Įkraunama...
Įkraunama...

Mergaitės, ar jums tikrai taip viskas aišku? Skaitau ir gėdijuosi man nuolat iškylančių klausimų ir ieškojimų. blink.gif Karmos dėsnius išaiškinat su tokiu įsitikinimu, lyg pačios būtumėt kūrę g.gif . Netgi tvirtai teigiama, kad moterį gali mokyti ir suprasti tik moteris. O aš visad galvojau, kad bendrauja asmenybės, kad ten kur giminingos sielos, lyčių nėra doh.gif .
Liūdna, jei jau viską sau išaiškinot - tai rodo ribotumą. Arba džiugu- tai rodo nušvitimą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 08, 15:39)
tai tik neismanymo dalykas. kristaus mokyme buvo ir reinkarnacija ir karma, pakol to neiskarpe. bet ne tame esme.
o karmos desniu viskas labai lengvai ir paprastai paaiskinama, nors ji suvokti nera lengva. tik aisku jei jis bandomas aiskinti vadovaujantis zmogiska logika, tai tik dar labiau susipyna. beje, vistik yra islike keletas liekanu evangelijose, kur kalbama apie karma, pvz.: is neturincio bus atimta, turinciam bus prideta. tai esminis kramos desnio veikimo principas.

Ar galetum placiau si paryskinta sakini paaiskinti? Ir kaip tai susyje su karma...

Papildyta:
QUOTE(Rock @ 2007 01 08, 16:23)
"Neteisk, ir nebūsi teisiamas". Ar šie žodžiai kai ko nepaaiškina?.. Kitaip, sakant, būk atlaidus, ir pats sulauksi atlaidumo.
Jei egzistuotų toks nepajudinamas karmos dėsnis, kaip "dantis už dantį", žmonija jau seniai būtų susinaikinusi.. Jei už kiekvieną blogą mintį, paleistą blogą žodį, padarytą blogą darbą, tektų atsakyti pagal griežtus dėsnius, kas iš mūsų būtų belikę?
Biblijoje sakoma:
"ateikite pas Mane, ir aš išbalinsiu jūsų nuodėmes, ir net jei jos būtų raudonos kaip kraujas, taps baltos kaip sniegas".. Argi malda nenaikina dėsnio?
Jei taip, ar verta į jį gilintis? Man atrodo, kas nori "suktis karmos rate", tas ir sukasi.. Čia kaip - jei skaudėtų dantį, ir ne gydyti jį, o kas dieną praryti po citramono tabletę skausmui malšinti, ryte atsikeli - ir vėl tas pats.. O galima nueiti, ištraukti dantį, savaitę paskaudės, ir viskas pasibaigs - priežastis panaikinta... Kai suvoki savo klaidas, savo silpnąsias vietas, jokios "karmos grandinės" tavęs nebeslegia, akimirksniu ištrūksti iš "rato"..
Papildyta:
Dar pridėsiu apie tuos dantis smile.gif Kai skauda dantį, tai ar gilinamės, kodėl.. Gal genetika kalta.., gal mažai valėte dantis, o gal saldainių vaikystėje per daug buvo.. Bet yra "ČIA IR DABAR".. Dabar reikia nueiti išsitraukti dantį, kuris jau neišvengiamai pagedęs, o vėliau - rūpintis profilaktika..

O tau neatrodo, kad pasaulis prie susinaikinimo ribos?
Ir dar - kaip malda gali naikinti desni? Paaiskink, prasau...
Atsakyti
QUOTE(oaze @ 2007 01 08, 17:38)
Mergaitės, ar jums tikrai taip viskas aišku? Skaitau ir gėdijuosi man nuolat iškylančių klausimų ir ieškojimų.  blink.gif  Karmos dėsnius išaiškinat su tokiu įsitikinimu, lyg pačios būtumėt kūrę  g.gif . Netgi tvirtai teigiama, kad moterį gali mokyti ir suprasti tik moteris. O aš visad galvojau, kad bendrauja asmenybės, kad ten kur giminingos sielos, lyčių nėra  doh.gif .
Liūdna, jei jau viską sau išaiškinot - tai rodo ribotumą. Arba džiugu- tai rodo nušvitimą.  4u.gif

