Įkraunama...
Įkraunama...

Karma (sanskritu: कर्म, iš šaknies kri, „veikti“, „darbuotis“) — mitologijoje ir etinėse indų religijose reiškia veiksmus, iš dalies, religinius, kurie sukelia po jų sekantį atlygį.

Dažniausias aiškinimas — visuma visų gerų ir blogų darbų, atliktų asmens ankstesniuose gyvenimuose, kuri apsprendžia likimą būsimuosiuose gyvenimuose. Karmos sąvoka atsirado iš labai archaiškos sampratos apie žmogaus pomirtinį likimą („Rigveda“ X 2, 7; 18, 1): „protėvių kelio“ ir „dievų kelio“, kurie yra susiję su elgesiu gyvenimo metu ir apsprendžia, ar bus sugrįžta į žemišką gyvenimą ar ne, vienu ar kitokiu pavidalu. Šios idėjos toliau buvo vystomos ansktyvosiose upanišadose. Pasak jų, „žmogus tampa geru nuo gerų darbų, blogu — nuo blogų“ (Brihadaranjaka-upanišada III 2, 13). Žmonės patys save suriša savomis egoistinėmis mintimis ir veiksmais; veikiantieji be suinteresuotumo ir siekiantieji aukščiausios realybės, atmano, suvokimo, gali įveikti gimimų grandinę ir Karmos dėsnį (plg. Iša-upanišada 2; Čhandogja-upanišada VIII 1, 6-...).

Mokymas apie karmą ir su ja susijusius pakartotinius užgimimus (samsara) indų kultūroje vaidina svarbiausią vaidmenį. Šis mokymas jau nuo seno išėjo už tradicinio induizmo ribų ir užėmė svarbią vietą budizme ir džainizme, tik atsiradus šioms sistemoms.

<http://lt.wikipedia.org/wiki/Karma>
Atsakyti
QUOTE(Jenny @ 2006 09 21, 00:13)
Karma (sanskritu: कर्म, iš šaknies kri, „veikti“, „darbuotis“) — mitologijoje ir etinėse indų religijose reiškia veiksmus, iš dalies, religinius, kurie sukelia po jų sekantį atlygį.

Dažniausias aiškinimas — visuma visų gerų ir blogų darbų, atliktų asmens ankstesniuose gyvenimuose, kuri apsprendžia likimą būsimuosiuose gyvenimuose. Karmos sąvoka atsirado iš labai archaiškos sampratos apie žmogaus pomirtinį likimą („Rigveda“ X 2, 7; 18, 1): „protėvių kelio“ ir „dievų kelio“, kurie yra susiję su elgesiu gyvenimo metu ir apsprendžia, ar bus sugrįžta į žemišką gyvenimą ar ne, vienu ar kitokiu pavidalu. Šios idėjos toliau buvo vystomos ansktyvosiose upanišadose. Pasak jų, „žmogus tampa geru nuo gerų darbų, blogu — nuo blogų“ (Brihadaranjaka-upanišada III 2, 13). Žmonės patys save suriša savomis egoistinėmis mintimis ir veiksmais; veikiantieji be suinteresuotumo ir siekiantieji aukščiausios realybės, atmano, suvokimo, gali įveikti gimimų grandinę ir Karmos dėsnį (plg. Iša-upanišada 2; Čhandogja-upanišada VIII 1, 6-...).

Mokymas apie karmą ir su ja susijusius pakartotinius užgimimus (samsara) indų kultūroje vaidina svarbiausią vaidmenį. Šis mokymas jau nuo seno išėjo už tradicinio induizmo ribų ir užėmė svarbią vietą budizme ir džainizme, tik atsiradus šioms sistemoms.

<http://lt.wikipedia.org/wiki/Karma>

Kalbant pi karma , as nzinau - ia Vaizgante daugiau ismano, yra violetines liepsnos maldos - pasiskaitinejusi susidare vaizdas, kad tos maldos ir pati liepsna labai galingos ir valo KARMA...??? g.gif VAIZGANTE, auuuu... ax.gif
Atsakyti
Mamalupa, baik... Aš nesu didelė žinovė. Tu paskutiniu metu per daug mano sugebėjimus ir žinias visose temose akcentuoji...

