gyvenimo sunkumas ar lengvumas priklauso tik nuo pačio žmogaus požiūrio į gyvenimą. laimingą ar nelaimingą gyvenimą gyveni -tai taip pat priklauso nuo to, kaip tu į gyvenimą žiūri.
kas galėtų man pacituoti iš šventųjų veikalų ką nors tokio, kas katalikui leistų tikėti karma?
O kas duos garantiją, kad mes skaitome visą Šventąjį Raštą?
o kas duos garantiją, kad mes teisingai suprantame Šventąjį Raštą?
man užtektų pastraipos iš to ką skaitome
aš buvau įsitikinusi, kad karma yra budistų išmislas. jie tiki reinkarnacijomir pan. katalikai tiki pomirtiniu gyvenimu, kuris tikrai nėra susijęs su kitu žemišku gyvenimu. bet iki šiol aš taip maniau. gal kažkas pasikeitė?
man užtektų pastraipos iš to ką skaitome
aš buvau įsitikinusi, kad karma yra budistų išmislas. jie tiki reinkarnacijomir pan. katalikai tiki pomirtiniu gyvenimu, kuris tikrai nėra susijęs su kitu žemišku gyvenimu. bet iki šiol aš taip maniau. gal kažkas pasikeitė?
QUOTE(vaižgantė @ 2006 05 08, 18:06)
manau jei aplink mus daug nelaimingu zmoniu tai ir patys esame tokie ,nes toks toki traukia,as taip pat esu laiminga,siandien,ir rytoj noriu buti laiminga .PS. ai truputi ne itema ,bet kazkaip uzplauke man
QUOTE(Peledike @ 2006 05 08, 17:08)
gyvenimo sunkumas ar lengvumas priklauso tik nuo pačio žmogaus požiūrio į gyvenimą. laimingą ar nelaimingą gyvenimą gyveni -tai taip pat priklauso nuo to, kaip tu į gyvenimą žiūri.
kas galėtų man pacituoti iš šventųjų veikalų ką nors tokio, kas katalikui leistų tikėti karma?
Jei tiki, kad už gerus darbus keliauji į rojų, o už blogus - į pragarą, tai tai jau ir yra karma
O tikėti reinakarnacija uždrausta popiežiaus berods IV amžiuje PO Kristaus. Nors galiu ir klysti dėl amžiaus, reikia pasitikslinti
QUOTE(Žiogelis @ 2006 05 08, 22:19)
Jei tiki, kad už gerus darbus keliauji į rojų, o už blogus - į pragarą, tai tai jau ir yra karma
Jei tiki, kad į viršų išmestas obuolys nukris žemyn, tai taip pat yra karma. Veiksmas ir atoveiksmis, nieko mistiško 
O tikėti reinakarnacija uždrausta popiežiaus berods IV amžiuje PO Kristaus. Nors galiu ir klysti dėl amžiaus, reikia pasitikslinti
nesurantu,kaip galima reinkarnacija uzdrausti
QUOTE(gelala @ 2006 05 08, 20:21)
Ne galių, o savų interesų...
Žmogui, tikinčiam reinkarnacija, yra galimybė pasitaisyti kitame gyvenime, katalikui gi- ne. Jam reikia dorai gyventi šį gyvenimą, nes jis- vienintelis ir nepakartojamas...
Žmogui, tikinčiam reinkarnacija, yra galimybė pasitaisyti kitame gyvenime, katalikui gi- ne. Jam reikia dorai gyventi šį gyvenimą, nes jis- vienintelis ir nepakartojamas...
QUOTE(Kristaline @ 2006 05 05, 13:47)
O ką jūs galvojat apie santuoką kurioje vienas iš sutuoktinių alkoholikas? Kaip turėtų elgtis antrasis, padėdi sergančian ar jį palikti?
Iš vienos pusės juk prisiekta mylėti laimėje ir nelaimėje bažnyčioje. Gali būti, kad tai t.p. karminis mazgas, kurį reikia atrišti. Iš kitos - žmogiškosios pusės - kam save ir vaikus kankinti?
Norėčiau išgirsti ką apie tai manot?
Iš vienos pusės juk prisiekta mylėti laimėje ir nelaimėje bažnyčioje. Gali būti, kad tai t.p. karminis mazgas, kurį reikia atrišti. Iš kitos - žmogiškosios pusės - kam save ir vaikus kankinti?
Norėčiau išgirsti ką apie tai manot?
Prisidedu prie diskusijos šiuo klausimu. Mano tėtis šiuo metu grimzta į alkoholizmą
Dabar mama vaidina aukos vaidmenį. Net tas situacijas, kuriose, atrodo, nėra galimybės jaustis auka, ji taip pateikia, kad ji pasirodo kaip labiausiai nuskriaustas žmogus pasaulyje. Nebežinau, nei kaip jiems padėti, nei ką daryti. Aišku, būtų labai gerai, kad tėtis nebegertų, bet aš, čia jūsų protingų minčių prisiskaičiusi,
Gal pakomentuosite situaciją, bei galimus sprendimus?
P.S. Beje, Gelala ir Shiduh, Žiogelis sakė, kad uždraudė tikėti reinkarnacija, o ne pačią reinkarnaciją
mano artimų žmonių šeimoje panaši situacija, tik ten vyras geria, nes žmona neištikima, o ji neištikima nes vyras geria. o aš abiems kaip kunigas ir abu tikisi mano palaikymo skyrybų atveju. tai dabar tik išklausau ir nieko nebesakau, abu žmonės vienodai brangūs, bet kas gi gali priimti kokį sprendimą už juos, tik jie patys. aš nesikisčiau.
beje, tavo mamos aprašymas vienas prie vieno kaip manosios:)
beje, tavo mamos aprašymas vienas prie vieno kaip manosios:)
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 09, 12:07)
Paguodei
iš tiesų, taip ir stengiuosi daryti, t.y., nesikišti. Beje, ar teisinga mano kažkur girdėta mintis, kad Dievo pagalba ateina tada, kai žmogus galų gale nustoja blaškytis, ir atsiduoda į jo rankas?
Tik kaip priversti tėvus galų gale sustoti ir įsiklausyti patiems į save?
QUOTE(Nega @ 2006 05 09, 17:02)
Paguodei
Jau maniau, kad tik man tokia laimė tęko.
iš tiesų, taip ir stengiuosi daryti, t.y., nesikišti. Beje, ar teisinga mano kažkur girdėta mintis, kad Dievo pagalba ateina tada, kai žmogus galų gale nustoja blaškytis, ir atsiduoda į jo rankas?
priversti tai ani kaip