Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(vienas dantukas @ 2012 10 04, 15:57)
jei per daug pavalgau prasideda nemalonus jausmas skrandyje, lengvas pykinimas. daznai kankina rugstis. ar kam buna panasiai? 4u.gif

itariu kad tie skausmai ne skrandyje o kasoje(pykinimas),be tulzies didesnis kruvis tenka kasai tai reiktu dazniau ir po maziau maisto,fermetu virskinimo ir ruksti mazinanciu isgerti.
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2012 10 26, 15:00)
kiek laiko geri tuos vaistus tirpdancius akmenukus?
kiek zinau, jie nera labai veiskmingi schmoll.gif

Na, mano mamai buvo 45 m., kai buvo akmenligė buvo diagnozuota. Operavosi ji 53 m. Man nustatyta 27 m, dabar man 30. Ligos jaunėja, nieko nepadarysi. Nežinau, ar veiksminga tirpdytis. gal ateityje visgi teks operuotis, bet pabandysiu. Geriu virš savaitės, ypač kai mano akmenukai maži.
Gal dar kas nors bandė tiprdytis? Būtų įdomu išgirsti, kaip sekėsi.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2012 10 27, 21:59)
Na, mano mamai buvo 45 m., kai buvo akmenligė buvo diagnozuota. Operavosi ji 53 m. Man nustatyta 27 m, dabar man 30. Ligos jaunėja, nieko nepadarysi. Nežinau, ar veiksminga tirpdytis. gal ateityje visgi teks operuotis, bet pabandysiu. Geriu virš savaitės, ypač kai mano akmenukai maži.
Gal dar kas nors bandė tiprdytis? Būtų įdomu išgirsti, kaip sekėsi.

Gabriete o kokio tipo tavo akmenukai yra kad tu juos tirpdai ? Vienos rusies pasiduoda tirpimuj kitos rusies ne gal tau gyditojas rekomendavo ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 10 30, 20:15)
Gabriete o kokio tipo tavo akmenukai yra kad tu juos tirpdai ? Vienos rusies pasiduoda tirpimuj kitos rusies ne gal tau gyditojas rekomendavo ? g.gif

Čia gydytojas taip paskyrė (bet kažkaip nenorom, tik kai pasakiau, kad nenoriu operuotis). Atrodo, kad pas mane akmenukai cholesteroliniai, tulžyje dar daug susikaupę cholesterolio. O kaip tu? Irgi turi akmenukų?
Atsakyti
QUOTE(vienas dantukas @ 2012 10 04, 15:57)
laba:) noreciau paklausti, kaip gyvena ir jauciasi tos, kuriom tylzi isoperavo seniau, pries metus ar veliau?
as be tulzies gyvenu jau pora metu...is pradziu prisiziurejau maista, jauciausi gerai. dabar esu atleudusi vadeles, taciau vengiu kepto, suraus, nesveiko maisto. taciau pastebiu kazkokiu negalavimu del skrandzio...buna, jeigu ilgesni laika nepavalgau, arba jei per daug pavalgau prasideda nemalonus jausmas skrandyje, lengvas pykinimas. daznai kankina rugstis. ar kam buna panasiai? 4u.gif

Be tulžies gyvenu nuo 2000 biggrin.gif Jeigu suvalgau kažką riebiau , aštriau dar jaučiu sunkumą, bet tikrai mažiau nei pora metų po operacijos. O rūgštis manęs po operacijos niekada nekankino schmoll.gif Tik paskutiniu metu, jeigu būna labai alkana ar dar nepavalgius iš ryto, jaučiasi lengvas pykinimas
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2012 10 31, 14:58)
Be tulžies gyvenu nuo 2000  biggrin.gif Jeigu suvalgau kažką riebiau , aštriau dar jaučiu sunkumą, bet tikrai mažiau nei pora metų po operacijos. O rūgštis manęs po operacijos niekada nekankino  schmoll.gif Tik paskutiniu metu, jeigu būna labai alkana ar dar nepavalgius iš ryto, jaučiasi lengvas pykinimas

