Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Minėja @ 2012 07 09, 12:21)
Man atrodo, kad marinuotu nevalgo. Koncervuoti apskritai nesveika.
Bet tinka valgyti raugintus. smile.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(SNija @ 2012 07 09, 13:28)
man įdomu dėl anakradžių pasidarė, receptuose naudojami nemažai, bet kiek skaitinėjau jie nesiskaito raw, nes juos apdoroja visad karštais garais...

neteko girdėti,bet jei taip yra,tada tikrai nesiskaito g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 07 09, 13:16)
jaučiu nelabai skaitosi g.gif nes jau būna daugiau nei 40 laipsniu sakykim agurkų marinatas. nebent juos galima dėti šaltuoju būdu.
uogienės neišvirsi žemiau 40 laipsnių,tad tik šaldyti tinka.

issiaiskinau - marinuoti , tai tiesiog saltai palaikyti marinate. ne ilgam marinavimui smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėčiau ir aš pabandyt valgyti šiek tiek žaliau. Planuoju pradėt nuo kokteilių. Gal galėtumėt patarti kur įsigyti čia jau minėtą Stollar blenderį? Būčiau labai dėkinga, nes brangaus pirkti nenoriu, kol dar esu pradedanti.
Atsakyti
per tokius karscius as taip pat vaisiais uogom mintu, dar karta i diena salotu siek tiek, o siaip tai pagrinde ZALI KOKTEILIAI thumbup.gif tik tokiu budu galiu susimaitinti kruva spinatu ir kokius 5 bananus, metu, raudonelio, baziliko, lauko zoliu, linu semenu ar chia seklu + kartais pagardinu ceylono cinamonu. Toks ZALIAS zalias gerimas ir vyrui patinka smile.gif vaikas irgi siek tiek atsigeria, bet matau jam nepriimtina ta zalia zalia spalva - reiks nusipirkti kokia nesiojama uzdara nepermatoma gertuve smile.gif
Atsakyti
Mes katik su vaikais ikirtom 2 kilus agurku su stikline medaus, nors medus kaip ir gyvulinis produktas, bet iskart jegu kiek atsirado thumbup.gif ar jus valgot medu? kiek mazdaug per diena?
Atsakyti
QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 07 09, 13:49)
issiaiskinau - marinuoti , tai tiesiog saltai palaikyti marinate. ne ilgam marinavimui smile.gif

įdomiai. nes marinatas yra visada verdamas,raugas būna šaltas g.gif pvz rauginti agurkai bus užpilami šaltu vandeniu,kopūstas savo natūraliom sultim. marinuojant uogas,daržoves,visad pilamas karštas marinatas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 07 09, 17:12)
įdomiai. nes marinatas yra visada verdamas,raugas būna šaltas g.gif pvz rauginti agurkai bus užpilami šaltu vandeniu,kopūstas savo natūraliom sultim. marinuojant uogas,daržoves,visad pilamas karštas marinatas g.gif

ne, cia toks marinatas ne kur i stiklainius , bet pvz aliejus su prieskoniais ax.gif radau internete . nes niekaip nesupratau , kaip ten gali buti grybai marinuoti raw smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 08, 19:13)
Ir mano pacios gamintas sumustiakas 

Sveiki, as irgi stengiuosi maitintis raw. Po truputi ax.gif Siuo metu gyvas maistas uzima mazdaug 40%. Labai domina kaip jus pasidarot raw duonele?
Atsakyti
QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 07 09, 16:22)
ne, cia toks marinatas ne kur i stiklainius , bet pvz aliejus su prieskoniais  ax.gif radau internete . nes niekaip nesupratau , kaip ten gali buti grybai marinuoti raw  smile.gif

ai,nu nebent smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadaiva @ 2012 07 09, 16:25)
Sveiki, as irgi stengiuosi maitintis raw. Po truputi ax.gif  Siuo metu gyvas maistas uzima mazdaug 40%. Labai domina kaip jus pasidarot raw duonele?

mamadaiva, gi pora puslapiuku atgal Shoeaholic rase tos duoneles recepta.
Papildyta:
QUOTE(SNija @ 2012 07 09, 13:28)
man įdomu dėl anakradžių pasidarė, receptuose naudojami nemažai, bet kiek skaitinėjau jie nesiskaito raw, nes juos apdoroja visad karštais garais...

Ne visada.
Gali buti apdorojami garais (kaip jau minejote), bet gali buti ir lukstenami rankiniu budu.
Tie, kuriuos pirkau is zaliavalgio.lt, buvo butent tokie(patikrinimui - puikiai dygsta, ju ir spalva baltesne ir konsistencija kitokia, jie daug traskesni ir kietesni:)). Norint, galima isigyti ir anakardziu su luobele.
Cia tik pinigines klausimas, kuriuos rinktis smile.gif

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 06 29, 23:58)

na tai ka, as jumsi paskaitinesiu ka priplepejot, mintyse esu su jumis.  4u.gif parasykit nauju filmuku ikvepimams, ivairiu receptuku, siaip apie savijauta kaip jauciates.

