Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Miegapelė** @ 2012 09 17, 13:28)
sveikos  4u.gif
man darė operaciją 09-12. jaučiuosi jau gerai, tik labai silpna ir ausyse "šaudo" - užgula/atgula..kankina ir karščio priepuoliai. Jums taip nebuvo?

Sveika 4u.gif
Na mane operavo 09-05. Šiandien jau darbe ir tikrai tik šašai primena apie operaciją. Matyt kiekvienam labai individualiai. Man pirmą dieną aišku buvo silpniausia, ir dar kelias dienas kažkur ties kaklu judant skaudėdavo, bet kaip sakė pripūstas oras išsivaikšto.... rolleyes.gif Po savaitės ištraukus siūlus lyg operacijos nebuvę.
Saugokitės, ilsėkitės, turėtų su kiekviena diena lengviau būti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(birule @ 2012 09 17, 14:50)
Sveika  4u.gif
Na mane operavo 09-05. Šiandien jau darbe ir tikrai tik šašai primena apie operaciją. Matyt kiekvienam labai individualiai. Man pirmą dieną aišku buvo silpniausia, ir dar kelias dienas kažkur ties kaklu judant skaudėdavo, bet kaip sakė pripūstas oras išsivaikšto.... rolleyes.gif Po savaitės ištraukus siūlus lyg operacijos nebuvę.
Saugokitės, ilsėkitės, turėtų su kiekviena diena lengviau būti  4u.gif

siūlus man ėmė jau 3d po operacijos, vakar nuėmiau tvarščius. diskomfortą tebejaučiu, bet.. ne pjūvio vietoje o visame pilve. gal dėl to, kad labai užkietėjo viduriai g.gif

kaip jusm sekasi laikytis dietos?
Atsakyti
QUOTE(Miegapelė** @ 2012 09 18, 08:22)
siūlus man ėmė jau 3d po operacijos, vakar nuėmiau tvarščius. diskomfortą tebejaučiu, bet.. ne pjūvio vietoje o visame pilve. gal dėl to, kad labai užkietėjo viduriai  g.gif

kaip jusm sekasi laikytis dietos?

Šiaip kiviai labai normalizuoja ir atlaisvina vidurių veiklą blush2.gif Man nebuvo tokių problemų, bet vis vien profilaktiškai bent po 1 į dieną suvalgydavau specialiai.

Na dientos jokios ypatingos nesilaikau. Valgau praktiškai tą ką visada. Ligoninėje kitą dieną po opeacijos pietums plovo atnešė ir dar pusę marinuoto agurkėlio pridėjo blink.gif Suvalgiau, ir nieko thumbup.gif Aišku su protu viską darau. Savo mėgstamo čili dar kurį laiką matyt nedarysiu namie rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(birule @ 2012 09 18, 13:51)
Šiaip kiviai labai normalizuoja ir atlaisvina vidurių veiklą  blush2.gif  Man nebuvo tokių problemų, bet vis vien profilaktiškai bent po 1 į dieną suvalgydavau specialiai.

Na dientos jokios ypatingos nesilaikau. Valgau praktiškai tą ką visada. Ligoninėje kitą dieną po opeacijos pietums plovo atnešė ir dar pusę marinuoto agurkėlio pridėjo  blink.gif  Suvalgiau, ir nieko  thumbup.gif  Aišku su protu viską darau. Savo mėgstamo čili dar kurį laiką matyt nedarysiu namie  rolleyes.gif

man kiviai nepadeda.. valgau slyvas, ir linų sėmenų nuspirkau.

