Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Ponia Delovej @ 2013 02 07, 19:21)
4u.gif
Kadangi esu labai sena tulzies akmenu turetoja, ir visuomet mano gydytojas paziurejes echoskopu sakydavo , kad kasa sveika, kepenys irgi , o tie akmenys, jei dar gali gyvent , tai tegul buna.Tai vis ir tyledavau.Bet pirmadieni vakare kad uzklupo skausmas , ogo, bet idomiausia tai , kad skrandzio srity , kazkur apie duobute ir truputi sona desini.Nei valgyt , nei miegot, skausmas toks pulsuojantis, atrodo , kad kas druskos butu uzpyles ant zaizdos.Tai va idomu , ar nuo tulzies akmenliges skauda skrandi?Kad nugara skauda tai faktas.Siandien buvau pas gydytoja, suvare ketanovos, nospos, laseliniu pastate, kaip ir neskauda.Tyrimai rodo nedideli uzdegima, o echoskopija persilenkusia tulzi su kruva akmenu.Echoskopuotoja sako , kad cia tipine akmenlige.O gal skrandyj bedos?Nzn ka daryt.Uzsirasiau tulzies operacijai balandzio menesi.Didziules eiles....

manau, kad cia tikrai galejo buti nuo akmenu. ilgai skaudejo? priepuoliai aktyviausi buna vakare/nakti, o palengveja paryciais. ir skauda butent "duobute". man dar per paskutini priepuoli buvo toks jausmas, kad kepenys istino, tarsi sonkauliai jas skausmingai spaudzia.. unsure.gif
jeigu operacija tik balandi, labai priziurekit mityba iki to laiko, priepuoliu tikimybe sumazes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2013 01 23, 14:14)

as kava geriau jau kita diena, bet nestipria ir su pienu.

4u.gif

QUOTE(Miegapelė** @ 2013 01 24, 16:37)
man nerekomendavo apie 2 men.. bet susigundziau pienakave (daugiau pieno nei kavos), kazkur po nepilno menesio  4u.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2013 02 07, 19:21)
4u.gif
Kadangi esu labai sena tulzies akmenu turetoja, ir visuomet mano gydytojas paziurejes echoskopu sakydavo , kad kasa sveika, kepenys irgi , o tie akmenys, jei dar gali gyvent , tai tegul buna.Tai vis ir tyledavau.Bet pirmadieni vakare kad uzklupo skausmas , ogo, bet idomiausia tai , kad skrandzio srity , kazkur apie duobute ir truputi sona desini.Nei valgyt , nei miegot, skausmas toks pulsuojantis, atrodo , kad kas druskos butu uzpyles ant zaizdos.Tai va idomu , ar nuo tulzies akmenliges skauda skrandi?Kad nugara skauda tai faktas.Siandien buvau pas gydytoja, suvare ketanovos, nospos, laseliniu pastate, kaip ir neskauda.Tyrimai rodo nedideli uzdegima, o echoskopija persilenkusia tulzi su kruva akmenu.Echoskopuotoja sako , kad cia tipine akmenlige.O gal skrandyj bedos?Nzn ka daryt.Uzsirasiau tulzies operacijai balandzio menesi.Didziules eiles....

Būten ir aš galvojau ,kad man skauda skrandis ir su juo bedų turiu.
Bet ištyrė,kad skrandis sveikas. thumbup.gif
O vat akmenuką rado.Ir sekmingai ji išoperavo.Na gal nelabai sekmingai ,nes bande su lazeriu išimti,bet nepavyko,tai dabar turiu diiiidžiulį pjūvį. rolleyes.gif Bet tas ir buvo prieš kokius 10 metų. smile.gif
Atsakyti
4u.gif
sveikos, dabar tik prisedau paskaityt ka atsaket i mano pagalbos sauksma.Viskas.As jau po operacijos.Supuliavo ta tulzis.Iseme ja ir tris nemazus akmenis.Parasiau cia ketvirtadieni , o penktadieni 23 val. Kauno klinikose jau buvau be tulzies pusles.Ir laiku, nors ne - kokiu dar laiku, jei prireike begales antibiotiku ir dabar dar bijau , kad kas neislystu.Sake viskas praejo sklandziai, tvarkingai.Operavo profesorius A.Gulbinas, nes jis ta nakti budejo.Nerspejau niekam nieko duoti , nes pariso prie laselines, tai kai atejo i palata gydytojas, as maskatavau viena ranka po spintele rankines, o jis liepe nusiraminti ir klausyti ka pasakys.Tai taip ir 'prasisukau'.Pralaike savaitgalyj ir as jau namuose.Esu tikrai laiminga ir dekinga gydytojui.O musiskiui miestelio gydytojui net nzn ka ir pasakyti.Jis vis paziuredavo , kad tulzis dar nieko nesuede ir liepdavo toliau gyventi...o kai supuliavo katvirtadieni , tai pasake , kad nieko cia nera baisaus ir lauk balandzio menesio....Mergaites, jeigu jau turite akmeneli , tai ir nieko nelauke operuokites.Jis niekur nedings, bet pridarys problemu, atims laiko , sveikatos , nervu....Mylekit save smile.gif
Atsakyti
O man buvo suplanuota tulžies šalinimo operacija sausio mėnesį, bet atidėjau, nes tai epidemijos, tai vaikai serga, tai darbai nevisi užbaigti. O dar echuoskopuotojas pažiūrėjęs pasakė, kad visi organai kaip ir tvarkoj, o ir pati pūslė nesustorėjusi, neparaudusi, leido laukti.
bet va jau antra savaitė vis pamaudžia po dešiniu šonkauliu. Pasiskambinus sužinojau, kad mane turėjęs operuoti gydytojas atostojauja doh.gif . Laukiu ir bijau...
Klausykit, gal jūs man galit paaškinti ką galėtų reikšti tas maudimas, Kad priepoliai reikškia, kai akmenukas užkiša lataką ir nenuteka tulžis, tai žinau, nu bet tas maudimas... Kaži kiek ilgai galiu laukti??????? Gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2013 02 16, 11:30)
O man buvo suplanuota tulžies šalinimo operacija sausio mėnesį, bet atidėjau, nes tai epidemijos, tai vaikai serga, tai darbai nevisi užbaigti. O dar echuoskopuotojas pažiūrėjęs pasakė, kad visi organai kaip ir tvarkoj, o ir pati pūslė nesustorėjusi, neparaudusi, leido laukti.
bet va jau antra savaitė vis pamaudžia po dešiniu šonkauliu. Pasiskambinus sužinojau, kad mane turėjęs operuoti gydytojas atostojauja doh.gif . Laukiu ir bijau...
Klausykit, gal jūs man galit paaškinti ką galėtų reikšti tas maudimas, Kad priepoliai reikškia, kai akmenukas užkiša lataką ir nenuteka tulžis, tai žinau, nu bet tas maudimas... Kaži kiek ilgai galiu laukti??????? Gal kam taip buvo?

