Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikos 4u.gif

SNija, raw esme ir yra ta, akd niekot ermiskai neapdoroti gi... Tad niekas nenuplikoma, neapverdama ir kitaip aukstesneje nei 42 laipsniai temp. neapdorojama, kad isliktu visi enzimai ir kiti geriai 4u.gif (cia atsakymas i klausima apie seklas) biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(SNija @ 2012 07 12, 01:33)
ir dar vieną klausimą prisiminiau pasikausčiusioms biggrin.gif

kaip su sėklom, pvz moliūgų, saulėgrąžų ir pnš. Visad rekomenduojama jas nuplykyti dėl grybelio ir pnš, okaip žaliavalgiai šiuo atveju elgiasi?

as tai niekad negirdejau ,kad reikia jas nuplikyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SNija @ 2012 07 12, 00:33)
ir dar vieną klausimą prisiminiau pasikausčiusioms biggrin.gif

kaip su sėklom, pvz moliūgų, saulėgrąžų ir pnš. Visad rekomenduojama jas nuplykyti dėl grybelio ir pnš, okaip žaliavalgiai šiuo atveju elgiasi?

Aš tokias sėklas labai gerai nuplaunu, kas manau tai visuomet būtina, o jei kelia kokių nors įtarimų, tuomet kelias minutes pamirkau spirito acto tirpale (neilgai, kad paveiktų tik paviršių ir neprisigertų į vidų). Tuomet dar kartą perplaunu švariu vandeniu ir niam niam 4u.gif Actas užmuša visokias "gėrybes", kurių nesinori gauti su maistu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nima***: 12 liepos 2012 - 11:57
QUOTE(Nima*** @ 2012 07 12, 11:56)
Aš tokias sėklas labai gerai nuplaunu, kas manau tai visuomet būtina, o jei kelia kokių nors įtarimų, tuomet kelias minutes pamirkau spirito acto tirpale (neilgai, kad paveiktų tik paviršių ir neprisigertų į vidų). Tuomet dar kartą perplaunu švariu vandeniu ir niam niam  4u.gif  Actas užmuša visokias "gėrybes", kurių nesinori gauti su maistu smile.gif

As tai zinau, kad mano perkamos moliugu ar saulegrazu seklos yra lietuviskos, eko ir tikrai nei mirkau, nei plaunu.
beje, ir uogas neplautas is darzo (anytos) pradejau valgyti - nieko, viskas pakol kas ok (juk raso, kad zaliavalgiaujanciuju imunitetas pasidaro pakankamai stiprus, kad iveiktu visokius ten mikrobus ir pan.).
Atsakyti
o kaip del saldytos skumbres STRAGANINOS ? ar labai didele kazi nuodeme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 07 12, 07:56)
gamink anakardžių riešutų varškės torčiuką - niam essen.gif

Detaliau prašome 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 12, 11:02)
Sveikos  4u.gif

SNija, raw esme ir yra ta, akd niekot ermiskai neapdoroti gi... Tad niekas nenuplikoma, neapverdama ir kitaip aukstesneje nei 42 laipsniai temp. neapdorojama, kad isliktu visi enzimai ir kiti geriai  4u.gif (cia atsakymas i klausima apie seklas)  biggrin.gif

Tai esmę aš suprantu biggrin.gif ir sėklų neplikiau niekad, ale čia ne per seniausiai prisiskaičiau kad tiesiog būtina nuplykyti dėl visokių ten galimų blogiečių - aišku ne raw forume biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes, 4u.gif vakar grizau is misku ir veliau perskaitysiu ko priraset...
galiu pasakyti, kad taip zaliai dar nesimaitinau...keista. pusryciams iki piet kokteiliai, zoliu, lapeliu ir melyniu tik zengi koja salia -iskart miskas - taigi, problemu nebuvo. o mieste iki piet, -tai ta burnon imeti, tai ana...
baisu, kad dabar grizus miestan neprasidetu daznesni valgymai, nes ir saldytuvas arciau.

