QUOTE(Ponia Delovej @ 2013 02 07, 19:21)

Kadangi esu labai sena tulzies akmenu turetoja, ir visuomet mano gydytojas paziurejes echoskopu sakydavo , kad kasa sveika, kepenys irgi , o tie akmenys, jei dar gali gyvent , tai tegul buna.Tai vis ir tyledavau.Bet pirmadieni vakare kad uzklupo skausmas , ogo, bet idomiausia tai , kad skrandzio srity , kazkur apie duobute ir truputi sona desini.Nei valgyt , nei miegot, skausmas toks pulsuojantis, atrodo , kad kas druskos butu uzpyles ant zaizdos.Tai va idomu , ar nuo tulzies akmenliges skauda skrandi?Kad nugara skauda tai faktas.Siandien buvau pas gydytoja, suvare ketanovos, nospos, laseliniu pastate, kaip ir neskauda.Tyrimai rodo nedideli uzdegima, o echoskopija persilenkusia tulzi su kruva akmenu.Echoskopuotoja sako , kad cia tipine akmenlige.O gal skrandyj bedos?Nzn ka daryt.Uzsirasiau tulzies operacijai balandzio menesi.Didziules eiles....
manau, kad cia tikrai galejo buti nuo akmenu. ilgai skaudejo? priepuoliai aktyviausi buna vakare/nakti, o palengveja paryciais. ir skauda butent "duobute". man dar per paskutini priepuoli buvo toks jausmas, kad kepenys istino, tarsi sonkauliai jas skausmingai spaudzia..

jeigu operacija tik balandi, labai priziurekit mityba iki to laiko, priepuoliu tikimybe sumazes