Yra Karmos Valdovai, kurie ir organizuoja visą "žaidimą".
O violetinės liepsnos maldomis bei su reiki galima transformuoti savo karmą. Kad tai tiesa, matau iš to, kaip mano pačios karma baigia ištirpti, o aš pastoviai kaktomuša susiduriu su žmonėmis, kuriems skolinga esu iš praėjusių gyvenimų. Ir nori nenori tenka tas skolas lopyti... Oi kaip sunku tai daryti... verysad.gif Bet reikia...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 09 21, 06:42)
Mamalupa, baik... Aš nesu didelė žinovė. Tu paskutiniu metu per daug mano sugebėjimus ir žinias visose temose akcentuoji...

O violetinės liepsnos maldomis bei su reiki galima transformuoti savo karmą. Kad tai tiesa, matau iš to, kaip mano pačios karma baigia ištirpti, o aš pastoviai kaktomuša susiduriu su žmonėmis, kuriems skolinga esu iš praėjusių gyvenimų. Ir nori nenori tenka tas skolas lopyti... Oi kaip sunku tai daryti... verysad.gif Bet reikia...

Vaizgante, ar as akcentuociau jei tu pati prisiimtum atsakomybe ( pripazintum) uz savo sugebejimus?Bet as likau patenkinta rezultatu, pradziai uzteks. biggrin.gif
Bet dabar labai prasau, pasidalink tuo, kaip atpazinti tuos, kurie yra karmos iusti ar susieti.Kaip tu atpazysti juos.BE to - kaip tu tirpdai karma arba veiksmo atoveiksmi?
Please.... 4u.gif
Ir kame yra sunkumai?NEs as pradedu pastebeti, jog labai daznai kalbam apie ta pati bet is skirtingu poziciju, skirtingai ivardyjam , ir pyksta, kad nesusisnekam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaLupa: 21 rugsėjo 2006 - 15:48
QUOTE(vaižgantė @ 2006 09 21, 16:42)

Vaizgante, o kaip jauti, kad karma "tirpsta"? Ir ar mes kasdieniniame gyvenime susiduriame su tais, kuriem "atiduodame skola" ? Maniau, tai vyksta nesamoningai... ir ne del to, kad reiki pagalba tiprdai savo karma samoningai ar kazkaip panasiai...

Bent jau as taip buvau isitikinusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 09 21, 15:47)

Bet dabar labai prasau, pasidalink tuo, kaip atpazinti tuos, kurie yra karmos iusti ar susieti.Kaip tu atpazysti juos.BE to - kaip tu tirpdai karma arba veiksmo atoveiksmi?
Please.... 4u.gif
Ir kame yra sunkumai?NEs as pradedu pastebeti, jog labai daznai kalbam apie ta pati bet is skirtingu poziciju, skirtingai ivardyjam , ir pyksta, kad nesusisnekam

