Įkraunama...
Įkraunama...

QUOTE(MamaLupa @ 2006 07 21, 03:43)
O man budizmo teiginiai realus, o krikscionybes - mistika. Mano senelis buvo klapciukas, mano teta, kriksto mama - vienuole.Kazkaip randam bendra kalba, o ypac dabar kai mano akirtis prasiplete - idomu tai, kad net ji, vienuole, mane supranta, kitaip mastancia ir durnele ar neismanele nelaiko... ir man to pakanka. Tik durnas viska zino, gilinkites ir viena diena pamatysit, ko siandien neizvelgiat...sekmes ir sveikatos.

tai tu rimtai pasiryžus kitam gyvenime šventa karve užgimti? mirksiukas.gif tada sėkmės ir sveikatos ir tau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2006 07 21, 08:59)
tai tu rimtai pasiryžus kitam gyvenime šventa karve užgimti?  mirksiukas.gif tada sėkmės ir sveikatos ir tau  mirksiukas.gif

O tai tu cia pagal save sprendi?Bet ne - ka as cia tave taip nuvertinau - tu tiesiai i dangu, dievulio desinen.
O siaip kur tu zinai, ka as uzsitarnausiu siame gyvenime?O jei ir karve - kas cia tokio.Ar matei kokios grazios karves akys? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaLupa: 22 liepos 2006 - 00:07
Taip idomu buvo skaityti...
...o po to "uzejo krikshcionys (????!!!)" ir pra-si-de-jo...

Ok. Kas cia klause kur Biblijoj parasyta apie reinkarnacija? (Peleda, siaip jau, visada simbolizavo isminti...hmmm...reikejo kokiu pauksciu pleshrunu pasivadint, arba bent jau tuo, kur be priezasties puldineja kaimynu shuni... rolleyes.gif Tik prashom cia nesinervinti. Tau Dievas liepe myleti savo artima. Zinai ka tai reiskia? Myleti kitokius nei Tu, va!!!...smile.gif)...

Taigi. Kur Biblijoj pamineta apie reinkarnacija?
Senajame testamente.
Yra eilute "ir atsilieps Jums tai per septynias kartas"!!!
Katalikai tai interpretavo kaip kad "vaikai kencia uz savo tevu nuodemes".

Evangelijoje pagal Toma, Kristus...i klausima "kada mes matysime Dievo karalyste?" yra atsakes (ten taip parashyta): "kai du taps vienu, o vienas taps dviem...tuomet Jus matote Dievo karalyste..."
Prisiminus induistiniu religiju aiskinima apie nirvana...kaip ir viskas aisku.

Tam, kuris cia kelia klausima kuri religija teisingiausia ir kodel skirtingos religijos tebeegzistuoja (tik trys!!! kaip taip gali buti? Vaje!!!), atsakau - religiju yra daugiau nei trys. Tos pacios krikschionybes atshaku yra aibe. Knygu - begales, informacijos internete - marios. Problema matau tik viena - sunku kai kazkas suvarzhe laisve ka skaityti, o ko negalima ar ne?

As, beje, krikshcione. Ka reiskia buti krikshcioniu, kiekvienas interpretuojame savaip. Skirtingai nei Jus, as tikiu Jo prisikelimu.
Tiketi reinkarnacija (jausti, zinoti, suprasti) - Krikshcionybe man netrukdo. Kodel? Todel, kad as daug skaitau ir randu aibe ivairias religijas siejanciu dalyku. Man patinka tu atradimu metu uzliejantys jausmai ir mintys. Todel skaiciau, skaitau ir skaitysiu (aciu Dievui).

Taigi.
Turiu prashyma.
Skaiciau viskas nuo pradziu, kiekviena pasisakyma. Man tikrai idomi tema apie karma, be galo idomu "klausytis" apie tai diskutuojanciu zmoniu.

Jus gi juos pertrauket. Jums svarbu sulaukti atsakymu i savo klausimus, kad Jums kazka irodytu, susigrumtu su Jusu "labai stipriu ir vieninteliu teisingu tikejimu".

Prisimenat..."nemetykite perlu kiaulems!"...
...........uf............................
Neverta as, kad Jus man zertumet tuos savo perlus, suprantat? Eikite ten, kur renkasi, diskutuoja Jusu broliai ir seserys, mylekite vienas kita, nes myleti kitokius Jums - per sunkus isbandymas.

O dabar apie karma...smile.gif
Chebra, kaip Jus cia idomiai rashot - shirdis dainuoja Jus skaitant!!! Aciu!!!
Atsakyti
MamaLupa,
ar gali daugiau papasakoti apie karmos valyma?

