QUOTE(given444 @ 2012 07 18, 07:21)
na nezinau, mamos, kaip jusm iseina,,,turtingus diedus turit, ne kitaip
riesutu pienus plakuos daznokai, (riestutai irgi ne eko pas mane). na si menesi riesutu piena apmazinau - bet ateis saltos, ilgos ziemos, ir jums noresis ne vien zoliu (kuriu net nebus

)
o kas neleidzia ir Tau turet - ne visus paemem, dar liko laisvu

O del riesutu pieno - kodel butinai kasdien turi buti jis? Yra gi ir kito
augalinio pieno , kurio savikaina nepalyginamai pigesne nei riesutu pieno. Ar bandei toki gerti? Ir tikrai kokiu avizu pakelio uzteks ilgiau nei karves pieno pakelio (cia tai draugei, kuri sake, kad karves pienas atsieina pigiau). Kazkur prie Aleksoto yra ukininkas, kur parduoda nemazai grudiniu kulturu juokingomis kainomis - ten galetum uzsipirkt urmu ju - vis pigiau butu

(man pabandymui pazistama buvo parvezusi saulegrazu is jo ir kvieciu dribsniu bei selenu vaikams - sviezia, pigu, skanu).
QUOTE(given444 @ 2012 07 19, 07:38)
aciu, claries, uz nuoroda i puslapi, ten tu seklus yra pigiau - reiks isbandyti

)
ten ne tik seklu yra, jei pastebejai, bet ir riesutu, datuliu....
Kai apsilankysi - pasidalink ispudziais, nes emeilu rasiau uzklausa - neatsako
oi, tikrai naudojau. buvau neseniai sodyboj, taigi atmenu nebuvo bananu. tai buvo melynes ir man rodos obuolys ar du, ir burokeliu lapai. neutralus geras kokteilis, nes burokeliu lapai nepriduoda jokio kartumo, kaip pvz, meta ar saltmete ar rugstyne. jei nenori isvis kartaus, nedek daug melyniu, o daugiau obuoliu. santyki pati pajusi. as daraus tirstesnius, tai pilu visad puse stiklines vandens, ilgiau plaku, is paciu zalumynu/uogu/vaisiu daug vandens issiskiria.
O nezuna dalis vitaminu, ilgai kontaktuojant trintuvo metalui su vaisiais/uogomis/zalumynais? As stengiuosi per 10 sek sutrint viska, kad kuo trumpesnis tas kontakto laikas butu...
todel dziaugiuos vasara, rudeniu...mieste zinokit sia sav radau alyv obuoli, tai slamsciau is laimes. negaliu pirkt tu maximiniu obuoliu, man tai chemija ir vanduo. is laimes uzvakar prisirinkau kad ir pokarciu obuoliu, taip buvau pasiilgus...
Taigi nebutina is maximos pirkt. Yra ukininku turgus, galiausiai - cia pat, SM yra
Sodo, misko, darzo gerybiu turgelis, kur galima rasti pigiau to gerio ir konkreciai pagal savo miesta (Kaune ypac daznai buna geru nebrangiu pasiulymu, vilnietems ne taip sekasi).
mano -10 yra ir tikrai, pradejus gerti kokteilius su morku lapais - jauciu pagerejima
QUOTE(Algyte @ 2012 07 19, 11:43)
Kazkuri buvot rasiusi kad dziovinat kokoso juosteles kokosu sviestui, ar pavyko viskas?? as ismeginau pagamint is drozliu sviestuka -

dabar norisi kad dar ir raw jis butu

)
As tai rasiau, kad dziovinu kokoso juosteles kokoso...pienui. Pienas pavyko puikiai.
O kaip gamint sviesta - nebandziau, nesidomejau:) Reikes pabandyt, idomumu delei.
Nusipirkau Cuvings letaeige sulciaspaude pagal ta akcija, kur cia nuoroda buvo viena mamyte imetusi: kai jau bus galima, akcijai pasibaigus, atsiimt ta sulciaspaude - pirmiausiai bandysiu spaust kokoso riesuta (raso, kad daug pieno iseina isspaust is jo - nereiketu tada ir dziovint juosteliu, o is karto galeciau tureti pieno).