irgi sueitų?

jeigu delfane karbonatas kalcio ,tai tinka

kalcio gliukonatas dar geriau nei salietra ,.nes tai organinis junginys ,bet su šituo tik purkšti
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 06 30, 16:10)
Prie tos pačios temos paklausiu, gal kas žino, ar kiaušinių lukštų raugas nepadeda esant kalcio trūkumui?  g.gif Nes irgi buvau įtarusi šią bėdą, plius pas mane dirva rūgštoka, tai gal geriau sutrinti kiaušinių lukštus ir išbarstyti?  g.gif

kiaušinių lukstai irgi tinka -ten gana daug kalcio ,bet efektas nuo jų bus po ilgesnio tarpo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 30 birželio 2012 - 23:14
QUOTE(rcl123 @ 2012 06 30, 23:18)
kiaušinių lukstai irgi tinka -ten gana daug kalcio ,bet efektas nuo jų bus po ilgesnio tarpo

Aš irgi tą patį pagalvojau, jog efektas negreitai pajuntamas unsure.gif Bet tikriausiai teks bandyti, nes kažko specialiai pirkinėti visai nesinori schmoll.gif
Atsakyti
Labukas, as irgi turiu neisnaudotu calcio karbonato tableciu, 1 tabletej yra 400 mg calcio, gal netaip supratau, bet taip parasyta, firma aconitum, tai ta 1 tablete skiesti su kiek vandens?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 01, 10:12)
Labukas, as irgi turiu neisnaudotu calcio karbonato tableciu, 1 tabletej yra 400 mg calcio, gal netaip supratau, bet taip parasyta, firma  aconitum, tai ta 1 tablete skiesti su kiek vandens?

kalcio karbonatas yra labai netirpus vandenyje ,todėl su juo reikės truputį pasicackinti kol istirpinsit smile.gif laistymui galite naudoti nuo 0.5 iki 1 tabletės litrui vandens.Beje kalcio karbonatas yra paprasčiausia kreida ,o šito gėrio visur pilna -tad galit smulkint ir barstyt -tik labai nepersistenkit ,kad per daug nebūtų smile.gif jeigu laistymui ,tai santykis būtų maždaug 0,5 -1 g kreidos ant 1 L vandens ,bet reiktų nepamiršti kad kalcio karbonatas šarmina dirvą t.y kelia ph
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 07 01, 14:32)
kalcio karbonatas yra labai netirpus vandenyje ,todėl su juo reikės truputį pasicackinti kol istirpinsit  smile.gif laistymui galite naudoti nuo 0.5 iki 1 tabletės litrui vandens.Beje kalcio karbonatas yra paprasčiausia kreida ,o šito gėrio visur pilna -tad galit smulkint ir barstyt -tik labai nepersistenkit ,kad per daug nebūtų  smile.gif jeigu laistymui ,tai santykis būtų maždaug 0,5 -1 g kreidos ant 1 L vandens ,bet reiktų nepamiršti kad kalcio karbonatas šarmina dirvą t.y kelia ph

Aciu, tai gerai , panaudosiu, o tai jau norejau ismest, nes ten kapsules gana dideles ir praryt jas buvo problemu, tai atsisakiau, o ten dar yra truputi kitokiu medziagu kaipo mikrokristaline celiuloze, magnio stearatas, kazkoks sulipima teikiantis ir dar vitaminas D3. Manau ir pomidorams tiks, nes pernai kai kuriems truko kalcio. Sutrinsiu ir pabarstysiu apie augalus, po biski gal isisavins.
Atsakyti
Ilgai lauktas momentas- Habanero ruošiasi žydėti:
user posted image
Atsakyti