Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(donnaM @ 2012 07 17, 20:18)
gerai sakot, bet savo atveju as turiu kazkaip atsilygint, nes per blata einu  4u.gif
kazin as po menesio galesiu zmoniskai keliauti? kokios jusu patirtys?

Man poryt bus mėnuo nuo operacijos. Jaučiuos tarsi visiškai jokios operacijos nebūčiau turėjusi thumbup.gif Savaitgalį plaukėm baidarėmis, kurio metu valgiau viską - keptą duoną, čipsus, šašlykus..Kaip sveikas žmogus smile.gif Tad jei ne tie maži randukai ir kitų priminimai ir pagrūmojimai, jog turėčiau save prisižiūrėt, pamirščiau, jog esu po operacijos ir be tulžies pūslės biggrin.gif Tad manau, kad turėtumėte jėgų keliauti ir jūs po mėnesio (o gal net greičiau) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(donnaM @ 2012 07 17, 18:03)
tai nieks mums su nenori pagelbet?  g.gif  g.gif  gaila....kiek, birule, ketini duoti? kazin 200 gyd. pakaktu? nezinau ar anesteziologui isvis duot  g.gif

Oij nežinau g.gif Nenoriu aš iš vis duoti, bet mano motina pakraupo išgirdusi, kad aš noriu nesilaikyti tokių "šventų" kanonų.... Tai sakau ką jie man padarys, specialiai blogai siusius??? O ji, ai tu nieko nesupranti medicinoje... Aišku, kad nesuprantu, bet ji irgi biggrin.gif
Tai vat ir nežinau ką daryti.... Vis dėlto lygtais einu bendra tvarka...

Tik vat pamenu, kad prieš 10 metų turėjau savo kol kas vienintelę operaciją, tai reikėjo oficialiai primokėti, jei norėjau kažinkokios ten narkozės baltnesnės. Ir iš tikrųjų po jos jaučiausi lyg atsibudusi po gero miego, žvali ir pailsėjusi thumbup.gif Tik aišku nežinia kaip ten yra, gal ir su ta kita taip pat būtų g.gif Bet čia buvo oficialus kelias. Nors tada atsimenu papildomai tepiau ir daktarą, ir anesteziologą...

O vat labiausiai mane neramina užmigimas prieš operaciją. Nes kažkaip labai nemaloniai užmigau tą kartą.... Toks jausmas, kad staiga nustojau kvėpuoti, norėjau jau šaukti, kad dūstu ir atsijungiau... Matyt kažkaip organizmas anksčiau išsijungė nei sąmonė unsure.gif

Tai tiek neramių minčių. O iki operacijos dar daugiau nei mėnuo, todėl intensyviai seku šį skyrelį ir linkiu visom sėkmės, kad atsiguls po "peiliu" (pagaliukais smile.gif) anksčiau manęs 4u.gif
Atsakyti
nu aciu labai uz pozityvu nuteikima thumbup.gif

QUOTE(editiana @ 2012 07 18, 05:56)
..... po menesio net nepameni kad buvo kas operuota smile.gif thumbup.gif

Papildyta:
jega thumbup.gif dabar tikrai ramiai eisiu operuotis ir plauotis kelione biggrin.gif

QUOTE(Špūlė @ 2012 07 18, 08:10)
....manau, kad turėtumėte jėgų keliauti ir jūs po mėnesio (o gal net greičiau) smile.gif

Papildyta:
as visdelto kazkiek duosiu, nes daktariukas pegelbejo ir pats suorganizavo viska, narkozei irgi kazka pirksiu oficialiai, kad lengvesne butu smile.gif ir tikiuosi uzmigsiu greiciau, nei nustosiu kvepuoti... rolleyes.gif

QUOTE(birule @ 2012 07 18, 09:09)
Oij nežinau  g.gif  .....

Papildyta:
nu as tai ir dabar viska valgau, ir saslyka, ir rukytas desreles ir nieko (man tik viena kart pries gera menesi skausmo priepoliai uzeje buvo) - kazkaip dar galvojau, gal nesioperuoti g.gif nu bet tiekto...buvo nebuvo tos tulzies pusles biggrin.gif

