Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(padraika22 @ 2012 06 19, 18:14)
as kazkaip maniau kad ant stiebo neturi buti daug saku blush2.gif as  po kelias sakas nugnybiau nuo apacios kad nebutu koks didelis miskas. kitos sakos ant zemes dejos tai jas nugnygiau, dabar jau manau, kad gal be reikalo

šakos tai lapai, turbūt?... biggrin.gif Lapus galima retinti. Apačioje stiebas gali būti visiškai plikas.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 birželio 2012 - 17:24
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 19, 17:21)
šakos tai lapai, turbūt?...  biggrin.gif Lapus galima retinti. Apačioje stiebas gali būti visiškai plikas.
user posted image

nežinau ar tai šakos ar lapai blush2.gif mano nuomone, bet gal ji ir neteisinga, ant kamieno auga sakos o ant tu saku lapai. ar taip? ar tos sakos ir yra lapai? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(padraika22 @ 2012 06 19, 17:26)
nežinau ar tai šakos ar lapai blush2.gif mano nuomone, bet gal ji ir neteisinga,  ant kamieno auga sakos o ant tu saku lapai. ar taip? ar tos sakos ir yra lapai? blush2.gif

na pas mane taip dabar ir yra, apacioj vien kamienas. na kaip toj nuotraukoj, labai aciu 4u.gif
Atsakyti
nematau foto.... bet manau viska gerai padarete...
Atsakyti
Siandien atidziau apziurejau savo augintinius. Vel radau pora labai man nepatikusiu lapu (kiti ne tokie baisus, bet yra yra nemazai tokiu, kuriu krastai negrazus kaip ir pries pora savaiciu isskintu) ir keleta negraziu koteliu prie pomidoriuku radau (visi aptikti butent prie antru kekiu).
Tresiau savaitgali antra kart, nes nesikeicia virsuniu spalva nors tu ka -pablyske ir stovi ph34r.gif Siaip zydi ir mezga atrodo visi gerai.
Foto:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 19 birželio 2012 - 18:28
Pomidorų genėjimas, ir yra pažastų skabymas.
Žemiau kekės neturi būti, jokių naujų stiebų.
Pirma kekė pasirodo ties 4-6 pažastimi. Jei virš 5 pažasties, visas 5 pažastis skiname, paliekame tik keke ir viršūne.
Po to ant to stiebo vėl bus:
- pažastis, (naikiname)
- virš jos kekė,
- pažastis, (naikiname)
- kekė.
- t.t.
Paliekam stieba tik su lapais ir su kekėm. Kai išmoksite, ir suprasite kaip auginti 1 stiebą, galėsite auginti 2-3 stiebais.

Kur tas 5 pažastis pašalinote pradžioje, ant kito pomidoro pašalinsite tik 3 pažastis.
2 paliksite, jas formuosite taip pat kaip pagrindinį stiebą, kai pasirodys pirmoji kekė.
Kuo daugiau, stiebų tuo daugiau trąšų reikės. Ir daugiau laistymo. Nes tik drėgnoje žemėje šaknys sugeba pasisavinti trašas, kadangi trąšos tirpios vandenį.
Bet nuo didelės drėgmės, prasidės ligos ir t.t. Galima ir pertrešti.
Jei vienu stiebu laistymo užteks 1 kart kas 5-7 dienas, jei 3 stiebais laistymo gali nepakakti, reiks kas 3-4 dienas.
http://www.youtube.c...feature=mh_lolz

Kas liečia trąšas, neblogos tirpios vandenyje pagal NPK yra 7-27-25(Mažai azoto, daugiau Fosforo, Kalio) :
POMIDORŲ, AGURKŲ, ŠILTNAMINIŲ DARŽOVIŲ TRĄŠOS
http://www.seklos.lt...Tirpios-trasos6
Tik kaina kandžiojasi 10lt, su jų nuolaidų kortele -20% buvo.
Užtenka 175 litrams.
Kitų firmų kainuoja apie 3.5 litai toks kiekis, bet tokio NPK nerandu.
QUOTE(padraika22 @ 2012 06 19, 17:01)
sveikos, gal kuri turite nuoroda kaip geneti pomidorus? visa diena siandien ieskau, bet nieko nerandu. kiek radau tai tik pazastis skabyti ir sergancius lapus. o tai cia viskas? g.gif  suprantu tik lietuviskai gal todel nieko nerandu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 19 birželio 2012 - 18:37
O kaip genit Kmicik, ola polka g.gif
Atsakyti
merginos, ka daryt, pamidoru zeme knibzda baltais kirmeliukais, g.gif susinervinau siandien negaliu doh.gif
Atsakyti
Ir kelios foto normaliu pirmuju kekiu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 19, 17:24)
as normalius savo visniukus auginu 2, pora 3 stebais

Man kažkaip ir 4 dabar lyg nepertanku, nes formavau pagal Ex, o pirmais ir antrais metais atskaičiavau pirmas 6 ataugas ir leidau iškart iš apačios augti....
Čia dabar Santorange:
user posted image
O čia Gaudvilės krūmas 4u.gif Reikėjo ir man sodint kaip Saintlinai į bačką doh.gif , o dabar nėr sąlygų jam svirti....
user posted image
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 19, 06:48)
aisq nelaukiu, salinu iskart... nauju  atsiranda kasdien...

Rudų?
QUOTE(NERA @ 2012 06 19, 09:06)
Sveikos,
kažkuri buvoįdėjus nuotrauką, kaip pomidorų kekė nesibaigiapomidorais, o auga toliau ir vėl lapus augina. Atsimenu, kad nustebus apžiūrėjau, su įsitikinimu, kad pas mane taip nebus. O pasirodo yra doh.gif Ir ne tiklapus augina, bet ir kitas žiegynas jau žydėt pradeda unsure.gif  Niekaip nerandu atsakymo ką su ja daryti g.gif

Aš pernai padariau išvadą, kad taip atsitinka dėl per didelio azoto kiekio (t.y. per daug dilgėlių raugo ar mėšlo) nes sodindama į duobes sygtelėjau arklių mėšlo ir nepagailėjau nes jis buvo senas senas, sausas sausas ir man pasirodė, kad menkai atliks savo funkciją, todėl jo nepagailėjau, vėliau dar dilgėlėm palepinau, tai ir kekės šakas leido ir vienoj pažastį po 2-3 ūglius buvo doh.gif šiemet jie gyvena skurdžiau biggrin.gif kol kas tokių fintų nekrečia schmoll.gif
QUOTE(padraika22 @ 2012 06 19, 18:27)
nežinau ar tai šakos ar lapai blush2.gif mano nuomone, bet gal ji ir neteisinga,  ant kamieno auga sakos o ant tu saku lapai. ar taip? ar tos sakos ir yra lapai? blush2.gif
Papildyta:

na pas mane taip dabar ir yra, apacioj vien kamienas. na kaip toj nuotraukoj, labai aciu 4u.gif

Nu jei laiku nenugnybsi pažasties tai iš jos išaugs šaka, juk medį mačius skiri šakas nuo lapų blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 19 birželio 2012 - 20:22
QUOTE(cezi @ 2012 06 19, 20:20)
Rudų?

nu jo tokiu nudziuvusiu galiuku
Atsakyti
Aciu mergaites jums uz patarimus mano susisukusiems pomidorams. 4u.gif
Aplankiau siandien juos - nei blogiau nei geriau g.gif Pradariau daugiau virslangius ir palaisciau trasomis, lauksim rezultato. blush2.gif
Atsakyti