ir darpaskut klausimus: ten, kur rodet nuolaida dziovintuvui, iki kada ta nuolaida galioja? gal jau liepos men ir nebebus? issimoketinai turbtu negalima? g.gif  g.gif

given444, kaip sekasi miskuose "plano" laikytis biggrin.gif Kaip gimines reagavo i toki mitybos buda? Kaip svoris? Gal jau apstojo kristi?
Del to dziovintuvo: grupiniuose pirkimo portaluose tos akcijos paprastai trunka tik kelias dienas ir issimoketinai neparduoda (cia jau reiketu nebent kokia vartojamaja paskola banke imti ir pirkti is kurio importuotojo arba perzvelgti zaliavalgyste.lt turgeli vis: ten buna-pasitaiko, kad zaliavalgiska technika kazkas atsikratyt nori, tai pigiau galima isigyt sio bei to smile.gif).
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kol as cia miskuose irgi gyvenu, tai ziuriu vel visko priklausinejot ir jau issiaiskinti spejot biggrin.gif

Taip ir maniau, kad claries isaiskins apie anakardzius, nes gi abidvi sitame reikale 'tyrima darem' thumbup.gif
__

Isvykom netiketai porai savaiciu i miskus pailseti (sia savaite esame www.nakcizibis.lt - labai rekomenduoju!). Tai kur gi, kaifu kaifas... Issiunciu savo mazeli mamai 'zoliu' - parnesa glebi pieniu lapu ir dobiliuku wub.gif (ir pats geria mano zaliaji su siom zolem!). O as jau savo issiruosimu (t.y. iskisu nosi per duris thumbup.gif ) ir cia pat dilgelyciu pasiraunu.
Pietums uzsimane chebryte voveraiciu sriubos - cia pat per 15 min voverusku 'siupeliais' semk! Vis tik Dzukija smile.gif
O as, kol jie sau 'grybus medzioja' prisirenku i stikline uogikiu - viena kita zemuoge dar likusi, bet melyniu melyniu! bigsmile.gif

Siandien vakarienei mano pamegtoji morku tyrsriube su lazanija thumbup.gif

P.S. Stollaras supakuotas buvo su manim (vyras tik leptelejo, kad dziaukis, kad rezultatus to stollaro ir as matau ant taves, kitaip jam automobilyje vietos tikrai neatsirastu lotuliukas.gif )

Linkejimai nuo Lavyso ezero!

P.P.S. Kad vyras labai nenukabintu nosies, bendrumo vardan suvalgiau vina 'griliuota' grbna ir cukinijos smoteli... Na artimiausiom dienom, pazadejau, kad ir upetakio paskanausiu, ka jau cia baidysies stipriai, bijau kitakart stollato nebeleis veztis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 10 liepos 2012 - 12:05
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 10, 12:03)
Sveikos  4u.gif

Kol as cia miskuose irgi gyvenu, tai ziuriu vel visko priklausinejot ir jau issiaiskinti spejot  biggrin.gif

Taip ir maniau, kad claries isaiskins apie anakardzius, nes gi abidvi sitame reikale 'tyrima darem'  thumbup.gif
__

Isvykom netiketai porai savaiciu i miskus pailseti (sia savaite esame www.nakcizibis.lt - labai rekomenduoju!). Tai kur gi, kaifu kaifas... Issiunciu savo mazeli  mamai 'zoliu' - parnesa glebi pieniu lapu ir dobiliuku  wub.gif  (ir pats geria mano zaliaji su siom zolem!). O as jau savo issiruosimu (t.y. iskisu nosi per duris  thumbup.gif ) ir cia pat dilgelyciu pasiraunu.
Pietums uzsimane chebryte voveraiciu sriubos - cia pat per 15 min voverusku 'siupeliais' semk! Vis tik Dzukija smile.gif
O as, kol jie sau 'grybus medzioja' prisirenku i stikline uogikiu - viena kita zemuoge dar likusi, bet melyniu melyniu!  bigsmile.gif

Siandien vakarienei mano pamegtoji morku tyrsriube su lazanija  thumbup.gif

P.S. Stollaras supakuotas buvo su manim (vyras tik leptelejo, kad dziaukis, kad rezultatus to stollaro ir as matau ant taves, kitaip jam automobilyje vietos tikrai neatsirastu  lotuliukas.gif )

Linkejimai nuo Lavyso ezero!

P.P.S. Kad vyras labai nenukabintu nosies, bendrumo vardan suvalgiau vina 'griliuota' grbna ir cukinijos smoteli... Na artimiausiom dienom, pazadejau, kad ir upetakio paskanausiu, ka jau cia baidysies stipriai, bijau kitakart stollato nebeleis veztis  biggrin.gif

Fantastika wub.gif
Tikrai turetu buti smagu ir faina, kad TIEK zalumynu aplink!
Tik ganykis i sveikata, tpsakant lotuliukas.gif
Nieko tokio nenutiks, jei paragausi grybo ar upetakio - cia tik epizodiskai gi. O, pagaliau, ir ne kazkoks siaubas ta zaliavalgyste, kad turetum kaip del nuodemiu gailetis, suvalgius gabaleli "draudziamo" maisto. Svarbu pagrindiniuose dalykuose ir kasdienybeje prisilaikyti tos krypties, o pavieniai atvejai nieko nekeicia - bus ramiau ir vyrui, ir aplinkiniams tada, kai "neiskrisi is konteksto" (tokia mano nuomone).
Gero poilsio biggrin.gif
Atsakyti