Man cia viena drauge kazhka bande aiskinti, bet as ta karta dar nebuvau iki to uzaugus smile.gif Neva zvake uzsidegt, isivaizduot save lyg vamzdi, perleist per save artimuju likimus, po to savaji...atgailauti...smile.gif Na, tik tiek atsimenu. Ta karta juokinga buvo, dabar gi - susimasciau "Tave" perskaiciusi... Idomu smile.gif

Beje, kaip ten tos sielos tarpusavy susitaria (kai renkasi sheima)?
Kodel yra nevaisingu zmoniu?
Nuzudymas... kokia karma turejo zmogus, kuris mire baisiai kankinamas ir zudomas? (pasiskaicius, atrodo, kad didele dalis nuzudytuju, gyvenime buvo labai shviesus, geri zhmones...)

Pasakokit.
Jus neisivaizduojat, kaip gera Jus cia radus!!! Dar karta - aciu!!! Ir - sekmes, troshkimu ishsipildymo, Dievo palaimos Jums ir Jusu artimiesiems!!!
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 07 22, 00:05)
O jei ir karve - kas cia tokio.Ar matei kokios grazios karves akys?  lotuliukas.gif

mačiau ax.gif ir aš noriu tokių akių sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelas7 @ 2006 07 21, 17:12)
MamaLupa,
ar gali daugiau papasakoti apie karmos valyma?

Man cia viena drauge kazhka bande aiskinti, bet as ta karta dar nebuvau iki to uzaugus smile.gif Neva zvake uzsidegt, isivaizduot save lyg vamzdi, perleist per save artimuju likimus, po to savaji...atgailauti...smile.gif Na, tik tiek atsimenu. Ta karta juokinga buvo, dabar gi - susimasciau "Tave" perskaiciusi... Idomu smile.gif

Beje, kaip ten tos sielos tarpusavy susitaria (kai renkasi sheima)?
Kodel yra nevaisingu zmoniu?
Nuzudymas... kokia karma turejo zmogus, kuris mire baisiai kankinamas ir zudomas? (pasiskaicius, atrodo, kad didele dalis nuzudytuju, gyvenime buvo labai shviesus, geri zhmones...)

Pasakokit.
Jus neisivaizduojat, kaip gera Jus cia radus!!! Dar karta - aciu!!! Ir - sekmes, troshkimu ishsipildymo,  Dievo palaimos Jums ir Jusu artimiesiems!!!

Dekui uz supratinguma ir entuziazma smile.gif
Mokomes, gyvenam, darbuojames, o tuo paciu pleciam akirati.Plesdami akirati - augam.Siomis ir kitomis temomis mes bendraujam kitu adresu.Tiesiog uzsuku i "teviske" karts nuo karto -( supermama ) - nesiplesiu cia, nes as tik zmogus ir pabosta ta pati per ta pati - uzsuk pas mus is svecius...ten daug sviesiu protu, o dar sviesesniu sielu renkasi... mums ten gera, ten mes suprantam vieni kitus, nebijom likti nesuprasti - dalinames tuo, ka turim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 07 22, 18:12)
Dekui uz supratinguma ir entuziazma  smile.gif
Mokomes, gyvenam, darbuojames, o tuo paciu pleciam akirati.Plesdami akirati - augam.Siomis ir kitomis temomis mes bendraujam kitu adresu.Tiesiog uzsuku  i "teviske" karts nuo karto -( supermama ) - nesiplesiu cia, nes as tik zmogus ir pabosta ta pati per ta pati - uzsuk pas mus is svecius...ten daug sviesiu protu, o dar sviesesniu sielu renkasi... mums ten gera, ten mes suprantam vieni kitus, nebijom likti nesuprasti - dalinames tuo, ka turim  bigsmile.gif

dekui mamalupa biggrin.gif ten tikrai kaip namuose wub.gif
Atsakyti
Va, norėjau tiksliai pacituoti, bet dabar nerandu, pasimečiau tarp savo knygų doh.gif

Reinkarnacija buvo paniegta popiežiaus bule, berods IV amžiuje po Kristaus. Kabaloje reinkarnacija pripažįstama, taigi tai nėra tik "rytų misterija". Yra dar viena vieta NT, kai Kristui atveda akląjį, kuris yra aklas NUO GIMIMO, ir mokiniai Kristaus klausia, ar čia yra jo kaltė, ar jo tėvų. Taigi, užuominų yra, bet tikėjimas yra kiekvieno asmeninis reikalas ir nematau prasmės kažką įrodinėti, juk tai nieko nepakeis!
Be to, Budizme irgi yra konkretus, realus asmuo, o pagalvojus apie nekaltą prasidėjimą, tai netgi realesnis už Kristų smile.gif , kuris taip pat skelbia savo mokymą, kurio IDĖJA, beje, labai artima Krikščionybei.