lABAS Gabriete . Ne pas mane akmenu nera yra tik smelis ir tulzies nedarbingumas . Paprasciausiai mano sogerkai yra dabar tas pats ji nenori operuotis prisiskaite kad su vaistais galima istirpdyti. O daktaras pasake pas ja akmenys nepasiduos tirpimuj yra kazkokios ten rusies arba peilis arba skausmai . pas ja pilna tulzis yra ju keli labai dideli o kiti smulkus bet ji atsisako operacijos kad ir kaip visi prasom kad operuotus , zino kokie skausmai kad tai geruoju gali nesibaikti jos posakis kai visai suries su greituske y ligonine tada ir operuosiuos o dabr ne . Privers ne vienas negalim jos pacios pasirinkimas . O kodel tu nesioperuoji ? Irgi bijai ? As del saves prasu kad man isoperuotu ta yulzy nes pavargau nuo jos uzdegimu bet kol ji dar dirba kad ir letai tol laiko nors is jos tolko jokio .Tik gadina kitus organus .
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 10 31, 16:38)
pas ja pilna tulzis yra ju keli labai dideli o kiti smulkus bet ji atsisako operacijos kad ir kaip visi prasom kad operuotus , zino kokie skausmai kad tai geruoju gali nesibaikti jos posakis kai visai suries su greituske y ligonine tada ir operuosiuos o dabr ne . Privers ne vienas negalim jos pacios pasirinkimas .

Nesioperuojant dabar akmenys užkiš latakus, prasidės mechaninė gelta, o tada skausmas ries toks, kad paeiti negalės. Tokiu atveju, jeigu padėtis negerėja, daromas pjūvis, ne laparoskopija . Randas būna nemažas,visas reabilitacinis procesas daug ilgesnis. Ar ji tikrai nori tokio pjaustymo? Rašau tai iš savo patirties, tik, kad aš iki pat patekimo į ligoninę nežinojau apie akmenligę doh.gif Randas manęs visai nepuošia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2012 11 03, 18:51)
Nesioperuojant dabar akmenys užkiš latakus, prasidės mechaninė gelta, o tada skausmas ries toks, kad paeiti negalės. Tokiu atveju, jeigu padėtis negerėja, daromas pjūvis, ne laparoskopija . Randas būna nemažas,visas reabilitacinis procesas daug ilgesnis. Ar ji tikrai nori tokio pjaustymo?  Rašau tai iš savo patirties, tik, kad aš iki pat patekimo į ligoninę nežinojau apie akmenligę  doh.gif  Randas manęs visai nepuošia  schmoll.gif

Na jau jo zinau apie tai viska ir apie skausmus ir esu maciusi kaip atrodo randai bet pries veja nepapusi juk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 11 03, 22:17)
Na jau jo zinau apie tai viska ir apie skausmus ir esu maciusi kaip atrodo randai bet pries veja nepapusi juk  doh.gif

Hm, bijau rašyti apie tai, ko nesu išbandžius, tiesiog pasidalinsiu savo mintimis. Internete, pvz Youtube.com yra nemažai informacijos apie akmenų iš tulžies išplovimą (gall bladder flush). Įtariu, kad tradicinės medicinos atstovai į tai žiūri įtariai, aš ir pati nedrįstu to daryti ir kitam nerekomenduočiau, bet yra žmonių, reguliariai taip valančių kepenis ir tulžies pūslę aliejais ir tvirtinančių, kad tai veikia ir akmenys pasišalina. Manau, tai rizikinga, nes gali akmenukas užstrigti latake, bet pvz. Žvėryno natūralios medicinos centre yra siūloma tokia procedūra (aliejais iš tulžies pūslės išplaunami smulkus akmenys, smėlis), kur procesas stebimas echoskopu ir atrodo, kad taip tuos akmenukus išplauti įmanoma.

