Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Merginos as su tokiu klasimu
Pirkom soda,siltnamis buvo pomidorais uzsodintas.Turiu ju 38 krumus,bet ziuriu ziuriu nu per tankiai jie,stybsta i virsu,kokiais 5 pomidorais per daug.Bijau kad kokia liga neisimestu nuo dregmes,plius retokai nuvaziuojam cool.gif sakykite o galiu atsargiai iskasti tuos pomidorus ir sukisti lauke palei siltnami?nenuzus jie-ar paliktitaip kaip yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotakyte @ 2012 06 30, 10:45)
sakykite o galiu atsargiai iskasti tuos pomidorus ir sukisti lauke palei siltnami?nenuzus jie-ar paliktitaip kaip yra g.gif

manyčiau, kad jau vėloka juos persodinėt, gal palik taip kaip yra. Jei per didelė lapija, praretink lapus ne tik apačioje, bet ir per visą pomidoro daigo ilgį. Sumažink šakų skaičių, jei jų daugiau kaip dvi.

Na, o jei neiškęsi ir eksperimentui pora daigų iškasi, tai bent palauk lietingų, apsiniaukusių dienų. Saulėtomis dienomis prigyti jiems bus sunku.
Bet aš tai jau neperkeldinėčiau smile.gif
Atsakyti
Merginos,o kas tas bordo misinys?(Amarrile rase,kad purske lauko pomidorus)Nuo ko juo reikia purkst pomidorus?Cia tas pats kur siltnamiams balinti?
Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 30 birželio 2012 - 10:07
QUOTE(juste10 @ 2012 06 30, 11:05)
Merginos,o kas tas bordo misinys?(Amarrile rase,kad purske lauko pomidorus)Nuo ko juo reikia purkst pomidorus?Cia tas pats kur siltnamiams balinti?
Aciu

berods pagrindą sudaro vario sulfato pentahidratas. Nuodas ir naudot reiktų tik kraštutiniu atveju.

Amarile matyt ne valgymui, o parodai pomidorus augina cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 30 birželio 2012 - 10:25
QUOTE(Ex @ 2012 06 30, 09:46)
aha, šviesesni smile.gif  tai kokių pomidorų fotkę tada čia įkėlei? jie man visai nepanašūs į Polfastus unsure.gif

Nebepamenu, neužsivardinau, kas jie tokie blush2.gif - bet žinau, kad ir tie nelabai patiko ir neauginu šiemet ax.gif
Atsakyti

O cia beda, kazkas yra mano Babushka selection ziedams, nors pomidoriukus mezga, gal zinot kuo galeciau jiems padeti? aciu 4u.gif

user posted image
[/quote]

ar niekas nezino ko truksta pomidorui? jau ziuriu yra ir ant kitos rusies tas pats verysad.gif
Atsakyti
g.gif na kažko tai trūksta...aš tai nesuku galvos , nes vieniems kalio , kitiems magnio , tretiems boro- geriausia palaistyti trąšomis , kuriose jau visko yra...bus didžiausia nauda , manau...
Atsakyti
Laba diena,
kolegės , kaip tvarkotės su per dideliu karščiu , visi langai , durys praverti , temp. virš 33 , manau , kad dauguma bėdų , apie kurias rašote , yra dėl per didelio temp. svyravymų . Reikia tikriausiai stogą balint , ieškosiu ventiliatoriaus . Daugiau nebesugalvoju , praktikos šiuo klausimu neturiu ... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Solveiga84 @ 2012 06 30, 12:46)
ar niekas nezino ko truksta pomidorui?  jau ziuriu yra ir ant kitos rusies tas pats  verysad.gif

Pas mane irgi keletui taip buvo. Antru kekiu po viena kita, prie kotelio pomidoriukai vos laikesi tai nuskyniau. Laiciau 2 kart kompleksinem trasom ir palikau ramybej dabar. Aukstesnems kekems kolkas viskas gerai.
Lapai padziusta karts nuo karto, bet ramiai reaguoju-nuskabau ir tiek smile.gif