O iš tiesų ča yra tema apie karmą, ir ginčai ar ji yra, ar nėra, užima per daug vietos doh.gif Na, pagalvokit, kas gi būtų, jie įlįstų kokia ateistė ar ateistas į krikščioniškos šeimos skyrelį ir pradėtų ilgiausiais postais įrodinėti, kad žmonės ten kvankt - jokio Kristaus nėra, nebuvo ir nebus g.gif

Man Krikščionybė ir Kristaus mokymas yra labai artimas širdžiai, bet karma tikėti jis man netrukdo.

Nu va, ataušiu ir papasakosiu, kaip formuojasi žmogaus karma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2006 07 22, 11:03)
Va, norėjau tiksliai pacituoti, bet dabar nerandu, pasimečiau tarp savo knygų  doh.gif

Reinkarnacija buvo paniegta popiežiaus bule, berods IV amžiuje po Kristaus. Kabaloje reinkarnacija pripažįstama, taigi tai nėra tik "rytų misterija". Yra dar viena vieta NT, kai Kristui atveda akląjį, kuris yra aklas NUO GIMIMO, ir mokiniai Kristaus klausia, ar čia yra jo kaltė, ar jo tėvų. Taigi, užuominų yra, bet tikėjimas yra kiekvieno asmeninis reikalas ir nematau prasmės kažką įrodinėti, juk tai nieko nepakeis!
Be to, Budizme irgi yra konkretus, realus asmuo, o pagalvojus apie nekaltą prasidėjimą, tai netgi realesnis už Kristų smile.gif , kuris taip pat skelbia savo mokymą, kurio IDĖJA, beje, labai artima Krikščionybei.

O iš tiesų ča yra tema apie karmą, ir ginčai ar ji yra, ar nėra, užima per daug vietos  doh.gif Na, pagalvokit, kas gi būtų, jie įlįstų kokia ateistė ar ateistas į krikščioniškos šeimos skyrelį ir pradėtų ilgiausiais postais įrodinėti, kad žmonės ten kvankt - jokio Kristaus nėra, nebuvo ir nebus  g.gif

Man Krikščionybė ir Kristaus mokymas yra labai artimas širdžiai, bet karma tikėti jis man netrukdo.

Nu va, ataušiu ir papasakosiu, kaip formuojasi žmogaus karma smile.gif

Labai idomu,Ziogeli, dekui
Lauksim
Atsakyti
Mūsų karma įrašyta "sėkliniame" arba kauzaliniame kūne. Ir ta informacija keliauja kartu su mumis iš vieno persikūnyjimo į kitą. Paprastai mums kyla įvairios nereikšmingos mintys, kurios yra tarsi mažos bangelės ežere. Tarkim, einau pro ledų kioskelį ir galvoju "noriu ledų". Tokia mintis vadinama vriti. ji eina ir praeina. Tačiau galime užsikabinti už šitos minties. Suvalgome ledų, kitą dieną vėl ta mintis kyla, suvalgome dar, atsiranda polinkis. Tai tarsi gilesnės mintys, vadinamos virana, jos jau kuria karmą (galime sustorėti, susirgti, jei valgysime tik ledus). Jei tas polinkis įgauna aistros, lengvos manijos formą (diena be ledų - diena šuniui ant uodegos), tokia informacija atsispaudžia antspaudu mūsų kauzaliniame kūne, tai samskara, ji turės pasekmių, pavyzdžiui, gimsime ledų gamintojo šeimoje, valgysim jų dar daugiau ir klimpsime, klimpsime į savo aistras.

Paprastai karma ateina ne kaip "blogis už blogį, gėris už gėrį", tai labai siauras karmos supratimas. Žmogus IŠ ESMĖS sutvertas laimei, harmonijai, pilnatvei. Jei mes nepažeidžiame visatos dėsnių (kiek gauname, tiek ir duodame, gerbiame gyvybę ir t.t. ir t.t.), mes ir gyvename harmonijoje ir laimėje. Jei visatos dėsniai yra pažeidžiami, karma mums ateina kaip pamokos, kad suvoktume tų dėsnių svarbą. Tarkim, sako, savižudžiai kituose įsikūnyjimuose greitai ir ne sava mirtimi miršta begalę kartų, kad suvoktų gyvenimo vertę. Taip ir ligos, nelaimingi atsitikimai, negeri įvykiai, pykčiai, nelaimės mums nutinka todėl, kad savo elgesiu pažeidėme visatos dėsnius, suformavome klaidingą polinkį spręsti iškilusias situacijas, apsiraizgę daugybe prieraišų, kurios vėlgi skatina elgtis pagal suformuotus polinkius, priešingai visatos dėsniams. Tada tie įvykiai ir kartojasi tol, kol suvokiam pamoką ir pradedam elgtis teisingai. Išmoktos pamokos pamažu atveria vis platesnius horizontus, vis naujesnius suvokimus ir artina prie Dievo.