taigi, buvo sveika sveika sveika...tik mociute vis linguodavo galva: kaip tau nepaleidzia viduriu nuo sitiekos zoliu? biggrin.gif

na, zinokit ir paleido...paskutines 3/4dienas palaidi viduriai. susiplakiau metos, bet taip buvo aitru gerti.bet galvoju sveika. tai su obuoliu pasidariau. ir ka? negerai, negerai. ir tuo paciu metu mano 21men vaiki isbere randais tokiais, kaip dilgeline-galvoju, negi jam persidave, -juk maitinu. susinervinau visai - negi jau zoles kenksminga. kas idomiausia, kai plakdavaus kokteilius is maximiniu ar turgaus salotu, tai nebere...na, bet...gal cia tik sutapimas. liudna butu, jei negaleciau gert zalumynu. verysad.gif tai dabar nezinia, suprask-nuo kokiu zoliu, nuo kokio ju kiekio, ar kaip? o gal pats ka paeme, pauoste, suvalge. nesuprasi. tiek dienu nebere, o paskutine isvaziuojant is misko -ismete lopais.

dar kas. sveikiau besimaitinant sutriko mano ciklas. na ziuresim, kas cia bus.

tai tiek nesklandumu. o dabar parasysiu apie du stebuklus ar pliusus. smile.gif skaiciau Butenko knygas, kur ji raso, kad kokteiliai daro stebuklus, ne vien tik zalias maistas. istrigo jos vienas sakinys, kai jos paklause: "ar jus patartumet valgyt zmogui zalia maista, bet be zalumynu, ar virto maisto bet su zalumynais/zaliais kokteiliais?" tai ji atsake, kad pastarasisi variantas -geriau. g.gif bigsmile.gif

tai vat, Boutenko pati nenorejo taip greitai senti, nors keista, jau 10metu maitinosi zaliu maistu, taciau jai eme augti svoris, o vyras prazilo, kol...abu neeme gert tu kokteiliu po Boutenkos isradimo. taigi, ka noriu pasakyti apie save. geriu kokteilius ir ziuriu i veidrodi, kada man isnyks visi negerumai biggrin.gif juokauju.
taciau viena ryta atsikeliau su pasunkejusiu zandu. ziuriu, istines - vadinasi, prisirinko puliu vienoj pusej. skausmo - jokio. galvoju, oho, tai matyty kazkur jie pasislepe buvo, dabar organizmas surinko juos i kruva, sutrauke i viena vieta taip sakant. vaizdelis - nelabai koks, bet skausmo jokio. tada atsiminiau, kaip rasoma: stebekite savo kad ir blogus pokycius/detokcikacijas su dziaugsmu ir nuostaba. na, ka. antra diena -tas pats. trecia -eme mazeti, po 4d. - zandas issilygino, nieko nera biggrin.gif ar tai reiskia, kad visi negerumai isejo/dingo savaime? as taip vertinciau ax.gif zinokit, prie to pacio buvau tikka skaicius beautifulonraw.com kad zmonems buvo patariama nesigydyt net kanalu dantu (nes medziagos ne tokios ir geros, kenkia),l ir valgyt vien zalia maista. galvoju, na cia tai jau ekstremalu. pilno straipsnio neskaiciau, reikes vel ji susirasti.
o kitas stebuklas/pliusas - buitiskesnis. smile.gif sekmadieni baznycioj buvo tvanku, karsta. bet ta pastebejau ne ant saves 9man - jokiu pojuciu), o is kitu-kurie eme iseidineti is kaimo baznycios, replikas laidyti. tuomet vel prisiminiau: zaliavalgiai geriau pakelia/nereaguoja i salti/karsti.
smagu pasidare smile.gif

tiesa, vis noriu, priminti - zaliavalge nesu 100proc (ir nezinau ar kada tokia busiu, juolab ziema ateis, tai isvis...), i diena tikrai syki maziausiai virto suvalgau, bet lb daug valgau zalio. tai 80proc. patapau. pakilo mano procentai taip sakant. smile.gif

kokie jusu pojuciai/kaip jauciates?ka isgyvenat?... 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 13, 07:33)
sveikutes,  4u.gif vakar grizau is misku ir veliau perskaitysiu ko priraset...
galiu pasakyti, kad taip zaliai dar nesimaitinau...keista. pusryciams iki piet kokteiliai, zoliu, lapeliu ir melyniu tik zengi koja salia -iskart miskas - taigi, problemu nebuvo. o mieste iki piet, -tai ta burnon imeti, tai ana...
baisu, kad dabar grizus miestan neprasidetu daznesni valgymai, nes ir saldytuvas arciau.
dar kas. sveikiau besimaitinant sutriko mano ciklas. na ziuresim, kas cia bus.
kokie jusu pojuciai/kaip jauciates?ka isgyvenat?... 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labas,