maudimo man nebuvo schmoll.gif buvo skausmai, kad gulejau susirietusi i kamuoliuka smile.gif
Atsakyti
Sveikos, likimo drauges smile.gif pagaliau ir man isoperavo ta nelemta akmeni su tulzim... Nors kentejau gana ilgai. Priepuoliai uzeidavo kas pora menesiu,kas savaite, kas diena, na visaip. Delsiau del operacijos, kankinausi, bet paskutiniu metu vos ne dvi savaites is eiles skaudejo nuolat, su vaistais kesti buvo imanoma, diena praeidavo, nakti vel uzeidavo. Po vieno priepolio nuskubejau pas gydytoja seimos, gavau extra siuntima i klinikas. Taciau pralaike visa diena su laselinem, padare tyrimus, ir pasake jog neoperuos. Praejus savaitei vel uzejo baisulinis priepuolis, vos ne visa nakti nemiegojau. Ryte vel i klinikas, vel nuskausminamieji, laselines, tyrimai, ir apie 5 vakare pasake jog operuos! Vos neapsiverkiau is laimes smile.gif nuveze i palata, atejo anesteziologai, pora seseliu, ir 6 valanda mane jau isveze operuoti smile.gif Visiskai nebijojau, be galo norejau nutraukti tuos skausmus ir bemieges naktis. Praejo savaite po operacijos ir jauciuosi puikiai! Sunku buvo tik pirma diena po operacijos atsikelti is lovos, o dabar kasdien vis geriau. Gydytojas neskyre jokios specialios dietos, sake valgyk viska po biski, tik ne per riebiai. As jau ir picos ragavau, nieko nenutiko! Tad visoms kurios bijo galiu pasakyti, kad nieko cia tokio nera! Operuokites greiciau ir gyvenkit pilnaverti gyvenima smile.gif
P.S. Nei vienam gydytojui nieko nedaviau, nes nesitikejau kad mane taip greit operuos,nebuvau pasiruosus, taciau gavau didele prieziura bei pagalba ir viskas praejo puikiai! thumbup.gif
Atsakyti
Tiga, kur operavaisi Kauno klinikose?

O jum merginos skauda tik dešinėje pusėje ar ir kairėje. Nes man tai žiūriu jau ir į kaire puse pereina skausmas. Skauda arba viena arba kita puse. O dabar besėdint išvis nugara skauda ten kur inkstai turėtų būti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2013 02 19, 14:43)
Tiga, kur operavaisi Kauno klinikose?

O jum merginos skauda tik dešinėje pusėje ar ir kairėje. Nes man tai žiūriu jau ir į kaire puse pereina skausmas. Skauda arba viena arba kita puse. O dabar besėdint išvis nugara skauda ten kur inkstai turėtų būti doh.gif

Taip klinikose. man būdavo skauda skrandi, desini šoną, nugara...
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2013 02 19, 16:07)
Taip klinikose. man būdavo skauda skrandi, desini šoną, nugara...

Gal atsimeni operavusio gydytojo pavarde?
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2013 02 19, 16:47)
Gal atsimeni operavusio gydytojo pavarde?

Deja deja, nepamenu... na tik kad neaukštas gydytojas :-)
Atsakyti
Na va o man jau labai blogai verysad.gif Užėjo skausmas staigiai. Nuo sekmadienio nieko negaliu į burną įsidėt. Labai skauda per vidurį kur ta duobutė. Kol nevalgau nieko, o pavalgau ir turiu susiriesti. Labiausiai gasdina kad nebūtų kasos sutrikimas. Skausmas daugiausiai skrandžio sritį, kartais dilgčioja tai dešinėj, tai kairėj pilvo pusėj.
Mane konsultavęs gydytojas atostojauja, turiu registruotis pas kitą. Užsiregistravau pas kažkokį A.Gulbiną klinikose ketvirtadieniui. Laukiu...
Atsakyti