Yra ir dar vienas niuansas, tai Dievo Malonė. Tai yra tai, apie ką kalba Krikščionybė. Iš širdies įtikėjus, priėmus Dievą į savo širdį (o tai reiškai, atsisakius savojo Aš, nutraukus visas prieraišas), karma nebekuriama. Kai žmogus ima veikti ne asmeniškai, o kaip Dievo laidininkas, jis nebekuria karmos. Gal tai galima pavadinti nušvitimu, Dievo karalystės atėjimu DABAR.
Atsakyti
QUOTE(gikas1 @ 2006 07 21, 09:27)
.
O antra, nesakau kad viska zino, bet pavyzdziui krikscionybe labai konkreciais ir zemiskais principais remiasi, kurie aprasyti naujame testamente apie realiai egzistavusia asmenybe, is kurios kilo mokymas ir tradicija.
Kuo remiasi budizmas? lamu filosofija kurios nera kaip pagristi tiesiog priimti kaip yra ? smile.gif

.
as nei musulmone, nei budiste, nei giliai tikinti krikscione... bet sitoje citatoje labai gerai matosi, kad sunku sugyventi zmonems su skirtingomis religijomis... na nebent zmones butu labai plataus mastymo ir tolerantiski...

mano nuomone, zmogus gali buti krikscionis ir kartu dometis budizmo idejomis ( kaip ir bet kokios kitos religijos idejomis), tai nera uzdrausta, tiesiog zmogaus protas nori pastoviai tobuleti, gilintis . zmogus - igimtas smalsuolis.

budizmas paremtas budos filosofija. buda kaip ir kristus realiai egziztavo( nors del pastarojo egziztavimo yra daugiau abejoniu, as visgi neneigiu , kad tokia asmenybe kaip kristus egzistavo).jie abu per savo gyvenima kure tam tikra gyvenimo filosofija ir moke kaip ja panaudoti siekiant fizinio ir dvasinio tobulumo.

del pacios karmos: nei tikiu , nei netikiu. zinau, kad niekas neduodama veltui ir kad uz padarytas klaidas mes turime sumoketi. tik nesuprantu vieno dalyko: kodel daznai uz padarytas klaidas mokame ne mes, o musu artimieji? manyciau, kad tai nera teisinga..

Atsakyti
QUOTE(micietta @ 2006 07 23, 11:45)
.
as nei musulmone, nei budiste, nei giliai tikinti krikscione... bet sitoje citatoje labai gerai matosi, kad sunku sugyventi zmonems su skirtingomis religijomis... na nebent zmones butu labai plataus mastymo ir tolerantiski...

mano nuomone, zmogus gali buti krikscionis ir  kartu  dometis budizmo idejomis ( kaip ir bet kokios kitos religijos idejomis), tai nera uzdrausta, tiesiog zmogaus protas nori pastoviai tobuleti, gilintis . zmogus - igimtas smalsuolis.

budizmas paremtas budos filosofija. buda kaip ir kristus realiai egziztavo( nors del pastarojo egziztavimo yra daugiau abejoniu, as visgi neneigiu , kad tokia asmenybe kaip kristus egzistavo).jie abu per savo gyvenima kure tam tikra gyvenimo filosofija ir moke kaip ja panaudoti siekiant  fizinio ir dvasinio tobulumo.

del pacios karmos: nei tikiu , nei netikiu. zinau, kad niekas neduodama veltui ir kad uz padarytas klaidas mes turime sumoketi. tik nesuprantu vieno dalyko: kodel daznai uz padarytas klaidas mokame ne mes, o musu artimieji? manyciau, kad tai nera teisinga..

Karma nera religija ar Dievas.Karma yra desnis.Ar tikime mes ar ne, ji nenustoja egzistavus, lygiai taip kaip ir persivalgius ar persigerus yra tikimybe apsirgti is apsivemti, tikit jus tuo ar ne....desnis veikia.
Atsakyti