Penktadieni pasidariau kiausintakiu perrisimo operacija. Nesijaucio del to nei blogesne, nei geresne, tiesiog dziaugiuosi, kad dabar galesiu ramiai gyventi nebelauksiu su nerimu mmm
Senai apie tai su vyru kalbejom, gaila, kad vyram cia nedaro vazektomijos, butu viskas buve daug paprasciau, nes vis tik operacija yra operacija...

vija23, eiksmas tikriausiai Italijoje?
QUOTE(muminukas @ 2011 02 06, 17:18)
vija23, eiksmas tikriausiai Italijoje?
Aha, Italijoje. Dar paskaiciau truputi atgal, tai atsakysiu, kad bent jau musu regione (Lombardia, S.Italija) kaip suprantu yra legalus dalykas. Mums tereikejo abieju parasu, kad nebenoresim vaiku (sutuoktinio sutikimas privalomas) ir padare kaip atskira operacija, viskas valstybes saskaita.
QUOTE(vija23 @ 2011 02 06, 19:22)
Aha, Italijoje. Dar paskaiciau truputi atgal, tai atsakysiu, kad bent jau musu regione (Lombardia, S.Italija) kaip suprantu yra legalus dalykas. Mums tereikejo abieju parasu, kad nebenoresim vaiku (sutuoktinio sutikimas privalomas) ir padare kaip atskira operacija, viskas valstybes saskaita.
super....
QUOTE(vija23 @ 2011 02 06, 19:22)

QUOTE(ajivlis @ 2011 02 06, 21:59)

Su pilna narkoze operuoja, laparoskopijos budu.
Operacija man sake trunka ne ilgiau nei 20-30 minuciu, bet mane is palatos i operacine isveze po 13.20 mazdaug, po max 20 minuciu jau gavau narkoze, o grizau i palata apie 16 val, buvo praeje ne daugiau nei 10 minuciu nuo tada kai prabudau po narkozes. Neturejau galimybes pasikalbeti tiesiogiai su mane operavusiu gydytoju, o kita gydytoja, kuri israse sekancia diena tepasake, kad viskas praejo sklandziai, tai taip ir nezinau kaip ir kas

Anglija- Rusija-Austrija-Italija-Belgija...
o lietuvoj - sunkus kūno sužalojimas.. net po savanoriško sutikimo parašu negalima.. o aš kai kurioms tai privalomai padaryčiau...
Kai kuriuos jei išmanytume ir nuo žemės paviršiaus nušluotume, bet kalba ne apie kai kuriuos, o berods apie protaujančius atsakingus žmones...nuo to, kad tai daroma Italijoje ar Belgijoje (ten apart europietiškumo ir daugiau brudų yra legalūs), tai nepasidaro kažkuo kitu nei kūno žalojimu, nes kaip bevartysi stabdoma natūrali sklandžiai veikiančio organizmo funkcija. Tokia, kokia ji turi būti. O vaikų skaičiaus reguliavimas ne maži vaikai žinot įmanomas ir be to. Tik tam reikia daugiau pastangų ir daugiau atsakomybės vienas prieš kitą. Čia taip - paprasčiau (heh ir vėl moteris: kontraceptikus moteris, spirales motersi, abortus moteris - jei kas vyras ir vėl "nenukentėjęs" ir turi "atsarginį variantą", liuks, gi vyrui dėl to NIEKO), bet vat ar poros tarpusavio santykiams tai nors kiek padeda kai žmogus tampa bet kada galimu panaudot daiktu labai stipriai abejoju, kai nebereikia nei stengtis, nei galvot nei derint. Apskritai nesuprantu tokių vyrų, kurie užuot nors kada susilaikę geriau leidžia savo moteriai luošintis. Tikra meilė... su saviškiu apie visokius "tokius" galiu pakalbėt nebent humoro forma, bet jei kalba imtų darytis rimta, visų pirma pagalvočiau, kad kažkas mūsų kaip poros santykiuose tikrai labai labai ne taip...jei jau gaunu pritarimą luošinimuisi...
Žinau, kad su tokia savo nuomone didelio palaikymo nesulauksiu, bet tikrai nebūtina luošint savo organizmo, kad 15 vaikų netektų gimdyt ir turėt galimybę persigalvot, t.y. laisvai ir be chirurgų įsikišimo pačiam spręst savo šeimos narių skaičiaus klausimus. ;]
Žinau, kad su tokia savo nuomone didelio palaikymo nesulauksiu, bet tikrai nebūtina luošint savo organizmo, kad 15 vaikų netektų gimdyt ir turėt galimybę persigalvot, t.y. laisvai ir be chirurgų įsikišimo pačiam spręst savo šeimos narių skaičiaus klausimus. ;]
QUOTE(Dagilis @ 2011 02 08, 11:59)
tai nepasidaro kažkuo kitu nei kūno žalojimu, nes kaip bevartysi stabdoma natūrali sklandžiai veikiančio organizmo funkcija.
O tai kas geriau, KT, spirale? Jos nezaloja organizmo? Man tai daug blogiau atrodo 15 metu i save hormonus kisti, spirale ir tos pacios KT daug kam netinka, o naturalus saugojimasis tai man absurdas, mes tik pirma dukryte planavom, kitos dvi atsirado po naturalaus saugojimosi

