Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(jura-rura @ 2012 12 27, 20:48)
turi daug akmenu?didieliu?

Porelė brangakmenių. Sako, nedideli, bet tiklių išmatavimų nežinau. Reik kortelėje kitą kartą užmesti akį.
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2012 12 27, 20:48)
turi daug akmenu?didieliu?

mergaites ar jums uzeina tokie sirdes permusimai, lyg pulsas padaznetu.. ir kvepavimas pasunkeja... kas cia vyksta? g.gif

man buvo taip kuri laika po operacijos. dabar jau normaliai..
o akmenukas pas many 1 tebuvo, 16mm doh.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif ,
noriu paklausti jusu , o po kiek laiko po operacijos galejote jau kavos gerti ?Cia ne man asmeniskai , bet artimam zmogui smile.gif rupi . Pamirso paklausti operavusio gydytojo blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir as prie sios temos 4u.gif

QUOTE(Špūlė @ 2012 06 19, 13:20)
Prakentėjau maždaug 3 val. ir neišvėrusi išvažiavau į Lazdynų ligoninę, kurioje rado akmenį maždaug 2,5 cm dydžio!

Labai bijau operacijos, juo labiau, kad tas akmuo toks didelis sad.gif Gal kam teko susidurt su didelio akmens šalinimu? Ar nebūna komplikacijų?

As turi viena bet net didesni nei 2.5 cm. Priepuoliu nebuvo. Naiviai tikiuosi kad ir nebus, kad jei jis vienas tai latako neuzkims, nes per didelis blush2.gif .
Tik pavojus, kad kas po akmenuku nesimato, todel teoriskai ten gali buti dar keli smulkus akmenukai.

Moraliskai ruosiuosi operacijai jau trecius metus, bet paskaiciau, kad kai kurie be tulzies pusles jauciausi net blogiau, pvz. kartumas burnoje arba pernelyg laisvi viduriai, ivairus skausmai ir panasiai. doh.gif

QUOTE(ause makaliause @ 2012 08 18, 17:10)
skauda kaip visada nuo saules rezginio ir eina zemyn pagal visa zarnyna. vat nezinau, kodel praejus trims menesims priepolis istiko vel, ar tik nebus ir kasa... gal ne ta beda panaikinau?
......
man tie skausmai pastebejau kas 3 - 4 menesius

Mano skausmai panasus. Pradeda skaudeti duobuteje ir eina zemyn. Tada pasidaro silpna ir kazkiek pykina. Turiu atsigulti ir ramiai paguleti 20 minuciu kad praeitu. Na ir dar pavalgyti butinai ka nors. Kartojasi periodiskai, viena menesi kelis kart per savaite, kita menesi karta per menesi, dar kita ju gali nebuti ir isvis puse metu.

Ar cia gali buti kasa? unsure.gif I pankreatito klasikinius pozymius man nepanasu.

QUOTE(renatele2828 @ 2012 08 23, 18:22)
Labas ause makaliause tu pasidaryk kraujo tyrima nustatyti pankretitine emilazei . valdiskoj ar privacioj poliklinikoj . Overlook as turiu tulzies rsfliuksa ir spazmuojancius latakus ir latakelio isvarza skausmai kasdien burnos kartejimas kasdien ir daktarai bejegei nieko negali padet .            taip kad turim susitaikyti su sakusmu bet as bandysiu ieskot isejties privacioj klinikoj nes tokios nesamones labai gadina gyvenimo kokybe . Stiprybes ir sekmes .

Cia jau isoperavus tulzies pusle atsirado tie simptomai? verysad.gif

QUOTE(kristiana1*1 @ 2012 11 07, 20:19)
pasirodo padaugino raumenis atpalaiduojanciu vaistu, ir negalejau pradeti kvepuoti, tai gulejau po aparatais.Tas pasijaute, kai gryzau i palata, sunku buvo kvepuoti. Operavo Lazdynuose, negaliu skustis personalu.

QUOTE(Miegapelė** @ 2012 11 09, 13:02)
man po operacijos buvo tas pats.. pabudusi po narkozės niekaip negalėjau įkvėpti, prasidėjo panikos priepuolis.. tada reanimacijoj turėjau dar vieną siaubingą dusulio priepuolį. ir palatoj kurį laiką buvo sunku kvėpuoti. operavo irgi Lazdynuose.

Man per cezari taip buvo, negalejau kvepuoti. Bet kai Lazdynuose operavo apendicita su pilna narkoze tai atsibudau pamiegojus ir pailsejus. Tiesa ejau pas anesteziologe ir prasiau paciu geriausiu vaistu. Gal jie turi kelias anestezijos vaistu rusis?
Maziausiai noreciau, kad tas dusimas pasikartotu.

QUOTE(Miegapelė** @ 2012 11 20, 09:35)
man dare rugsėjo 12 Lazdynuose. Mokėti nieko nereikėjo, gal dėl to, kad atvežė greitoji priepuolio metu. Bet kiek girdėjau atsiliepimus, Santariškėse žymiai geriau  4u.gif paleido 3 dieną. Antradienį popiet operavo, penktadienį paleido namo.