oho blink.gif nieko sau atnešė. mus košytėm ir dar kartą košytėm maitino biggrin.gif ir atmintinę davė, ką valgyti, ko - ne. tai ir kankinuosi dabar verysad.gif
Atsakyti
laba:) noreciau paklausti, kaip gyvena ir jauciasi tos, kuriom tylzi isoperavo seniau, pries metus ar veliau?
as be tulzies gyvenu jau pora metu...is pradziu prisiziurejau maista, jauciausi gerai. dabar esu atleudusi vadeles, taciau vengiu kepto, suraus, nesveiko maisto. taciau pastebiu kazkokiu negalavimu del skrandzio...buna, jeigu ilgesni laika nepavalgau, arba jei per daug pavalgau prasideda nemalonus jausmas skrandyje, lengvas pykinimas. daznai kankina rugstis. ar kam buna panasiai? 4u.gif
Atsakyti
Mano mamai akmenis išoperavo prieš 6 m. Dabar ji kažkiek save riboja, bet valgo ir riebaus, ir kepto, gal tik mažiau. Mano mama papildomai geria Borjomo, jei suvalgo daugiau ar sunkesnio maisto, taip pat geria virškinimo fermentų.
Na, aš paveldėjau tą polinkį, pati turiu akmenukų, bet tulžies pūslę prisilaikau, neleidžiu operuoti, nes be jokių priepolių. Gastro gydytojas išrašė akmenis tirpdančių vaistų, bandau taip gydytis.
Atsakyti
ar yra kam diagnozuota tulzies diskinezija, kai akmenuku dar nera, bet tulzis visa pavargus ir is jos drumzles eina...
ar tokiais atvejais rekomneduoja operuotis? ir kokius tyrimus daro pries operacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jura-rura: 25 spalio 2012 - 10:34
QUOTE(jura-rura @ 2012 10 25, 11:25)
ar yra kam diagnozuota tulzies diskinezija, kai akmenuku dar nera, bet tulzis visa pavargus ir is jos drumzles eina...
ar tokiais atvejais rekomneduoja operuotis? ir kokius tyrimus daro pries operacija?

Čia jau gydytoja tikliau pasakys. O ką, tau ir tokią tulžies pūslę,be akmenų, siūlo operuotis?
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2012 10 26, 13:21)
Čia jau gydytoja tikliau pasakys. O ką, tau ir tokią tulžies pūslę,be akmenų, siūlo operuotis?

nu minejo, kad jei kartosis priepuoliai pasikonsultuoti su chirurgais...
nieko konkreciau
o vat man jie kartojasi... bijau, kad per tulzies negalavimus man vel kasos nepakenktu
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2012 10 18, 16:50)
Mano mamai akmenis išoperavo prieš 6 m. Dabar ji kažkiek save riboja, bet valgo ir riebaus, ir kepto, gal tik mažiau. Mano mama papildomai geria Borjomo, jei suvalgo daugiau ar sunkesnio maisto, taip pat geria virškinimo fermentų.
Na, aš paveldėjau tą polinkį, pati turiu akmenukų, bet tulžies pūslę prisilaikau, neleidžiu operuoti, nes be jokių priepolių. Gastro gydytojas išrašė akmenis tirpdančių vaistų, bandau taip gydytis.

kokius vaistukus israse?rowachol?man liepe operuotis,bet as atsisakiau
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2012 10 18, 16:50)

kiek laiko geri tuos vaistus tirpdancius akmenukus?
kiek zinau, jie nera labai veiskmingi schmoll.gif
Atsakyti
Galima ir Rowachol pabandyti. Rašoma, kad jie irgi tirpdo nedidelius akmenis. O man išrašė Ursofalk, jie receptiniai, nepigūs (50 kaps. 64 Lt, tiek užtenka dviem savaitėms), bet kompensuojami.
Šiaip tą Ursofaklą, kiek skaičiau internete, reikėtų gerti minimum porą mėnesių, bet man išrašė tik tą 50 kaps. pakuotę ir pasakė ateiti po 1 mėn. Nz, ar pasimatys po tokio trumpo gydymo kažkoks rezultatas g.gif.
Pas mane pora akmenukų iki 0,5 cm ir daug cholesterolio tulžyje. Irgi kol kas atsisakau operuotis.
Atsakyti