Sveikos,
norėjau paklaust tų, kurios sportuoja, kaip su energija, ir kaip su kalorijomis. Aš pasiskaičiavau, kad toli gražu nesuvartoju nė 1000 kcal, o per treniruotę beveik tiek sudeginu. Svorio man mesti nereikia, bet po pietų jaučiuosi labai mieguista.
QUOTE(irmulia @ 2012 07 20, 08:02)
pameni tuos raw blynelius bananinius ?
tai va bandžiau aš tą minėtą savo alternatyvą ant krepinės ir... šnipštas gavosi... niekas ten nekepė
tik svilo... teko visą masę lauk išmesti
tad išvada tik viena - reikia to džiovintuvo 

Aletau

Nu nieko, zinosim

Dar patarimas del tu blynuku. Kai / jei susidziovinsi ta blyna, tai peklok tuo popierium tarp blynu gatavu, akd nesuliptu, ir jei ne iskart naudosi, dek i saldytuva, o suk juos pries pat pat dedant i lekste, ens kitaip, kaip patirtis rodo, jie nuo kremo ilgiau gulint suvynioti istyzta

QUOTE(kenis @ 2012 07 20, 10:40)
Sveikos,
norėjau paklaust tų, kurios sportuoja, kaip su energija, ir kaip su kalorijomis. Aš pasiskaičiavau, kad toli gražu nesuvartoju nė 1000 kcal, o per treniruotę beveik tiek sudeginu. Svorio man mesti nereikia, bet po pietų jaučiuosi labai mieguista.
Nu as sportuoju... Kol kas retai (o kai mamai ranka skilo, nepaaukliavo man, tai ilgoja isvis pertrauka gavosi), bet kazkaip tie zalieji kokteiliai mane gerokai gelbeja energijos atzvilgiu (siom dienom po 2 L isgeriu zaliojo). Ko gero ir as 'neprirenku' tu kaloriju, bet... Nu bandau bandau daugiau biskis riesutu pieno kokio, biski bananu dazniau pavartoti del maistingumo... Ziureisu kaip cia bus

Shoeaholic, dėkui
turėsiu omenyje
pietums pasiruošiau žaliajį kokteilį iš šviežių špinatų, persikų, obuolio, nektarino ir spirulinos- na, lenda ir visai neblogai

pietums pasiruošiau žaliajį kokteilį iš šviežių špinatų, persikų, obuolio, nektarino ir spirulinos- na, lenda ir visai neblogai

QUOTE(irmulia @ 2012 07 20, 10:57)
Shoeaholic, dėkui
turėsiu omenyje

o, reikes ir man kt. syki su spirulina isbandyt:)
siandien priespieciams su suneliu pasigaminom sezamu pieno ir paskui pridejom kelias saujas melyniu, persika ir siek tiek ersketroziu sirupo (sitas ne raw): labai melyynas kremines teksturos kokteiliukas isejo: 3 stiklines patvarkem

dabar sedim melynais liezuviais

QUOTE(MeistroMargarita @ 2012 07 19, 17:53)
as kiek paskaitau , Jusu postai vien apie tai,kaip viskas brangu ir kaip del to liudna. man ,Jusu nepazistant, is salies toks vaizdas suidaro ,kad Jums zaliavalgyste didele auka ir kancia.. kazkaip labai neigiamos nuotaikos visada kupinos zinutes apie ta pati
as pati nesigincyju, kad brangiau kasdien valgyti vaisius nei issivirti makaronu ar bulviu. bet pastebejau ir toki dalyka ,kad man valgant raw- valgyti apskritai norisi maziau . gal skrandis susitrauke ar ka
jeigu ,kaip rasote, vaikams neuztenka kokteilio pusryciam - tai ir duokite tos koses. nezinau ,ziurekit i viska paprasciau
tiek galvojant vien apie tai,kiek kas kainuoja -isproteti galima 

o as kaip tik jauciuos tik viena cia diskutuojanti is giliau. lietuviams finansai yra tabu, jau geriau apie miego pozas kalbeti nei apie pinigus. jus tik dziaukiters kad keliu tokius dalykus i pavirsiu, gal cia sedi prie ekranu (su ribotom pajamomis)ir vis pagalvoja: ne man tas dangiskas maistas.

sia nakti radau youtube su raw kalbetoju, kur kaip tik buvo paliesti finansai. tuoj surasiu nuoroda ir atsiusiu. ten buvo pasakyta, kad europieciai ir siaures amerikos kai kurios valstijos, turi but pasiruose investuoti pinigus, nes kitaip ilgainiui neistvers su siauru vaisiu pasirinkimu. buvo raginama itraukti brangius egzotinius vaisius 9kurie turi svarbiu medziagu -lyciai, granolos), (apie 4-8lt vienas kainuoja), vien bananais ir datulemis iki mirties neuzteks maitintis. taip pat buvo pamineta, kai sveika logika reikalauja tuomet nebutina 100proc raw, ir tenka itraukti apdirbtus grudus gyvenant tokiose salyse.
as noreciau kad sis skyrelis butu ne vien "ai pamesk man recepta bananu/duonos" ir kur rasti chia seklu (beje, claries, aciu tau, snd kaune nusipirkau ju! pigiau

pati pirma atsiveriau ir rasiau pozityvius pavyzdzius, kuo man padejo zaliavalgyste, bet nedaugelis prisijunge prie manes. taip pat butu smagu zinoti, kaip kasdien jauciates, ar vedat intensyv gyvenimo tempa (as iskart parasiau skirtumus savo tempo tarp miesto ir kaimo), ar sportuojat, ar netruksta energijos, gal naktim nemiegat. taip pat smagu butu isvis isgirsti, kaip atradot zaliavalgyste, ir ar rimtai ketinat ja prasktikuoti ilgai, ar tai tik stotele, ar "klausysites savo kuno"... ar keiciasi jusu filosofija kartu su tuo, paziuros, vertybes, na...viskas idomu.

