Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Grethenn @ 2012 07 12, 13:57)
sveikos,

nezinau ar cia uzklydau smile.gif turiu kausima del baziliku.
Pasodinau pries pora menesiu 3 baziliku rusis, nu ir gyvates visi tysta, lapai mazyciai. Jau net zydet pradejo - nuskabiau. Augimas superinis, bet nesuprantu ar cia rusys tokios, ar kazkaip ne taip juos auginu.
Atnese drauge vazoneli dovanu, tai puikiausi storais kotais, milziniskais lapais.
O pas mane.. g.gif
gal zinote priezasti?

mano dvi rusis baziliku tai mazesniais lapukais
user posted image

kita rusis tai didesniais
user posted image

dar vienas toks balkone dar didesniais lapais.

nesuprasi nuo ko cia priklauso
Atsakyti
Sveikos, kadangi jau cia snekat apie bazilikus tai norejau ir as uzklausti. Ka blogo galejau padaryti jeigu lapeliai dziusta, ruduoja. Atrodo ir palieju ir laikau ant sauletu palangiu ir vistiek. Masciau gal jau per daug tos saules, bet drauge dar labiau sauletoj vietoj laiko ir nieko. Gal ka patarsit? O gal as net perliejau juos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2012 07 12, 18:10)
mano dvi rusis baziliku tai mazesniais lapukais

kita rusis tai didesniais

oho kokia grazuoliai smile.gif
bet daugiau dkoratyvus..
o leidziat jiems zydeti?
zinau kad daug energijos atiduodama ziedams, uz tat lapai nebeauga, be to nuo zydejimo bazilikas pasidaro kartus. tai as tuoj pat nuskabiau tik pradejus

QUOTE(doviem @ 2012 07 12, 18:21)
Sveikos, kadangi jau cia snekat apie bazilikus tai norejau ir as uzklausti. Ka blogo galejau padaryti jeigu lapeliai dziusta, ruduoja.
As kandagi siemet daug experimentavau tai pastebejau jog nuo zemes labai priklauso, pas mane tik spec. durpiu zemeje skirtoje prieskoninems zolelems bazilikai uzaugo ir nedziusta.
galime meginti persodintii ir gelbeti taip. man pasiteisino
bet gal beda ir ne tame smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2012 07 12, 17:26)
oho kokia grazuoliai smile.gif
bet daugiau dkoratyvus..
o leidziat jiems zydeti?
zinau kad daug energijos atiduodama ziedams, uz tat lapai nebeauga, be to nuo zydejimo bazilikas pasidaro kartus. tai as tuoj pat nuskabiau tik pradejus
As kandagi siemet daug experimentavau tai pastebejau jog nuo zemes labai priklauso, pas mane tik spec. durpiu zemeje skirtoje prieskoninems zolelems bazilikai uzaugo ir nedziusta.

del kartumo tai nei biskuti ne kartus. Man tiek daug tu baziliku nereikia ju gan stiprus skonis tai kiek reikia tai uztenka. O siaip jie man grazu smile.gif ir niekas is kenkeju nepuola thumbup.gif

Bet as kaip suprantu bent jau violetinis bazilikas daugiametis del kitu nezinau. Nes maciau bauhofe pardavinejo tai dideliam vazone kotas jau sumedejas ir toks storas. Taip graziai jis atrode.
Atsakyti
Nu gražumas rodosi jau ir mano balkone biggrin.gif
Čiliukas berods lotuliukas.gif
user posted image

Vilma raudonuoja
user posted image

Nu ir kazkokie biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*coliukeee* @ 2012 07 12, 20:10)
Nu ir kazkokie  biggrin.gif
user posted image

Gera veislė lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Gražus darželis wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2012 07 12, 17:26)

mano zeme irgi skirta prieskoniams.. Net neisivaizduoju ka cia daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(doviem @ 2012 07 12, 17:21)
Ka blogo galejau padaryti jeigu lapeliai dziusta, ruduoja.

Lapeliai ruduoja ir džiūsta jei jie yra pažeisti arba ant jų patenka vanduo (lietus, laistant, purškiant). Atvirame balkone lapeliai bus mažesni ir "kietesni", o įstiklintame arba ant palangės- didesni ir gležnesni. Be to, paprasto žaliojo ir violetinio baziliko (Genovese) lapeliai yra didesni ir apvalesni, o citrininio, cinamoninio ar thai- pailgi ir smulkesni. Genovese bazilikai auga aukštesni ir nesudaro tokių gražių ir kompaktiškų krūmelių kaip likusios rūšys, net neskabant augalams viršūnių.
Atsakyti
Kad jau bazilikus rodot, parodysiu ir aš biggrin.gif Visi iš vieno pokelio sėti, o spalvų margumynas doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image

user posted image

Kažko melisos lapeliai ruduoja g.gif
Atsakyti
Įdomi, įdomūs jūsų bazilikai biggrin.gif Maniskiai skirtingose stelazo lentynose ir tai skirtingai auga (per puse mazesni, kurie maziau saules nutveria)...
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif . Prisižiūrėjusi jūsų gražių bazilikų jau ir pati norėsiu kitąmet auginti ax.gif
Atsakyti
Montera, kaip gyvena tavo pomidoro ir žemuogės hibridai mirksiukas.gif ? Gal jau uogytės rodosi? Žiauriai įdomu, kas ten gausis ax.gif
Atsakyti