Aš ir nesu 100% žaliavalgė, bet geriu žaliuosius kokteilius, ir taip stengiuosi valgyti kuo sveikiau, daug vaisių, daržovių, maisto derinimas.
Tai mano ciklas pailgėjo savaitę.( keletą mėnesių, nors mano ciklas kaip laikrodis buvo) thumbup.gif Bet kai buvau išvažiavus pasisvečiuoti pas giminaičius, ir ten teko mažiau sveiko maisto pavalgyti, tai ciklas vėl sutrumpėjo. unsure.gif Dabar vėl grįžau prie kokteilių, vaisių, tai tikiuos šį mėnesį ilgesnio ciklo.
Mano draugei ėmusiai daugiau valgyt žalio maisto ciklas pailgėjo 10 dienų.
Per mmm, moters organizmas išsivalo, o kai sveikiau maitiniesi, rečiau reikia valytis organizmui. thumbup.gif Manau 100proc. žaliavalgiaujant mmm visai nebūtų, arba būtų labai retai. Taip kaip ir gamtoj, gyvūnų patelės neturi mmm.
Dar po šio pasisvečiavimo padaugėjo visokių spuogelių. Matyt dabar valosi organizmas.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Given, man skaitant vis daugiau ir anglu k., tiesa pasakius Boutenko tapo nebelabai autoritetu blush2.gif Turbut zinai ka angl. reiskia 'OBESE'? Tai va, neveltui daug diskutuoja raw forumuose (uzsieniniuose) apie ja, kaip obese, tad jos 'pateisinimas' termiskai apdoroto maisto kaip 'sveiko', daugeliui rawistu yra nepriimtinas (ka pilnai suprantu, nes sveikas raw zmogus toks 'apvalainas' tieisog neturi buti). O ir ji pati sakosi, jog pradejo itraukti termiskai apdoroto maisto tik del to, kad ji tiesiog nebegali savo alkio jausmo numalsinti kad ir dideliu kiekiu raw produktu... g.gif Man atrodo, ji viena is tu raw, kuri tiesiog 'paslydo' ir vel perejo prie dalies termiskai apdoroto maisto. O pinigus pasidare ir tebedaro nemazus is raw propagavimo (knygos, susitikimai, iv. programos tel - komp., receptai visokiose laikmenose ir t.t.), tai kodel gi nesiskelbti toliau RAW'iste, kai 'biznis' sekasi puikiai ax.gif
Cia tiesiog mano nuomone (ir tikrai as ne 100% RAW ir kazin ar kada tokia busiu, nors noras ir butu didziulis) 4u.gif
__

Del savijautos ir t.t. Apie plaukus mastau toliau ir dar vienas pamastymas (del slinkimo). Gi mano galvos oda taip nebesiriebaluoja ( thumbup.gif ) ir galvos trinkimas vietoj kas antros dienos, tapo kas 5 dienos mazdaug, tad gal gi ir naturalu, kad plauku 'isplaunu' uz visas tas dienas daugiau nei kad plaudama kas antra diena, todel tas kiekis ir atrodo didelis? g.gif

P.S. Uodai manes nekanda, matyt neskani tokia enzimine lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na, štai ir aš. Grįžau į doros kelią po savo paslydimų. Prakaitavimas aišku, kad nepraėjo, bet ko norėt - pati kalta.
Noriu pasidalinti patirtimi dėl vaistų vartojimo schmoll.gif prieš gerą savaitę įgėlė į koją vapsva. Sutino taip, kad paeiti nėjo. Teko važiuot pas daktarų - suleido tavegilio ir vaistų prirašė. Gėriau, o ką darysi, vaikščioti norisi. Pasekmių jokių nepajaučiau apart to, kad koja pasveiko.
Atsakyti
vakar gavau lauktuvių iš olandijos duonos,spėju raw,nekepta bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Agurkų gaiva smile.gif

Jums reikės:

4-6 nuluptų trumpavaisių agurkų;
šaukšto medaus;
apie 20-25 ledukų;
šlakelio šalto vandens;
pusės žaliosios citrinos sulčių;
kelių kruopelių druskos.

Ruošimo eiga:

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite tol, kol nebeliks ledo kristalų ar medaus gumulėlių. Patiekite iš karto.

Išeiga 2 stiklinės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 14 liepos 2012 - 12:59