Papildyta:
QUOTE(kenis @ 2012 07 20, 07:40)
Sveikos,
oi negerai negerai. nereikia o ir neglaima riboti kaloriju!!!! vakar kaip tik narsiau ta tema. HCRV dieta arba 811 dieta kaip tik itraukia 97proc. vaisiai, 3proc zalumynai/seklos/darzoves.
na, jei tiek neiseina vaisiu valgyt (vis tie finansai, ypac ziemos metu), vis tiek turi valgyt daugiau, ir dazniau barstytis seklomis/daigintais grudais, irtt. skaiciau vakara: mazdaug 3 kilai duoda tik 200kcal

CLARIES, parduotuve sujungta su arbatine/arbatos prekyba, o moteris, ten esanti lb maloni. ypac patrauke aki palmiu indai, tai svaru valgty is ju... su ta pardaveja daug pasnekejom apie viska, apoie eko parduotuviu antkainius, kainas (kai maloniai nustebau, kad pas juos viskas pigiau; o pasirodo tai todel, nes jie patys vezasi daug ka, ir neturi darbuotoju algoms ismoketi, ir neturi tikslo tureti grazia/prestizine parduotuve)... laukiu datuliu, tikru datuliu - kada jie atves, ne dziovintu. beje, ta moteris labai gyre vilnietes, nes jos tokios samoningos, sake, kai buvo jos paroda vilniuj , ji ir pasibaige per 3, 5val. viskas buvo ispirkta, o kaunieciai - kitokie

QUOTE(given444 @ 2012 07 20, 15:24)
laukiu datuliu, tikru datuliu - kada jie atves, ne dziovintu. beje, ta moteris labai gyre vilnietes, nes jos tokios samoningos, sake, kai buvo jos paroda vilniuj , ji ir pasibaige per 3, 5val. viskas buvo ispirkta, o kaunieciai - kitokie 

o tai kada tures ta prekiu papildyma?
man el. pastu taip ir neparase....

QUOTE(given444 @ 2012 07 20, 16:24)
oi negerai negerai. nereikia o ir neglaima riboti kaloriju!!!! vakar kaip tik narsiau ta tema. HCRV dieta arba 811 dieta kaip tik itraukia 97proc. vaisiai, 3proc zalumynai/seklos/darzoves.
na, jei tiek neiseina vaisiu valgyt (vis tie finansai, ypac ziemos metu), vis tiek turi valgyt daugiau, ir dazniau barstytis seklomis/daigintais grudais, irtt. skaiciau vakara: mazdaug 3 kilai duoda tik 200kcal

Neriboju kalorijų, bet kaip tai sugalvojau paskaičiuoti, tai, pasirodo, kad ne tik 1000 kcal nepasiekiu, bet ir 500. Reiks dėt sėklų, riešutų (bo jų pieno bet kokio nemėgstu), ir kokteilius plakt su daigintais grūdais.
Kažkas aršė temoje, kad riešutų pieną galima puikiai pakeisti avižų pienų, jo ir pirkti būna.
Tai norėjau šiame savo komentare karktelėti, kad kažin kiek naudos iš to 'tetrapakinio' avižų pieno
Labai skanų galima pasigaminti iš avižų sėlenėlių patiems
Aš prenumeruoju žurnalą "Natūralioji medicina", tai jame vienąsyk buvo malūnininko straipsnis ir receptas (man labai patiko, kai išbandžiau, bet nelabai žaliavalgiškas
):
Avižų sėlenėles reikia užplikyti vandeniu (1 dalis avižų sėlenėlių ir 6 dalys vandens) ir gerti po 2 - 4 val. pagardinus medumi ar spanguolėmis.
Žaliavalgiškai tai gaminamas iš avižinių dribsnių dažniausiai (arba perakt mirkytų avižų)
Tai norėjau šiame savo komentare karktelėti, kad kažin kiek naudos iš to 'tetrapakinio' avižų pieno

Avižų sėlenėles reikia užplikyti vandeniu (1 dalis avižų sėlenėlių ir 6 dalys vandens) ir gerti po 2 - 4 val. pagardinus medumi ar spanguolėmis.
Žaliavalgiškai tai gaminamas iš avižinių dribsnių dažniausiai (arba perakt mirkytų avižų)
Noriu pasidalinti nerealiu atradimu (gal cia tik man atradimas)
Patys skaniausi saltibarsciai pasaulyje - suruges kokoso pienas ir per nakti 'paraugintas' tarkuotas burokelis (citrinos sultyse + druskoje (jei naudojat))

Patys skaniausi saltibarsciai pasaulyje - suruges kokoso pienas ir per nakti 'paraugintas' tarkuotas burokelis (citrinos sultyse + druskoje (jei naudojat))

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 20, 18:28)
Noriu pasidalinti nerealiu atradimu (gal cia tik man atradimas)

Shoeaholic, kaip surauginai piena ir koki kieki

Aciu.
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 07 20, 22:10)
Shoeaholic, kaip surauginai piena ir koki kieki
? cia pradzioj temos kazkas buvo minejes, kad kefyra gavo ir sprende valgyt nevalgyt, valyt zarnyna ar ne
?
Aciu.

Aciu.
Na gi surugo netycia

O as siaip iki siol naudojau anakardziu piena RAW saltibarsciams (tiesiog sumaltus anakardzius su vandeniu)

P.S. Jusu ledu receptas atrodo fantastiskai - meginsiu