o kodel gedyjiesi? sakau tai, ka supratau. mokiausi pas ivairiu religiju atstovus, studijavau ivairias knygas ir rastus, tai nebuvo lengvas darbas, bet man tai buvo labai svarbu. taciau yra sriciu, kur as nieko neismanau. jei kazkokie klausimai kyla, tai puiku, man jie nuolatos kyla, tai skatina ieskoti.
o del moters, tai neteisingai mane supratai, as turejau omeny, kad pirmiausia moteris turi ismokti pazinti save, nes as asmeniskai pazistu tik viena moteri, kuri supranta, kad ji yra moteris, ir dar kelias zinau neakivaizdziai, tuo tarpu mokymasis ezoteriniu tiesu pas vyra pirmiausiai tinkamas vyrui, moteri tai gali tiesiog nuzudyti.
Atsakyti
tik , oaze, nesuprantu kodel tave piktina, kad kazkas kazka zino.
Papildyta:
lingu lingu, issiaiskink pati smile.gif tu gi zinai daugiau uz visus tongue.gif

o del to, kad pasaulis ant susinaikinimo ribos, tai nesamone. pasaulis toks, koks turi buti.
Papildyta:
malda desnio nenaikina, malda keicia pati zmogu, o jam besikeiciant, keiciasi ir aplinka.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 01 08, 14:35)
Normalu pasaulio teisinę sistemą grįsti dėsniu "dantis už dantį ir akis už akį"....

Nera pasaulio teisinės sistemos, yra civilinė ir baudžiamoji hihihi.gif

O dėl karmos dėsnio ieškojimo Evangelijose mano galva grynas nesusipratimas smile.gif
Nes tas "is neturincio bus atimta, turinciam bus prideta" labai meistriškai ištraukta iš konteksto - t.y. palyginimo ape talentus. Bet jei skaityti (kam apkarpytu, kam ne - pagal supratimą) su visu kontekstu tokioms mintims apie karmos dėsnius nelabai net ir yra iš kur kilt. Mano galva šitas tekstas kalba ne apie ką kita, o apie tai, kad turi savy Kūrėjo dovanas ir naudok jas pagal paskirtį, o ne slėpk, nes neįmesta į dirvą sėkla nunyksta wink.gif Be jokių karmos dėsnių.

Traukioti po eilutę iš konteksto ir sakyti, kad ji įrodo aišku galima, tik kad nieko tas neduoda...Šventajame Rašte taip galima išrauti ir sakinį "Dievo nėra"....ir nutylėti, kad iš paskos seka žodžiai - "pasakė kvailys"...
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 08, 20:20)
tik , oaze, nesuprantu kodel tave piktina, kad kazkas kazka zino.
Papildyta:
lingu lingu, issiaiskink pati smile.gif tu gi zinai daugiau uz visus tongue.gif

o del to, kad pasaulis ant susinaikinimo ribos, tai nesamone. pasaulis toks, koks turi buti.
Papildyta:
malda desnio nenaikina, malda keicia pati zmogu, o jam besikeiciant, keiciasi ir aplinka.

Gal del to, kad butu galima pastebti savus trukumus - NT rasoma kaip turetu elgtis tie, kurie nevalgo mesos budami buryje valganciuju - nepiktik savo artimo... g.gif

Del pasaulio - tai ar as priestarauju, kad turi buti kitoks ?Ka tveriam, ta turim, ka sejam - ta pjaunam...
Manau, kad arba klysti arba kazka nutyli, bet tau geriau zinoti.

Mano galva malda mazai ka gali, jei is vis gali, jei nera intensijos, nusiteikimo ir panasiai, todel ir pasitiklsinau.