Aš kažkaip atpažįstu... Intuicija suveikia...Dažniausiai tai yra žmonės, kurie mane nervina. Tada belieka jiems su meile siųsti reiki, kad santykiai palengva keistųsi. Būna ir atvirkščiai- pajunti žmogui simpatiją ar netgi daugiau...Ir kai pradeda dėtis keisti dalykai, kyla netikėtos kliūtys, problemos, tada supranti, kad tai karminės skolos neleidžia ramiai gyventi...Kartais iš sapnų sužinau...
Sunkumai? Duodamos netikėtos situacijos, kuriose pasimato tikrasis to žmogaus veidas ir turi tai išgyventi, priimti, permalti per save ir susitaikyti su tuo...Tarkim, man ką tik buvo duota tokia situacija: draugauju su žmogum daugiau nei dveji metai, žaviuosiu juo kaip asmenybe, ir staiga bac tokia situacija, kurioje pamatau, koks iš tikrųjų jis yra purvinas, dviveidis žmogus...Dvi savaites neradau sau vietos, kol priėmiau tą situaciją, permąsčiau ir vėl galiu ramiai su juo toliau bendrauti. Kad mes esam susieti karminiais ryšiais,- susapnavau.
Kaip tirpdau karmą? Būtent išgyvendama man duotas situacijas, melsdamasi, medituodama ir pan. O kad ji mažėja, sužinau iš brolio, kuris turi didesnių galimybių nei aš gauti informaciją. Ir dar pastebėjau: kuo karma labiau tirpsta, tuo daugiau susilaukiu įvairiausios pagalbos. Kai karmos buvo daug, kapstytis turėdavau viena. Ir jaučiausi taip, lyg kuprą turėčiau. O dabar gaunu išbandymą, bet tuoj atskuba pagalbininkai...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 09 21, 11:42)
Aš kažkaip atpažįstu... Intuicija suveikia...Dažniausiai tai yra žmonės, kurie mane nervina. Tada belieka jiems su meile siųsti reiki, kad santykiai palengva keistųsi. Būna ir atvirkščiai- pajunti žmogui simpatiją ar netgi daugiau...Ir kai pradeda dėtis keisti dalykai, kyla netikėtos kliūtys, problemos, tada supranti, kad tai karminės skolos neleidžia ramiai gyventi...Kartais iš sapnų sužinau...
Sunkumai? Duodamos netikėtos situacijos, kuriose pasimato tikrasis to žmogaus veidas ir turi tai išgyventi, priimti, permalti per save ir susitaikyti su tuo...Tarkim, man ką tik buvo duota tokia situacija: draugauju su žmogum daugiau nei dveji metai, žaviuosiu juo kaip asmenybe, ir staiga bac tokia situacija, kurioje pamatau, koks iš tikrųjų jis yra purvinas, dviveidis žmogus...Dvi savaites neradau sau vietos, kol priėmiau tą situaciją, permąsčiau ir vėl galiu ramiai su juo toliau bendrauti. Kad mes esam susieti karminiais ryšiais,- susapnavau.
Kaip tirpdau karmą? Būtent išgyvendama man duotas situacijas, melsdamasi, medituodama ir pan. O kad ji mažėja, sužinau iš brolio, kuris turi didesnių galimybių nei aš gauti informaciją. Ir dar pastebėjau: kuo karma labiau tirpsta, tuo daugiau susilaukiu įvairiausios pagalbos. Kai karmos buvo daug, kapstytis turėdavau viena. Ir jaučiausi taip, lyg kuprą turėčiau. O dabar gaunu išbandymą, bet tuoj atskuba pagalbininkai...

Tai va kame reikalas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 09 21, 20:42)

o geras, man lygiai tas pat. tik nezinojau, kad tai vadinasi karmos tirpimu. net nepagalvojau kad cia su karma tai susije.

Atsakyti
Sanskrito kalba "karma" reiškia "elgesys, veikimas" ir apibūdina elgseną ir jos pasekmes šiame ir ankstesniame gyvenime. Šia prasme karma gali būti laikoma dar ir elgsenos priežasčių ir pasekmių grandinė. Karmos apibrėžimas, kuris buvo suformuluotas VIII a. pr. Kr. Upanišadose kaip aprėpianti sistema, yra neatsiejamas nuo supratimo apie reinkarnaciją (daugkarčio persikūnijimo).