O Santariskese kodel geriau? Gydytojai ar salygos (aparatura, pooperacine slauga)? bigsmile.gif
Man siulo Antakalni, bet kiek skaitau sia tema, niekas ten nedare operaciju. Gal ju patirtis ne tokia didele ar tai nera pagrindine vieta darytis tokias operacijas. Ar sunku patekti? 4u.gif

Nors man Lazdynai tik kelios minutes kelio, vyras galetu prisokti bet kada, o i Antakalni 30-40 minuciu vaziuoti. 4u.gif

Atsakyti
noriu prisijungti i jusu buri, pirmadieni pasalino tulzi, o antradieni jau isleido namo.siandien trecia diena po operacijos ir labai skauda bamba, ar jums irgi taip buvo?jau pradedu pergyven ti.
Papildyta:
QUOTE(musyte015 @ 2013 01 02, 12:27)
sveikos merginos  4u.gif ,
noriu paklausti jusu , o po kiek laiko po operacijos galejote jau kavos gerti ?Cia ne man asmeniskai , bet artimam zmogui  smile.gif rupi . Pamirso paklausti operavusio gydytojo  blush2.gif

as kava geriau jau kita diena, bet nestipria ir su pienu.
Atsakyti
QUOTE(musyte015 @ 2013 01 02, 11:27)
sveikos merginos  4u.gif ,
noriu paklausti jusu , o po kiek laiko po operacijos galejote jau kavos gerti ?Cia ne man asmeniskai , bet artimam zmogui  smile.gif rupi . Pamirso paklausti operavusio gydytojo  blush2.gif

man nerekomendavo apie 2 men.. bet susigundziau pienakave (daugiau pieno nei kavos), kazkur po nepilno menesio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2013 01 23, 13:14)
noriu prisijungti i jusu buri, pirmadieni pasalino tulzi, o antradieni jau isleido namo.siandien trecia diena po operacijos ir labai skauda bamba, ar jums irgi taip buvo?jau pradedu pergyven ti.
Papildyta:

as kava geriau jau kita diena, bet nestipria ir su pienu.

oi man skaudejo netik bamba pradzioje, viska skaudedavo. Atrodo baisu net kvepuoti, nusiciaudeti, juoktis nes viska skauda. Sako, kad cia viskas paprasta, mazi pjuviai neskausminga, nu nieko panasaus. 4u.gif
Atsakyti
sutinku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ADREV @ 2013 01 23, 12:14)

butent bamba man skaudedavo dar ilgai.. dar ir po 2 men jausdavosi 4u.gif atsimenu, net toki kaip gumbeli po oda buvau apciuopusi, bet buvau nuraminta, kad hematoma, ir su laiku praeis.. tikrai kad praejo... thumbup.gif

merginos, kada jums pradejo nykti randai?
Atsakyti
sveikos, man irgi 2013-01-31 pasalino tulzies pusle Siauliu ligoninej 4u.gif , esu labai patenkinta biggrin.gif operavusiu gydytoju. Viskas dabar su tuo pilvu tvarkoje, bet beda ta, kad labai skauda viena kaklo puse, toks jausmas, kad man per operacija ji labai stipriai suko i viena puse doh.gif , vos prilietus ranka jau jauciu ta skausma.

Gal kam nors taip yra buve, ka daret? labai prasau jusu patarimu, laukciau i az, nes temos neseku.Nuosirdziai dekoju 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Kadangi esu labai sena tulzies akmenu turetoja, ir visuomet mano gydytojas paziurejes echoskopu sakydavo , kad kasa sveika, kepenys irgi , o tie akmenys, jei dar gali gyvent , tai tegul buna.Tai vis ir tyledavau.Bet pirmadieni vakare kad uzklupo skausmas , ogo, bet idomiausia tai , kad skrandzio srity , kazkur apie duobute ir truputi sona desini.Nei valgyt , nei miegot, skausmas toks pulsuojantis, atrodo , kad kas druskos butu uzpyles ant zaizdos.Tai va idomu , ar nuo tulzies akmenliges skauda skrandi?Kad nugara skauda tai faktas.Siandien buvau pas gydytoja, suvare ketanovos, nospos, laseliniu pastate, kaip ir neskauda.Tyrimai rodo nedideli uzdegima, o echoskopija persilenkusia tulzi su kruva akmenu.Echoskopuotoja sako , kad cia tipine akmenlige.O gal skrandyj bedos?Nzn ka daryt.Uzsirasiau tulzies operacijai balandzio menesi.Didziules eiles....
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2013 02 07, 20:21)
4u.gif
Kadangi esu labai sena tulzies akmenu turetoja, ir visuomet mano gydytojas paziurejes echoskopu sakydavo , kad kasa sveika, kepenys irgi , o tie akmenys, jei dar gali gyvent , tai tegul buna.Tai vis ir tyledavau.Bet pirmadieni vakare kad uzklupo skausmas , ogo, bet idomiausia tai , kad skrandzio srity , kazkur apie duobute ir truputi sona desini.Nei valgyt , nei miegot, skausmas toks pulsuojantis, atrodo , kad kas druskos butu uzpyles ant zaizdos.Tai va idomu , ar nuo tulzies akmenliges skauda skrandi?Kad nugara skauda tai faktas.Siandien buvau pas gydytoja, suvare ketanovos, nospos, laseliniu pastate, kaip ir neskauda.Tyrimai rodo nedideli uzdegima, o echoskopija persilenkusia tulzi su kruva akmenu.Echoskopuotoja sako , kad cia tipine akmenlige.O gal skrandyj bedos?Nzn ka daryt.Uzsirasiau tulzies operacijai balandzio menesi.Didziules eiles....

as manau, kad cia nuo akmenliges verysad.gif butinai reikia operacijos.
Atsakyti