O del zinojimo, kas ten zino, ka tu zinai, ko as nezinau - laikas parodys..."kai buvau vaikas, masciau kaip vaikas..." bet jau kartojuos, ech... ta senatve :)tiek tos bedos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2007 01 08, 23:32)
Nera pasaulio teisinės sistemos, yra civilinė ir baudžiamoji  hihihi.gif 

O dėl karmos dėsnio ieškojimo Evangelijose mano galva grynas nesusipratimas  smile.gif
Nes tas "is neturincio bus atimta, turinciam bus prideta" labai meistriškai ištraukta iš konteksto - t.y. palyginimo ape talentus. Bet jei skaityti (kam apkarpytu, kam ne - pagal supratimą)  su visu kontekstu tokioms mintims apie karmos dėsnius nelabai net ir yra iš kur kilt. Mano galva šitas tekstas kalba ne apie ką kita, o apie tai, kad turi savy Kūrėjo dovanas ir naudok jas pagal paskirtį, o ne slėpk, nes neįmesta į dirvą sėkla nunyksta wink.gif Be jokių karmos dėsnių.

Traukioti po eilutę iš konteksto ir sakyti, kad ji įrodo aišku galima, tik kad nieko tas neduoda...Šventajame Rašte taip galima išrauti ir sakinį "Dievo nėra"....ir nutylėti, kad iš paskos seka žodžiai - "pasakė kvailys"...

yra ir daugiau teises rusiu smile.gif
o del NT, tai jis neturi buti skaitomas ir suprantamas tiesiogiai, tai uzkoduotas tekstas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patieška: 09 sausio 2007 - 20:15
QUOTE(LinguLingu @ 2007 01 08, 19:27)
Papildyta:
O tau neatrodo, kad pasaulis prie susinaikinimo ribos?
Ir dar - kaip malda gali naikinti desni? Paaiskink, prasau...

Pasaulis, kuriame dabar gyvename, buvo ir yra netobulas.. Prie susinaikinimo ribos, jis buvo gal jau ne vieną kartą.. Bet aš apibūdinčiau procesą kaip atsisijojimą pelų nuo grūdų. Ir susinaikinimas šiuo atveju - atsikratymas nereikalingo ir seno, to, kas trukdo. Gal dabar šis procesas vyksta greičiau. Tai tik tiek.

O maldos galia tikrai yra nepaprastai didelė. Tikriausiai, kas skaitė Bibliją, atsimena, kad Dievas buvo nusprendęs sunaikinti vieną miestą, dėl nepaprasto jo gyventojų palaidumo, tačiau vieno žmogaus prašymas pakeitė Dievo planą. Manau, kad Dievo malone būtų galima aiškinti daugelį pasveikimų, praktiškai iš mirties patalo. Yra daug pavyzdžių, parodančių, kad Dievas atsižvelgia, išklauso žmogaus prašymo, maldos.
Šiaip niekaip negaliu suprasti, kaip jūs tą dėsnį įsivaizduojat. Juk sakoma, kad "be Dievo valios, žmogui ir plaukas nuo galvos nenukrenta".. O karmos dėsnis lyg teigia: "jei prisivirei košės, tai būtinai ir srėbsi ją".. Aš noriu pasakyti, kad Dievo Meilė ir gailestingumas neturi ribų.. Toks įspūdis, kad tikrai "kažkam" labai patogu, kad žmogus galvos, jog už kiekvieną nuklydimą, jis būtinai bus nubaustas, "gaus per pirštus".. Ar jums tai neatrodo iliuzija?..
Atsakyti
tokios mintys kyla is klaidingo isitikinimo, kad dievas tai kazkoks zmogeliukas sedintis aukstai ir popierelius tvarkantis.
niekas nieko nebaudzia.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 09, 09:27)
tokios mintys kyla is klaidingo isitikinimo, kad dievas tai kazkoks zmogeliukas sedintis aukstai ir popierelius tvarkantis.

O tokie komentarai iš klaidingo įsitikinimo, kad aš Jį tokiu laikau lotuliukas.gif
Atsakyti
sitas, ne tau buvo skirtas, o rock tongue.gif
Atsakyti
Na, aš tai parašiau, kad mano nuomone, tariamos bausmės yra iliuzija. Dėl to ir nesigilinu į karmos diagnostikas. Jeigu kalbėti apie sunkumus, kartais gal skausmingas pamokas, tai yra dovana, "vaistas", o ne bausmė.
Atsakyti