QUOTE(vija23 @ 2011 02 08, 13:41)
O tai kas geriau, KT, spirale? Jos nezaloja organizmo? Man tai daug blogiau atrodo 15 metu i save hormonus kisti, spirale ir tos pacios KT daug kam netinka, o naturalus saugojimasis tai man absurdas.
Va būtent, natūralus šeimos planavimas tinka toli gražu ne visiems (taip mano tik tie, kas nepasigilino ar sprendžia pagal save). O KT yra daug didesnis kūno žalojimas nei kiaušintakių perrišimas - pastarojo atveju natūrali organizmo funkcija nėra sutrikdoma, ovuliacija vyksta, mėnesinės irgi, tik apvaisinimas nėra įmanomas. Kur čia matote žalojimą? Tuo tarpu hormoninės kontracepcijos metu visiškai išbalansuojamos natūralios fukncijos, kenkiama inkstams, atsiranda įvairių šalutinių poveikių ir t.t.
Man perrišimas atrodo viena geriausių išeičių tuo atveju, kai pora turi vaikų ir daugiau neplanuoja ir kai moteris jau yra brandesnio amžiaus (maždaug nuo 38 metų), kuomet nėštumas jau gresia didesne rizika apsigimimams bei kitokiais sunkumais.
QUOTE(vija23 @ 2011 02 08, 12:41)
O tai kas geriau, KT, spirale? Jos nezaloja organizmo? Man tai daug blogiau atrodo 15 metu i save hormonus kisti, spirale ir tos pacios KT daug kam netinka, o naturalus saugojimasis tai man absurdas, mes tik pirma dukryte planavom, kitos dvi atsirado po naturalaus saugojimosi
Aisku dziaugiuosi del ju, bet daugiau vaiku neturim galimybes tureti. Vyras butu sutikes daryti ta pati ka as padariau, deja jiems nedaro. Beje prie ko cia vyro susilaikymai, o moterims sekso nereikia? As tai neziurejau ir neziuriu i sita operacija kaip i kuno zalojima, bet kaip is viena kontracepcijos budu, pati saugiausia, man daug baisiau atrodo abortas, kuri buciau turejusi daryti, jei kada vel pastociau... Bet aisku cia kiekvieno reikalas, lengviausia visada yra smerkti, o ne pagalvoti 

natūralus saugojimasis tinka, jei santykius turi porą kart , tris į menesį. turiu galvoj , visiškai atsipalaidavus.. negalvojant, kaip ten, kas ten.. o gal.
ir tikrai ne vyras įsitempęs būna... moters saugi psicologinė būsena šeimos santykiams, manau, ypatingai svarbi.. nes kad ir kaip vyras myli ir tausoja ir saugojasi, "netyčiuko" atveju ne jam gresia abortai... ir po jo sekančios pasekmės...