QUOTE(Špūlė @ 2012 07 18, 08:10)
... valgiau viską - keptą duoną, čipsus, šašlykus..Kaip sveikas žmogus smile.gif ...
Atsakyti
Na kaip jaučiatės jau po kelių mėn. Va man šiandien lygiai 3 mėn. kaip po operacijos ir naktį atėjo šventė į mano namus. Aišku skausmas nebuvo toks didelis, kaip anksčiau, bet bet kokiu atveju buvo žiauriai nemalonu ir miegoti nejosi. verysad.gif O prieš tai po operacijos buvo viskas daug maž gerai... ir va... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2012 08 18, 06:38)
Na kaip jaučiatės jau po kelių mėn. Va man šiandien lygiai 3 mėn. kaip po operacijos ir  naktį atėjo šventė į mano namus. Aišku skausmas nebuvo toks didelis, kaip anksčiau, bet bet kokiu atveju buvo žiauriai nemalonu ir miegoti nejosi.  verysad.gif O prieš tai po operacijos buvo viskas daug maž gerai... ir va...  verysad.gif

sveiki, rado dideliu akmenu pusleje, priepuoliu neturejau
truputi nesupratau, kodel po operacijos jums vel skauda ir ka skauda?
Atsakyti
skauda kaip visada nuo saules rezginio ir eina zemyn pagal visa zarnyna. vat nezinau, kodel praejus trims menesims priepolis istiko vel, ar tik nebus ir kasa... gal ne ta beda panaikinau?
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2012 08 18, 18:10)
skauda kaip visada nuo saules rezginio ir eina zemyn pagal visa zarnyna. vat nezinau, kodel praejus trims menesims priepolis istiko vel, ar tik nebus ir kasa... gal ne ta beda panaikinau?

o gal akmenu paliko tulzies pusles latakuose?
kalbejau su drauge tel , tai jai pries operacija dare gan nemalonia procedura, per nosi kiso vamzdeli ir pravale latakus, o tik po keliu dienu operavo, bet kiek supratau is jos, kad dare labai artimas medikas ir niekam palatoje to nedare, tik isoperavo pusle ir viskas
gal as ir klystu, bet gal kasa streikuoja?
bet kokiu atveju, pas medikus keliauti manau teks
Atsakyti
vat apie kasa ir as pagalvojau. tik va dabar skausma po biski nuslop3inau. o paziurejau pas gyd. eile tik rugsejo 20. nueisiu ir vel nieko neras. man tie skausmai pastebejau kas 3 - 4 menesius
Atsakyti
Skaudėjo daugiau nei mėnesį dešinį šoną, na tas skausmas nėra nepakeliamas, labiau įkyrus - sėdint, gulint neskauda, skauda judant, lenkiantis ir t.t. Nuėjau pas daktarus, darant echoskopiją pasakė, kad akmuo 6mm tulžyje, bet po to nusprendė, kad polipas. Tai daktarė nusprendė, kad matyt spazmuoja man tą polipą ir todėl skauda, kuo labai abejoju... g.gif Daug skaičiau internete, žiūriu daug nelaimėlių kuriems tos pačios bėdos ir nieko neranda. Matyt teks susitaikyti su nuolatiniu erzinančiu ir nuotaiką gadinančiu skausmu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(overlook @ 2012 08 23, 12:44)
Skaudėjo daugiau nei mėnesį dešinį šoną, na tas skausmas nėra nepakeliamas, labiau įkyrus - sėdint, gulint neskauda, skauda judant, lenkiantis ir t.t. Nuėjau pas daktarus, darant echoskopiją pasakė, kad akmuo 6mm tulžyje, bet po to nusprendė, kad polipas. Tai daktarė nusprendė, kad matyt spazmuoja man tą polipą ir todėl skauda, kuo labai abejoju...  g.gif  Daug skaičiau internete, žiūriu daug nelaimėlių kuriems tos pačios bėdos ir nieko neranda. Matyt teks susitaikyti su nuolatiniu erzinančiu ir nuotaiką gadinančiu skausmu verysad.gif

Labas ause makaliause tu pasidaryk kraujo tyrima nustatyti pankretitine emilazei . valdiskoj ar privacioj poliklinikoj . Overlook as turiu tulzies rsfliuksa ir spazmuojancius latakus ir latakelio isvarza skausmai kasdien burnos kartejimas kasdien ir daktarai bejegei nieko negali padet . taip kad turim susitaikyti su sakusmu bet as bandysiu ieskot isejties privacioj klinikoj nes tokios nesamones labai gadina gyvenimo kokybe . Stiprybes ir sekmes .
Atsakyti
Sveikos,

As po operacijos, siandien ryte dare, guliu Santariskese.

Kol kas viskas puikiai, penktadieni turetu paleisti. Labai nekantrauju, nors optimistiskau ziurint, tai man praktiskai atostogos smile.gif Vyrai patys namuose tvarkosi, o mama ligonineje knyga skaito ir filmus ziuri... biggrin.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
man darė operaciją 09-12. jaučiuosi jau gerai, tik labai silpna ir ausyse "šaudo" - užgula/atgula..kankina ir karščio priepuoliai. Jums taip nebuvo?
Atsakyti