Bendras vaizdas mano 15,5 dvistiebiu pomidoru smile.gif (vienas nulauztas atsodintas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 30 birželio 2012 - 12:54
QUOTE(RZK @ 2012 06 30, 12:49)
Laba diena,
kolegės , kaip tvarkotės su per dideliu karščiu , visi langai , durys praverti , temp. virš 33 , manau , kad dauguma bėdų , apie kurias rašote , yra dėl per didelio temp. svyravymų . Reikia tikriausiai stogą balint , ieškosiu ventiliatoriaus . Daugiau nebesugalvoju , praktikos šiuo klausimu neturiu ... sad.gif

Leisk vargšeliams pasidžiaugt šiluma,o tai orai tokie kad nežinai kada vėl sulauks šilumėlės biggrin.gif viena diena manau nepakenks biggrin.gif
Papildyta:
Kaip gražiai tvarkaisi ELAR 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 06 30, 12:53)
Pas mane irgi keletui taip buvo. Antru kekiu po viena kita, prie kotelio pomidoriukai vos laikesi tai nuskyniau. Laiciau 2 kart kompleksinem trasom ir palikau ramybej dabar. Aukstesnems kekems kolkas viskas gerai.
Lapai padziusta karts nuo karto, bet ramiai reaguoju-nuskabau ir tiek smile.gif

Bendras vaizdas mano 15,5 dvistiebiu pomidoru smile.gif (vienas nulauztas atsodintas).

O kokia rūšis pomidorų,pas mane panašiai atrodo TOLSTOJUS ir TAIFUNAS
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 30, 08:34)
Vakar su fotoaparatu plavinėjau,prie pomidorų užsukau,tai iš kmiciu kampo visa spiečių baltasparnių pakeliau  doh.gif Nu turtinga motera esu unsure.gif virusai,baltasparniai blink.gif Pasidalint nenoriu  schmoll.gif Nusiminus irgi nesu-juk jau raustančių turiu cool.gif Tikiuos,kad daugiau vistiek,nei pernai turesiu,nes tada nevaisingus ir demetlige sergančius turejau...Gaila,kad kitamet kaip ir negalesiu daigų iš savo šiltnamio artimiesiems duoti  g.gif
Lauke bujoja pomidorai,nors porą savaičiu nebuvau,neraveti,kiti nosis į dirvą sukišę,ševeliūras patvarkiau truputį,velyvesnius nupurskiau bordo ,kmiciai ir taip,manau ,sekmingai nunoks,nes jau baltuoja. Tiesa,viruso lauko pomidoruose nesimato,gal baltasparniai jį siltnamin atnešė  unsure.gif
Dar turiu tokią mintį del pridetinių šaknų-karpų ant stiebo pomidoro.Manau,kad tai tarsi kokios ligos pranašas-su manim ne viskas gerai,aš pradedu sirgti ir stengius kibti į gyvenimą papildomomis priemonemis. Manau,verta atkikti stebejimą tokių pomidorų,ir gal tai priimsime už ženklą,kad reikia imtis papildomų ir savalaikių priemoniu apsaugai..Pas mane tu karpų pernai daug buvo ant jaunų daigų,sulaukiau tik prasto mezgimo ir dėmetliges...

15 metų auginu pomodorus, niekad baltasparnių nebuvau mačius, šiemet pasodinau Kmicius ir še tau, ant jų ir radau, ir kitus dar apkrėtė šalia augančius blink.gif
Atsakyti
QUOTE(xgx @ 2012 06 30, 14:04)
15 metų auginu pomodorus, niekad baltasparnių nebuvau mačius, šiemet pasodinau Kmicius ir še tau, ant jų ir radau, ir kitus dar apkrėtė šalia augančius blink.gif

pomidoras niekuo dėtas, tiesiog sutapimas smile.gif baltasparnių šaltinio reik kitur ieškot.
Atsakyti