QUOTE(Peledike @ 2006 05 08, 14:17)
Shiduh, aš "užsikabinau" už Vaižgantės pasakymo, kad "Tik stipriems žmonėms duodamas sunkus gyvenimas..."
ir man kilo klausimas, ar tas kuris pabėga iš to sunkaus gyvenimo tikrai yra stiprus?
jei ne tas žodeliukas "tik" nebūčiau nieko rašius
na vaižgantė čia truputi perdėjo, kad susitiprintų įspūdį apie savo stiprybę

. išties tokios sąvokos beprasmės ir žmogaus stiprybė neišmatuojama jokiu saiku. t.y. tai kas žmogiškajai logikai yra stiprybė, aukščiosiojo namuose tai tebus silpnumas. ir su sielos jaunumu tai neturi nieko bendro, kaip ir su alkoholiu bei psichinemis ligomis. aišku, tai dažna priežastis, bet...o kas yra psichinė liga? pažįstu žmones, kuriu nuomone tiketi dievu jau yra liga, bet gal serga jie patys? kas galėtų pasakyti kuris iš mūsų ligonis, kuris sveikas, kiek tikslios ar beprasmės psichologų - psichiatrų diagnozės? buvau pas keletą, kad nustatytų man ligą, visi tai paneigė, bet gal jie tiesiog buvo nekvalifikuoti, o gal man tiesiog pavyko juos apgauti?
vaižgante, tu tarsi atversta knyga man. matau ir žinau daugiau negu norėčiau matyti ir žinoti.
Papildyta:
tiesa, laimė... o aš pažįstų daug laimingų žmonių ir pati esu labai laiminga, laimė atėjo, kartu su aukščiausiojo pažinimu. vaižgante, kaip pažinodama aukščiausiąjį tu sugebi jaustis nelaiminga? kodėl žinodama ir pažindama visatos dėsnius gyveni pagal žmogiškuosius?