Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(cindy @ 2012 10 01, 15:06)
Esu skaičiusi, kad orchidėjas reikia sodinti į plastmasinį indelį. Parduotuvėje mačiau tokių gražių molinių vazonėlių, bet ar galima į juos sodinti orchidėjas? Nepakenks jai?

Mano absoliučiai visos orchidėjos auga moliniuose vazonuose ir ne vienerius metus (mano paraše matosi visas orchidėjų, gyvenančių moliniuose vqazonuose, "ūkelis") - absoliučiai nė viena nesiskundė ir nesiskundžia, taigi auga bei žydi biggrin.gif Visi vazonėliai glazūruoti iš išorės, o viduje neglazūruoti. kažkaip persodinant niekad nepasitaikė jokių bėdų - švelniai ištraukdavau šaknis ir psio g.gif
Atsakyti
Tada pirksiu molinį ir sodinsiu biggrin.gif Žymiai gražiau už tuos visokius plastmasinius wub.gif

Tik va vėl. Neseniai persodinta orchidėja, o jau pro šoną lauk kelios šaknys lenda g.gif Paskui gal tam moliniam jai ten vietos bus mažai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2012 10 01, 17:48)
Tada pirksiu molinį ir sodinsiu biggrin.gif

o kaip tikrinsit, kada reikia mirkyti?
juk galima tą patį plastmasinį vazoną įstatyti į nepermatomą, taip bus ir gražu, ir patogu prižiūrėti.. na nebent jūs labai patyrusi orchidėjų auginime smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 01 spalio 2012 - 17:13
QUOTE(zuzla @ 2012 10 01, 17:07)
o kaip tikrinsit, kada reikia mirkyti?
juk galima tą patį plastmasinį vazoną įstatyti į nepermatomą, taip bus ir gražu, ir patogu prižiūrėti.. na nebent jūs labai patyrusi orchidėjų auginime smile.gif

Būčiau patyrusi, nerašyčiau čia su klausimu kaip kas smile.gif Dvi merginos atsakė, kad galima, tai ko čia reikia kabintis? smile.gif
Atsakyti
Pas mane viena orchideja plastikiniam permatomam inde , kuris istatytas i nepermatoma, o kitos moliniuose. Visas laistau ta pacia diena ax.gif , pasiziuriu i ta permatomom saknim ir lieju jeigu reikia visas. kazkaip manau, kad gal jos vienodai pradziusta blush2.gif .kadangi neseniai persodintos, tai dar negaliu pasakyti, kad ta mintis gera, bet laikas parodys smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(cindy @ 2012 10 01, 19:14)
Būčiau patyrusi, nerašyčiau čia su klausimu kaip kas smile.gif Dvi merginos atsakė, kad galima, tai ko čia reikia kabintis? smile.gif

aš nesikabinėju, o bandau patarti. jei parašytumėte, kad nežinot, kaip tikrinti drėgmę nepermatomame/moliniame vazone, patarčiau kaip, bet jei nereikia, tai nereikia.

QUOTE(huga @ 2012 10 01, 19:38)
Pas mane viena orchideja plastikiniam permatomam inde , kuris istatytas i nepermatoma, o kitos moliniuose. Visas laistau ta pacia diena  ax.gif , pasiziuriu i ta permatomom saknim ir lieju jeigu reikia visas. kazkaip manau, kad gal jos vienodai pradziusta  blush2.gif .kadangi neseniai persodintos, tai dar negaliu pasakyti, kad ta mintis gera, bet laikas parodys  smile.gif .

iš patirties galiu pasakyt, kad skirtingi falenopsiai nevienodai sugeria drėgmę, taigi ir substratas nevienodai pradžiusta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 01 spalio 2012 - 18:58
mano brolienė savo phalaenopsius augina tiesiog daržo žemėje, paprastuose moliniuose vazonuose. Netūpčioja apie tas gėles, palaisto atsiminus, o žydi - tiesiog eina iš proto smile.gif tik nužydėjo, nukirpo žiedkočius, ir vėl gėliukas leidžia naują stiebą good.gif net pavydu, tad ir aš nusipirkau "padėvėtą" phalaenopsį, įsodinau į substratą su durpėmis ir neilgai laukus atgijo žiedstiebis thumbup.gif
Atsakyti
jei nusprendete auginti moliniuose, tai ir auginkit mirksiukas.gif su laiku perprasit laistymo ypatumus. Kad palengvinti laistymo laika, i kiekviena vazoneli ismeikite medini pagaliuka ir jis bus puikus indikatorius, kada isdziuves substratas, o kada dar dregnas. Principas kaip pyrago, iskepes ar ne, o su gelem: slapias ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lilijyte @ 2012 10 01, 19:12)
mano brolienė savo phalaenopsius augina tiesiog daržo žemėje, paprastuose moliniuose vazonuose. Netūpčioja apie tas gėles, palaisto atsiminus, o žydi - tiesiog eina iš proto smile.gif tik nužydėjo, nukirpo žiedkočius, ir vėl gėliukas leidžia naują stiebą good.gif net pavydu, tad ir aš nusipirkau "padėvėtą" phalaenopsį, įsodinau į substratą su durpėmis ir neilgai laukus atgijo žiedstiebis thumbup.gif

drinks_cheers.gif aš irgi žinau moteriškę, kuri savo falenopsį augina daržo žemėje nepermatomame vazone, jai žydi ir žydi. Ir augina jau ne metus ir ne du thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2012 10 01, 20:11)
drinks_cheers.gif  aš irgi žinau moteriškę, kuri savo falenopsį augina daržo žemėje nepermatomame vazone, jai  žydi ir žydi. Ir augina jau ne metus ir ne du thumbup.gif

as persodindama viena is savo phalaenopsiu "mestelejau" tarp orchideju substrato pora saujeliu kambariniu augalu zemes. nezinau, ar sutapimas, bet kaip eme augti, tai stai koks monstriukas uzaugo:
user posted image

g.gif laukiu dabar, kaip zydes
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 10 01, 15:24)
šaknys atrodo kaip ir laistytinos, bet kažin kaip dėl substrato, ar gerai pradžiuvo.. esant tokiam klimatui kaip jūsų (karšta ir drėgna?) siūlau persodinti tik į stambius žieves gabaliukus, nes tokiame smulkiame substrate, dar ir su kiminais, šaknys, kai karšta, gali šusti g.gif drėgmė užsilaiko ir pūva šaknys..

Kiek esu pirkus orchideju cia, visos buvo tik su stambiu substratu, jokiu kiminu, net nezinojau kas tas yra.. O va pas sita ju yra matau.. Bet man ja atnese tik pries 4 dienas, visa slapia varvancia, kaip ji taip greit greitai isdziuvo g.gif Kita salimais jau virs savaites ir nieko.. Persodinti bijau, nes dvi numarinau tokiu budu.. Aisku karpiau saknis ir sodinau g.gif Turbut teks rytoj laistyti, nes ziedai svyra.. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau patarimo, pamaciau, kad sonuose pradejo lysti kazkokios kaip samanos, paziureju vazoneli, o ziuriu jis visas viduje apzeles tom samanom, visas zalias, gal kam taip buvo, turbut dabar ja reikia persodinti g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurada: 02 spalio 2012 - 08:52