Geros ar blogos šio gyvenimo sąlygos yra ankstesniojo gyvenimo elgesio pasekmė. Šio gyvenimo darbai lemia, kokiose sąlygose teks gimti būsimajame gyvenime. Tuo būdu karmos teorija yra koncepcija atpildo, kuris būtinai ateis būsimajame gyvenime, drauge tai yra bandymas paaiškinti dabartinio gyvenimo situaciją, skausmą arba laimę. Karmos negalima prilyginti absoliučiam determinizmui (išankstiniam gyvenimo nulemtumui), kadangi iš anksto nulemtos tik gyvenimo sąlygos, o ne atskiri veiksmai. Išlaisvinimas iš begalinio karmos rato yra išvadavimas, kuris (priklausomai nuo religinės sistemos) įmanomas tik atsidavimu dievams, meditacija ir pažinimu, o būsimojo gyvenimo karma gali būti pagerinta gerais darbais.

Ten, kur viešpatauja tikėjimas reinkarnacija, induizme, budizme (čia net dievai jai paklusnūs), karmos samprata yra plačiai paplitusi. Ji surado daug šalininkų ir Vakaruose.

Jei teosofų draugijos įkūrėja J. P. Blavatskaja savo "Slaptajame mokyme" apie karmą užsimena tik tarp kitko, tai vėliau karma tapo pagrindine teosofijos ir Rudolfo Steinerio antroposofijos mintimi.

Biblijai tikėjimas karma svetimas, nes ji nemoko nei apie jos sąlygas, nei apie persikūnijimą. Jėzus aiškiai atmeta bausmę už nuodėmes, padarytas prieš gimimą (Jn 9,1 ir toliau), o drauge ir mintis apie karmą. Žmogus po mirties nebegali grįžti pas gyvuosius (Lk 16,19–31), jo laukia teismas (Hbr 9,27). Ten pats Dievas baus arba atlygins, bet tai įvyks ne po to einančiame gyvenime. Žmogus nepasiekia išlaisvinimo nei per auką, nei per meditaciją ar pažinimą, nei gali pasidaryti Dievui malonus savo gerais darbais. Išlaisvinimas yra Jėzaus Kristaus mirties ant kryžiaus dovana, kurią galima priimti vien tikėjimu.

Jau ankstyvoji krikščionių teologija analizavo moralinę karmos koncepciją. Apologetas Justinas (apie 150 m.) argumentavo: "Kadangi žmogus nieko nežino apie savo buvusio gyvenimo įvykius, todėl atpuola moralinis karmos apvalymo argumentas. Atlygis turi mažai prasmės, jeigu negali žinoti, už ką jis duodamas"."

<http://www.prizme.lt/...>
Atsakyti
hmmmmmmmmmmmm bigsmile.gif o cia klausimas del smalsumo- ar galima is to, koki turi SI gyvenima, spresti, koks buvo tavo praeitas? g.gif pvz ka blogo padarei, ka galetum siame gyvenime keisti, kaip tas skolas atpirkineti... g.gif
Atsakyti
dar klausimu kyla ir klya...

Kokiu budu galima "tirpdyti" savo karma? ir jei man sudetingose situacijose netiketai kazkas pagelbeja, nu tiesiog stebuklingas sutapimas ar panasiai, ar tai reiskia, kad karma nedidele..ar kaip cia pavadinti...?

Ar apskritai zmogus, gyvendamas si gyvenima, gali automatiskai, nesamoningai mazinti savo karma, ar ta reikia daryti specialiais kazkokias budais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2006 09 30, 21:36)
dar klausimu kyla ir klya...

Kokiu budu galima "tirpdyti" savo karma? ir jei man sudetingose situacijose netiketai kazkas pagelbeja, nu tiesiog stebuklingas sutapimas ar panasiai, ar tai reiskia, kad karma nedidele..ar kaip cia pavadinti...?

Ar apskritai zmogus, gyvendamas si gyvenima, gali automatiskai, nesamoningai mazinti savo karma, ar ta reikia daryti specialiais kazkokias budais?  g.gif

Manau, kad jeigu tavo elgesys remiasi MEILE savo artimui, tai visai nesvarbu sąmoningai ar nesąmoningai tai darai, kokias praktikas naudoji ir ar žinai situacijų priežastis. Į smulkmenas galima ir nesigylinti, jos tik laiką atima (nors vistiek labai smalsu tongue.gif ).
Atsakyti