Įkraunama...
Įkraunama...

Artėjančio gimdymo požymiai. V dalis.

QUOTE(Nightmoon @ 2012 11 07, 10:18)
man pora naktu is eiles vis skauda nugara ir pilva kaip per mm -pries dvi dienas tikrinausi viskas ramu nors beibis jau labai zemai. Antras nestumas tai vis baiminuos kad nespesiu biggrin.gif tolokai nuo gimdimo namu -vyras kol atleks kol nuleksim ... kad nebutu taip kad ant "istraukimo" pas gydytoja atvaziuosim doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ir nervas ima kai skausmai suima -klausausi kuno .. gal jau? o po poros valandu nuslopsta.... doh.gif

o aš sąmoningai per antrąjį gimdymą iki paskutinio laukiau namie. Ir labai džiaugiuosi, kad atvažiavau su 9 cm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lynocka @ 2012 09 17, 09:43)
Su pirmu vaikeliu ir man kaip kliukstelejo vandenys (bala tai ohoho kokia buvo  thumbup.gif ) iskart supratau, kad reikia i ligonine . O dabar va sedziu ir kasdien galvoju, kazin ar suprasiu, kada jau cia man laikas  doh.gif  Bijau, kad vandenys nenubegtu kur beeinant  blink.gif

Ir man atrodė, kad antro besilaukdama, žinosiu kada tas momentas ateis, kad išeis kamštis, nubėgs kažkada vandenys, prasidės sąrėmiai ir aš važiuosiu ligoninėn smile.gif O atsitiko taip, kad joks kamštis neišėjo, jokie vandenys nenubėgo, o prasidėjo reguliarūs sąrėmiai kas 3 -5 min, po 3 val prisistačiau ligoninėn su 1 cm atsidarymu, o dar po 3 val padarė CP, nes toks buvo konsiliumo nutarimas dar prieš terminą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 07 lapkričio 2012 - 22:53
Sveikos, mamos.

Mano gimdymas numatytas jau po dviejų dienų, bet ryškių požymių dar visiškai nejaučiu. Vakarais vaikelis aktyviau pasispardo, šiek tiek skausmingiau, nei įprastai, švelniai nudiegia nugarą, pilvo apačią, bet nežinau ar tai galima laikyti paruošiamaisiais sąrėmiais? Ar paruošiamieji būna tokie silpni?

Papildyta:
QUOTE(Gintariukass @ 2012 10 11, 12:17)
O su pirmu tai vis skausmai tokie budavo irgi nugara pastoviai skauda, pilva, kamstis buvo isejes, kai po savaites nuvaziavau i eiline apziura, o ten pasake, kad atsidarymas penki cm, nuleido vandenis ir nuo sesiu cm prasidejo rimtieji saremiai.

Ar vandenis nuleido dirbtinai, ar jie nutekėjo savaime? Ar taip turėtų būti daroma, ta prasme, dirbtinai perplešiama vandens pūslė? Tai juk jau nenatūralus skatinimas, ar ne?
Atsakyti
Kartais paskaičius susidaro įspūdis, kad daktarai dirba kaip greičiau, o ne geriau mamai ir vaikučiui unsure.gif
Atsakyti
Pozymiai buvo tokie, kad vaikutis pilve labai ramiai sedejo visa savaite, pasidariau vaisiaus sirdies kardiagrama, nes buvo labai neramu, man pasake, kad viskas gerai, leliukas jauciasi puikiai, as nurimau ir nakti prasidejo saremiai smile.gif mazutis pasiprase ateiti

Man atliko epiduros rinkinukas, gal kam reiketu?
Atsakyti
Labas vakaras merginos ir as jungiuosi i belaukianciuju buri 4u.gif MUms jau arteja 37sav.pabaiga.
Penktadieni buvome extra apziuroje,nes labai kietas buvo pilvukas ir skausmai, na uzfiksavo viena saremi , nors as jo net nejutau, vaiko sirdute dirbo nepriekaistingai. Patikrino kakleli tai sake 1cm atsidares. Sekancia diena buvome pakartotinai pasitikrinti, bet aparatai artejancio gimdymo nenustate.
Strenas man jau geras dvi savaites skauda, ypac ilgiau pavaiskciojus.Sekmadieni tai labai daug vaiksciojau. Kudikelis tai mano visa nestuma ramus,tai negaliu pasakyti ar jo judesiuku sumazejo ar ne. Bet va si vakara jauciuosi truputi keistai, na skauda strenas ir karts nuo karto paskauda pilvo apacia lyg kas su adatelem badytu ir kirksnies vietoje pamaudena. Ar tai gali buti saremiai. Paci ogimdymo visiskai nesibaiminu,mane apima didesne baime,kad nesuprasiu prasidejusiu saremiu ir laiku nenuvaziuosim i gimdymo namus biggrin.gif gi kiekvienas zmogus ta skausma pakelia skirtingai.
Ai po kaklelio apziuros visa savaitgali buvo kraujingu isskyru. o va vakar ir siandien tik ryte truputi kraujingos gleives, bet cia gal vis dar eina kas is po tos apziuros g.gif
Tai va lauksiu ,gal reikia pasiemus lapa fiksuoti ar cia reguliarus ar ne,gal tik siaip maudena. Vyrui pasakiau savo abejones tai jis jau vos ne vaziuojam i ligonine, o as nenoriu vel vaziuot ir vel gryz i namus. jeigu jau gryzti tai tik su mazuciu rysuleliu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AGLYTĖ: 13 lapkričio 2012 - 22:24
aglyte, sąrėmių skausmas yra kai kas kito, nei "adatėlės", nes adatėlės paprastai trunka kelias sekundes, nurimsta, tada vėl. O sąrėmis yra kaip baiga, kaip sirenos kai kaukia- jauti, kaip ateina iš kažkur toli, ir tada tave visą apima. Nesumaišysi, kai pajusi....

