Įkraunama...
Įkraunama...

Pavėsinės, terasos

Mes ir... būsima šeima bet apie kompozitines lentas negalvojam biggrin.gif
Planuojam terasą jau pavasarį statyti. Puse terasos bus po stogu, puse atvirai.
Klausimas toks...
Pačiam karkasui tiek grindų, tiek kolonos ir stogo gegnės naudoti planuoju paprastą statybinę medieną, tikriausiai eglę.
Grindų karkasą darysiu dvigubą, apatinis sluoksnis bus 15x5 kas 1m su trupučiu ir viršutinis bus 12x5 kas 40-45cm.
Kuom padengti šituos balkius kad jie kuo ilgiau tarnautų? Estetika nesvarbu, jų nesimatys... galima nors ir "atrabotke" tepti biggrin.gif bet visgi.. ką rinktis?
O dėl grindų dar neapsisprendžiu ką rinktis...
Paprastas terasines lentas, termo pušines lentas, maumedį... kaip su kiekvienos iš jų priežiūra ir tarnavimu? Ką jūs rinkotės? Iš kur pirkot? O gal kažkas ir kokių pamastymų turit kurie planuojant statytis? pvz Gediminas smile.gif
Atsakyti
Vidine egline konstrukcija nutepiau impregnantu Altaxin, 2k,,
lentos- impregnuota šiaures eglė, taip pat Altaxin, pavasari - prašosi vaškinio impregnavimo (pietu puse) smile.gif

QUOTE(robertuxas @ 2018 03 09, 10:37)
Mes ir... būsima šeima bet apie kompozitines lentas negalvojam biggrin.gif
Planuojam terasą jau pavasarį statyti. Puse terasos bus po stogu, puse atvirai.
Klausimas toks...
Pačiam karkasui tiek grindų, tiek kolonos ir stogo gegnės naudoti planuoju paprastą statybinę medieną, tikriausiai eglę.
Grindų karkasą darysiu dvigubą, apatinis sluoksnis bus 15x5 kas 1m su trupučiu ir viršutinis bus 12x5 kas 40-45cm.
Kuom padengti šituos balkius kad jie kuo ilgiau tarnautų? Estetika nesvarbu, jų nesimatys... galima nors ir "atrabotke" tepti biggrin.gif bet visgi.. ką rinktis?
O dėl grindų dar neapsisprendžiu ką rinktis...
Paprastas terasines lentas, termo pušines lentas, maumedį... kaip su kiekvienos iš jų priežiūra ir tarnavimu? Ką jūs rinkotės? Iš kur pirkot? O gal kažkas ir kokių pamastymų turit kurie planuojant statytis? pvz Gediminas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 03 09, 10:42)
Vidine egline konstrukcija nutepiau impregnantu Altaxin, 2k,,
lentos-  impregnuota šiaures eglė, taip pat Altaxin,  pavasari -  prašosi  vaškinio impregnavimo (pietu puse) smile.gif

Pas mane ir pietinė pusė smile.gif

Ačiū ;) 4u.gif
Atsakyti
Prieš kokius 5 ar daugiau metų sudėjau pas seserį maumedį (su "banguotu" paviršiumi) (po stogu, pietryčiai). Pradžioje kelis kartus alyvavo, dabar nebeprižiūri - gražiai pilkėja. Sau irgi darysiuos iš maumedžio, tik lygiu paviršiumi (smagiau basam). Pirkta Vilniuje iš Aloberos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 09 kovo 2018 - 10:57

pvz aš nesuksiu galvos ir, manau, dėsiu paprastą pušį giluminiu būdu impregnuotą. eko(nominis) namas, atitinkamas ir terasos sprendimas. Pas mane jos dvi. Viena 6x1,5 prie įėjimo ~šiaurėj, kita 6x3 ~pietuose. Daugiau galvojimo bus kuo nutept po to. Apie tai dar negalvojau.

O karkasui įkvėpimas iš čia: http://raituzonamas....-irengimas.html

Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2018 03 09, 21:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="robertuxas" data-cid="72028700" data-time="1520584670"><div><p>Paprastas terasines lentas, termo pušines lentas, maumedį... kaip su kiekvienos iš jų priežiūra ir tarnavimu? Ką jūs rinkotės? Iš kur pirkot?

Pirksiu pas vietinius Varėniškius Edjusta maumedį lygiu paviršiumi. Kas turi nelygiu - kažkai spjaudosi, kad prisienka brudo ir t.t. Savininkas susidėjo terasai termomedieną tai sakė dabar rinktųsi maumedį - berods suskilinėjo.
Atsakyti

Kad kiek domiuosi maumedis taip pat skilinėja sėkmingai. Ir bent man tas pilkumas neatrodo gražiai. Termomediena atrodo labai patrauklus variantas, sujungiantis pliusus pušies ir maumedžio, bet kaina taip pat "sujungta" gaunasi :D Mano atveju šią vasarą laukia daug darbų, tai pora šimtų eurų į vieną ar kitą pusę vaidina didelę rolę. Grubiai primetus pušis vs maumedis man gaunasi ~200eur skirtumas.

Atsakyti
Ne kartą skaičiau apie maumedžio trūkumą - skilinėjimą/pleišėjimą (atskylantys maži gabaliukai, kurie gali sužeisti basą koją), bet pas save to nepastebėjau. Jei terasa apsaugota nuo lietaus, neblogai ir pušis (sodyboje jau apie 10 m. turiu paprastų pušinių tąšų terasą po stogu).
Atsakyti

Pas mane abi terasos bus po stogu. Žinoma, tai neapsaugo šimtu procentų nuo kritulių, bet vis kažkas :)

Atsakyti
Na ką gi... smile.gif
Nupirkau visgi rifliuotą maumedį. B rūšies. Namažai šakų (skonio reikalas bet man jos patinka), smulkūs obliavimo trūkumai ant kelių lentelių, kitur šakų maži gabaliukai iššokę... na ekonominis maumedžio variantas už impregnuotos pušies kainą smile.gif pirkau kiek daugiau, tad gal pavyks kitus trūkumus išpjaustinėti... pirmas įspūdis tenkinantis smile.gif

Klausimas, kokius varžtus ir kokio ilgio reikia pirkt terasinėm grindim?
Dažyti, kažkuom dengti ar neržaveikiniai?
Taip pat iš kur pirkote? suskaučiavau, kad 1000 vnt neužteks...

Terasos karkasui pirkau Alpine dažyvę (impregnantą) o grindims Alpine alyvą smile.gif

O pavasaris taip ir neateina... svarbu visas medžiagas susipirksiu biggrin.gif o paskui galėsiu dirbt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robertuxas: 30 kovo 2018 - 10:33
Tema aktuali ir man, tai dadėsiu dar vieną klausimą, kaip teisingiausia alyvuoti lentas. Pirma nusialyvuot nesusuktas iš visų pusių, o tada susukus viršų nualyvuoti antrą kart?
Atsakyti
Geriausia taip gaunasi - 2k....

O tvirtinau - cinkuotais rifliuotais cviekais (vinimis) smile.gif

QUOTE(balamūtas @ 2018 03 30, 12:05)
Tema aktuali ir man, tai dadėsiu dar vieną klausimą, kaip teisingiausia alyvuoti lentas. Pirma nusialyvuot nesusuktas iš visų pusių, o tada susukus viršų nualyvuoti antrą kart?

Atsakyti