Dalykas, kuriuo aš pati dabar domiuosi yra Chanka Piedra vaistažolių preparatai. Ši vaistažolė neretai vadinama stonebraker, tipo labai veiksminga priemonė inkstų ir tulžies pūslės akmenų tirpdymui. Radau lietuvių forumą, kur nemažai apie ją kalbama (rašoma, kad akmenis ženkliai patirpdo per 2-3 men.), nors daugiausia info tai aišku anglų kalba. Domiuosi,ar šios vaistažolės vartojimas neturi kokio nepageidaujamo šalutinio poveikio, jei ne, bandysiu pavartoti.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2012 11 03, 21:25)
Hm, bijau rašyti apie tai, ko nesu išbandžius, tiesiog pasidalinsiu savo mintimis. Internete, pvz Youtube.com yra nemažai informacijos apie akmenų iš tulžies išplovimą (gall bladder flush). Įtariu, kad tradicinės medicinos atstovai į tai žiūri įtariai, aš ir pati nedrįstu to daryti ir kitam nerekomenduočiau, bet yra žmonių, reguliariai taip valančių kepenis ir tulžies pūslę aliejais ir tvirtinančių, kad tai veikia ir akmenys pasišalina. Manau, tai rizikinga, nes gali akmenukas užstrigti latake, bet pvz. Žvėryno natūralios medicinos centre yra siūloma tokia procedūra (aliejais iš tulžies pūslės išplaunami smulkus akmenys, smėlis), kur procesas stebimas echoskopu ir atrodo, kad taip tuos akmenukus išplauti įmanoma.

Dalykas, kuriuo aš pati dabar domiuosi yra Chanka Piedra vaistažolių preparatai. Ši vaistažolė neretai vadinama stonebraker, tipo labai veiksminga priemonė inkstų ir tulžies pūslės akmenų tirpdymui. Radau lietuvių forumą, kur nemažai apie ją kalbama (rašoma, kad akmenis ženkliai patirpdo per 2-3 men.), nors daugiausia info tai aišku anglų kalba. Domiuosi,ar šios vaistažolės vartojimas neturi kokio nepageidaujamo šalutinio poveikio, jei ne, bandysiu pavartoti.

Gabriete kad is kepenu tai esu girdejusi kad tuos akmenis valo bet koks turi but skrandzio stiprumas gerti alieju ir citrina schmoll.gif . Apie sia arbata pirma kart girdziu reiks mamai pasakyt ji inkste turejo akmenuka ji gere tabletes kad ji tirpdytu .
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2012 10 26, 16:07)
Galima ir Rowachol pabandyti. Rašoma, kad jie irgi tirpdo nedidelius akmenis.

Kalbu is savo patirties.Turejau viena akmenuka, liepe gerti rowachol, po metu nusuoliavau pasitikrinti profilaktiskai - ogi jau 3 akmenys besą.Dabar dar daugiau.Man ju priaugo , nesvarbu , kad bent 3 metus geriau siu vaistu.Bet cia ko gero individualiai, nors as netikiu ju stebuklinga galia.Gal koki smeli ar labai mazus jie ir tirpdo.Dar nesioperuoju, bet ko gero reikes, nes jau keleta kartu naktim uzeina keisti skausmeliai , bet skrandzio ir peciu srityj , o desiniam sone tik toks tempimas.Paskaiciau , kad nuo akmenliges gali ir skrandi skaudeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponia Delovej: 05 lapkričio 2012 - 10:57
Sveikos, prisijungsiu ir as prie jusu isvystytos temos 4u.gif
Man priepuolis buvo ,kai laukiausi ir buvo 27 savaite, operuotis tada nejau, skaiu,jei mirsiu,tai tada operuokit. Praejo 2.5 metu ir as jau be tulzies, buvo 12 akmenu.Baisiausia buvo tai,kad vyrui pasake,kad isvezus is palatos, atves po 2.5 valandu, o atveze po 5 valandu. pasirodo padaugino raumenis atpalaiduojanciu vaistu, ir negalejau pradeti kvepuoti, tai gulejau po aparatais.Tas pasijaute, kai gryzau i palata, sunku buvo kvepuoti. Operavo Lazdynuose, negaliu skustis personalu.
jau dvi savaites po operacijos, valgau koses, sriubas, siek tiek sviesto, grietines lasas, ir kas keisciausiai,kad skrandis prieme susius smile.gif as net drebu kai apie juos pagalvoju.Zinoma jokiu astrumu. Siandien suvalgiau keptu obuoliu, tai jauciu,kad pilve pradeda pjautis kates ax.gif busiu persistengus. Su svoriais sunkiai sekasi, nemoku as ju nekilnoti doh.gif
Atsakyti