O jei gleivės eina, tai gali būti ir kamštis, tačiau tai nebūtinai reiškia, kad JAU smile.gif

Va aš šiandien po apžiūros turiu beveik 41 sav ir 4 cm su trupučiu kaklelį. Bet paruošiamieji tai labiau, tai mažiau skausmingi, tai kas 5 min , tai kas 30 min.... laukiu ir tiek smile.gif
Atsakyti
Sia nakti tai prasikankinau su nugaros skausmu, bet ryte aprimo. As dar turiu laiko tai galiu laukti. smile.gif ir vyrui aiskinu, kad tikrai pajusiu ,kada jau prades skaudeti stipriai, jis jau labai baiminasi,kad nespes gryzti is darbo ir as pagimdysiu namie biggrin.gif .Jau atrodo ,kad viens du ir baigta
O as kiek pasiklausinejau draugiu, kurios jau patyre gimdyma, tai visos man sako ,kad saremius pramiegojo, nejautrios jos mat skausmui smile.gif, i GN namus nuvaziuodavo jau su 7cm atsidariusiu kakleliu.
Atsakyti
Man tai nugara irgi maudena bet taip ir praeina . iki datos liko apie 14 dienu.
Atsakyti
Man pilvukas sukietėjo ir pasidarė labai atsikišęs. Daugiau jokių požymių. Taip vaikščiojau porą sav, kaip buvo paskirta iš anksčiau, pasirodžiau akušerei. Pačiupinėjo, vaikutis jau įsistatęs, sako skiriu pasimatymą lapkričio 2 (terminas gimdyti apie lapkričio vidurį), bet kažin ar susitiksim biggrin.gif Ir ji buvo teisi, spalio pab. apie pusę 5 ryto pajutau norą šlapintis, atsikėliau, tik spėjau nužengti nuo kilimo ir prapliupau. Jokio kamščio, jokių sąrėmių. 8 ryto į ligoninę, dar net daiktų nesinešėm, gi sąrėmių nėr biggrin.gif O mane iškart į gimdyklą, nes vandenys nubėgę, o gimdymo veiklos nėra unsure.gif Tik dabar pamastau, o jeigu būtų koks vakaras ir bučiau vonioje gulėjus? Taip ir nepastebėčiau, jog vandenys tai nubėgo... blink.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

bijau ir as, kad nesuprasiu kada tas tikrasis gimdymas parsidejo doh.gif nors jau trecia vaikeli gimdysiu blush2.gif Pirma gimdyma skatino, nes jokios veiklos nebuvo, o pernesiojau 4 dienas. Su antru buvo parengiamieji saremiai keleta kartu, pernesiojau 6 dienas jokiu gimdymo pozymiu nejutau, i ligonine vaziavau su siuntimu, atvykus iskart pagulde i gimdykla su 5 cm atsidarymu, po 2 val. pagimdziau su skatinamaisiais, vandenu nebuvo doh.gif turbut isbego duse, o as nepastbejau blush2.gif
Dabar su treciu parengiamieji saremiai kartojasi nuo 34 sav., gulejau ligoninej, brandino plauciukus vaikeliui, namo isleido su 3-4 cm atsidarymu, liepe bent tris savaites isnesiot 4u.gif Parengiamieji kartais pasikartoja, bet nestiprus :4u nuo siandien jau nebegeriu magnio, idomu kiek dar issilaikysiu biggrin.gif
Atsakyti
Labai pergyvenu ,kad nesuprasiu kada laikas važiuoti į ligoninę, toks vaizdas nors imk ir važinėk vis užėjus skausmams. man liko pagal terminą 9d , leliukas pirmas todėl ir jaučiuosi visiškai žalia šitame... Šiandien visą dieną vaikštant maudžia pilvo apačią ir skauda nugarą, bet kai sėdžiu tai nieko , pilvo apačioje toks jausmas lyg kažkas darosi, bet sakau gal leliukas galvyte judina ar dar kas, o jausmas lyg kažkas išspučia susileižia ir mažiau apkritai beveik visai nejaučiau mažiukės savo, labai pergyvenu ir nežinau ar jau ar dar palaukt... Jau nežinau net ką daryt, manau į vakarą jei nejausiu leliuko važiuosiu , nes išties nežinau ar nejaučiu sakau gal tie tokia išsipūtimai pilvo apačioje tai vaikas judina galvyte, net nemoku apsakyt to jausmo o tai yra žiauriausia, nesu išvis ligoninėje gulėjus, tik vieną kartą skundžiausi pilvo skausmais ir nemoku jų įvardint .. ;// Taip baisu..
Atsakyti