Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2012 07 08, 13:03)
Visi moliūginiai pradžioje turi vien vyriškus, o vėliau tik ir moteriškus žiedus. Neskabykite visų tuščių žiedų, nes vabzdžiai neturės kuom "apdulkinti" moteriškų ir neturėsite derliaus, vaisiai tiesiog neaugs, o kris...

Aciu, visai visu nenuskabau, bet dabar gal isvis nebeskabysiu 4u.gif

Shaindiena po savaites buvau sode tai arbuziukai jau zydi bet irgi kolkas tusciais smile.gif
Atsakyti
jau turiu vieną mažutę cukiniją, kitos ir moliūgėliai tuoj žydės. Prilaisčiau ir aš dilgėlių smirdalu ax.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet jau nuo musių atsimušt negalėjau doh.gif
Atsakyti
tas uzmegztas arbuzas toks vaizdas kad nustojo augt, zodziu biggrin.gif
Atsakyti
Šeštadienį aš jau savo mini patisonus su cukinijomis koncervavau mirksiukas.gif
Jaunų cukinijų kepimui prisikyniau.
Susodinau arti, miškas, nežinau ką dabar daryti. Patarkit, kaip reikia apgenėti.

Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 07 09, 10:15)
tas uzmegztas arbuzas toks vaizdas kad nustojo augt, zodziu  biggrin.gif

Jeigu nenugelto ir nenukrito - turėtų kažkada vėl augti. Kai išnešiau arbūzus į lauką prieš kokį mėnesį ir buvo šalta, galvojau, kad užmegzti vaisiai nukris, nes augalai atrodė apgailėtinai. Dabar, atšilus, augalai atsigavo. Mano džiaugsmui, nei vienas dar šiltnamyje užmegztas vaisius, nenukrito. Dabar jie jau didėja. Dviem augalam nudžiūvo (ar nupūvo, nušalo) viršūnės, dabar jie išleido naujus ūglius šalia būvusių viršūnių, bet vaisiai liko ir auga. Turėtų ir pas jus viskas būti tvarkoje. smile.gif
Atsakyti
na, gal ir jusu tiesa, negelsta jis, zalias, sodrus biggrin.gif
vakar jau irgi kepem pirmaja cukinija essen.gif:
Atsakyti
ar skabot arbuzams virsunes? Viename straipsnyje raso, kad lie­pos mė­ne­sio pir­mo­je pu­sė­je rei­kia nu­gnyb­ti pa­grin­di­nio ir šo­ni­nių stie­bų vir­šū­nes, kiti raso, kad skabo tik uzmezgus vaisiams, o kaip geriau ?
Taip pat idomu, jei stipriai vesi moliugai, cukinijos, nelauzot jiems lapu, kad ne lapams, o vaisiams energijos daugiau butu?
Atsakyti
mes tai nieko neskabom ir tu moliugu visada buna tiek,kad vezimais vest galima.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 07 09, 10:21)
Jeigu nenugelto ir nenukrito - turėtų kažkada vėl augti. Kai išnešiau arbūzus į lauką prieš kokį mėnesį ir buvo šalta, galvojau, kad užmegzti vaisiai nukris, nes augalai atrodė apgailėtinai. Dabar, atšilus, augalai atsigavo. Mano džiaugsmui, nei vienas dar šiltnamyje užmegztas vaisius, nenukrito. Dabar jie jau didėja. Dviem augalam nudžiūvo (ar nupūvo, nušalo) viršūnės, dabar jie išleido naujus ūglius šalia būvusių viršūnių, bet vaisiai liko ir auga. Turėtų ir pas jus viskas būti tvarkoje. smile.gif

Priminkit,kada sejot arbūzus.Ant seklų pakelių gana ankstyva seja nurodyta.Nejau sniegiai ankstesni? Vakar susodinau i lauką tris daigus,tai pats tas dydis,žydi,reiskia,set reikejo visą menesį anksčiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 07 09, 11:39)
Priminkit,kada sejot arbūzus.Ant seklų pakelių gana ankstyva seja nurodyta.Nejau sniegiai ankstesni? Vakar susodinau i lauką tris daigus,tai pats tas dydis,žydi,reiskia,set reikejo visą menesį anksčiau  unsure.gif

Aš sėjau balandžio viduryje. Užmerktos sėklos labai greit prasikalė - po dviejų dienų. Sukišus į žemę pastačiau ant radiatoriaus, vėl labai greit išlindo. Po to gyveno stiklintam balkone, naktį ir kai nebuvo saulės -gyveno kambaryje. Gegužės pradžioje turėjo jau tokias kasas, kad turėjau vežti į sodybą į šiltnamį. Kadangi vazonėliai buvo kategoriškai per maži -nepaisant draudimų persodinau į didesnius. Persodinami į gruntą dėl to nepatyrė streso - tie didesni vazonėliai irgi buvo pilni šaknų. O didžiausią vaisių kol kas turi tas augalas, kuris buvo pasodintas į didžiausią vazoną (gal 3 litrų). Pirmą kartą auginu arbūzus, nesu optimistiškai nusiteikus dėl derliaus, bet džiaugiuosi tais arbūziukais kaip vaikas blush2.gif
Atsakyti
o pas mane balkone dar visai mažiukas ax.gif user posted image
Atsakyti
Šiandiena ir į mūsų namus bei skrandžius atėjo melionų "Emir" derliaus Šventė!

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti